+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 15 ve 73

Final Eight (İSTANBUL)

Yeni konu açma zamanı geldi sanırım. Birçok bilgi ortada dolaşıyor ve bir kısmı yanlış. Burada tartışıp netleştirelim.

Final 8, 28 Mart - 1 Nisan 2012 tarihleri arasında GALATASARAY'IN EV SAHİPLİĞİNDE Abdi İpekçi'de oynanacak.

Katılımcılar:
    Ev Sahibi 5 Galatasaray ve aşağıdaki 2. tur maçlarını geçen takımlar olacak. 2. tur maçları 21, 24 ve 29 şubatta oynanacak. 1. ve gerekirse 3. maç ilk 8 sırada yer alan takımların evinde olacak. Galatasaray bu turda maç yapmayacak ve direkt olarak F8'de mücadele edecek.

1 Fenerbahce – 15 BLMA
    2 Ros Casares – 14 CCC Polkowice
    3 Wisla Can-Pack – 13 ZVVZ USK Prague
    4 Rivas Ecopolis – 12 Bourges Basket
    6 Sparta&K – 11 Nadezhda
    7 Perfumerias Avenida – 10 Beretta Famila
    8 UMMC – 9 Good Angels

Final 8 grupları 1-4-5-8 ve 2-3-6-7 sıralamasına göre 4erli 2 gruptan oluşacak ve her gruptaki 4 takım birbiriyle oynayacak. Grup maçları sonunda grup 1.leri Final maçı yaparken grup 2.leri bronz madalya için mücadele edecek. 5. 6. 7. ve 8.yi belirlemek için klasman maçları da yapılacak. Yani ELENME diye birşey yok. Dikkat edilmesi gereken nokta, örneğin 12 Bourges Basket'in 4 Rivas'ı elemesi halinde F8'e kalan takımlar yukarıdaki numaralara göre tekrar sıralanacak ve yine aynı sistemle gruplara dağıtılacak. Yukarıdaki örnek gerçekleşirse grup dağılımları şu şekilde olacak: 1-5-6-12 ve 2-3-7-8

Yukarıda büyük harflerle GALATASARAY'IN EV SAHİPLİĞİNDE yazdım. Burayı bizden çok takip eden "Spartak" taraftarı olduğunu görüyoruz. Şimdiden finale çıkıp Abdi İpekçi'de 12.000 Spartak'lı olma planları kuruyorlar. Bu kural olarak mümkün değil. Oturma planını Galatasaray ayarlayacak. Bu işlemi ise FIBA ile koordine bir şekilde gerçekleştirecek, daha doğrusu FIBA bu planı kabul etmeli. Bunu yaparken FIBA'ya, konuk takımlara, basına ve konuk takım taraftarlarına belirli sayı ve oranlarda bilet ayırmak zorundayız. Buna göre her katılımcı takım taraftarı için 1000den az bilet ayrılacak taraftar ve diğer takım temsilcileri, aileleri, idarecileri vs. dahil. Ve tabii ki güvelik göz önünde tutulacak. Örneğin olası bir Rivas - UMMC maçında UMMC taraftarı tutup salonun ortasına yerleştirilmeyecek. Bir köşede güvenlik açısından en uygun bölgeye yerleştirilecek. Tabii Rivas taraftarı da diğer bir güvenli bölgede olacak. Gerekli sayı ve oranda bilet ayırıldıktan sonra kalan yaklaşık 7000 tribün bileti ise EV SAHİBİ GALATASARAY'IN inisiyatifinde olacak. Bu kalan biletleri Galatasaray ister satışa koyar, isterse kendisi alıp ultrAslan'a verir. Örneğin bir Ros Casares taraftarı kendilerine ayrılan yer dışında bilet alıp istediği yere geçerse güvenlik gerekçesiyle salondan çıkartılabilecek. Yani hiç bir Ros Casares taraftarı ben biletimi aldım bench arkasından gidip oradan maçı izliyicem, ben biletimi aldıktan sonra da kimse bana birşey diyemez, çok yüklü tazminat davası açarım gibi hayaller kurmasın, güvenlik gerekçesiyle kendisini salonun önünde bulur anında. Tek kuruş tazminat alamamanın yanı sıra ülkemize gelip meşale yaktığı suçlamasıyla 6222 hükümlerine göre göz altına alınıp sonra sınırdışı edilen İngiliz taraftarda olduğu gibi diğer yabancılar da bu hükümlerle bağlı. Bu Spartak, Rivas, UMMC, Ros örnekleri anlaşılacağı üzere "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla!"

