TKBL | Alanya Belediye:73 - Galatasaray:78

8 Ocak Cumartesi, 14:00'da ikinci yarının ilk maçında Alanya deplasmanına çıkıyoruz. Hafta içinde oynanacak Halcon sınavı öncesinde son prova niteliği taşıyor bu maç.

Alanya 11. sırada ve sadece 2 galibiyet alabildi 11 maçta. Sorunsuz ve sıkıntısız dönüp, Abdi İpekçi'deki Halcon maçına motive olmalıyız bir an önce. Başarılar Galatasaray.
 
Botaş da almış Tarsus maçını o değilde ANDERSON mu ne çok iyi oynuyor...Fb maçındada acayip ti bugun de bir acayip bu kız seneye kesın super bır takıma gider...
 
Bütün oyuncularımızdan sayı bulmamız ve toplam 26 asist yapmamız güzel.Ama ribantlarda sıkıntı yaşamamız belkide rakibi oyuna ortak etti.

Zorda olsa kazanmak önemliydi.Fakat rakibi oyuna bir çok kez ortak etmemiz,maçı tam olarak koparamamamız olumsuzluk gibi gözüktü

Herşeye rağmen kazanmak önemliydi.

Tebrikler.
 
Evet yapılan 26 asiste çok sevindim. En çok süre alan oyuncumuzun 25:40 süre alan Bahar'ı saymazsak 23 dakika olduğunu da düşünürsek, "takım basketbolu" oynamakta ilerleme kaydettiğimiz kesin. Yalnız çok net bir durum var, bu takım seyirci desteğini alırsa yenilmez olur. Çünkü savunma yapmak konusunda konsantrasyon sıkıntıları yaşıyorlar. Seyirci onları konsantre tutar maçlarda. Çok ribaunt vermemizin sebeblerinden biri Melisa'nın çabuk faul problemine girmesi ve Sylvia'nın dizindeki rahatsızlıktan dolayı kendini daha hazır hissetmemesi ve risk etmemesi olsa gerek.

Rakip zayıf bir ekipdi ligin ilk devresi ama şimdi nasıl bilmiyorum. Takım olabilmek başarının önemli anahtardır. Eğer formda bir Gülşah'ın 3 numaraya yerleşeceğini ve Seimone'un 2 numaraya oturacağını da düşünürsek daha iyi günler bizi bekleyebilir.
 
Sonuçta maçı izlemediğimiz için biraz istatistik biraz oyunda kaldığı süre biraz şut yüzdessi biraz oyunun içinde olması gibi kriterlerden istatistiki olanalrına bakıyoruz. Kim ne derse haklıdır. Ama sezon boyunca buraya hep yabancı oyuncualrın isimlerini yazarken üç tane türk oyuncunun ismini ilk 3 te düşünebilmek güzel bir gelişme.
 
Türk oyunculardan gelen katkının arttığını görmek sevindirici.Üstüne 26 da asist yapmışız,bu sezon bu rakama yanaşabildiğimiz başka bir maçımız olmamıştır heralde.Takım oyunu konusunda iyiye gidiyoruz gibi görünüyor ama halaa Fowles'e tam olarak kullanamıyoruz gibi geliyor (her ne kadar sakat ta olsa bu ligin çok üstünde bir oyuncudur bence).Kaç aydır bu takımla beraber Fowles bu durumu bi an önce halletmemiz gerekiyor artık.
Ayrıca resmi siteden gördüğüm kadarıyla yine 'mercan' formamızı giymişiz (hemde rakip takım kırmızı forma giymişken).Zaten parçalı formamızı kullanmıyor olmamıza canım yeterince sıkılıyor.Yahu bu takımın beyaz bir forması vardı o ne oldu?İnle her maç mercan formayla mı oynayacağız.Evimizdeki maçlarda bile parçalı formamızı giymiyoruz!
 
Tebrikler öncelikle. İzlemediğim maç hakkkında kocaman koçcaman şeyler yazmak istemiyorum. Tek diyeceğim bu takım fener gibi Anadolu'da maç kaybetmedi henüz ve içerde Fener'i yendiğimiz anda lig biter işte. Bu kadar eleştirdik ettik ama elimizde bu şans var ve kızlar da buna göre oynuyorlar. Onlar da biliyorlar içerde fener'i yendiğin anda lider olacaklarını. Tam gaz devam edelim Avrupa zaten umrumda değil zaten yabancılarının tamamını oynatamıyorsun tuu geçsen ne olcak .
 
İzleyemediğimiz Ceyhan ve Alanya maçlarına gerçekten çok üzülüyorum. Takımın ikinci yarıda deplasmanlarda gösterdiği konsantrasyon oldukça mühim bir done, ağır hasarlı geçen ilk yarının ardından.

Ribaund ve savunma konusundaki tablo pek iyi gözükmüyor. Ancak Alanya ilk yarıdaki takımdan çok daha dirençli bir durumda. Özellikle evlerinde gayet iyi ve mücadeleci bir basketbol sergiliyorlar. Nitekim maçta 50 ribaund çekerek bu isteklerini göstermişler. (17 hücum ribaundu aldılar)

Oynadığımız üç maçtır gelen yerli katkısı, oldukça güzel bir gelişme. Yabancı oyuncularımızın üzerine yığılan oyunun getirdiği sıkıntıları biliyoruz. Başta Işıl - Bahar olmak üzere yükselen performanslar, şampiyonluk yolunda daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır.

Takıma tebrikler, Halcon maçında bizleri sevindirecekler, inanıyorum.
 

Üst