WTA Sezon sonu turnuvası -DOHA 2009

Her yıl, Katar'ın başkenti Doha'da oynanan, sony ericsson championship Wta kapanış turnuvası yarın başlıyor..

4.5 milyon USD toplam ödüllü özel bir tunuva.. Engeli olup da gelemeyenler dışında sadece ilk 8 sıra katılabiliyor.. tenisçiler iki gruba ayrılıp lig usulü birbirleri ile karşılaşıyorlar.. ilk 2 sırayı alanlar yarı finalist oluyor..Katar'ın bayrak renklerini temsilen kestane rengi ve beyaz gruplara ayrılınıyor önce.. şöyle ki;

maroon group:

serena w. , venus w. , kuznetsova, dementieva

white group:

c.wozniacki , jankovic, azarenka , safina...

bu turnuvadan önce grand slamlerdeki oyuncular partisine benzer bir gece de düzenleniyor..şöyle resimler mevcut;

http://3.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... doha01.jpg jankovic

http://3.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... doha01.jpg azarenka

http://1.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... doha01.jpg dementieva

http://3.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... doha03.jpg tam kadro.


azarenka gerçekten inanılmaz..ne güzel kızmış.. dementieva da gayet hoş.. jankovic aynı tas, aynı hamam : ) bu işin içinde olan biri olarak yine yazayım.. jelena kızım sana koyu renk oje olmaz.. kasma boşuna..wozniacki zaten yüz güzeli.. kuznetsova böyle gecelerin kızı olmadığını belli ediyor.. williamslar bildiğimiz gibi.. safina "seneye buraya gelme ihtimalim olmayabilir " diye düşünüyor olsa gerek..azarenka ile dementieva başka tabii. asıl buraya sharapova gelecekti ki.. o zaman görün partiyi.. seneye artık..

resimler http://lovegametennis.blogspot.com/ tan..
 
Emre sen tenis magazin içeriğiyle ilgili bir program ya da çalışma falan yap, böyle yarım yarım olmuyor. Hep maçlar yerine birazda maç dışındaki gelişmeleri senden öğreniz ;)
 
doha'da ilk gün maçları tamamlandı..

azarenka, sakat kolla oynamaya çalışan jankovic'i 6-2 / 6-3 ile geçmiş..
dementieva ilk seti kaybedip ikinci seti tie-break ile aldıktan sonra 3. seti kolay kazanmış ve venus'ü yenmeyi bilmiş..
akşam canlı izlediğim maçta ise serena, kuznetsova'yı yendi.. aslında kuznetsova gayet iyi gidiyordu..ilk seti tie-break ile kaybetmesine rağmen dağılmadı..ikinci set 5-5 iken kuznetsova'ya bir şey oldu ve arka arkaya çift hatalar gelmeye başladı.. neredeyse serena hiç topa vurmadan rakibinin servisini kırdı ve son oyunu alıp maçı 2-0 kazandı..

ilk günün galipleri azarenka, serena ve dementieva oldular böylece..

günün programı;

Centre Court (from 17.00hrs) tsi 16.00-eurosport live
1. Caroline Wozniacki vs. Victoria Azarenka
2. Dinara Safina vs. Jelena Jankovic
3. Serena Williams vs. Venus Williams
 
emel, çapraz eşleşme söz konusu...
en azından fikstürde öyle görünüyor.. sonradan bir değişiklik olursa bilemem..

kendi gruplarında ilk 2 olan tenisçiler direk yarı finalde bulacaklar kendilerini..
pazar günü de final var..

aslında bu turnuvanın geleneklerinden gelen bir prestij yok ortada..
dubai,katar gibi yerlerde buna benzer çok gayretler gözleniyor..
bir tenis turnuvası yapıyorlar meselaişte böyle.. normalde tenis turnuvalarına pretij kazandıran tarihidir, devamlılığıdır v.b .. öyle bir şey yok ortada ama müthiş bir ikramiye var.. ister istemez cezbediyor kızları..kazanan 1.5 milyon USD yi direkt cukka yapıyor..Yoksa sezonun sonunda kimse kara kaşı kara gözü için Katar'a uçmaz taa Amerikalardan..

mesela dubai'de mart ayında bir at yarışı karnavalı oluyor.. dünyanın en pahalı yarışları bunlar.. dubai world cup diye bir yarış koşuyorlar.. dünyanın en iyi atları oraya gidiyor.. kazanan atın sahibine çıkarıp 6 milyon USD veriyorlar..

paranın gücüyle orayı tanıtma, turizm anlamında hareketlendirme işleri bunlar.. petrolün gücü işte..grand slamlerdeki oyuncular partisine benzer şaşalı organizasyonlar yapılıyor.. abiye kıyafetler.. hep tanıtım amaçlı.. mesela ben katar'ın bayrak renklerini bilmiyordum, öğrenmiş oldum.. beyaz -kestane : )
 
Emre Yuksel' Alıntı:
emel, çapraz eşleşme söz konusu...
en azından fikstürde öyle görünüyor.. sonradan bir değişiklik olursa bilemem..

Cevap için teşekkürler.

