• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Cev Cup | Allianz Mtv Stuttgart 2 - 3 Galatasaray Daikin

Sylla bugün sahada olmasa turu gelme şansımız şuydu; 0

Problem İlkin değil... İlkin'i senelerdir bu takımın birinci hücum opsiyonu olması... Zirve takımlara bakalım mesela;

VB de İlkin'in karşılığı Cazaute; üçüncü hücum opsiyonu.
FB de Hande; üçüncü hücum opsiyonu.
EV de Yaprak; üçüncü hacım opsiyonu.
Zeren'de Saliha; üçüncü hücum opsiyonu....

Mevzu bu.. İlkin, Hande, Yaprak, Saliha, Cazaute vs hepsinin ortak özelliği ne? %40 - 42 bandında hücum etmelwei ve ortakama üstü defans manşet özellikleri.. Bir tek Hande %45 ile hücum ediyor; o da Orro kaynaklı muhtemelen. Akimova'nın gelişi ile İlkin ikinci hücum opsiyonu haline dönüşecek. Bence bu bile fazla. Galatasaray'a yüksek ve güçlü bir smaçör lazım Sylla yerine. Ya da İlkin yerine.. Zira İlkin ve Sylla benzer özellikte smaçörler. Ne öldürür ne güldürür ikisi de. Ancak çaprazındaki power smaçör ile anlam kazanan oyuncular. Yabancı sınırlamasından dolayı ben tabii ki İlkin'in kalmasını tercih ederim. Sylla da yedek için aşırı pahalı bir oyuncu; gerek yok. Daha önce de dediğim gibi; Ana Cristina - İllin mükemmel çapraz olurlardı birbirlerine. Yedeklerine de koy Ayşe Çürük ve Mia Siftar'ı muazzam bir smaçör rotasyonu işte...

Anlıyorum; İlkin'i çok seviyor GS taraftarı. Eda gibi İlkin de Galatasaray kadın voleybolunun sembol ismi olsun isteniyor ama zor o iş. Eda tarihin gördüğü en büyük orta oyunculardan biri. İlkin ise ortalama bir smaçör şimdiye kadar. Bir Gözde kadar bile etki bırakmadı henüz. Yaşı da kemale erde artık. Bu saatten sonra olur mu bilmiyorum. Olmaz diyemem.. Gözde Kırdar 27 yaşından sonra prime seviyesine geldi mesela.

Son düzenleme:
Bir gözde kadar bile mi! Gözde gibi smaçör mü görmüş bu ülke? Bi bakalım kaç cl kupası var gözdenin kaptan olarak. Gözde fbde olsaydı Edadan daha büyük fb efsanesi olurdu. Gsde kimse öyle bir efsane olamaz çünkü gs voleybola yatırım yapan önem veren bi kulüp değil. Versek bizim de efsanelerimiz olur yani

Bir gözde kadar bile mi! Gözde gibi smaçör mü görmüş bu ülke? Bi bakalım kaç cl kupası var gözdenin kaptan olarak. Gözde fbde olsaydı Edadan daha büyük fb efsanesi olurdu. Gsde kimse öyle bir efsane olamaz çünkü gs voleybola yatırım yapan önem veren bi kulüp değil. Versek bizim de efsanelerimiz olur yani
Gözde yetiştirdiğimiz en iyi smaçör, orası kesin de Eda ile kıyaslamak abartı. Bugün dünyanın neresine gidersen git; rastgele 100 voleybol severe gelmiş geçmiş en büyük 5 ortayı say desen yarısı Eda'yı o beş kişi arasında sayar.. Gözde'yi kimse en iyi smaçör listesine sokmaz. Vakıfbank'lılar bile... :D

Gözde 2012-2015 arası prime zamanını yaşadı. Milli takımda da hiç göremezdik o prime Gözde'yi. Sadece kulübünde yapardı şovunu. Milli takımı ya Nesli taşırdı, ya Eda ya da Neriman. Gözde'nin aklımda kalmış tek bir milli maçı yok.

Eda'nın ne başarısı varmış bu kadar uluslararası alanda ?
Gözde'nin ancak ayakkabılarını taşır.

Eda'nın ne başarısı varmış bu kadar uluslararası alanda ?
Gözde'nin ancak ayakkabılarını taşır.
Hocam biraz voleybolu bilmek lazım sırf Fenerli diye dünya kadın voleybolu efsaneleri arasına giren birine böyle garip karşılaştırma yapmak komik oluyor, buyur incele kim kimin neyini taşıyor, kimin kariyeri daha başarılarla dolu oku biraz..

Son düzenleme:
Ben olaya kupa-derece-bireysel ödül bazlı bakmamıştım. Ama bakalım;

Eda 17. sırada... En yakın Türk; Naz. 64. sırada. 69. sırada Gizem, 72. sırada Gözde var. 76. sırada Zehra, Neslihan 96. sırada.

Ybahadır bey fbli olduğunuzu biliyorum bu yüzden size tepki göstermem merak etmeyin ama yazdığım şey çok açık gözde fbde olsaydı edadan daha büyük efsane olurdu. Ayrıca eda ile gözdeyi neden kıyaslamayalım ki gözde edaya göre aynı iklimde voleybol oynamadı o yüzden ön plana çıkamadı aynısı neslihan için de geçerli

Gözde yetiştirdiğimiz en iyi smaçör, orası kesin de Eda ile kıyaslamak abartı. Bugün dünyanın neresine gidersen git; rastgele 100 voleybol severe gelmiş geçmiş en büyük 5 ortayı say desen yarısı Eda'yı o beş kişi arasında sayar.. Gözde'yi kimse en iyi smaçör listesine sokmaz. Vakıfbank'lılar bile... :D

Gözde 2012-2015 arası prime zamanını yaşadı. Milli takımda da hiç göremezdik o prime Gözde'yi. Sadece kulübünde yapardı şovunu. Milli takımı ya Nesli taşırdı, ya Eda ya da Neriman. Gözde'nin aklımda kalmış tek bir milli maçı yok.
Gözde ile eda arasındaki yaş farkını bilmiyorum ama gözde voleybolu erken bıraktı eda halen oynuyor gözde başka bir yolu seçti ama diyelim fbde gözde olsaydı ve eda ile aynı süre oynasaydı çok rahat bi şekilde edadan daha büyük efsane olurdu. Ben 2018den önce edanın milli takımı sırtladığını hiç görmedim

Rakip kim oldu?

