TKBL 9. Hafta | Galatasaray M.P.:75-Homend Antakya Bld.:61

17 Aralık Cumartesi
15:00 Abdi İpekçi S.S.

13 Ekim'de başlayan yeni sezonun 65. gününde 20. resmi maçına çıkacağız Antakya karşısında. Şimdiye kadar oynadığı 19 maçın 16'sını kazanan takımımız, iç sahada oynadığı 9 maçın 8'ini gösterme başarısı gösterdi. Rakibimiz Antakya ise ilk kez yer aldığı TKBL'de 8 maça çıktı bu sezon ve 3 galibiyet-5 mağlubiyet aldı bu süreçte. Oynadıkları 3 deplasman maçından, (Samsun ve Fenerbahçe'ye mağlup olurken) sadece İstanbul Üniversitesi karşısında galip geldiler. Tabii bu galibiyet Antakya temsilcisi için çok önem taşıyor, hedefler açısından en ciddi rakiplerden birine karşı alınmış olması dolayısıyla. Puan tablosunda, eşit galibiyet sayılarında oldukları Tarsus ve Mersin BŞB'nin gerisinde 9. sırada yer alıyorlar.

İkinci Lig'den gelen kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Antakya, TKBL tecrübesi olan ve kaliteli yabancıları tercih etti. Yerli rotasyonlarının dar olması takım için en ciddi handikap, TKBL'nin bu konuda en sıkıntılı takımı olabilirler. Dar bir rotasyonda oynamalarının karşılığı olarak, çoğu maçta faul problemi yaşadığını gördük takımın birçok ferdinin. Takımla henüz iki maça çıkan Bobbitt'i saymazsak, takımla 8 maça çıkan Sheana Mosch maç başına 13.2 sayı üretip takımın en skoreri. Bobbitt de ilk iki maçında 16.5 sayı-5.0 asist ortalamaları tutturdu. Bobbitt transferinden önce takım guard pozisyoununda Crystal Smith'i kullanıyordu ama bu transfer sonrasında Koç Levent Deringöl'ün yabancı tercihleri; Bobbitt-Mosch-Moore-Harper şeklinde oluyor. Bu isimlerden Laura Harper'ın maç başına 10.6 sayı-9.0 rib-0.9 blok ile oynadığını ve takımın blok ve ribaund lideri olduğunu görüyoruz. Tecrübeli ve Türk pasaportlu Makbule Amachree, alt yapımızdan yetişen Belgin Onbaşı, sene başında TED'den gelen Pınar Turan ve Botaş'tan transfer edilen Seda Tabakçı, 2. Lig'den gelirken de kadroda yer alan Aslı İnceer ile birlikta takımın yerli rotasyonunu oluşturuyor.

Puan tablosunda altlarında yer alan 3 takım olan Beşiktaş, TED Ankara ve İstanbul Üniversitesi'ne karşı alınan galibiyetlerle şimdi 9. sıradalar, küme düşme hattı da, ilk yarının sonuna sıkıştırılacak galibiyetlerle Türkiye Kupası'na katılma hakkı da var Antakya'nın karşısında. Açıkçası sezonu hangi bölgede tamamlayacaklarını kestirmek de pek mümkün değil. Kesin olan şey Galatasaray seviyesine rakip olamayacakları. İzleyicilerin keyif alacağı bir maç olması, her iki takımın da en büyük dileğidir bu maç öncesinde.

Başarılar takımımıza.
 
Ayşe dedik Cora dedik al işte ne de güzel oynuyor kızcağız henüz 16 yaşında.Atar,kaçırır hiç önemli değil..
 
Hocam bu Yasemen Saylar çok fena bir oyuncu. Kendisini takip etmiyordum açıkçası ama bir oyun kurucu olarak inanılmaz bir saha görüşü var. Bana Kerem Tunçeri'yi hatırlatıyor hem oyunu çok iyi görmesi hem de oyun kurucu için çok güzel ayak hareketlerine pozisyon almasına sahip olması. Çok mutlu oldum valla böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için insanın içi gidiyor keşke sakatlanmasaydı diye
 
Antreman maçı oldu as oyuncuların dinlendiği. Genç oyuncular içinde iyi oldu.
Menecer Özge ingilizce konuşmasını bilmiyor. Başka tercüme edecek biri yokmuydu maç sonrası roportajlarda?
 
Abi fener 4 yabancıyla çıktı ve 1 hücüm yaptı hakemler Angela faul çalıp öyle uyandı duruma Angel serbest atışı attı sonra teknik faul verdiler ama Angelın serbest atışları geçersiz olması gerkmiyor mu ?
 
Bahar, Yasemen, Ayşe gibi oyunculara ısrarla görev, sorumluluk, süre vermeye devam etmeliyiz...
bu takım bir yerlere bu oyuncuların sırtında gelebilir...
 
Artik yeni genc istikbal vadeden Turk oyun kuruculari takima yavastan monte etme sirasi geldi...Prince'in yedegi olarak Yasemeni artik bolca izlemeliyiz.
 
