TKBL 7. Hafta | Galatasaray MP 86 - Optimum TED Ankara 73

4 Aralık Pazar
13:00 Abdi İpekçi S.S.

Zorlu takvimin sonunu başladığımız gibi bitiremesek de kapatılamayacak bir yara almadan geride bıraktık Kasım ayını. Şu ana kadar çıktığı 15 maçtan 13 galibiyet çıkaran Sarayın Sultanları'nın 16. resmi maçında rakibi, Optimum TED Ankara Kolejliler olacak.

TED ligin ne yapacağı en belirsiz takımı desek yeridir. Caferağa'da Fenerbahçe'yi mağlup edip, sonrasında evlerinde henüz maç kazanamamış İstanbul Üniversitesi ve Mersin BŞB'ye ilk galibiyetlerini yaşatmaları bile bu dediğimiz istikrarsızlık tablosuna en büyük destek. Lige 2/2 ve Eurocup'ta galibiyetlerle başladıktan sonra Abdi İpekçi'ye TKBL'de üst üste 4 kez mağlup olup geliyor TED. Eurocup'ta ise 5 maçta 4 galibiyet alıp grupta lider pozisyonundalar. Perşembe günü oynadıkları maçta, özellikle ikinci yarıdaki oyunlarıyla AD Vagos'u 79-56 ile geçerken, 20 sayı-5 rib.-1 as. ile oynayan genç oyuncu Özge Yavaş'ın yıldızlaştığını görüyoruz.

Takımın çalıştırıcılığını Yenilmez Armada dönemimizin unutulmaz kaptanı Derya Özyer'in yaptığı TED, son dönemde çok iyi gitmese de iyi bir kadroya sahip. Washington Mystics patentli 3 Amerikalı (DeMya Walker[Forvet], Matee Ajavon[Guard] ve Victoria Dunlap[Forvet]) ve Chicago Sky'dan Fowles'ın takım arkadaşı tecrübeli guard Erin Thorn ile ligdeki yabancı rotasyonlarını oluşturuyorlar. Ligimizin en tecrübeli isimlerinden Gülşah Akkaya'nın yanı sıra genç oyuncular Özge Yavaş, Lucie Melek Bouthors, Ecem Güler, Harika Eldaş, Dilara Tongar ve altyapımızdan yetişen ve A Takım formasını da giyen Saynur Tozlu yerli rotasyonunun temel taşları. Maç başına ortalama 15 sayı atan Ajavon takımın ligdeki en skorer oyuncusu, Saynur ise 5.7 ribaund ortalaması ile en çok ribaund çeken isim, Thorn da maç başına 3.0 asist ile bu istatistikte takım lideri. Takımın Eurocup istatistiklerine baktığımızda, yarım sayı farkla DeMya Walker'ın 14.0 sayı ortalamasıyla takımın skore lideri olduğunu, ma başına 8 ribaund çeken Saynur'un yine ribaund lideri olduğunu ve Ajavon'un da Thorn'un forma giyemediği bu turnuvada, 3.0 asist takımın en çok asist yapan oyuncusu olduğunu görüyoruz.

Bizim için iki önemi olan maç, öncelikle Derya Özyer'in rakip olarak olsa da tekrar Galatasaray taraftarının karşısına çıkacak olması. İkincisi de Sylvia Fowles ile Tina Charles'ın ilk kez bir arada oynayacak olmaları. Dünyanın en etkileyici pota altı ikilisini ABD Milli Takımı ve All-Star maçları dışında ilk kez bir arada görebileceğiz.

Başarılar takımımıza.
 
Önemli bir maç. Saat 1'de olduğundan gelebilecek herkesin gelmesi gerekli. Zira saat dolayısıyla gelemeyecekler olacaktır diye düşünüyorum.
 

Üst