Burak Elmas Yönetimi ve Basketbol

Kulübümüzde basketboldan sorumlu yönetici Reha Keskin oldu.

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü mezunudur. Hilton, Conrad ve Swissotel’de 11 yıl üst düzey yöneticilik deneyimi vardır. 20 senedir ziyafet hizmeti veren Elma Catering’in kurucusu ve sahibidir. Galatasaraylılar Derneği 2007-2009 & 2013-2015 iki dönem YK üyesi. Reha Keskin ayrıca kulübümüzün Divan Kurulu üyesidir.
 
Son düzenleme:
Elma Catering'in sahibi imiş. Yalnız beyefendi de yedek üyemiş. Belkii de en önemli amatör branş olan Basketbol şubesini YK yedek üyesi ile DK yedek üyesine teslim ederek verilen önem gösterilmiş olundu.
 
Son düzenleme:
Diğer branşlardan sorumlular belli oldu mu acaba burak bey yeni branşlar kuracagiz diyordu ayrıca olumsuz bulmadım yk yedek üyesi olması birseyi değiştirmez sonucta 15 kişi kulübümüze hizmet için seçilmedi mi önemli olan şubeye yapılan yatırımlardır diye düşünüyorum
 
Ne kadar önem verildiği kısmını sponsorluk anlaşmasının boyutuyla ve bütçeyle net şekilde anlarız. Yaratılan havaya yakışır işler yapılırsa sorun yok ama küçük bir sponsorluk zayıf bir yapılanma tam manasıyla fiyasko olacaktır. Benim için bu sezon 4 milyon doların altında bir oyuncu bütçesi fiyaskodur ve vaat verilmek için verilmiş bol keseden atılmış demektir umarım öyle olmaz ama olursa da şaşırmam. Burası Galatasaray. Ama 2-3 milyonluk bütçeleri nizipli de koyardı herhangi bir x Başkan da..

yedek yönetim kurulu üyesi kısmına ise çok takılmaya bence gerek yok önemli olan bakış açısı ve yapılanma. Neticede zamanında Hakan üstünberk de yedek üyeydi.
 
Olumlu bile olabilir yedek üye olması belki. Yönetimin dışından profesyonel yönetici gibi sadece basketbola odaklanır. Ama uzun listede lisede oynamışından yönetim kurulu üyeliğine kadar irili ufaklı basketbola yakınlığı olan çok kişi varken şaşırttı bu isim biraz.
 
Ne kadar önem verildiği kısmını sponsorluk anlaşmasının boyutuyla ve bütçeyle net şekilde anlarız. Yaratılan havaya yakışır işler yapılırsa sorun yok ama küçük bir sponsorluk zayıf bir yapılanma tam manasıyla fiyasko olacaktır. Benim için bu sezon 4 milyon doların altında bir oyuncu bütçesi fiyaskodur ve vaat verilmek için verilmiş bol keseden atılmış demektir umarım öyle olmaz ama olursa da şaşırmam. Burası Galatasaray. Ama 2-3 milyonluk bütçeleri nizipli de koyardı herhangi bir x Başkan da..

yedek yönetim kurulu üyesi kısmına ise çok takılmaya bence gerek yok önemli olan bakış açısı ve yapılanma. Neticede zamanında Hakan üstünberk de yedek üyeydi.

Buna ben de katılıyorum. MC yönetimi kalsa yine 2 - 2,5 civarı bütçe olurdu şimdi bu yönetim gelip bütçe 2,5 milyon diyecekse ben ne anladım bu kadar vaatten. Bu yıl asgari BCL final fouru yapacak bir takım kurulmalı ki vaadin bi inancı olsun. Aysal yönetiminden beri her gelen basketbol şubesinin daha yüksek bütçeleri hak ettiğini söyleyip, indire indire 1 milyona kadar indirdi nerdeyse.

Ha ilk Recevik-Cansever toplantısında şubenin akıbeti belli olmuştu zaten. O yüzden merakla bekliyorum olacakları.

---

 
Nasıl bir hava yaratıldı basketbolda. Ben mi başka adam dinledim diyordum ki Furkan güzel bir video paylaşımı yapmış.

Burak Elmas hiç bir zaman kısa vadede basketbol da şunu yapıcaz bunu yapıcaz demedi. Uzun vadede gelirini arttıran ve istikrarlı olan bir şube oluşturmak istediğini söyledi.

O yüzden bu sene basketbol bütçesi 10m da olsa benim için bir esprisi yok. Bunu istikrarlı hale getirebiliyor muyuz? Yoksa bir sene sonra ya da bu yönetim gittiğinde tekrar 2m na mı düşüyor?
Benim ilgilendiğim yer burası.
 
