Yabancı Dizi Önerisi

Aslında bir kaçı için başlık açılmış,yeri geldikçe diğerleri de açılır ama burdan dizi önerisinde bulunmak isteyenler,dizi tavsiyesi isteyenler ya da merak ettiği dizi hakkında bilgi almak isteyenler buradan yazabilir..

Türk dizileri hakkında pek fikir sahibi değilim,sadece Behzat Ç izliyorum..

Yabancı dizi olarak izlediğim bayağı fazladır,ne tarz bir şey istiyorsanız öneride bulunabilirim veya merak ettiğiniz diziler hakkında bilgi verebilirim :)
 
Bu başlık bir 2 saat önce açılsa Terra Nova'yı sorardım. Ama pilot bölümü izledim şimdi. Özellikler sözlüklerde biraz fazla yerin dibine sokmuşlar. 80 dakika çok sıkıcı geçiyor falan diye. Belki de o yazılanları okuduktan sonra beklentilerim düştü de öyle izledim. Bilmiyorum ama gayet iyiydi. Bilimkurgu severler ve tabi ki Jurassic Park hayranları kesinlikle kaçırmasın.
 
Bu başlık bir 2 saat önce açılsa Terra Nova'yı sorardım. Ama pilot bölümü izledim şimdi. Özelliklerde sözlüklerde biraz fazla yerin dibine sokmuşlar. 80 dakika çok sıkıcı geçiyor falan diye. Belki de o yazılanları okuduktan sonra beklentilerim düştü de öyle izledim. Bilmiyorum ama gayet iyiydi. Bilimkurgu severler ve tabi ki Jurassic Park hayranları kesinlikle kaçırmasın.

Ben de sözlükten bakıp vazgeçtim o diziden,yani yine izleyecektim ama sonraya bırakmıştım..Güzel o zaman ben de bakayım ona..
 
hiç yazılmamış Suits çok sağlam bir dizidir..müthiş akıcı , diyaloglar ve karakterler etkileyici..mad men , house kombinasyonu desek çok yanlış olmaz..izlenmesi gereken dizilerden biri..
 
Terra Nova yı ben beğendim. Konu süper, bazı saçma efektler ve mantık hataları vardı tabii ki. Ama geliştirirlerse bu konuyla gider dizi.
 
Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Fantastik, Polisiye, Komedi, Gizem, Western, Tarihi, Suç, Savaş türlerinde çok fazla yabancı dizi izledim. İzlemek isteyenlere yararlı olur diye düşüncelerimi kısa kısa paylaşmak istiyorum.

Değerlendirdiğim kriterler mantık hataları, senaryonun akıcılığı, oyunculuk performansları, karakter profilleri, karakterlerin tutarlılığı, karakter-cast uyumu, aksiyon sahnelerinin gerçekçiliği, efektlerin gerçekçiliği ve etkileyiciliği, mekanların etkileyiciliği, kadro genişliği, tempo.

İmdb puanlarıyla paralel gibi gözüksede, bazılarında büyük farklılık vardır. Tamamen kendi fikirlerim. Dizilerin detaylarıyla ilgili sorularıda yardımcı olmaya çalışırım.

İsim - Beğenim - Tür - İyi Yönler - Kötü Yönler - Not şeklinde yazacağım.


AKLIMA GELDİKÇE EKLENEREK VE DÜZELTİLEREK DEVAM EDECEK........



EN İYİ DİZİLER :

The Wire - 10.0 - Dram, Polisiye - geniş kadro, muhteşem ötesi oyunculuk, etkileyici karekterler - Yapılmış en iyi dizidir. Daha iyisinin yapılacağınıda sanmıyorum. Esaretin Bedeli'nin dizilerdeki karşılığıdır. Diziyi izlemiyorsun. Resmen Baltimore'da zenci oluyorsun. Diziyi izleyeli çok oldu ama Baltimore'a gitsem yabancılık çekmem. 3-5 senemi orda geçirmiş gibiyim.

Game Of Thrones - 10.0 - Fantastik, Tarihi, Savaş - fantastik öğeler, geniş kadro, gerçekci senaryo, etkileyici karekterler

Battlestar Galactica - 10.0 - Bilim-Kurgu - geniş kadro, iyi oyunculuk, etkileyici karekterler, gerçekçi efektler - bilim-kurgu sever olarak yapılmış en gerçekçi ve heyecanlı yapımdı. birde kıl kadın başkan olmasaydı ah.

