BSL Play-Off Çeyrek Final | Galatasaray DS 79-61 Gaziantep Basketbol

21.05.2019 Salı
20:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligin son haftasında Antep'i içeride 70-66 yenip saha avantajını ele geçirmiştik ve ligi 18 galibiyetle Antep'in bir sıra önünde dördüncü bitirmiştik. Artık play-offlardayız ve maçlar daha ciddi ve sert olacak. Son maçımızda Jekiri ve Jelovac bize sorun çıkarmıştı. Onlara çözüm üretirsek son maça nazaran daha rahat bir galibiyet alabiliriz. Takımımızın yaşadığı sorunlara rağmen gösterdiği mücadele ve oyuna güveniyor, takımımıza başarılar diliyoruz.

http://www.biletix.com/etkinlik/YAQ21/TURKIYE/tr
 
Bu sezon tüm olumsuzluklara rağmen koç ve takım beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. En azından desteği hakediyorlar.
 
Galatasaray taraftarının özelliği bu. Hedefsizlikte hakikaten en ilgisiz taraftar Galatasaray taraftarı. Bunu iyi gün kötü güne yormuyorum zira 2006'da rahmetli Canaydın'ın tüm batırmalarına, 1 koca sezonda topçulara maaş ödenmemesine, Fener gün aşırı elle gol atmasına karşın Sami Yen'de her maçı 22.000 kişiye oynayan bir Galatasaray vardı. Zira öyle ya da böyle, kendisinin belki 4 katı bütçeli, sezonun 2 maçında 5-0'lık genel averajla geri düştüğü rakibe karşı şampiyonluk yarışına girebileceğine taraftarını ikna etmişti o takım. Ligin bitmesine 5 hafta kala Saraçoğlu'nda rakibine karşı sürklase olup oyun olarak 6-0'dan bile ağır bir mağlubiyet almasına karşın. Sene sonu da mucize gerçek oldu ve 2012'yle birlikte yakın Galatasaray tarihinin en ihtişamlı şampiyonluğu geldi.

Şimdi Galatasaray'ın amatör branşlardaki bu takımlarına bakıyorsun hakikaten hemen her branş sene başı kendine biçilen mücadelenin %110'uyla oynuyor. Ama sonuçta ne var? Velev ki geçtim Antep'i oynadık yarı final, Efes'e diş mi geçireceğiz? Basketbol yönetimi futbol takımının şampiyonluk kutlamalarından-davetlerinden başını kaldırıp basket maçlarına gelecek mi? Galatasaray yönetiminin Galatasaray basketbol takımlarını yakın tarihte Euroleague'in gedikli takımlarından biri yapma hedefi var mı? Bunlar yokken yoktan bir motivasyon yaratıp insanları şubeyle ilgili hale getirmek, ilgi çekmek çok zor. Evet, armanın sevdasına Galatasaray bu sonu belli ligde hala belli bir kitleye oynuyor ama Fatih hocanın söylediği gibi bir büyük takımda çalışırken herhangi bir kupa maçına ''biz kazanmasak da olur, zaten bizden iyiler'' diyerek baştan kaybederek çıkamazsın. Bunu ne koça yüklüyorum, ne oyunculara. Ama amatör branşlardan o kadar uzak, ilgisiz ve baştan savma bir yönetim kadrosu var ki insanlar da bir inanç yaratıp tribünleri doldurma zahmetinde bulunmuyorlar. Fatih hoca bu kulübün yakın tarihte Şampiyonlar Ligi'nde yarı final bile oynayamayacağını bilmeyecek kadar aptal mı? Ama adam kendine hedef koyuyor, biz bir gün ŞL'yi almak istiyoruz diyor. Başarılarıyla da insanları inandıramasa da hiç yoktan tatlı bir hayal olarak dinç tutuyor. Bu yönetimin kazanılan derbi maçlardan sonra yaptığı açıklamalar dahi en fazla insanların sinirini bozmakla, motivasyonlarını ve umutlarını yıkmakla sonuçlanıyor. O yüzden bu ilgisiz-alakasızlığı anlamak için yönetimin şubelere gösterdiği emeği tartmak yeterli sonucu verir. Ben de Aysal dönemi bittiğinden beri ve bu kulübe hakikaten adına yaraşır değeri verecek, en azından ezeli rakibinin yarısı kadar iddaalı teknik kadro ve oyuncu grubu kurabilecek işinin ehli profesyoneller gelene kadar amatör şubelerle ilgili tüm beklentilerimi, umutlarımı en aşağı seviyeye indirdim.
 