2. turda sürpriz yaşanmaması halinde Çarşamba günü Rivas maçı ile başlayıp sırasıyla Fenerbahçe ve UMMC ile oynayacağız. Cumartesi dinlendikten sonra 1 Nisan 2012 Pazar Günü 7.lik 5.lik 3.lük ve inşallah bizim yer alacağımız şampiyonluk maçı olacak. Finale çıkıp izi iki maçta da farklı yenen Ros Casares'e 8-10bin kişinin önünde 1 nisan şakası yapmak hiç de zor değil.

Ayrıca organizasyon boyunda takımlara, hakemlere, otele, teknik işlere, ulaşıma, basına, iletişime vs. yardımcı olarak 10 farklı çeşit gönüllü gerekiyor. Yani takımımızla beraber bize de iş düşecek bu organizasyonda.

Elimize gelen fırsatı kaçırmamak dileğiyle...
    İlkleri Biz Yaparız - Tarihi Biz Yazarız

Bu kadar sıkışık fikstürde o kadar maç Abdi İpekçi'de nasıl oynanacak ?

Final 8 aşamasını çok iyi özetlemişsiniz. Bir de bu süreç içerisinde şansımız nedir? Diğer takımlara kıyasla hangi konumdayız? Alba olsaydı bunu çok net bir şekilde söyleyebilirdim ancak onun yokluğu ve Türk oyuncuların katkısının çok az olması beni endişelendiriyor.

bizim şubenin genel ilgisizliği devam ederse çok bilet gider karşı tarafa, bir takım düzenlemere gitmeleri lazım mesela gs bonus kart veya futbol kombine ya da spesifik bilet gösterene (mesela TTRENA daki bjk maç bileti vs) öncelik vs gibi F8 bileti kapmak isteyen fenerlilerin filtrelerden geçemeyeceği düzenlemelere gidilmeli.

yanliz söyle bi durum da varmis bizim grup icin
    eger wisla ve rivas ikinci turda elenirse bizim grup felaket duruma geliyor galatasaray-ekaterinburg-ros casares-bourges den olusuyor
    buda felaket senaryosu oluyor bi bakimdan
    wisla-prag rivas-bourges kilit eslesmeler olacaktir bitane sürpriz bekliyorum iki sürpriz olursa papazi cekmis oluyoruz

Galatasaray'ın Ev Sahipliğinde düzenlenecek olan organizasyona ilişkin kurallar FIBA Euroleague Women final 8 Manual'linde yazıyor. Bu manual'in ilgili bölümünde biletler ile ilgili hükümler aşağıdaki şekildedir:

Tickets
    Complimentary tickets in the best category possible as agreed with FIBA Europe must be made available as
    follows:
    - 25 tickets for each participating club which 5 must include hospitality access
    - 150 tickets for FIBA Europe of which 70 must include hospitality access
    The LOC must agree with FIBA Europe a seating plan indicating the location of the complimentary tickets.
    The number of tickets required by FIBA Europe in the Tribune of Honour will be determined in agreement
    with the LOC. FIBA Europe will distribute its own complimentary tickets. Should FIBA Europe require less
    than the hundred fifty (150) tickets, it will inform the LOC and return the extra tickets.
    Each visiting club should be offered the opportunity to buy up to 7% of the tickets on sale. The tickets must
    be made available at a reasonable price. These tickets must be paid five (5) working days prior to the Final
    Eight; otherwise they will be made available to the LOC.
    The organisation should consider the location of the tickets for the supporters of the visiting teams to ensure
    that there is adequate security
    .
    Note: Ticket pricing must be the same for local and international requests, i.e. there must not be a mark-up
    for non-local requests.
    6.2 Tribune and seating plan
    6.2.1 FIBA Europe representatives and officials
    The LOC must provide
    - Reserved seats for FIBA Europe representatives/ sponsors in the VIP tribune as agreed with FIBA
    Europe
    - Reserved seats for officials in the top category tribune as agreed with FIBA Europe
    Note 1 : FIBA Europe will decide about the location of these seats.
    Note 2 : A confirmed seating plan must be provided by the LOC three (3) weeks prior to the event.
    6.2.2 Participants’ tribune
    Additionally, there should be
    - Sixty (60) reserved seats in the court or close to the court for players and team members (the
    usage of these seats must be confirmed by the team at the Technical Meeting)

