TÜRKİYE 74-82 Litvanya

iki gün süren abd şovu ve hegemonyasından sonra iki avrupalı takım karşı karşıya geliyor maç yarın saat 15 00 da ntv spor da bence bu maç asıl ölçü olabilir hidayette düzelmiş oynayacakmış eğer bu maçı kazanırsak geçen seneki facia yı atlattığımızı ve asıl türkiyeyi göstereceğimiz kanaatindeyim
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Lavrinovic'e, Lavstokasa, Siskoudis'i (inşalllah dogru yazmışımdır) durdurmamız lazım.Ama bu macta da umudum yok Tanjevic bakalım hepimizi şaşırtacak mı?
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

madrid maçını yayından kaldırmışlar.
14:15 ATLETIZM 2008
? 15:00 TÜRKİYE - LITVANYA (Canlı)
? 17:00 Haberler
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Takımımızın mücadelesini şimdiden çok merak ediyorum ve sabırsızlanıyorum.Litvanya güçlü bir ekip.Bakalım oyuncularımızın performansı nasıl olacak.Umarım kazanırız maçı.
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Litvanya'ya teslim olduk...
Çin'in Macau kentindeki ilk hazırlık maçında Amerika Birleşik Devletleri'ne farklı mağlup olan Türkiye, NTV Spor'dan canlı yayınlanan ikinci maçında Avrupa'nın güçlü temsilcilerinden Litvanya'ya 82-74'lük skorla boyun eğdi.

Karşılaşmaya Oğuz Savaş, Kerem Gönlüm, Sinan Güler, Cenk Akyol ve Ersan İlyasova ilk beşi ile başlayan ay-yıldızlılar, ilk 2.5 dakikalık bölümü 4-0 önde geçti. Skor üretmekte zorlanmayan milli takım, ilk çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne 9-4 üstün girmesine rağmen kalan bölümde savunmada etkili olamayınca çeyreği 18-15 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Semih Erden'in basketiyle başlayan Türkiye, Hidayet Türkoğlu'nun da hücumda devreye girmesiyle birlikte farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ömer Onan'ın savunmada sergilediği performansla oyuna yeniden denge getiren ay-yıldızlılar, Siskauskas ve Javtokas'ın sayılarına engel olamadı ve ilk yarının son 2 dakikalık bölümüne girilirken Litvanya skoru 38-30'a getirerek farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Serbest atış çizgisinden de düşük yüzde ile oynayan milli takım, soyunma odasına 41-33 geride gitti.

İkinci yarıya hızlı giren ay-yıldızlılar, üçüncü çeyreğin ilk bölümde farkı 2 sayıya kadar indirmeyi bildi. Ancak Litavanya'nın bulduğu kolay sayılara çözüm üretemeyen Türkiye, aradaki farkın açılmasına engel olamadı ve son çeyreğe 63-51 geride başladı.

Hücumdaki etkili performansını dördüncü çeyreğe de taşıyan Litvanya, farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Farkın giderek açılmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan ay-yıldızlılar, bitime 1 dakika kala skoru 79-71'e getirerek farkı 8 sayıya kadar indirdi; ancak kalan bölümde skor üstünlüğünü korumayı başaran Litvanya, sahadan 82-74'lük skorla galip ayrıldı.

Milli takımda karşılaşmaya ilk beşte başlayan Oğuz Savaş ve Hidayet Türkoğlu rakip potaya 14'er sayı bırakırken, Ersan İlyasova 12 ve Kerem Gönlüm de 9 sayı ile katkı yaptı.

Litvanya'da ise NBA'de Denver Nuggets forması giyen Kleiza ile Lavrinovic 13'er sayıyla ön plana çıkarken, Kaukenas da 10 sayıyla maçı tamamladı.
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Semih ve Ender'in oynadığı takım hakkında bundan sonra hiç yorum yapmayacam hatta maçlarını bile izlemeyecem.
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Böyle saçma bir takım görmedim kimse kusura bakmasın ama oyun kurucumuz yok.Hani yeni kurulan bir takımmışız falan bu ne saçmalık ya! Kurmayın kardeşim kurmayın... İbrahim Kutluay,Tutku Açık,Hüseyin Beşok,Mirsad Türkcan gibi tecrübeli isimler neden yok anlamıyorum ve her şampiyonaya katıldığımızda neden kadro sürekli değişiyor anlamıyorum.Koskoca A Milli takımını saçma sapan insanların yönetmesine neden izin veriyoruz? Neden A Milli takım koçu Aydın Örs,Ergin Ataman,,Erman Kunter değil de Tanjevic denen şahsiyet! Böyle gidersek hiçbir şey yapamayız şampiyona da kimse umut etmesin çok açık ve net eleniriz.Neden elendik diye sorarlar? -Yeni kadro kurduk takım uyum sağlayamadı gibi bahanelerle geçiştiririz.Tanjevic egoist bir antrenör.Fb kadrosunda neredeyse bütün oyuncuları A Milli takımda toplayacak! Yazık günah ya içim içimi yiyor ama sus sus olmuyor işte. Kardeşim bu takım sıradan bir takım değil TÜRKİYE olarak katılıyor bu şampiyonaya TÜRKİYE'yi temsil ediyor! Her geçen gün daha da özlem duyuyorum eski A Milli takımımıza Orhun Ene'li,İbrahim Kutluay'lı nerde o takım? ahh ahh... Amerika'nın maçını bile Türkiye'nin maçını izlerken daha çok heyecanlanıyorum suç şimdi ben de mi yoksa Türkiye'mizi temsil eden A Milli takımı bu hale getiren ''hainlerde'' mi diyeyim? Geçmişte de Litvanya'ya yenildik ama hiç bir zaman yenileceğimizi düşünmemiştim.Hiç yoktan çaba vardı,emek vardı,birbirine kenetlenmiş zafere inanan bir takım vardı ve takımın başında adam gibi adam koç vardı! Şimdi takım demeye bin şahit ister,antrenöre antrenör desem? -Dalga mı geçiyorsun derler! Artık birileri buna son vermeli Tanjevic'i görevden almalı ben sıkıldım artık.Türkiye'mizi temsil eden takım ruhunu takıma vermiş antrenör görmek istiyorum bu takımın başında! Hani Türkiye'nin maçını izlerken sabırsızlanmak,ağlamak,gururlanmak ve Milliyetçi duygularımın kabarmasını istiyorum.Mücadele görmek istiyorum!! Takıma bu duyguları yükleyebilen antrenör görmek istiyorum! Boş oyuncuları takıma almayan antrenör! Ve son olarak inanıyorum birisi çıkacan Tanjevic'e DUR diyecek!
 
Re: TÜRKİYE-LİTVANYA

Birinin Tanjevic Efendi'ye ve Saygı Değer Federasyon Başkanımıza(!) A Milli Takım'ın genç oyuncuları yetiştirme, takımlarında oynamayan oyuncuları forma sokma yeri olmadığını anlatması lazım. A Milli Takım en üst düzey yerdir. Yaşlıysa yaşlı Mirsad, Hüseyin, Tutku çağıracaksın kardeşim... Kişisel oyunlarınızı ''takımı gençleştiriyoruz'' şekline sokarak bizi kandırmaya çalışmayın...
 

Üst