Umut Yenice

UMUT YENİCE CİMBOMLU OLDU 20.10.2005 09:37:59

Galatasaray, geçen sezon sonunda Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Umut Yenice’yi bir yıl kiralık olarak renklerine bağladı. Siyah - Beyazlı ekipte forma şansı bulamayan 26 yaşındaki Yenice, Sarı-Kırmızılılar’ın dün Beykoz’u 61-53 mağlup ettiği karşılaşmada sahaya çıktı.
 
Sakatlanmadan önce iyi oynuyordu...

Şu an durumu nedir,bilemiyorum...

Biraz fazla top kullanır hücumda ama 4-5 numara için alternatif olur en azından...

Hayırlı olsun...
 
umut yenıcenın ıstatıslıklerını asagıdakı lınkte bulabılırsınız
kısaca gecıcek olursam
2003-2004 senesınde febes te oynarken oldukca basarılıymıs kendısı
ortalama 11 sayı ortalaması tutturmus 6 da rıbound
klasık ulkere gıdınce ıse 2004-2005 senesınde oynamamaıs gıbı bır sey
bence basarılı bır ıkılı olurlar fatıh ıle
huseyın fatıh umut yenıce bıde hırvat uzun olunca
uzun rotasyonumuz cok genısleyecek

boylece fatıh huseyın hırvat uzun ve umut kadroya gırebılmek ıcın daha fazla calısıcak tabıı bundan galatasarayımız karlı cıkıcak

bence yerınde transferlerden bırı daha
bu sene her sey cok farklı gozukuyor

http://www.tblstat.net/pd.asp?p=81
 
Tam topice girip ne isi var Umut Yenicenin bizim forumda diyecektimki aldigimizi gorup sok oldum.
Kadro derinligide dusunuluyor.Vallaha tebrikler.
 
Umut 2003-2004'te Fenerbahce'de cok basarili bir sezon gecirip o sene sonunda Ulker'e transfer oldu. Gectigimiz yil ise hatirladigim kadariyla hic sure almadi, sezonun buyuk kismini sakat gecirdi.

Su an ne durumda oldugunu bilemiyorum ama cok iyi durumda olsaydi muhtemelen Besiktas birakmazdi. Eger cabuk toparlanirsa faydali olur, uzun rotasyonu icinde kendine sure bulur ancak kendisinden cok da buyuk beklentiler icine girmeyelim bence
 
Umut Yenice ve Livingston Galatasaray'da

Türkiye Basketbol Ligi'nde kurduğu kadroyla iddialı duruma gelen Galatasaray transfer harekatını sürdürüyor.
Ligin ilk haftasındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi maçından sonra denemek üzere getirdiği iki oyuncudan ABD'li Randy Livingston ile anlaşan Galatasaray yönetimi Hırvat Marco Schamaliç'i gönderdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca Beşiktaş'tan Umut Yenice'yi kadrosuna dahil etti. Beşiktaş'ın sezon başında Ülker'den aldığı ancak oynatamadığı 2.06'lık genç yıldız ile Karşıyaka da ilgileniyordu. Ancak Galatasaray son dakika atağı ile bombayı patlattı. Umut Yenice pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan Beşiktaş maçında forma giyecek.
 
Kadro derinliği açısından önemli transfer. Şaka maka fena kadro olmadı. Artık mazeret yok ilk 4-5 i zorlamamız gerek
 
Dixon-Hadley-Şemso-Burak-Fatih
Livingston-Serhat-Gökhan-Hüso-Yabancı
Valentin-Umut

Gibi 7 kısa 5 uzun(Valentin 3 saydım) bir rotasyonumuz olacak. 5 oyuncu rotasyonu demek, faul problemini ve yorulma olayını asgariye indirmek demektir. 3 numarada Şemso böyle devam eder, Gökhan ve özellikle Valentin katkı yaparsa süper olacak. Hele Valentin potansiyelini göstermeye başalrsa uzun bir 5 ile de oynayabiliriz ve uzunlarımız da hareketli uzunlar.