Sherlock - 10.0 - Polisiye (İngiliz) - muhteşem oyunculuk, etkileyici karekter, şaşırtıcı senaryo - kesinlikle en iyi şarlok karekteri, müthiş dizi. bölümler uzun ama senede üç bölüm çok az. otuz bölüm olsun her gün izle.

The Big Bang Theory - 9.5 - Komedi - etkileyici karekterler, özgün senaryo - bu dizinin herşeyi shelton. karekterleri çoğaltıp, sahneleri dağıtınca iyi olmuyor. düşüş var.

Homeland - 9.0 - Aksiyon, Polisiye, Ajan - şaşırtıcı senaryo, gerçekçi senaryo, muhteşem oyunculuk, etkileyici karekterler - dizi bu sezon istanbul'da geçecek, cia ülkemiz için algı çalışmasına başlayacak gibi.

Dexter - 9.0 - Aksiyon, Polisiye - etkileyici karekterler, iyi oyunculuklar - adamım dexter, kötüyü cezalandırmanın tarifsiz mutluluğu ve iç huzuru. 3. sezon sonunda bir hafta küfredeceksiniz ama yine izlemeye devam edeceksiniz.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome - 9.0 - Bilim-Kurgu - gerçekçi efektler - gerçekçi senaryo, gerçekçi sahneler

The Newsroom - 9.0 - Dram - mükemmel oyunculuklar - sıkıcı rutin

The X Files - 9.0 - Gizem, Fantastik - etkileyici karekterler, fantastik öğeler - eski yapım

Star Trek - 9.0 - Bilim-Kurgu - etkileyici karekterler, fantastik öğeler - eski yapım, kötü efektler

Moonlighting - 9.5 - Komedi, Dram, Gizem, Romantik -

The Cosby Show - 9.5 - Komedi, Aile

Married with Children - 9.5 - Komedi, Aile

Mission: Impossible - 9.5 - Aksiyon, Macera, Suç -

Yes Minister - Komedi






İYİ DİZİLER :

Da Vinci's Demons - 8.5 - Tarihi, Fantastik - osmanlıların tükçe konuşmaları çok komik

Elementary - 8.5 - Polisiye - mükemmel oyunculuk, etkileyici karekterler, gerçekçi senaryo - dar kadro

Longmire - 8.5 - Polisiye, Western - iyi oyunculuk, etkileyici karekterler, gerçekçi senaryo - dar kadro

Prison Break - 8.5 - Aksiyon, Suç - özgün konu, geniş kadro, akıcı senaryo - sınırlı oyunculuk

Mentalist - 8.3 - Polisiye, Komedi - etkileyici karekterler - dar kadro

Vikings - 8.5 - Tarihi - iyi oyunculuk, etkileyici karekterler, gerçekçi senaryo, gerçekçi sahneler - aslında çok iyi dizi. benim için fazla dramatik.

Breaking Bad - Suç -

Justified - 8.2 - Polisiye, Western, Suç - etkileyici karekterler, iyi oyunculuk, gerçekçi sahneler

12 Monkeys - 8.0 - Bilim-Kurgu -

Case Histories - 8.0 - Polisiye, Dram -

Agent Carter - 8.0 -

Endeavour - 8.0 - Polisiye, Dram -

Marco Polo - 8.0 - Tarihi, Savaş -

Gotham - 8.0 - Fantastik, Bilim-Kurgu -

Outlander - 8.0 - Fantastik, Tarihi -

The Flash - 8.0 - Fantastik, Aksiyon - gerçekçi sahneler,

The Killing - Polisiye, Psikolojik - etkileyici karekterler, iyi oyunculuk, gerçekçi sahneler - yavaş tempo - aslında çok iyi dizi ancak tempodan sıkılabilirsiniz.

The Shield - Polisiye - etkileyici karekterler, iyi oyunculuk, gerçekçi sahneler - hızlı tempo - aslında iyi dizi, birde arkadan atlı kovalar gibi çekmeselermiş daha iyi olumuş.

