2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Fildişi Sahili'nin ardından, Venezuela milli takımı oyuncuları da 2019 FIBA Dünya Kupası öncesi boykota hazırlanıyor.

Yapılmayan ödemeler, ilaç - bandaj gibi malzemelerin eksiği ve oyuncular ile başantrenör Duro arasındaki sorunlar, Venezuela'da krizin büyümesine yol açtı.

(via@sportando)
 
Bizim milli takımdaki tüm oyuncular kendi takımlarında rol oyuncusu ya da havlu sallayan oyuncular . Cedi - Furkan - Ersan dışında büyük kalibreli oyuncu yok . Milutinov oyuna girmedi bile , bizim havada kapacağımız oyuncuyu adamlar 1 dk bile oyuna almadılar (Belki sakatlığı vardır ) Seviye olarak çok alttayız Sırbistan ' dan . Yunanistan maçında da antenli kabloyu kim nasıl tutacak onu hiç bilmiyorum :(
 
Ersan’ın da airbalları biraz korkuttu beni. Umarım böyle devam etmez biraz takmıyor gibi geldi sanki bana. Doğuş her zaman ki gibi çok mücadele ediyor, Wilbekin bir şeyler katacak belli. Cedi Furkan bir de. Başka bi isim göremiyorum.
Bu arada USA dün İspanya’yı 90-81 yenmiş. Tucker da kadrodan ayrılmış, ciddi ciddi kimse kalmadı adamlarda.
 
Ufuk Sarıca gibi modern hocanın elinde böyle malzeme varken halen Ersan'ı 5 başlatmayıp takımın hızını düşürmesini anlayamıyorum. Furkan gibi yeteneğin bu milli takımın değişilmez ilk 5 oyuncusu olmamasını da anlamlandıramıyorum. Fener adı geçtiği gibi Furkan'ı alabilse Obradovic Furkan'ı Melih'in arkasında mı başlatacaktı? Melih'in ilkel oyun tarzı anca iki takım bench oyuncularına dönünce daha düşük seviye savunmalara karşı işler. Biz Sırbistan gibi en üst düzey basketbol ülkesini Melih'in primitif perdeden çıkıp attığı üçlüklerle tehdit etmeye çalışıyoruz. Yarı sahada biraz Wilbekin ve çokca Furkan dışında bu takımda yaratıcı olabilecek oyuncu yok. Cedi tempo oyuncusu, Wilbekin tam sahada çok daha etkili, Ersan yaşı ilerlemiş de olsa tempolu oyunda halen çok disiplinli ve mobil, Melih'in bile koş koş oyununda verimi çok daha artar. 2019 basketbolunda elde bu kadar iyi malzeme varken halen Semih'le, Ege'yle uğraşmamız garip geliyor bana. Çok istiyorsan Ege'yi çember savunucu olarak tut, Semih'i kadroya almanın mantığı nedir? Sertaç dışında 16-18 dakika süre alabilecek 5 numara yok bu takımda, gerek de yok. Ersan'la başla, Sertaç'la geriden getir. Karşında Marjanovic gibi anomali bir 5 numara varsa Ege'yi atarsın 5 dakika sahaya, zaten Sırbistan'ın da Marjanovic'i 5 dakikadan fazla sahada tutabilecek lüksü yok. Ufuk Sarıca bu kafayla devam ederse çok değerli bir jenerasyonu en önemli olgunlaşma çağlarında hiç etmiş olacak.
 
USA kasmadan 20 ye yatırmış sonra da salmış maçı. Avrupa’nın en iyi oyuncularının Amerikalı oyuncular karşısında çömez gibi durması...
 
Kemba Walker - Derrick White - Marcus Smart
Jaylen Brown - Donovan Mitchell - Joe Harris
Jayson Tatum - Khris Middleton - Harrison Barnes
Kyle Kuzma - Myles Turner
Brook Lopez - Mason Plumlee

Son olarak
 
Kemba Walker - Derrick White - Marcus Smart
Jaylen Brown - Donovan Mitchell - Joe Harris
Jayson Tatum - Khris Middleton - Harrison Barnes
Kyle Kuzma - Myles Turner
Brook Lopez - Mason Plumlee

Son olarak
Bu sene tv’de boston maçlarını vermezler bari bu turnuvada boston oyuncularını izleyelim. Takımın çekirdeğini boston oluşturuyor mübarek.
 
Herkes ayrılıyor takımlarda kimse kalmayacak bu gidişle çok vasat kadrolar.
Bu arada dünkü Yunanistan maçının istatistiklerini verebilecek var mı , özellikle Giannis’i merak ettim.
 
Obradovic ' in 8 dakikadan uzun süre vermediği avrupanın en iyi şutörü Melih Mahmutoğlu Gentile ' ye ilk yarıdan 13 sayı aldırdı . 6 / 1 üç sayı isabetiyle oynuyor şu anda . Gentile ise 6/6 2 sayı ve 1 serbest atışla 13 sayıyla kapattı ilk yarıyı . Melih ' in oyun dışı kaldığı bölümde Doğuş ' un savunmasıyla 12-0 seri yaptık ve maçın ilk yarısını 38-35 önde kapattık .
 
USA Avustralya maçı şimdi bitti. 3.kadroları olması bile bir şey değiştirmiyor her zaman ki gibi. Ne kadar elek gibi eleseler de mevcut kadro harika basketbol oynuyor. Sadece atlet değiller basketbolu çok doğru oynuyorlar. Giannis bile bir şey yapamaz bunlara. Ben Yunanistan’la final bekliyorum bu arada.
 
Bu sabahki Amerika-Avustralya maçını yeni izledim. Popovich'in başında olduğu bir Amerika'ya göre çok hayal kırıklığına uğradım. Top hiç dönmüyor, Şişevski (adını aramaya üşendim :)) takımları gibi bütün hücumlar iso'da bitiyor. Sadece Kemba şut formunu yakaladığı için tek onun istatistikleri iyi görünüyor ama oyuncu havuzu bu kadar düşük profilliyken bu oyunla sürpriz yaşatabilirler Dünya Şampiyonasında. Adamların en düşük profillerinin bile seviyesi o kadar yüksek ki, şampiyon olsalar da büyük sürpriz olmaz ama şu takımı iyi gününde bir İspanya-Sırbistan ve hatta Giannisli Yunanistan'ın elemesi işten bile değil. Hadi hücumu yapamıyorlar en azından savunmayı çözmeleri lazım. Bogut'un Avustralya kısalarıyla yaptığı tersten pick and rolleri-popları görünce 2006 Japonya'daki Yunanistan maçına gittim bir an için.
 
2 gün önce de maç yaptılar Avustralya ile. O maçı 3 çeyrek seyrettim gayet iyi takım kimyası kurmuşlar. Popovich o takım oyununu iyi enjekte etmiş. Boşta olan kim varsa ona şut hazırlıyorlar orta mesafe falan takır takır attılar çok rahat şekilde. Ki zaten 15-20 fark arası yendiler.
Bugünkü maçı izlemedim ama yorum yapamayacağım. Belki farklı bir şey denemişlerdir ya da pek asılmamışlardır. Bazen böyle yakın götürdükleri maçlar olabiliyor.
 

Üst