Umut Beşiktaş ile anlaşamamış denmiş ama olay nedir tam bilemiyorum. Beşiktaş'ın uzun sıkıntısı varken(NYK gibi undersized uzunları var hep) Umut'tan vazgeçmesi enteresan, umarım sakatlığını atlatmıştır, geçen sene değneklerleydi her maç. İlk haftada da Murat Didin'i umarım pişman eder.

Bu arada evet gelecek çok güezl gözükmeye başladı, hele hele bir de domine edebilecek bir yabancı daha alabilirsek pota altına değmeyin keyfimize ama şunu unutmamak da fayda var. Burak ve Gökhan harici herkes yeni. Bu hafta bile 2 yeni oyuncu eklendi. Basketbolun takım oyunu olduğunu Yunanlılar gösterdi tekrardan, tıpkı SAS ve Detroit gibi. O yüzden 4-5 hafta inişli çıkışlı olaiblir takım bence(inşallah sadece çıkışlı olur).

Memo-Ermal-Kaya-Gönlüm-Mirsad
Burak-Fatih-Hüso-Umut-Yabancı

Demin Oytun dedi, cidden yerli olarak alabileceğimiz neredeyse en önemli uzunları topladık. 5 uzunlu rotasyon :atki
 
bencede yararlı bi transfer sakatlıgı artık sorun olmaz sanmıyorum ama pota altı ve 4 numara icin cook iyi oldu kadro 1 yabancı dısında super oldu birde 5 te dominat bi uzun veya skorer birer forwet bulabilsek cook iyi olur
 
Bu adamı Fenerbahçe'de oynarken baya tutuyordum.Tufan'ın son saniyede 66-64 kazandırdığı maçta çok iyi oynamış ve jeneriklik bir smaç yapmıştı.Yalnız geçen sezonu baya kötü geçirmiş.Umarım durumu iyidir.İyiyse bence yabancı uzuna gerek yok.Eğer yabancı uzunu alırsak kadro şişer.
 
Açıkcası sakatlık durumunu pek bilmiyorum ama 2003-04'te Fenerbahçe'deyken çok beğeniyordum Umut'u ve geçen sene de Ülker'de iyi antreman yapabildiyse Ülker'in kaliteli uzunlarıyla beraber bence harika bir transfer yaptık.
 
futboldan bile daha ii transfer yapıyolar bu kadro ile bahane yok artık galatasaray ruhu ile ilk dörde girmemiz lazım artık kaliteli tirklerin yanına iyi bi yabancı hakkımızı da kullanırsak süper olur
 
Gerek Livingston gerekse Umut oldukça iyi taransferler sağlam olmaları koşuluyola. Yalnız son yabancı hakkının gerekirse 3 numara oynayabilecek bir adam olmasında fayda var. Zira Şemsettin her maç 20 ye 10 civarı bişi yapacak değil, batırma imkanı da mevcut, üstelik Gökhan ve PAstal da pek iyi gibi durmuyor rotasyonda...
 
Bu transfere çok sevindim:çünkü takımımızda sırtı dönük oynayabilecek hücumun sıkıştığı anlarda hiçbi uzunumuz yoktu:umut buraya kalitesi ve fziğiyle ilaç olcaktır:şimdi bence garnet de takımda kalıcak ya da iyi bi şutör ÜÇ VE DÖRT oynayabilen bi oyuncuyla çok iyi yerlere gelebilirz:bu arada bu sene hayatım boyunca cem uzan ın desteği hariç görmedeiğim bi transfer hareketliliği yaşıyoruz biz de gerekeni üstümüze düşeni yapmalıyız:destek olmalıyız:
 
valla inanamadım şu an hala dumurum şu ligdeki en iyi bi kaç uzundan biridir umut yenice ve bizimkiler onuda getirdi offf acayip baba kadromuz oldu bu sene çok umutluyum gerçektende bu kadro ilk 4e girmesi lazım artık tribunlerinde dolması lazım taş gibi takımımız oldu be abi :) ]
 

Üst