Malesef bence bu oyuncular sadece bu maçta görev alır avrupada ya da ligde Fb ye karşıda oynatılabilirler ya YAsemenin Sariyeden eksiği yok fazlası var yani ya da Ayşenin Şaziyeden .
 
Yasemen ve Ayşe iyiydi ama hemen uçmaya gerek yok, henüz zorluk derecesi yüksek maçlarda oynayabilecek durumda değiller. Bu tip maçlarda mümkün olduğunca çok süre verilmeli.
 
Yasemen ve Ayse Coranin uzerinde mutlaka durmaliyiz. Saziye ve Sariye yerine onlar sure almali.Bizim takimin Fowlesa top indirememe durumunu kim cozecek. Fowlesun kafasida sahada degildi.Tinaninda kafasi sahada olmayinca en guclu yanimiz uzun rotasyonumuzken ribaundlarda ezildik.Gencler sahadayken daha guzel basketbol oynuyoruz.
 
Hocam bu Yasemen Saylar çok fena bir oyuncu. Kendisini takip etmiyordum açıkçası ama bir oyun kurucu olarak inanılmaz bir saha görüşü var. Bana Kerem Tunçeri'yi hatırlatıyor hem oyunu çok iyi görmesi hem de oyun kurucu için çok güzel ayak hareketlerine pozisyon almasına sahip olması. Çok mutlu oldum valla böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için insanın içi gidiyor keşke sakatlanmasaydı diye

Bir de bizde genç bir oyuncu var 7 numaralı. İsmini bilmiyorum. Kız hayatından bezmiş gibi öyle oturdu ısınma hareketlerine bile çıkmadı kimseyle konuşmadı öyle tek başına takıldı bi kenarda. Ciddi anlamda bir iletişimsizlik var sanırım

Yasemen'le tanıştığınıza sevindim öncelikle.

----

Ayşe ve Yasemen gibi, 18 ve 21 yaşındaki iki aslan parçasının bizleri çok mutlu ettiği bir maç oldu. İlk beş başlayacak, sert bir maçta ciddi süreler alacak kadar iyi olmadıklarının farkındayım ama birileriyle uğraşacaksa kenar yönetimimiz, bu yaştaki oyuncular olmalı artık.

Yasemen'e fazla yüklenmenin gereği yok (dakika olarak da-söyleyeceklerimiz olarak da), bu tarz maçlarda tekrar güçlenip hazırlanması en önemli beklentimiz şimdilik. Bugün özellikle şut denemesi ve sokması çok sevindiriciydi.

Ayşe savunmayı delemediği hücumlarda tıkanıyor, savunmada kimi zaman zayıf kalıyor, bazen de gençliğinden ötürü tereddüt ediyor, çekingen kalıyor, şunu da ekleyelim şutunu muhakkak geliştirmesi gerekiyor ama topu eline aldığı zaman gerçekten Türk standartlarında eşsiz yeteneği var. Ribaund'ı alıp tam sahayı geçip turnike bırakabiliyor, asist yapabiliyor. Bizim sistemimizde bu çok önemli. Sariye'nin savunması, Şaziye'nin de bileği çok daha iyi ve oyun bilgisi tabii ki daha yüksek Ayşe'ye göre, biz de Ayşe Şaziye'den daha çok süre alsın demiyoruz zaten ama oynadığından daha fazlasını hak ettiğini söylüyorduk. Bugün sahada kaldığı 18 dakikaya bakınca kimseyi de pişman etmemiştir herhalde diyorum.

Bahar yine güzel bir maç çıkarttı, bu seneki performansı çok memnun edici. Zaten onun en çok eleştiri aldığı anlar "clutch time"ı oynayamamasıydı, bir Fener maçı kazandırdı, Prag maçının en kritik anlarında harika işler yaptı, UMMC maçında da önce top çalıp turnike attı, sonra da kendine güvenip şutu kaldırdı. Girmedi ama ben bunu yapabilirim demesi bile mutluluk verici. "Game winner"ları %100 ile başarılı kullanan bir oyuncu herhangi bir spor dalında daha dünyaya gelmedi zaten. Böyle oynadıkça eline sağlık denilir sadece.

Işıl ve Dee'nin dinlenmesi, takımın onları dinlendirebilmesi güzel oldu. Koç da sadist değil zaten, eğer takım bu şekilde skoru korursa o da yıldızlarını kenara alıp dinlendirecektir ama Taurasi çıkar çıkmaz fark 2 dakikada eriyorsa tabii ki sahaya tekrar sürülür Dee ve Tina/Syl. Alba'nın dönüşü de çok güzel, bu kadar top hakimiyeti olan bir 3 numara cidden fark yaratıyor ve bizim adımıza oyunu güzelleştiriyor.

Genç oyuncularımızın güzel oynaması sebebiyle benim çok keyif aldığım bir oyun oldu, tebrikler tüm aslanlara.
 
Yasemen ve Ayşe gayet iyi oynadılar. Sahada her anlamda güzel bir görüntü vardı. Deplasmandaki VICI Aistes maçının bir benzeri oldu. Devamını, tekrarını dilerim.
Salonda yine çok az seyirci vardı, o sayı da umarım artar.
 

Üst