2020-2021 Euroleague

Adam gibi bütçe koyacaklar o zaman bu benim sorunum değil. Koyamıyorlarsa da defolup gidecekler yönetim olarak. Tabi ki ekonomik durumun sebebi Ertuğrul Erdoğan değil, onu bu açıdan da eleştirmedim hiçbir zaman. Göksenin konusu zaten felaket ne işi var bu takımda ? Ertuğrul Erdoğan uzattırmayacak mesela gökseninin sözleşmesini, benim ondan beklentim bu işe itiraz etmesi engellemesidir ama öyle bir gücü de yok.

Bu konuları tartışarak bir yere varamayız ben şubede ağırlığı olabilecek bir koç tercih ederdim kendi adıma ve bu seçimim de Ertuğrul Erdoğan olmazdı.
Bunları söyleyince bazıları "ama borç ödediler" diyerek yönetimi savunuyor. Şubeyi küçülterek borcu herkes öder. Mühim olan rekabetçi yapıyı koruyarak borçları eritebilmek. En azından yıllık 4-5 milyon dolarlık bir şune ortaya koyamayan yönetim beceriksizdir.
 
Bunları söyleyince bazıları "ama borç ödediler" diyerek yönetimi savunuyor. Şubeyi küçülterek borcu herkes öder. Mühim olan rekabetçi yapıyı koruyarak borçları eritebilmek. En azından yıllık 4-5 milyon dolarlık bir şune ortaya koyamayan yönetim beceriksizdir.
Aynen öyle kimse kusura bakmasın burası Galatasaray. Bu arkadaşlarda kaynak bulacak vizyon yok, bulmamak vs de işlerine geliyor. Şubeyi resmen Halil ünerli dönemlere çevirdiler. Yazık ya 20 yıl geriye gitti şube
 
Herkes herkesin borcunu ödüyor Bu bahane değil bu aysaldan başladı dediğim zaman bana en başarılı dönem aysal dönemi deniyordu. Teoride doğru ama son sene 12 milyon dolarlık takım kuruldu bir kuruş ödenmedi kimseye aylarca. Bu yönetimin basketbol konusunda ilk günden beri belliydi zihniyeti. Umarım yakında kurtulacağız
 
Geliri olmayan bir şubede büyüyerek mi borç kapatacaksın? Burada yazmak, atıp tutmak dünyanın en güzel işi. Bedava sonuçta. Bugün şahıs kulübü Efes ve Ali Koç'un şahsi sponsorluk koyduğu (onunda tutunacak tek dalı o şube) Fenerbahçe dışında böyle yatırım yapabilen ya da sponsor bulabilen kulüp var mı? Yok kardeşim bitti o dönemler.

Bu yönetim defolup gidebilir. Amaç savunmak değil. Ama gelenler bundan öncekilerin saçlamalıklarını tekrarlamadan yine gerçekçi bütçelerle yola çıkmaya devam etmeli. Bulabildikleri en iyi sponsorları bularak kaynak yaratmaya çalışmalı.

Daha önce de yazım. Bu yönetimin yapmaya çalıştığı teoride doğruydu. Ama Pratikte başaramadılar. Zaten o vasıfsız yönetici grubuyla başarmaları da zordu.
 
Zaten para akitmak diye bir durum olmamali en basta. Spordan guzel para kazaniliyor, sen bu kadar taraftarla kazanamiyorsan ilk hatayi buldun demektir.
 
Geliri yoksa şubenin doğru düzgün, gelir yaratacak projeler bulmak da sponsorluklar bulmak da yönetimlerin işidir. Gelirimiz yok o zaman giderimiz de olmasın. Bu kafayla fiilen şubeyi kapatmış oluyorsun zaten. Taraftar baskısı vs olmasa, ellerinde olsa şubeyi kapatırlar da zaten.

kimse bu beceriksizlerden 15-20 milyon dolarlık bütçe beklemiyor ama Galatasaray kulübü de erkek basketbola 4-5 milyon dolarlık bir bütçe ayırsın bir zahmet. Küçült küçült her sene biraz daha küçült nereye kadar ? Galatasaray kulübünün ödenebilir ya da döndürülebilir bir borcu yok zaten, borç ödüyoruz vs realist söylemler değil.Bir Falcaoya ödediğin parayla basketbolda iyi bir takım kurarsın. Bunların derdi borç ödemek filan değil futbolun taraftarı var futbol popüler, futbola harcarız ama basketbol ile hiç uğraşmayalım. Tamamen bu zihniyetteler.
 
Futboldan kes basketbola yatir, basketboldan kes voleybola yatir, futbolcu sat basketbolcu al...
Bunlar dogru cozumler ve surdurulebilir yapilar degil. Subelerin bagimsiz butce olusturacak yapida ve gucte olmasini hedeflemek lazim. Her sene sube gelirlerinin azalmasi borc odemek degil kotu yonetmektir.
 
Mali durum ortadayken şikeciler gibi basketbola büyük paralar akıtmak ne kadar akıl işi?

Şikecilerle karşılaştırmanın mantığını anlamadım şimdi ? Etrafımdaki ve buradaki hiç bir Galatasaraylı 20-30 milyon dolarlık bütçeden bahsetmemişken, ciddi yazılmasına rağmen istemeden ironi olmuş bu mesaj :)

Buradaki basketbolseverlerin istediği, sahada yürüyen Feghouili' nin bir yıllık maaşı, fazlası değil.
 
Leday—> Milano
Nedovic —> Panathinaikos
Fontecchio—> Alba
Pierre —> Fenerbahce
Howard —> Asvel
Abalde —> Real Madrid
Jenkins —> Olympiacos
Gudaitis —> Zenit
Pangos —> Zenit
Rivers —> Zenit
Poythress—> Zenit

(via@Carchia)

Zenit gömü mü buldu?
Gudaitis'i nasıl bırakmış Milano?
 
Sezon ortası sakatlanmıştı sanırım ve iyi dönemedi. Kalebi de tuttular oraya 3. uzun lüks kaçardı. Zenit’te para hep var zaten
 
Sezon ortası sakatlanmıştı sanırım ve iyi dönemedi. Kalebi de tuttular oraya 3. uzun lüks kaçardı. Zenit’te para hep var zaten

Gerçi Rus takımlarına para sormak saçma olur haklısın kardeşim 😀
Zenit de ciddi bir rakip olacak gibi.

Milano Hines, LeDay ve Kalebb ile çokta uzun olmayan bir rotasyon kurdu. Ama Hines ve LeDay ikilisi çok ilginç olacak.
Delaney ve Gıgı gibi 2 çok iyi transferleri de vardı zaten.
Çok daha ciddi bir takım olacaklar.
 
Fenerbahçe Beko, Nikola Kalinic'e kalması yönünde teklifini sundu. Kalinic, kalmayı kabul etmezse yerine Bayern Münih'ten Vladimir Lucic'in alınması için harekete geçilecek. (Spor X)
 
Fenerbahçe Beko'nun, son olarak Kızılyıldız forması giyen guard Lorenzo Brown ile ciddi şekilde ilgilendiği iddia edildi!

(via@hizlihucum)
 
Fenerbahçe Beko, Zalgiris’ten Edgaras Ulanovas ile iki yıllık prensip anlaşmasına vardı.

(via@ismailsenol)

Datome kadar olmasa da çok iyi transfer...
 

Üst