Gözde ile eda arasındaki yaş farkını bilmiyorum ama gözde voleybolu erken bıraktı eda halen oynuyor gözde başka bir yolu seçti ama diyelim fbde gözde olsaydı ve eda ile aynı süre oynasaydı çok rahat bi şekilde edadan daha büyük efsane olurdu. Ben 2018den önce edanın milli takımı sırtladığını hiç görmedim
Katılmıyorum. Gözde dünya voleybolunda Eda kadar iz bırakmadı. FB'k olmamın bununla hiç ilgisi yok. Bunu Vakıfbank taraftarına sorsan, onlar da kabul etmez. :D

Katılmıyorum. Gözde dünya voleybolunda Eda kadar iz bırakmadı. FB'k olmamın bununla hiç ilgisi yok. Bunu Vakıfbank taraftarına sorsan, onlar da kabul etmez. :D
Ben gözde eda kadar iz bıraktı diye bir cümle mi kurdum acaba cidden merak ediyorum:) bırakamaz çünkü eda gözdeye göre çok daha farklı bir dönemde ön plandaydı. O mtlerle bizim 2018den 2019dan beri izlediğimiz mt bambaşka. Gözde de nesli de farklı bir dönemde olduklarından eda kadar parlayamadı. Eğer gözde eda ile aynı sürede oynasaydı o da eda kadar iz bırakırdı çünkü gözdenin çeyreği kadar smaçörümüz olmadı hiç. Fbde oynasa zaten edadan daha büyük efsane olurdu. Gözde kariyerini bambaşka planladı ve uzun yıllardır bırakmış olmasına rağmen edadan daha fazla kupa kazandı kulübüyle değil mi?

Ben gözde eda kadar iz bıraktı diye bir cümle mi kurdum acaba cidden merak ediyorum:) bırakamaz çünkü eda gözdeye göre çok daha farklı bir dönemde ön plandaydı. O mtlerle bizim 2018den 2019dan beri izlediğimiz mt bambaşka. Gözde de nesli de farklı bir dönemde olduklarından eda kadar parlayamadı. Eğer gözde eda ile aynı sürede oynasaydı o da eda kadar iz bırakırdı çünkü gözdenin çeyreği kadar smaçörümüz olmadı hiç. Fbde oynasa zaten edadan daha büyük efsane olurdu. Gözde kariyerini bambaşka planladı ve uzun yıllardır bırakmış olmasına rağmen edadan daha fazla kupa kazandı kulübüyle değil mi?
Konu Eda veya Gözde değil çok uzatmak istemiyorum ama Eda ve Gözde arasında sadece 4 yaş var. 2008 - 2018 arasında hem kulüblerinde rekabet ettiler hem de milli takımda beraber oynadılar... Gözde 2012 ye kadar gerek milli de gerekse de kulübünde çokça yedek kaldı, 2012 den sonra çakılı oldu ilk 6da. Eda ise hem FB de hem millide başından beri ilk 6 da çakılı idi. Aynı dönemin oyuncuları yani ikisi de. Gözde sakatlandığı için bir kaç sene erken bıraktı sadece.

Eda Erdem de çok iyi oyuncudur hakkını yemem.Ama takımın sayesinde kupa kazanır takımın sayesinde kenardakiler iyiyse sende yükselirsin.Fener iyi yatırım yapıyor diye Eda başarılı bizimde sembol oyuncumuzu bulmuşken İlkin yanını güzel doldurursak oda efsaneler arasına girer İlkin kariyerini değil bizi seçerken bizde İlkin gibi Galatasaray kokan bir oyuncu bulmuşken daha iyi kadrolar kurup daha iyi yerlerde olmalıyız bu şekilde İlkinin de kariyeri kupalarla dolar.Derya bile çok dolu kariyerle oynuyor bizimde artık CL ye atmamız lazım kendimizi.

Konu Eda veya Gözde değil çok uzatmak istemiyorum ama Eda ve Gözde arasında sadece 4 yaş var. 2008 - 2018 arasında hem kulüblerinde rekabet ettiler hem de milli takımda beraber oynadılar... Gözde 2012 ye kadar gerek milli de gerekse de kulübünde çokça yedek kaldı, 2012 den sonra çakılı oldu ilk 6da. Eda ise hem FB de hem millide başından beri ilk 6 da çakılı idi. Aynı dönemin oyuncuları yani ikisi de. Gözde sakatlandığı için bir kaç sene erken bıraktı sadece.
Ben edanın 2008-2018 döneminde milli takımda da fbde de en önde olduğunu görmedim. Hele milli takımda hiç görmedim. Ben aralarında büyük yaş farkı da var demedim zaten. Diyorum ki eda 2018 sonrasını da yaşadığı için farklı bir voleybol ortamında farklı bi atmosferde oynadı gözde voleybolun hiç ilgi çekici olmadığı dönemde iyi işler yaptı eğer aynı şartlarda olsalardı edadan daha büyük kulüp efsanesi olurdu fbde oynasaydı diyorum.

Geri