2018/2019 EuroLeague

Efes'te bence Ergin hocanın direk lideri artık Micic oldu, rotasyonu da daralttı hoca ve Micic, Beaubois, Moerman ve Dunston 4'lüsü o maç faul problemi yaşamadığı sürece kritik maçlarda 30 dakika civarı oynarlar gibi duruyor. Simon - Anderson ikilisinden de o gün sıcak olan daha çok oynar, Larkin'i işin içine çekebilirse Beaubois'in bazen saçmaladığı günlerde Larkin kapar süreyi ama bu saatten sonra direk liderin Larkin olacağını sanmıyorum ama büyük potansiyelli bir oyuncudan bahsediyoruz, patlama yaparsa hoca mecburen ona da direksiyonu verecek.
 
Ergin hocam yine tebrikler. Arka arkaya iki farklı galibiyet. Gayet güzel bir bu işte ben de varım mesajı oldu bu. Maccabi kötü başlasa da aslında bu sene hedefi olan bir takımdı. Larkin de kıpırdandı biraz. İki gün sonra daçka maçı var şimdi de. Sonra yine içerde iki maç. Bu ralli mutlaka kayıpsız atlatılmalı. Hedef dördüncülük. Hadi hocam seni destekliyoruz.
 
Bu maçtaki en güzel şey. Larkinin iyi oynaması oldu. Onu oynatan da Micic'in saha görüşü oldu. Micic çok iyi bir oyuncuya evrildi. Sene başında bu kadar iyi olabileceğini düşünmüyordum.
 
Zalgiris az daha deplasmanda cska’yı yeniyordu. Uzatmada yenildiler. Çok sinir bozucu bir takım bu zalgiris rakipler için, hiç kestirilemiyor ne yapacağı. Cska’yı deplasmanda yener gider en zayıf takıma kendi sahasında yenilir. Ama yenildiği çok iyi oldu, efes’in direkt rakiplerinden biri.
 
Saras'ın takımları sezoan yavaş giriyor, sezon ilerledikçe form tutuyor. Aldıkları yenilgilerin de bir kısmı şanssız yenilgiler ve zorlu bir fikstürden geçtiler. Yakın zamanda tırmanışa geçerler diye düşünüyorum.

Benzer durum Baskonia için de geçerli. Onlar da iki sezondur kötü başlayıp iyi bitiriyorlar. Bu yıl da kötü başlayıp hoca kovulduktan sorna çok daha iyi bir görünüme kavuştular. Yakında iyi bir seriye başlayabilirler.

Milano'nun yavaştan düşmeye başlayacağını düşünüyorum. Efes de önündeki iki maçı kayıpsız geçmeli, 11-15. maçlar arası fikstürleri çok sert.
 
Ergin hocam tam gaz seriye devam ediyor. Daçka biraz zorladı ama Beaubois inanılmaz oynadı ikinci yarı maçı kopardı. Adam tam bir skorer, her şeyi yapıyor. Şimdi iki maç içerde ama rakipler biraz daha zor. Baskonia ve madrid maçlarını alabilirse Efes bu iş olacak derim.
 
Efes’in kadrosu böyle bu sezon. Mutlaka maçı sırtlayacak biri çıkıyor. Ya Micic asistler yapıyor, ya Simon sayı atıyor, ya Beaubois alev alıyor Moermann Dunston vs biri durup biri çıkıyor sahneye.
Baskonia kötü de Madrid maçı ciddi ölçü olacak.
 
Bir çok mecra da ergin hoca ile obradovic kıyaslanıyor dönem dönem. Başarıları , aldıkları kupalar , aralarında ki maçlar vs .
Ergin ataman Türkiye'nin en iyi koçu o ayrı konu ama obradovicle kıyaslamak doğru değil .
Obradovic yalnızca oynattığı oyunla , aldığı kupalarla değil bir çok oyuncuyu elinde bambaşka seviyelere taşımasıyla da çok farklı bir adam .
En basit örnek Melih , bir kaç yıl önce üçlük sallamak dışında bir iş yapmayan adam Obradovicin elinde bu yıl tüm deplasmanlarda top kullanabilecek bir seviyeye çıktı .
 
Oly-Madrid maçının son 40 saniyesini izlemenizi tavsiye ederim. Madrid fark 1 top olmasına rağmen 6-7 serbest atışta 1 tane attı sanırım. Daha da çok olay var da yazmakla bitmez uzun uzun. İzlediğim en garip 40 saniyeydi, şaka gibi şeyler oldu iki takım tarafından da.
 
Maccabi'nin de ne kadar cenabet fikstürü varmış. ilk 9 maçın 6 tanesi deplasmanda 3 tanesi içeride. İçerideki 3 maç ise Cska Real Fener. En kötü fikstürü özenle ayarla desen daha beterini yapamazlardı herhalde.
 
Şimdi baktım, kaybetmemeleri gerekn tek maç Gran Canaria maçıydı ama 8 yenilgi ciddi sıkıntı. Yeni sisteme geçildüşünden beri playoff potası 16 galibiyet olmuş ki bu sayıya ulaşıp gidememiş ilk sene kızılyıldız.
Bundan soraki 4 maçları nispeten kolay, Bayern, Baskonia ve Khimki ile evlerinde oynayacaklar, arada da Dacka deplasmanı. ilk yenilgide şansları matematik olarak sürse bile reelde 0 a iner bence.
 
Şimdi baktım, kaybetmemeleri gerekn tek maç Gran Canaria maçıydı ama 8 yenilgi ciddi sıkıntı. Yeni sisteme geçildüşünden beri playoff potası 16 galibiyet olmuş ki bu sayıya ulaşıp gidememiş ilk sene kızılyıldız.
Bundan soraki 4 maçları nispeten kolay, Bayern, Baskonia ve Khimki ile evlerinde oynayacaklar, arada da Dacka deplasmanı. ilk yenilgide şansları matematik olarak sürse bile reelde 0 a iner bence.

Bu yıl top8 çıtası 17 galibiyete çıkabilir. Çünkü geçmiş senelerde hiç olmadığı kadar zayıf üç takım var. Daçka, Gran Canaria ve Buducnost bu sisteme geçildiğinden beri var olmuş en kötü 3 takım. Sezonu 5-6 galibiyet bandında bitirecekler, o galibiyetlerin yarısı da zaten birbirilerini yenerek olacak.

Bu yıl euroligde kötü takımlar baya kötüyken top8'e aday takım sayısı ise aksine fazla. Zirvedeki 3 büyük favori haricinde Oly Pao her zamanki gibi top8 aday, Zalgiris ve Baskonia kötü başlasalar da her zamanki gibi sonradan form tutan takımlar olarak gaza basabilirler. Barca Efes ve Milano bu sezon geçmiş yıllara göre çok daha iyiler. Maccabi de berbat başlangıca rağmen fikstür kolaylaştığında tırmanişa geçebilir. Bana kalırsa şansı olmayan takımlar Dacka, G. Canaria, Buducnost ve Khimki. Bayern'in de şansı az , hem kalite hem sertlik olarak bu kadar aday varken yapamazlar. Yine de 10 tane ciddi aday olacak top8 için. Çıtanın 17 galibiyet olması çok olası.

Zirve için ise tepedeki 3 takım geçmiş yıllara göre çok daha iyi başlangıç yapmış olsa da maçlar ilerledikçe top8 için iddialı takımların vites arttırmaları ve rahatlığın vereceği rehavetle yine 6-7 yenilgi alırlar diye düşünüyorum.
 

Üst