True Detective - Polisiye, Psikolojik - etkileyici karekterler, iyi oyunculuk - yavaş tempo - buda iyi dizi ancak tempodan sıkılabilirsiniz.

Heroes - 8.0 - Fantastik, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim - geniş kadro, akıcı senaryo - sınırlı oyunculuk

Lost - 8.5 - Fantastik, Macera, Aksiyon -

Caprica - 8.0 - Bilim-Kurgu - iyi oyunculuk, gerçekçi sahneler, kısa süreli - yavaş tempo - mükemmel dizi olacaktı çok yavaş aldılar, ömrü kısa oldu

House M.D. - 8.0 - iyi oyunculuk, gerçekçi senaryo, etkileyici karekterler - sıkıcı rutin -

Forever - 8.0 - Bilim-Kurgu, Polisiye -

Person of Interest - 8.5 - Suç, Aksiyon - iyi senaryo, gerçekçi sahneler (biraz abartma olsada) - buda başlangıcının üstüne koydu. bu sezon iyi olacak tahminim.

The Blacklist - 8.5 - Aksiyon, Polisiye, Suç - dizinin kalitesi giderek yükseldi. bu sezon çok iyi geçecek tahminim.

Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. - 8.5 - Bilim-Kurgu, Fantastik - çok iyi senaryo, gerçekçi sahneler, fantastik ögeler - buda başlangıcının üstüne çok koydu. bu sezon iyi olacak tahminim.

Nikita - 8.0 - Aksiyon, Suç - gerçekçi sahneler, özgün konu, iyi senaryo - aksiyon özneli filmlerde genelde saçmalıyorlar. bu öyle değil. iyi.

The Last Ship - 7.5 - Bilim-Kurgu, Aksiyon - yarı-özgün konu, gerçekçi sahneler - dizi fena başlamadı. biraz abd küstahlığı var ama çekilir. iyi olacak gibi demiştim. ama gereksiz pozlar, kahramanlaştırmalar başladı.

Continuum - 8.0 - Aksiyon, Bilim-Kurgu, Gerilim - özgün konu,

NCIS - 8.0 - Polisiye, Suç. Dram - iyi oyunculuklar, etkileyici karekterler - biraz heyecanı az ama saçma sapan işler yok. iyi dizi.

Dominion - 8.0 - Fantastik, Aksiyon - melekler, insanlar kapışıyor. fantastik dizilerde kaliteyi tutturmak zor oluyor. ama buda çok iyi başladı. iyi gidecek gibi duruyor.

Crossbones - 8.0 - Tarihi, Aksiyon, Savaş - yelkenliler, deniz, korsan. iyi başladı, iyi gidecek gibi gözüküyor.

The Event - 8.0 - kısa süreli - bu dizinin konuyu unuttum. ancak hatırladığım çok beğenmiş ve bitirilmesine şaşırmıştım.

Breaking In -8.0 - Komedi - etkileyici karekterler, özgün senaryo - buda iyi diziydi, çok enteresan absürtlükler vardı, bitirmeleri tuhaf oldu.

Last Resort - 8.0 - Aksiyon, Dram, Gizem, Gerilim -

Atlantis - 8.0 - Komedi, Absürd, Fantastik, Tarihi -

Human Target - 7.7 - Aksiyon, Macera, Suç -

24 - 8.0 - Polisiye - iyi oyunculuk, enteresan yönetmenlik - yavaş tempo - aslında iyi dizi belli ama ben tahammül edemedim. gerçek ile dizideki saat birebir aynı olunca.

White Collar - 7.7 - Polisiye - iyi oyunculuk, etkileyici karekterler - dar kadro - gördüğüm polisiye işinde cinayet yerine sanat hırsızlığıyla uğraşmak biraz heyecansız kalıyor. yinede fena değil.

Resurrication - 7.5 - Bilim-Kurgu, Fantastik -

Supernatural - 7.5 - Fantastik, Aksiyon -

Bones - 8.0 - Polisiye, Suç - iyi oyunculuk, etkileyici karekterler - sıkıcı rutin - dedektiflik dizilerinde aksiyon olmayınca pek heyecan olmuyor. buda öyle. ama saçmalık yoktur. iyidir.

