Yeni konu açma zamanı geldi sanırım. Birçok bilgi ortada dolaşıyor ve bir kısmı yanlış. Burada tartışıp netleştirelim.
Final 8, 28 Mart - 1 Nisan 2012 tarihleri arasında GALATASARAY'IN EV SAHİPLİĞİNDE Abdi İpekçi'de oynanacak.
Katılımcılar:
Ev Sahibi 5 Galatasaray ve aşağıdaki 2. tur maçlarını geçen takımlar olacak. 2. tur maçları 21, 24 ve 29 şubatta oynanacak. 1. ve gerekirse 3. maç ilk 8 sırada yer alan takımların evinde olacak. Galatasaray bu turda maç yapmayacak ve direkt olarak F8'de mücadele edecek.
1 Fenerbahce – 15 BLMA
2 Ros Casares – 14 CCC Polkowice
3 Wisla Can-Pack – 13 ZVVZ USK Prague
4 Rivas Ecopolis – 12 Bourges Basket
6 Sparta&K – 11 Nadezhda
7 Perfumerias Avenida – 10 Beretta Famila
8 UMMC – 9 Good Angels
Final 8 grupları 1-4-5-8 ve 2-3-6-7 sıralamasına göre 4erli 2 gruptan oluşacak ve her gruptaki 4 takım birbiriyle oynayacak. Grup maçları sonunda grup 1.leri Final maçı yaparken grup 2.leri bronz madalya için mücadele edecek. 5. 6. 7. ve 8.yi belirlemek için klasman maçları da yapılacak. Yani ELENME diye birşey yok. Dikkat edilmesi gereken nokta, örneğin 12 Bourges Basket'in 4 Rivas'ı elemesi halinde F8'e kalan takımlar yukarıdaki numaralara göre tekrar sıralanacak ve yine aynı sistemle gruplara dağıtılacak. Yukarıdaki örnek gerçekleşirse grup dağılımları şu şekilde olacak: 1-5-6-12 ve 2-3-7-8
Yukarıda büyük harflerle GALATASARAY'IN EV SAHİPLİĞİNDE yazdım. Burayı bizden çok takip eden "Spartak" taraftarı olduğunu görüyoruz. Şimdiden finale çıkıp Abdi İpekçi'de 12.000 Spartak'lı olma planları kuruyorlar. Bu kural olarak mümkün değil. Oturma planını Galatasaray ayarlayacak. Bu işlemi ise FIBA ile koordine bir şekilde gerçekleştirecek, daha doğrusu FIBA bu planı kabul etmeli. Bunu yaparken FIBA'ya, konuk takımlara, basına ve konuk takım taraftarlarına belirli sayı ve oranlarda bilet ayırmak zorundayız. Buna göre her katılımcı takım taraftarı için 1000den az bilet ayrılacak taraftar ve diğer takım temsilcileri, aileleri, idarecileri vs. dahil. Ve tabii ki güvelik göz önünde tutulacak. Örneğin olası bir Rivas - UMMC maçında UMMC taraftarı tutup salonun ortasına yerleştirilmeyecek. Bir köşede güvenlik açısından en uygun bölgeye yerleştirilecek. Tabii Rivas taraftarı da diğer bir güvenli bölgede olacak. Gerekli sayı ve oranda bilet ayırıldıktan sonra kalan yaklaşık 7000 tribün bileti ise EV SAHİBİ GALATASARAY'IN inisiyatifinde olacak. Bu kalan biletleri Galatasaray ister satışa koyar, isterse kendisi alıp ultrAslan'a verir. Örneğin bir Ros Casares taraftarı kendilerine ayrılan yer dışında bilet alıp istediği yere geçerse güvenlik gerekçesiyle salondan çıkartılabilecek. Yani hiç bir Ros Casares taraftarı ben biletimi aldım bench arkasından gidip oradan maçı izliyicem, ben biletimi aldıktan sonra da kimse bana birşey diyemez, çok yüklü tazminat davası açarım gibi hayaller kurmasın, güvenlik gerekçesiyle kendisini salonun önünde bulur anında. Tek kuruş tazminat alamamanın yanı sıra ülkemize gelip meşale yaktığı suçlamasıyla 6222 hükümlerine göre göz altına alınıp sonra sınırdışı edilen İngiliz taraftarda olduğu gibi diğer yabancılar da bu hükümlerle bağlı. Bu Spartak, Rivas, UMMC, Ros örnekleri anlaşılacağı üzere "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla!"
2. turda sürpriz yaşanmaması halinde Çarşamba günü Rivas maçı ile başlayıp sırasıyla Fenerbahçe ve UMMC ile oynayacağız. Cumartesi dinlendikten sonra 1 Nisan 2012 Pazar Günü 7.lik 5.lik 3.lük ve inşallah bizim yer alacağımız şampiyonluk maçı olacak. Finale çıkıp izi iki maçta da farklı yenen Ros Casares'e 8-10bin kişinin önünde 1 nisan şakası yapmak hiç de zor değil.
Ayrıca organizasyon boyunda takımlara, hakemlere, otele, teknik işlere, ulaşıma, basına, iletişime vs. yardımcı olarak 10 farklı çeşit gönüllü gerekiyor. Yani takımımızla beraber bize de iş düşecek bu organizasyonda.
Elimize gelen fırsatı kaçırmamak dileğiyle...

Alıntı
)

Paylaş