Abi dediğin gibi petrolün yani paranın gücü bu turnuvaları prestijli kılıyor,bizde ne tarih ne de para olmadığı için sönük bir İstanbul Cup'a mahkumuz.
 
dün safina-jankovic maçında safina sakatlandı ve çekildi.. böylece serana, 2009 u 1 numara bitirmeyi garantiledi.. safina yerine yedekten gelecek zvoraneva turnuvaya devam ediyor..

wozniacki de azarenka'yı geçti ve yarı final yolunda dev bir adım attı.. yolu açıldı..

serena-venus maçı da gayet uzun ve zevkliydi.serena kazanıp yarı finali garantilerken venus eve dönüş biletini almış oldu...

günün programı;

Centre Court (from 17.00hrs) tsi 16.00
1. Vera Zvonareva vs. Caroline Wozniacki
2. Serena Williams vs. Elena Dementieva
3. Svetlana Kuznetsova vs. Venus Williams
 
Dün Wozniacki'nin maçının özet görüntülerini gördüm,bu kız yerde niye yuvarlanıyorsa diyordum meğer bacağına kramp girmiş,çok acı çektiği belliydi ona rağmen son birkaç puanı oynamış ve kazanmış.

Maçları takip edemedim o yüzden bilmiyorum Zvonareva nereden geldi,gruplarda ismi yok,biri mi çekildi acaba?
 
evet maçı da ağlayarak bitirdi..
zvonareva, safina'nın yerine devam ediyordu ama onun da bilek sakatlığı vardı bildiğim kadarıyla..O da çekildi..Onun yerine radwanska devam edecek, daha doğrusu son maçı oynayacak.. aslında ortalık biraz toz duman oldu sakatlıklar nedeniyle.. bu geceden sonra yarı final eşleşmeleri belli oluyor artık..
 
Eşleşmeler;

Serena-Wozniacki
Venüs-Jankovic
_____________

Emre abi dikkatimi çekti de senin iki noktaya karşı bir zaafiyetin mi var?Biri yeterli gelmiyor mu yahu,normal olan bir,hadi olmadı üç ama senin ki illa iki.Diğer nokta yalnız başına kalmasın diyorsun herhalde : )
 
Emel Dizili' Alıntı:
Eşleşmeler;

Serena-Wozniacki
Venüs-Jankovic
_____________

venus aslında elenmek üzereydi ama olmayacak bir sürü şey oldu..dementieva, kuznetsova'yı yense çıkacaktı ama yenemeyince venus çıktı.. jankovic de tamamen tesadüfen yarı finalde.. bir maç kaybetti, bir maçta rakibi çekildi, dün de wozniacki yarım gaz bile oynamadı.. wozniacki'nin sakatlığı var, jankovic kötü.. yine williams finali olacak gibi.. izlemeye değmez..

Emel Dizili' Alıntı:
Emre abi dikkatimi çekti de senin iki noktaya karşı bir zaafiyetin mi var?Biri yeterli gelmiyor mu yahu,normal olan bir,hadi olmadı üç ama senin ki illa iki.Diğer nokta yalnız başına kalmasın diyorsun herhalde : )

valla emelcim, neden öyle bilmiyorum.. el alışkanlığı herhalde.. bak yine yaptım . )
 
wozniacki hafta boyunca baldırındaki sakatlıkla oynamıştı.. maçın ortasında yere yatmalar, ağlamalar falan hep bundandı.. serena w. maçına da bu problemle çıkacağını herkes biliyordu..nitekim ilk seti serena kazandı.. ikinci sette wozniacki 1-0 önde iken maçı bırakmak zorunda hissetti kendini.. bence de doğrusunu yaptı.. australian open a yaklaşık 3 ay var.. iyileşmek, dinlenmek ve yeniden bir grand slam oynayacak duruma gelmek için 3 ay kısa bile kalabilir..

diğer yarı finalin ilk setini izledim ve gözlerime inanamadım.. jankovic, venus ten iyi oynuyordu ve kazanacak gibiydi.nitekim kazandı da.. sonrasını izleyemedim ama venus'un maçı çevirmesine hiç şaşırmamak lazım.. tıpkı safina gibi jankovic için de o ilk 5 işi bitti artık.. seneye ilk 10 a tutunursa mutlu olsun..

finali de izleyemedim ama hiç üzülmüyorum. çünkü bugüne kadar 575 tane serena-venus finali izlemiştim.. son zamanlarda zaten hep serena kazanıyordu bu maçları.. yine farklı olmamış.. ablasına göre hem fizik hem de mental olarak daha güçlü zaten..

hak edenin kazandığı bir turnuva oldu.. böylece top bayan tenisçiler için sezon tamamlandı.. bazı ufak turnuvalar var ama onlar daha vasat tenisçiler için..sezonu serena 1 numara kapattı ki helal olsun.. büyük turnuvaları hedef yapıyor ve onları çok iyi oynuyor.. bu sene toplam 6.2 milyon usd kazanmış ve bu bir rekormuş..

clijsters ve henin'in dönmesi seneye daha da heyecan katacaktır.. serena'ya sert rakipler geldi.. wozniacki diye bir kız var.. dementieva hep oralarda zaten.. seneye daha zevkli bayan tenis maçları olacağa benziyor..
 

Üst