TKBL | Galatasaray 71-53 Beşiktaş

29 Ocak Cumartesi / 13:00

Önemli bir maç, Fenerbahçe maçı öncesi takımımızın durumunu görmek için iyi fırsat.

Takımımıza başarılar diliyoruz.
 
Re: TKBL | Galatasaray - Beşiktaş

zor maç..umarım takım zorun üstesinden gelir..bjk nın yabancılarıda formda..
son maçlardaki kötü durumlar umarım bu maçta yaşanmaz..
 
Re: TKBL | Galatasaray - Beşiktaş

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
Esra'yı yeniden görmek güzel olacak,tribünlere çağrılmama gibi bir durumu da olmaz herhalde.

Şencebe gelirse tabii ki, 20 gündür hiç forma giymedi sakatlığı dolayısıyla.
 
fowles 15 s-12r
augustus 13 s-5r
bahar 10s-4r
nihan,ışıl ve sakatlıktan kurtulan gülşahın da katkı vermesi sevindirici..
tuğba pek süre almadı bugün ve durumu değişmeyen petronyte de bildiğimiz gibi katkısı yok hatta süre dahi alamıyor.....
 
Ne olursa olsun Fener maçına kadar puan kaybetmememiz gerekiyordu, bu yüzden kazanmamız iyi oldu. Oyun hakkında bir şey diyemeyeceğim, izlemedim ama kazanmak güzel.
 
Güzel maçtı takım umutlandırdı beni.
Bu arada Tamika 5 Şubat'ta takımı katılacak denmişti. Resmi açıklama gelmedi hala bir sorun yoktur umarım.
 
Fener maçına kadar kayıpsız gitmek önemli. Işıl'ın ve Bahar'ın performansı umut verici, devamlılık sağlayabilirler umarım.

Tebrikler kızlar.
 
Tuğba'nın durumu nedir, bilgisi olan var mı?
Dışarıya seken her topu toplayan ve yanına 8 asist ekleyen Işıl'a, her zamanki gibi takımın skor ve rebound yükünü çeken Slyvia'ya, özellikle dış şut tehditini çok iyi kullanarak ve gerektiğinde içeriği Sylvia için boşaltan Bahar'a özellikle tebrikler. Gülşah'ın dönüşü de iyi oldu. Sene başından beri belki de en güzel oyunlarının oynayan takımımızın tamamını da tebrik ediyorum.
Sylvia smaca giderken faul yapan rakip oyuncuya ne yazacağımı bulamadım gerçekten. Gitsin arkadaşlarıyla 'Kadın basketbolu neden gelişmiyor' diye dert yansın. Son olarak uzun bir süre sonra, rakipte de olsan seni izlemek güzeldi Nilay Abla. O meşhur arkadan pas fakei yapıp sağ turnikeyle bitirme hareketinle koca Sylvia'ı da kandırıp bloğundan kaçtınya, gerçekten seni izlemek güzeldi.
 
Esra'nın faulü tartışılıyor, serzenişleri anlıyorum da, kimse kadın basketbolunda potasına smaç basılmasını görmek istemez. Aynısı bize karşı olsa, oyuncumuz bıraksın smaç bassın demezdim ben açıkçası.
 
Yinede o anda inanın sahaya kadar giresim gelsi sinirden . Tuğba ablanın durumu iyiymiş riske edilmemiş , dinlendirilmiş diye duymuştum doğrudur umarım . Gintare en zayıf halkamız çok açık bu görülüyor birde sormak istediğim soru Tamika ' da bir sorun yoktur umarım ?
 
maç sonrası ceyhun hocayla uzunca konuşdum. sizlerle paylaşmak istiyorum.
öncelikle tugbanın ciddi bir sorunu olmadıgını tahmin ediyorum dedi ceyhun hoca. riske etmemek için oynatmamış.
cathingi sordum, önümüzdeki hafta büyük bir aksilik olmazsa geleceğini söyledi.
maç hakkındada, ben daha önceki maçlarda bugunkü kadar bir takım havası alamamışdım. sadece saha içi degil, benchdede bir sinerji eksikliği vardı. ancak bugun bunların tam tersi cok pozitf gördüm takımı, benhcedede oynayan oynamayan herkes pozitif gözüküyordu. bunu sordum ceyhun hocaya. o da aynen dedi, bugün bu söyledigin sinerji açısından en tavan maçımızdı dedi. zaten çabaladığımız olay bu havaydı bunuda bugun yakaladık , skordan ziyade bu açıdan çok mutluyum dedi.
birde bu takımdaşlıkdan bahsederken, sophie youngdan bahsetti nedense. g.saray oyuncusuna benim, ortadaki top için yere at kendini dememem lazım, oyuncunun kendisinin içinden gelmesi lazım dedi. youngda bu vardı mesela, şimdide özellikle yabancılarda o havayı yakalamak istiyoruz dedi..
fb serisini konuşurkende, baya bir umutlu konuşdu, özellikle bugunden sonra kendisininde inancının dahada arttığını söyledi.
 