- Direction signs designating and separating the sections

Kalın ile yazılı bölümlerde görüleceği üzere organizasyonda yer alan takımlar ancak satışa çıkan biletlerin %7'si oranında bilet satın alabilecekler ve yerleri güvenlik gözönünde bulundurularak belirlenecek. Diğer taraftan rakip takım bench'ine yakın bölümden 60 kişilik yer ayırmamız gerekiyor.
    Konu Sami Koçak tarafından (03-02-2012 Saat 09:45 ) değiştirilmiştir.

Sami benim de faydalandığım metnin ilgili kısmını kopyalamış. Ben herkes İngilizce bilmiyor diye özetleyerek geçmiştim. Final 8 ile ilgili yönergenin tümüne ulaşmak isteyenler için http://www.fibaeurope.com/cid_o-8fAp...CE9SVksX0.html adresinden "EuroLeague Women Final Eight Manual 2012"e göz atabilirsiniz.

Dediğim gibi 1000den az bilet ayırılacak olmasının resmi dayanağı da bilet kapasitesinin %7'si + 60 bilet = salonu kaç kişilik kabul ettiğinize(10.000-12.500) göre 760-935 arası değişiyor. Halen Spartak taraftarları bütün biletleri biz alıcaz diyorlar. Tekrar ediyorum, formayla geldiğiniz yada tarafınızı belli ettiğiniz anda kendinizi kapının önünde bulursunuz! Tek dikkat edilmesi gereken sahaya yakın yerden verilecek 60 biletin pota arkalarındaki saha içi koltuklardan yani sahaya uzak olması. Çünkü azıcık tanıyorsam oraya kulüp idarecisi, sporcu yakını diye bağıran taraftar toplar rakiplerimiz.

Eren Bey,
    Günde 4 maç olacak bu da 8-10 saat arası demektir. Organizasyonlar resmi olarak ilk maçın başlamasından yarım saat önce başlayıp, son maçtan yarım saat sonra bittiğine göre teoride 9-11 saat demek. Pratikte günün yarısı Abdi İpekçi'de geçirilecek. http://www.fibaeurope.com/euroleague...ason_2012.html bu adreste fikstürü bulabilirsiniz.

Özgür Bey,
    Bu konuyu daha çok organizasyon bazındaki soru işaretlerini ortadan kaldıralım diye açtım ama "bence" şuan grubumuzda 3 takımın şansı eşit ama kaliteli 1 transferle finale kalan takım oluruz ve o atmosferde kupayı kaldırırız.

Gökhay Bey,
    İlk mesajda anlatmak istediğim biletler kendilerine ayrılan "yer ve kontenjan dışında" ellerine geçerse güvenlik gerekçesiyle salonun dışına çıkartılacaklar. "bence" kulübün biletlerin çoğunu kendisi alıp ultrAslan'a vermesi gerekiyor. Öyle pota arkası üst katlar da değil, her zaman oldukları yeri. Aksi takdirde taraftarın ne kadar etkisiz kaldığını dün Pana maçında gördük.

Ahmet Bey,
    Wisla'nın evinde tek malubiyeti var. Prag'ın ise deplasmanda Ros'u yenmişliği var. Ancak, bu maçların artık grup maçı olmaması, F8 öncesi son viraj olması ve Wisla'nın ev sahibi avantajı sebebiyle burada bir sürpriz biraz zor gibi görünüyor. Tek sürpriz Bourges - Rivas eşleşmesinde gelebilir bence. Spartak'ın sadece 2 kişinin eline bakan bir takım olması sebebiyle Nadezha'ya eleneceğini düşünen yabancı yorumcular da var ancak, bu da zor gibi geliyor bana. FB-Spartak-Bourges grubu olabilir ve inşallah da olur. Diğer tarafta Ros, Wisla, son şampiyon Avenida ve UMMC birbirini yesin.
    Konu Tutku Dinçer tarafından (03-02-2012 Saat 13:21 ) değiştirilmiştir.
    İlkleri Biz Yaparız - Tarihi Biz Yazarız

Bir konuya dikkat etmek gerekiyor Tutku, salon kapasitesinin değil satışa çıkartılacak olan biletlerin %7'si.

