Wimbledon 2009

Roger Federer: 'Kusura bakmayın'

Fransa Açık'ta kariyerinin ilk zaferini kazanan İsviçreli Federer, Wimbledon için, "Rakiplerime saygılıyım ama kariyerimin en iyi dönemindeyim" yorumunu yaptı...

Fransa Açık'ta elde ettiği zafer, Roger Federer'in son dönemde kaybolmaya yüz tutan özgüvenini geri getirmiş gibi görünüyor. Nitekim İsviçreli raket, sezonun en prestijli Grand Slam turnuvası Wimbledon öncesi, kendisinden beklenmeyecek kadar iddialı açıklamalar yaptı.

Roland Garros'ta uzun süreden sonra ilk kez savaşçı karakterini korta yansıtmayı başardığını söyleyen Federer, "Artık 5 setlik maçlardan çekinmiyorum. Baskı karşısında çok daha iyi bir oyun ortaya koyabilirim. En iyi oyunumu sergilemesem bile rakiplerimi yeneceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çim kort sezonu için kendisini çok iyi hissettiğini belirten dünya 2 numarası, Wimbledon'da 6. şampiyonluğunu kazanıp rekor kıracağı konusunda rakiplerine gözdağı verdi. Federer, "Rakiplerime saygısızlık etmek istemiyorum. Ancak şu anda fiziksel ve psikolojik olarak kariyerimin en iyi günlerini geçiriyorum. Wimbledon'ı birçok kez daha kazanacak deneyimim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ntv Spor
 
Nadal 1 numaralı seribaşı

Kendine has seribaşı belirleme sistemiyle hep dikkat çeken Wimbledon'da dünya sıralamasına erkeklerde ilk 6, bayanlarda ilk 16'da sadık kalındı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın organizatörleri, seri başlarını kendilerine has bir yöntemle belirliyor. Wimbledon, ana tablolar oluşturulurken dünya sıralamalarına sıkı sıkıya bağlı kalınmayan tek Grand Slam.

Bu yıl da dünya sıralamasının 2. basamağında yer almasına karşın turnuvanın son 6 yılında da final oynayan ve 5 kez şampiyonluğa ulaşan Roger Federer'in bir numaralı seri başı olması bekleniyordu. Ancak tek erkekler ana tablosunun bir numarası, son şampiyon Rafael Nadal olurken, Federer ikinci sırayı aldı. Turnuvada geçen yıl sürpriz yaparak yarı finale kadar yükselen Marat Safin ise dünya sıralamasının 23. basamağında bulunmasına karşın 15 numaralı seri başı oldu.

Tek bayanlar ana tablosunun ilk 16 basamağında, dünya sıralamasına bağlı kalındı. Zirvedeki Dinara Safina'yı Serena ve Venus Williams kardeşler izledi. Son 9 ayını omzundaki sakatlıkla boğuşarak geçiren ve dünya sıralamasında 59.'luğa kadar gerileyen Maria Sharapova ise 24 numaralı seri başı ilan edildi.

Çim kort Grand Slam'i Wimbledon gelecek Pazartesi başlayacak. Ana tablo eşleşmeleri için kura çekimi ise cuma günü yapılacak.
 
15. ŞAMPİYONLUK GELİYOR. ;) Bu sefer Roland Garros'daki gibi duygusal davranmıyorum,gerçekten Federer'in şampiyon olacağına inanıyorum.
Bayanlarda en çok Sharapova'nın ve Safina'nın, erkeklerde ise Nadal'ın perfomansını merak ediyorum.Roland Garros'taki beklenmedik yenilgi Nadal'ı nasıl etkilemiş onu görmek istiyorum.Sharapova'dan da yarı final bekliyorum bakalım ne olacak.
Tabi unutmadan en çok da Roland Garros'ta müthiş bir performans gösteren Emre abinin çim korttaki performansını merak ediyorum.Emre abi bizi tahminlerinden mahrum bırakma. :)
 
emelcim sen rahat ol, sharapova şampiyon :) henin in olmadığı durumda, iyi bir maria bunların kökünü kazır..

bu arada tenis bloglarını okuyorum da şaşırıyorum.. federer 1 numaralı seri başı olmalıydı diyen arkadaşlar tenisi bence hiç bilmiyorlar.. wimbledon ın seri başlarını kendilerince sıralaması nadal ın 1 numara olmasına neden engel olsun ki.. evet roland garros da çok erken elendi ama hala 1 numara o ve hepsinden önemlisi wimbledon ın son şampiyonu da o.. bu durumda seribaşı herhalde ben olmayacağım..

bence bu moralle , federer burayı da bir daha kazanır ama kimse nadasl ı hafife almasın.. yok sakatmış, yok moralsizmiş, yok çimde eksikleri varmış.. nadal için bunlar sadece birer hikaye. yine sonuna kadar gidebilir.. bence erkeklerde büyük kırım olacak başlarda..

fikstür yarın belli oluyor.. tahminlerim yarın emel:)
 
Eser Atalay' Alıntı:
Wimbledon a kadar güzel tenisçileri resimlerini burdan paylaşabilirmiyiz Emre bey? wimbledon başlayınca insanlar o tenisçilerin maçlarını takip ederler hem tenisi sevdirimek amaç ..