Tüm maçı önde götürüp rahat bir galibiyet aldık. Sene başında Ertuğrul hocayı eleştiriyordum ama bayağı eli yüzü düzgün takım yarattı sezon sonunda. Özellikle sene başı tüm hücumculara matadorluk yapan Auguste'un Jakari gibi bir adamın arkasında kalma çabası takdire şayan. Sonuçta eldeki malzemeyle bundan fazlasını yapmak da kolay değil. Ligde bir yarı final bu sezonun hedeflerinde tam hedef olur. Tatmin eder mi, yukarıdaki son mesajda belirttiğim gibi mümkün değil ama maalesef spor da bu kadar karmaşa bir mevzu değil. İyi kadron varsa başarılı olursun, ortalamaysa ortalama işler yaparsın. Ertuğrul hoca ortalama kadroyu götürebildiği son noktaya kadar götürdü, en azından ligde. İnşallah seneye kadroya güzel eklemelerle lig finalini hedefleyebileceğimiz bir sezon yaşarız. Şu yönetimle bugünkü durumumuzdan çok daha fazlasını hayal etmek de gerçekçi olmaz zaten.

Tebrikler Aslanlar.
 
Bugün maça gidemedim ama normal sezonun son maçına göre daha iyi bir takım gördüm. Harrison’dan katkı almadan farklı kazanmak güzel iş. Hocanın sürekli gelişme vurgusundan sonra takımın saha içindeki oyunu mutlu edici. Umarım 2. maçı da kazanırız. Caner başta olmak üzere tüm takıma tebrikler.
 
Ligi 4. bitirmemizin tesadüf olmadığını ve Efes-Fb'den sonra Tofaş ile birlikte ligin en iyi takı olduğumuzu gösteren bir maç oldu. Hücumda kimse üst düzey işler yapmamışken ligin iyi takımlarından Antep'i maçın sonuna kadar hiç yanımıza yaklaştırmadan yenmek önemli.

Takımda savunma karakterli pek fazla oyuncu olmamasına rağmen takım savunmasının bu kadar üst düzey olması, zaman zaman parkede gösterdiğimiz kusursuza yakın yardım savunması da Ertuğrul hocaya yazar
 
Genel olarak taraftarda takım çok kötü durumda diye bir algı var.Benim çevremde de böyle.Fener ve Efes gibi takımların olduğu ligde şampiyon olucaz demek tabiiki kolay değil.Ama kimse takımı izlemiyor ve takip etmiyor doğru düzgün.Bunda alakalı alaksız yönetim ve başkanın sürekli amatör şubeleri yönetmek çok zor diye ağlamasının da maçları tivibunun vermesinin de etkisi var.Algı takım güçsüz hedefi yok Fener olmazsa zaten Efes var biz bir şey yapamayız.Antep maçından eminim futbol kombinesi olan 40,000 kişiden mesela yarısının bile ancak maçtan sonra haberi olmuştur.
Mesela Antep'i eledikten sonra yarı final serisinden önce başkan hoca ve takımdan bir kaç oyuncu Gs tv ye çıksa hedefimiz var destek istiyoruz gibi program yapsa yine maça gelen taraftar sayısına etki eder.Kadın takımı Mersin'i eleyip Fener'le eşleşince haberi oldu çoğu kişinin.Bizim takım play-off a kalamadı sanıyordum diyen duydum 2-3 kişi.
Fener'le oynarken ya da finale kalırsan insanları maça getirmek zaten kolay.istanbul'da dışarıda yapılacak o kadar çok alternatif var ki.Algı da zaten takım kötü olunca insanlar neden gelsin.Yönetimin dert etmesi gerekiyor ama yarı final de Efes'e elenseler yeter onlara
 

Üst