Hannibal - 8.0 - Suç, Psikoloji, Gerilim - etkileyici karekterler, çok iyi oyunculuk - dar kadro - hannibal karekteri için muhteşem seçim olmuş. iyi dizi.

Fringe - Bilim-Kurgu, Aksiyon, Gizem

Suits -

Helix - 8.0 - Bilim-Kurgu, Gerilim - gerilim severler için iyi dizi, benim için fazla stresli

Black Mirror - Komedi, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim -

Star Trek: The Next Generation

Orange Is the New Black - 7.8 - Dram - etkileyici karekterler, geniş kadro, iyi yönetmenlik - iyi dizi. izlenir.

The Golden Girls - Komedi, Dram

MacGyver - Aksiyon, Macera, Suç

ALF - Komedi, Dram, Aile, Bilim-Kurgu

V (Eski Versiyon) -

The White Shadow - Dram, Spor

Mr. Sloan - 8.0 - Komedi (İngiliz) - iyi oyunculuklar, etkileyici karkterler - çok iyi dizi, izlenir





ORTA -İYİ DİZİLER :

The A-Team - Aksiyon, Macera, Suç

Miami Vice - Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim -

Magnum, P.I. - Aksiyon, Macera, Suç

Almost Human - Aksiyon, Suç, Dram, Bilim-Kurgu -

Chuck -7.5 - Komedi, Aksiyon, Absürd - etkileyici karekterler, - ana karekter değilde marketteki elemanlar harbiden çok komik. çıtır çerez kıvamında izlenir.

Criminal Minds - 7.3 - Polisiye, Suç - geniş kadro, iyi oyunculuk - mantık hatası - arka sokaklar'daki gibi replik döndürme yokmu, çıldırtıyor. birde sürekli karekter analizi yapıp, cinayeti delilden çözmek dangalaklığı.

Stargate: Atlantis - 7.0 - Bilim-Kurgu - özgün konu, geniş kadro, uzun süre - sınırlı oyunculuk

Stargate SG-1 - 7.0 - Bilim-Kurgu - özgün konu, geniş kadro, uzun süre - çok kötü aksiyon sahneleri, sınırlı oyunculuk - büyük yapım, aksiyon sahnelerinin saçmalığını çekeceksiniz mecburen.

Castle - 7.3 - Polisiye, Suç, Aksiyon -

Grimm - 7.5 - Dram, Fantastik, Korku, Gizem- özgün konu - kötü oyunculuk - konu değişik, senaryoda yürüyor. ancak bazılarının oyunculuğu çok kötü. o grim'in karısını oynayan kesin yönetmenin yatak odasından. gördüğüm en kötü oyuncu.

Intelligence - 7.8 - Bilim-Kurgu, Aksiyon - özgün konu - dar kadro, devam edebileceğini düşünüyordum. ama bitirdiler. asosyal, dağınık saçlı bilim adamı klişesi burdada vardı. sıkıcı.

Californication - Dram, Erotik -

Sex and the City - Dram, Erotik -

Once Upon a Time - 7.2 - Fantastik, Aile, Gizem -

Terra Nova - 7.2 - Bilim-Kurgu, Fantastik, Macera - özgün konu, geniş kadro - sıınırlı oyunculuk - çok iyi konuydu ama hakkını veremediler. olmadı. sonlandırdılan zaten.

Alcatraz - 7.5 - Bilim-Kurgu, Fantastik - özgün konu - dar kadro

Sanctuary -7.4 - Suç, Gizem, Bilim-Kurgu -

Defiance - 7.1 - Bilim-Kurgu, Aksiyon, Suç -

Street Fighter: Assassin's Fist - 7.0 - Aile, Aksiyon, Fantastik -

Orphan Black - Bilim-Kurgu, Suç, Aksiyon, Gizem -

Crisis - 7.0 - Aksiyon, Polisiye, Suç - geniş kadro, özgün konu - sınırlı oyunculuk, mantık hataları - malesef mantık hataları devam ediyor, 10 kişi ABD'yi yıkacak nerdeyse. 2. sezonu zor görür.

Psych - Komedi, Aksiyon, Suç -

Kyle XY - Bilim-Kurgu, Fantastik -

The 100 - Dram, Bilim-Kurgu -

Doctor Who - 6.8 - Bilim-Kurgu, Komedi (İngiliz) - anladık ingiliz diziside bu kadar absürtlük hakikaten fazla. sade komedi olarak ancak izlenir. birde bu kaçıncı doctor who ya.