Bu arada zamanının PL takımı Vinnie Jones un takımı Wimbledon bu sene milton Keynes adıyla championshipse çıkmışdır ,takımlarının başka şehire satılmasıyla takımsız kalan yurdumun wimbledon gençliğinin kurduğu AFC Wimbledon da Tanrının unuttuğu 8. konferans liginden başladığı dikey yolculuğunda bu sene National Con. ligine yükselerek noktayı koymuştur amaç seneye Pro lig olan 2.lig e çıkmaktır takıma senelik 50 pounda üye olabilirsiniz ,üye olduk ne oldu demeyin adamlar mailinize mali tablolardan alınacak oyunculara kadar listeler yolluyor ,eve seçim pusulası yolladıklarına şahit oldum ya ben sıkıldım CM FM falan gerçeğini istiyorum diyorsanız buyrun
http://www.afcwimbledon.co.uk/

En azından bir ara CM-FM yapımcısı SI Games sponsordu bu takıma. Zaten, asıl Wimbledon'ın ekonomik durumu hangi senenin oyununda hatırlamıyorum ama bankrupt olurdu sene başında hemen. Belki de yönetimde falan SI Games'ten elemanlar olabilir. Adamlarda da hayvan gibi database var sonuçta, hatta Everton'ın bu databasei kullanmak için SI Games'e para ödeyeceği söyleniyordu.

Wikipedia'dan baktım 7 sezonda 4 kez yükselmişler ve üç sezona yayılan 78 maçlık yenilmeme serileri bir senior club rekoruymuş.
 
Emre sen diyince bende baktım Wiki den bir şey dikkatimi çekti AFCW dünyada hiç oynamadığı halde ezeli rakibi olan tek takım:=)
malum eski klüplerinin metamorfozik hali olan Milton Keynes le rekabet halindelermiş,ama hiç oynamamışlar,ilerde birgün bu iki takımın bir ligde buluşması sağlam maç olaur:=)
 
pazartesi başlayacak olan wimbledon ın kurları bugün çekildi.. tabloya bakıldığında federer in, nadal a nazaran daha şanslı olduğunu söylemek mümkün.. andy murray ve andy roddick gibi aylardır buraya hazırlanan çim kort, sert zemin oyuncuları nadal gibi ana tablonun üst tarafına düştüler.. eğer nadal finale gitmek istiyorsa , daha önce elenmemeleri kaydıyla çeyrek finalde roddick i, yarı finalde de murray i yenmek zorunda olabilir.. ayrıca davydenko ve safin gibi ne yapacakları belli olmayan yetenekli tenisçiler de oradalar.. üst taraf alta göre çok sert kaçmış tabloda..

alt tarafta federer in yolu açık..Çim kortta eksik oynayan ne kadar ispanyol seribaşı varsa hepsi fedex e karşı gelecekler.. roland garros un yıldızı soderling de federere gayet yakın bir yere düşmüş.. erkenden karşılacaklarını söylemek zor değil.. del potro ve mardy fish sert rakipler.. ezik djokovic de her zaman olduğu gibi federer e toslamış.. poposunu yırtsa yarı finalden öteye gidemez..

bayanlarda 1 nolu seribaşı çeyrek finalde roland garros finalinin rövanşını kuznetsova dan almak isteyebilir.. olası bir eşleşme.. venüs ve jankovic de üst taraftalar.. roland garros nun yıldızlarından stosur da oralarda bir yerde.. üstte jankovic adam gibi oynarsa yarı finale karşı çok sert bir rakibe denk gelmiyor.. iyi bir kura çekmiş..

alt taraf ise tam kaynayan kazan..hangisini yazayım.. herkes birine toslamış.. bayan tenisi şu sıra erkeklere göre daha denk olduğundan her maç zor gibi geliyor.. yalnız benim şampiyon olacağını düşündüğüm sharapova ortalarda çok güzel bir yere düşmüş.. etrafında doğru düzgün kimse yok.. roland garros da yendiği petrova ve çinli zheng gibi seribaşları rakiplerini yenmekte zorlanmaz.. patty schnyder falan rakibi değil.. sharapova bu artan formu ve moralini devam ettirirse en kötü ihtimalle çeyrek finalde elenir.. şu benim meşhur şanssızlığıma denk gelmezse bence sharapova bu sene şampiyon burada.. mental dayanıklılığı zaten çok üstün herkesten.. yine gönülden desteklediğim dokic e de bol şans..2. turda ana ivanovic i yenerse gider yukarılara..

tenis dünyasının en büyük ve prestijli turnuvası pazartesi başlıyor.. federer iyi bir kura çekmiş ve yine şampiyon olacak gibi.. nadal sakat, nadal moralsiz ve rakipleri olabilecek en sert rakipler.. zaten buradan şampiyon çıkabilirse kariyerinin en büyük işini yapmış olur.. bayanlarda safina nın mental kırılganlığını aşamadığını görüyoruz.. diğer ruslar ve williams kardeşler mutlaka saldıracaklardır. güzel bir turnuva olmasını umuyoruz..