Galatasaray'da görev dağılımı belli oldu:

2. Başkan: Polat Bengiserp
Başkan Yardımcısı: Remzi Sanver, Bikem Kanık
Genel Sekreter: Köksal Ünlü
Hukuktan Sorumlu Yönetici: Rezan Epözdemir
Futboldan Sorumlu Yönetici: Işıtan Gün
Basketboldan Sorumlu Yönetici: Reha Keskin
 
Konusu burası olmasa da ilintili olduğu için buraya yazıyorum. Başarılar bazen gelir bazen gelmez ve birçok değişkene bağlıdır ama her şartta güçlü başkan neden önemlidir? Aziz Yıldırımın bugünkü basın toplantısı gösteriyor. Biz burada 4-5 milyon euroluk bütçeleri acaba bulabilir miyiz diye hesaplarken Aziz Yıldırım bugün Ali Koç'a diyor ki sana bir teklifim var basketbolu AŞ yap yönetimini ben ve arkadaşlarıma bırak. Yarın Obradovic'i özel uçakla getireyim. Her sene de 30-35 milyon euro bütçe ne gerekiyorsa ben ve arkadaşlarım cebimizden vericez diyor. başarılı olur ya da olmaz ama güçlü başkan camiayı sahiplenen başkan bu yüzden önemlidir. Ünal Aysal da çok zengindi ama bir gün böyle bir teklifle gelmedi. Bir iki kez basketbol AŞ olsun sponsor olurum dedi ama hiçbir zaman böyle güçlü söylemler de değildi. Adamların başkanı Ali Koç eski başkanları Aziz Yıldırım Ülkeri Şahenk'i kulübe katkı vermek için yarışıyor. Fb çok başarılı olmasa da sponsorlar ve kulübü sahiplenen zenginler konusunda oldukça şanslı.
 
Galatasaray'da böyle bir topluluk yok Beşiktaş bile bu açıdan bizden daha iyi durumda. Ben nedenini Fenerbahçe ve Beşiktaş 'ın kendi elitinin çıktığı bir ilçeye ve yaşama sahip olmasına bağlıyorum.

Galatasaray ise okul takımı beyoğlu galatasaray falan değildir beyoğlu yerleşim yeri bile değil. Taksim beyoglunun çevresi gümüşsuyu kasımpaşa tarlabaşı şişli nişantaşı kurtuluş mu Galatasaraylı? Stadın bulunduğu mecidiyeköy çevresi de ha keza kozmopolit parçalı bir yapı.

Eski Istanbul'un yerleşim yeri olan 3 büyük elit ilçesi vardı Kadıköy Beşiktaş Bakırköy. Zamanında floryada tesiste kurmuşsun, stadı 2000 lerin başından beri yenilemeye çalışıyorsun. Seyrantepe yerine Bakırköy tarafına taşıyabilirdik Bakırköy belediye başkanı bir dönem Ateş Ünal Erzen di.

Kısacası bakırköyü galatasaraylilastirabilirdik. Beşiktaş ve fenerbahçe etkisinden uzakta müsaitti sosya ekonomik açıdan. Şişli mecidiyeköy çevresi ya beşiktaş etkisi altında yada diger yerler zaten göç alan sosyal birliğin olmadığı olmadığı alanlar. Taksim nevizadeyle o kültür oluşmuyor.

Kadıköy sahili ve çevresi kültürü ve zengini doğuştan o fenerbahçeli bir ortama doğuyor böylelikle kendilerini yeniliyorlar. Biz ise istanbul dahil zamanindaki avrupa başarısı sayesinde çoğunluğu sonradan ıstanbula gelme karma bir topluluğun desteklediği takım oluyoruz.

Üstüne lisede üyelik vs konusunda tutucu davranınca istanbulda camia gücü olarak beşiktaş ve fenerbahceden zayıf kalıyor galatasaray.

Devir değişti bu etki azaldı ama halen beşiktaş ve fenerbahçe kendilerine ait, diğer takımların etkilerinden izole elit yerleşim yerleri olması nedeniyle bizden avantajlı. Istanbulda doğan elit zengin aileye mensup bir çocuk 3 büyüğü de seçebilir ama kadıköy ve beşiktaş civarında doğup büyümediyse. Bu ilçelerde oran hiç de 1/3 değil.
 
Son düzenleme:
Ben size dünkü basın toplantısında daha önemli bir cümlesini söyleyeyim Aziz Yıldırım'ın: ''Bizim hiç sponsorumuz olmadı ki, biz kimseye sponsorluk için de gitmedik. Fenerbahçeli dostlarımız bize zaten ekonomik olarak destek oldu hep. Bir gün Murat Ülker benimle görüştü; artık basketbol takımıyla ortaklıktan çekilmek istediğini ama parasal desteğine devam etmek için bir yöntem sordu; biz de salon isim sponsorluğu konusunda anlaştık, bize 90M para verdi.''

Ergin Ataman bile, EL finali öncesi: ''Aziz Yıldırım'a çok şey borçludur Türk basketbolu'' dedi, düşünün artık.
 
Son düzenleme:

Üst