Under The Dome - Bilim-Kurgu, Aksiyon, Suç, Gizem - özgün konu - kötü efektler -

The Following - 6.7 - Suç, Dram, Gizem, Gerilim- özgün konu - mantık hataları - süper bir konuyu, geniş kadroyu, gerizekalı senaristler yazamadıkları için zırvalıyorlar. yazık.

Taken - 7.0 - Dram, Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim -

Warehouse 13

Firefly

Babylon 5



ORTA -KÖTÜ DİZİLER :

The After - 6.0 - Dram, Bilim-Kurgu -

Torchwood - 6.0 - Aksiyon, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim

Sleepy Hollow - Macera, Dram, Fantastik, Gizem, Gerilim

The Tomorrow People - 6.0 -

Torchwood - 6.0 - Bilim-Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Dram -

Star Trek: Enterprise - 6.0 - Bilim-Kurug, Aksiyon - iyi diyemeyeceğim. ancak star-trek fanatikleri izlesin.

Eureka - 6.0 - Bilim-Kurgu, Fantastik -

Merlin - 6.0 - Fantastik, Tarihi - kötü efektler, sınırlı oyunculuk

Babylon 5 - 6.0 - Bilim-Kurgu - kötü senaryo, sınırlı oyunculuk

Alphas - 6.0 - Aksiyon, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim - kötü oyunculuk, kötü senaryo

Primeval: New World - Bilim-Kurgu, Fantastik

Strike Back

Star Trek: Voyager - 5.0 - Bilim-Kurgu - bayağı kötü. star trek hayranı olarak ben dahi bitirmedim. sıkıldım.

Quantum Leap - 5.0 - Aksiyon, Macera, Dram, Aile, Gizem, Bilim-Kurgu - eski yapım





KÖTÜ DİZİLER :

Arrow - 5.0 - Fantastik - mantık hataları, gereksiz pozlar, sınırlı oyunculuk

The Walking Dead - 3.0 - Bilim-Kurgu - mantık hataları

The Originals - 5.0 - Fantastik - yarı-orjinal konu - gitmeyen senaryo

Falling Skies - Bilim-Kurgu

Strike Back

Community - 2.0 - Komedi - Buna gülen biri varmıdır. Bilmiyorum. Sanmıyorum.

SGU Stargate Universe - 2.0 - Bilim-Kurgu - bu serinin yönetmenini dövmek geliyor içimden. stargate'i bitirdiği için, birde uzayın derinliklerinde bir manyağın psikolojik sorunlarını işlediği için. bilim-kurgu maceradır.




AKLIMA GELDİKÇE EKLENEREK VE DÜZELTİLEREK DEVAM EDECEK........
 
Aksiyon, macera, bilim-kurgu, fantastik, polisiye, komedi, gizem, western, tarihi, suç konularında çok yabancı dizi izledim. İzlemek isteyenlere yararlı olur diye düşüncelerimi kısa kısa paylaşmak istiyorum. Değerlendirdiğim kriterler senaryonun akıcılığı, oyunculuk performansları, karakterlerin tutarlılığı, mantık hataları, kadro genişliği, tempo,

DEVAM EDECEK.

The Walking Dead başlarda iyiydi ama sonra çok bozdu abi. Sex an the Ctiy'i izledin mi abi _
 
The Walking Dead başlarda iyiydi ama sonra çok bozdu abi. Sex an the Ctiy'i izledin mi abi _

The Walking Dead ilk sezondaki araba konvoyu sahnesindeki saçmalığı görünce, bir halt olmaz dediklerimden.

4 sezon falan izledim. Erotik öğeler var. Onun için, yada Manhattan'da hayat nasıl diye bakılabileek dizi. Kolay izlenebilecek, rutini bol. Ancak 6.5 veririm.
 
Bir ara Life dizisi vardı. O da 2. sezonda kalktı. Güzel diziler pek sürmüyor artık.

House Md. çok özel bir diziydi. Eski diziler bitince yeni dizi izleyemiyorum artık. Walking dead'de sıktı. Bir homeland kaldı.
 

Üst