bu arada turnuvanın yayın hakları bbc de .. bu turnuva 4 grand slam içinde eurosport un canlı yayınlamadığı tek turnuva.. türkiye hakları da geçen seneye kadar d-smart / cnn turk teydi ve bu arkadaşlar her sportif organizasyonda olduğu gibi bunun da içine etmişlerdi.. kimi maçla d-smartta kimi maçlar cnn turkte yarım yamalak yayınlandı. başında ilker yasin in olduğu bir ekipten de bu beklenir.. bu sene hakları kim aldı bilmiyorum ama eurosportta yayın yok.. cnn türk e kaldıysak da zaten bir şey beklemeye gerek yok. turnuvayı izlemek hiç kolay olmayacak..
 
Nadal'ın için bu sefer işler çok daha zor olacak. Federer'in formda olması ve moralli olması o kadar önemli değil ancak Nadal'ın diz sakatlığı gerçekten onun performansını çok etkiliyor. Yaptığı özel maçta Hewitt'e yenildi. Bir özel maç daha yapacakmış sanırım. Rafa için işler çok zor olacak. Umarım dizi onu fazla zorlamaz.

Ama herşeye rağmen Emre Abi'nin dediği gibi o Rafa. Onun için şartların önemi yok. Elinden gelenin en iyisini yapacaktır.
 
bir de işin bahis yönü var.. bayanlarda önce williams kardeşler, arkasından da sharapova verilmiş.. 1 e 6 veriyor maria.. safina ise 7.5.. sözde 1 numara işte..

erkeklerde ise federer 1.90 ile favori ki bizim gibi eski at yarışçıları için bu oran hiçbişey demek.. murray ise nadal dan daha favori çıkmış.. beni roddick e 1 e 18 verilmesi şaşırttı..


sharapova ya bir miktar basacağız.. para yani :)
 
Wimbledon'da son şampiyon Rafael Nadal, sakatlığından ötürü turnuvadan çekildiğini açıkladı...


Roland Garros'ta Robin Soderling'e mağlup olduktan sonra yeniden sakatlık problemleriyle yüzleşen Rafael Nadal, Wimbledon'dan çekildiğini açıkladı.

Dün Lleyton Hewitt'e, bugün de Stanislas Wawrinka'ya yenilen Rafa, "Birkaç hafta öncesine göre daha iyiyim fakat hala %100 hazır değilim. Bu yüzden Wimbledon'a katılmayacağım" dedi.

Rafa daha önce Masters Cup ve Davis Cup finalleri öncesi sakatlanmış ve her 2 turnuvadan çekildiğini açıklamıştı.
..............
Gerçekten üzüldüm,Nadal ve Federer'in olmadığı bir Grand Slam zevksiz olur.Hem eğer onları finalde görseydik Nadal galibiyeti göreceğimden emindim.Neyse darısı diğer Grand Slam finallerine.
Bide Nadal'ın genç yaşta sakatlıklarla uğraşması gerçekten düşündürücü.Geçmiş olsun.
Tabi bu durumda Federer şampiyon olursa sanırım BİR numaraya yükselecek.Eğer bir süpriz olmazsa şampiyonluk çok uzak değil. ;)
 
can sıkıcı bir turnuva daha bizleri bekliyor, şimdiden şampiyon belli diğer finalist kim olacak diye düşünüyorum, diğer rakipleri görünce federer 3-0 almazsa finali yavaş yavaş kariyerinin sonuna geldiğinin işaretidir bana göre.

bu sakatlık nadal ın sonu olmaz umarım, oyun türünü değiştirip kendi koşmak yerine rakiplerini koştursa daha az zorlanır ve daha rahat kazanır, federer le aralarında 2115 puanlık bir fark var, federer ancak nadal sakatken kapatabilirdi bu farkı ve tekrar 1 numara olabilirdi, öyle de olacak
 
Dün gece saat 1 civarı TV'de altyazıda görünce şok olmuştum. Çok üzücü bir durum. Hem benim gibi Rafa severler için hem de tenis için. Her ne kadar sonunda Nadal'ın kazanmasını istesem de Federer-Rafa çekişmesini izleyememek kötü olacak. Eğer bu sakatlık Rafa'yı bu kadar zorlamasaydı herşeye rağmen katılırdı. Ancak gerçekten bu onu çok etkiliyor. Umarım bu sakatlığın etkilerini çabuk atlatır. Tabi bunun yanında Halil Abi'nin de söylediği gibi oyun stilini değiştirmesi gerekli. Gerçekten çok atletik ve güçlü bir fiziki yapısı var. Ancak bunun yanında tenis adına da çok önemli yeteneklere sahip. Bunları ön plana çıkarması gerekli. Yoksa bu tip sakatlıklar onun kariyerini çok olumsuz etkileyecektir.
 

Üst