Güzel ve önümüzdeki maçlar için umut veren bir oyun ve galbiyet. Bu performanslar devam ederse Fener serisi için umutlu olabiliriz.
 
İstikrarsız görüntümüzün devam ettiğini gördük bu maçta. Prague maçında gayet iyi bir performans sergiledikten sonra Mersin - Burhaniye ikilisinde oyun olarak kötü ancak sonu galibiyet ile biten serimiz vardı. Bu maçta ise bu iki maç aksine sahada iyi bir görüntü çizen özellikle işin savunma kısmında kemerli sıktığında ne kadar etkili olabildiğini gösteren bir takım vardı.

Beşiktaş için Marques & Sales ikilisinin hücum anlamında ne kadar önemli rollere sahip olduğu ortadaydı. Dün bu ikili karşısında iyi savunma örneğini verdiğimizi düşünüyorum. Maç başına 19 ortalama ile oynayan bu ikiliyi sadece 27 sayıda tuttuk. Etkilerini minimuma indirdiğimiz bu günde de galibiyete yaklaşmaları hiç kolay olmadı.

En etkili olduğumuz anlar olan üçüncü çeyreğe gidersek, savunmada sertliği ortaya koyduktan sonra pas alışverişinin üst düzeye çıkması kritik iki nokta. Ancak bizim adımıza en belirleyici nokta savunmamız kesinlikle. Burada iyi işler çıkarılması takıma müthiş bir moral sağlıyor ve hücumda daha güvenle oynayan bir takım karşımıza çıkıyor. Bunun net örneklerini dün de gördük.

Tuğba'nın sakatlanması üzücü ancak ciddi bir durumunun olduğunu zannetmiyorum keza ikinci yarı ısınmaya çıktı. Günün en sevindirici noktası ise 2.5 aydır sakatlık ile uğraşan Gülşah'ın takıma katılmasıydı kuşkusuz. Bu kadar uzun bir aranın ardından çok iyi şeyler beklememiz iyimser olurdu ancak takıma şut tehdidi olan bir oyuncunun katılması çok ama çok önemli bir nokta. Nitekim elimizde Sylvia Fowles gibi bir güç varken karşı savunmaların içeriye ne kadar kapandığını biliyoruz. Gülşah'ın üçlükleri ile hücumumuz da çok önemli bir role sahip olacaktır. Dün de yüzdesi düşük olsa da isabet sağladığı üçlükle bize gelecek maçlarda sağlayabileceği katkıdan küçük bir kesit sundu.

Genel tablodan sıyrılıp değineceğim iki kişi var, Işıl Alben ve Bahar Çağlar.

Işıl'ın şut performansı takım adına belirleyici noktalardan bir tanesi. Dün 1/10 ile oynadı ve bu görmek istemeyeceğimiz bir tablo elbette. Ancak bu yüzdenin oluşmasında becerisini değil güvenini sorgulaması yeterli olacaktır. Oyun kurucu vasıflarına geri dönüp dün yaptığı 8 asist ile olması gereken nokta. Ayrıca 5'i hücum ribaundu olmak üzere 8 de ribaundu var. Oyunun farklı noktalarına bu derece etki edebilmesi çok güzel ancak şutuna mutlaka güven duymalı yoksa bu yüzdeleri daha bir çok maçta da göreceğimizi düşünüyorum.

Bahar'ın ise sene başından beri vurguladığımız şutlarını bizlere daha çok göstermesi gereğinin ne kadar doğru olduğunu dün gördük. 2/2 ile üçlüğün altı çizilmeli. Sylvia ile yakaladığı uyum çok önemli. Zira bir çok maçta Sylvia üzerine ikili sıkıştırma geliyor ve istediği boşlukları da buluyor. F.bahçe maçında da aynı tabloyu göreceğimizi düşünüyorum, umuyorum bu şutuna duyduğu güveni seride de gösterir bizleri.

Takımımızı tebrik ediyorum, salona gelen kitle dilerim ertesinde erkek maçı olmayan günde de gelirler.
 
Takım seyirciyi gördümü oynuyor bence. Bakın avrupada yenildiğimiz halcon maçında tribünde seyirci yoktu (bende yoktum) Panküp kayseri maçında maç uzun süre başbaş gitti gene tribünde seyirci yoktu. Ama ne zaman tribünler full olsa takım çok iyi oynuyor. Sezon başı Cumhurbaşkanlığı maçını saymayın. Fowles yeni gelmişti takımın hemen tamamı yeniydi. O anlamda FB bize göre daha şanslıydı takımda uzun yıllardır oynayan oyuncualrı vardı. Bİzde ise sadece tuğba ve Bahar vardı geçen sene de takımda oynayan.

Tribünü kalabalıklaştırdıkça eminim takım dahada iyi olacak. Nitekim Işılda bunu söylemiş maç sonu röportajında. Seviyorum bu kızların mücadelesini...
 

Üst