U17 Dünya Şampiyonası

Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Milli Takımımız (01.01.1992), Nijerya'da düzenlenen FIFA U17 Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında bugün Burkina Faso ile karşı karşıya gelecek. Enugu şehrindeki Nnamdi Azikiwe Stadı'nda oynanacak ve TSİ 17.00'de başlayacak karşılaşmayı Paraguay Futbol Federasyonu'ndan Carlos Amarilla yönetecek. Karşılaşma TRT 3 ve Eurosport International'dan naklen yayınlanacak.

U17 Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Orhan GÜLLE, Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Sezer ÖZMEN (Beşiktaş A.Ş.), Okan ALKAN, Onur KARAKABAK, Gökay İRAVUL (Fenerbahçe), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Hasan Ahmet SARI (Trabzonspor A.Ş.), Oğulcan GÖKCE, Süleyman ÖZDAMAR (Altay), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Ömer KAHVECİ (Adana Demirspor), Ensar Enes BAYKAN (A.Bielefeld), Nurettin KAYAOĞLU, Ufuk ÖZBEK (FC Schalke 04), Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Kamil Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC), Engin BEKDEMİR (Porto), Deniz MEHMET (West Ham United).

Nijerya'da düzenlenen FIFA U17 Dünya Kupası grupları, maç takvimi ve gruplardan çıkma statüsü şöyle:

24 takımın 6 grupta mücadele edeceği FIFA U17 Dünya Kupası'nda grup maçları 24 Ekim-1 Kasım tarihlerinde oynanacak. Bu maçlar sonunda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 12 takım ile 3. sırayı alan en iyi 4 takım ikinci tura yükselmeye hak kazanacak. 2. tur maçları 4-5 Kasım'da, çeyrek final maçları 08-09 Kasım'da, yarı final maçları 12 Kasım'da, 3.'lük-4.'lük ve final maçı ise 15 Kasım'da oynanacak.

A GRUBU
1- Arjantin
2- Nijerya
3- Almanya
4- Honduras

B GRUBU
1- İsviçre
2- Breziyla
3- Japonya
4- Meksika

C GRUBU
1- İran
2- Gambiya
3- Kolombiya
4- Hollanda

D GRUBU
1- TÜRKİYE
2- Burkina Faso
3- Kosta Rika
4- Yeni Zelanda

E GRUBU
1- B.Arap Emir.
2- Malavi
3- İspanya
4- ABD

F GRUBU
1- Uruguay
2- Güney Kore
3- Cezayir
4- İtalya

Fifa tarafından "hırslı ve cesur Türkler " olarak tanımlanan takımımız İtalya ile birlikte Avrupa grubunun favorileri arasında gösteriliyor.
 
Çok iyi bir maç çıkardık. Büyük takımlarımızın hepsinde arayıp bulamadığımız takım olgusu çok iyi şekilde yerleşmiş milli takıma. Abdullah Ercan'a teşekkür etmek lazım tabi.
 
Bu takımdaki herhangi bir oyuncuyu 4-5 yıl sonra A milli takımda görebileceğiz mi sanmıyorum..aynen daha Önceki u17 ler gibi ne oluyorsa nasıl kaybediliyorsa yok olup gidecekler..Yıllar Önce Trabzon Lisesi Dünya Şampiyonu oldular kaçı Bugün Futbol piyasasında malum..O yüzden Çok da kendimi veremiyorum..
 
Malili hakeme selam olsun. İlk yarının sonunda ceza alanı içinde rakip oyuncunun kendini attığını görüp sarı kartını kullandı ama sonraki 75 dakika kim kendini yerde bulursa hepsine faul çaldı. Rakip takımda çok iyi yararlandı bundan her pozisyonda yerdeydiler.
Yediğimiz gol aşırı pis bir gol. Benim içime oturdu halada orada mesela. 50 metreden gelen hava topuna 6 pas civarı adam bomboş kafa vuruyor.
Penaltılarda ise rakip takım 500 tane penaltı atsa hepsi gol olurdu, dışarı atmadıkça tabi. kalecimiz West Ham altyapısında boylu poslu biri ama penaltı konusunda çok zayıftı. Rakip takımın kalecisi daha bir tehditti atan oyuncu için.
Mücadelemiz ile turnuvaya iz bıraktık bence ama önemli olan buradan iki-üç oyuncu çıkarmakta. Bu kısımdan da umudum var çünkü çoğu oyuncu yurt dışında emin ellerde. Yaparsa onlar yapar. Çünkü ülkemizde en güzel yapılan iş yetenekli oyuncuları fazla büyümeden ezmek.
Yolu açık olsun tüm takımın...
 
Bu şekilde yenilmek bana çok koydu maalesef.
İlk yarıda maç başladığı gibi kaleyi düşündük ve iyi de oynadık. Öne de geçtik. Keşke hiç devre olmasaydı. Kalecimizin çıkıp çıkmamakta tereddüt ettiği bir pozisyonda son dakikada golü yedik. Penaltılarla elendik. Bütün takıma teşekkür ediyorum kendi adıma.
 
Saadet Unal' Alıntı:
Pazar günü saat 20:00 de Nijerya - İsviçre finali oynanacak.. İnşallah Nijerya şampiyon olur..

Seyirci desteği Nijerya'nın yanında olacak ama bu onlara yeter mi bilmiyorum. Zira İsviçre müthiş futbol oynuyor ve favori durumda. Bakalım ne olacak, Arsen Wenger listeye eklemiştir kesin 10-15 tane genç.
 
Maç dün oynandı sanırım.. Hatta yanlış görmediysem İsiviçre 1-0 kazanmış maçı ve şampiyon olmuş.. Ben Nijerya şampiyon olsun istedim ama olmadı zaten olsaydı hatrım kalırdı :)
 

Üst