Unics Kazan 72 - Galatasaray 61

Maça dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
1- Topu çok iyi paylaşan bir takım olarak biliniriz ve topun kıymetini de iyi bilmemiz lazım dolayısıyla tıpkı geçen seneki gibi ama Euroleague'de en çok top kaybı yapan 3.takımız, bunun sıkıntısını dün de yaşadık. Oysa ki hücum ribaundları sayesinde rakibimizden çok daha fazla top kullanma şansına sahip olabilirdik. Özellikle 2'li oyunlar sırasında top kaybı çok oluyor. Top kayıplarının fazla olmasının sebebi rakibin 2'li oyunlara fazla önlem alması mı? Yoksa kısa oyuncularımızın formsuz olması mı?

2- İlk yarıyı bence bu tarz bir deplasman için iyi oynadık, rakibimiz de dağınık gözüktü ilk devrede ama bunu skora yansıtamadık, neye bağlıyorsunuz bu durumu?
 
Top kayıpları bizim de çok şikayet ettiğimiz, canımızı da çok yakan bir durum sezon başından beri ama buna sebep olarak direk olarak kısa oyuncuları veya ikili oyunlarımıza alınan önlemleri sebep olarak gösteremeyiz. Aslında bizim için en kötü olan top kayıpları açık alanda yaptığımız top kayıpları, dengesiz yakalanıyoruz bu top kayıplarının devamında. Bu sorunun farkındayız ve top kayıplarını da en aza indirgemek için çok yoğun çabalayıp, çalışıyoruz. Maç içerisinde rakipten daha çok hücum etmenin, rakibe göre pozisyon sayısını arttırmanın yolları top kaybını az yapmak ve hücum ribaundlarında etkili olmaktır, özellikle Zaza'nın gidecek olmasından sonra ikili oyunlara daha çok ağırlık vereceğimiz için top kayıplarını azaltmamız lazım, hem ribaund konusunu hem de top kaybı konusunu düzeltmek için çok yoğun çaba harcıyoruz. Ribaundlarda son dönemde sorun yaşamıyoruz, top kaybı problemini de düzeltmek için çok yoğun çaba harcadığımıza emin olabilirsiniz.

Kazan takımı Euroleague'de mevcut kaynaklarını en optimize şekilde kullanan takımların en başında gelir baktığınız zaman. Kazan ilk yarı kötüydü, ikinci yarı da çok iyi oynadı şeklinde ifade edemem, bizim için de geçerli bu durum. Kazan takımı baktığınız zaman maçları genelde böyle oynuyor, ilk yarılarda kendi oyuncularının hangi pozisyonlarda üstünlük kuracağına bakıyor ve ikinci yarıda da üstünlük kuracakları pozisyondaki oyuncular üzerinden oynayıp maçlarını kazanmaya çalışıyorlar. Deplasmanda kazandıkları Siena maçında da böyleydi, aynı şekilde diğer maçlarda da genellikle ikinci yarılarda bu şekilde etkili oldular. Burada bizim tarafımızdaki olumsuzluk 3.periyotta onların 3 kısa oyuncusuna gerekli baskıyı yapamamamız, onlara rahat oyun kurma imkanı vermemiz, böyle olunca da maçı kaybetmeye engel olamadık. Belirttiğim gibi Kazan takımı gibi kaynaklarını çok optimize kullanan ve çok değerli bir hocaya sahip takıma karşı da bu şekilde kazanmak kolay değildi.

Şunu belirtmek isterim ki uzun oyuncuları sakatlanınca yıllardır Avrupa'da 4 numara oynayan Veremeenko'yu 5 numaraya çektiler, herkes onun orada nasıl katkı vereceğini merak ederken aslında o mevkide daha başarılı olduğunu gördük. Bunu belirtmemin sebebi de Veremeenko'nun tıpkı bizdeki Andric gibi oynaması, hareketli mobil uzunların ne kadar değerli olduğunu gösteren bir örnek kendisi. Dolayısıyla Furkan 4 numarada oynar mı veya Andric 5 oynar mı tartışmaları havada kalıyor aslında. Önemli olan oyuncunun o pozisyonda sizden bekleneni verebilmesi.
 

Üst