FIBA ve konuk ekip yetkilileri vb. sebeplerle davetiye şeklinde dağıtılacak olan biletler haricinde satışa çıkan biletlerin sayısı daha da az olacağı için Spartak taraftarları çok fazla ümitlenmesinler.

Dört gün boyunca sabahtan akşama kadar Abdi İpekçi...

Farklı bir deneyim olacak bizim açımızdan Tutku )
    Konu Sami Koçak tarafından (03-02-2012 Saat 12:37 ) değiştirilmiştir.

Alıntı Tutku Dinçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sami benim de faydalandığım metnin ilgili kısmını kopyalamış. Ben herkes İngilizce bilmiyor diye özetleyerek geçmiştim. Final 8 ile ilgili yönergenin tümüne ulaşmak isteyenler için http://www.fibaeurope.com/cid_o-8fAp...CE9SVksX0.html adresinden "EuroLeague Women Final Eight Manual 2012"e göz atabilirsiniz.

Dediğim gibi 1000den az bilet ayırılacak olmasının resmi dayanağı da bilet kapasitesinin %7'si + 60 bilet = salonu kaç kişilik kabul ettiğinize(10.000-12.500) göre 760-935 arası değişiyor. Halen Spartak taraftarları bütün biletleri biz alıcaz diyorlar. Tekrar ediyorum, formayla geldiğiniz yada tarafınızı belli ettiğiniz anda kendinizi kapının önünde bulursunuz! Tek dikkat edilmesi gereken sahaya yakın yerden verilecek 60 biletin pota arkalarındaki saha içi koltuklardan yani sahaya uzak olması. Çünkü azıcık tanıyorsam oraya kulüp idarecisi, sporcu yakını diye bağıran taraftar toplar rakiplerimiz.

Öncelikle bu konuda yeterince açıklayıcı bilgiler vermişsiniz, ben de düşüncelerimi söylemek isterim.Abdi İpekçi nin resmi kapasitesi 11300 ü baz alırsak, rakip takımlara ve organizasyonun diğer unsurlarına verilecek biletleri düştüğümüzde kabaca 5000-5500 civarı bilet bize kalacak gibi görünüyor.Bu durumda biletlerin kontrolünü elde tutabilmek için kulüp satışa çıkarırken ilk birkaç gün kombine sahiplerine öncelik tanıyabilir.Böylelikle hem belli bir kısım biletin güvenilir ellerde olması sağlanır hem de bu takımı bütün sezon boyunca destekleyen insanlar bu organizasyona bilet bulamayıp gelememek gibi bir durumla karşılaşmamış olur.Ultraslana zaten bir miktar bileti kulüp kendisi satın alıp verecektir.Bunların dışında kalan bölüm de genel satışa sunularak diğer almak isteyenlerin de mağdur olmaması sağlanır.Bu şekilde asıl desteği veren ve o atmosferi oluşturan kemik seyirci de salonda olur.Tabi yer seçimi de ayarlanıp orta bölümün büyük kısmı bize ayrılmak kaydıyla.

Final Eight de takımların durumuna gelince de.Günlük performanslar birçok şeyi değiştirebilir tabiki, kadın basketbolu erkek basketboluna göre sürprize daha açık bir branş.Bunun dışında kadro yapılarına ve bu sezonki performanslara bakarsak bence 3 favori var Ros Casares, Fb ve Galatasaray.Rus takımları her ne kadar iyi kadrolara sahip olsalar da şampiyonluk için çok şansları olduğunu düşünmüyorum.Ros Casares zaten herkesin bildiği gibi en güçlü favori.Fb ligde oynattığı kadrosundan daha geniş bir uzun rotasyonuna sahip ve böylelikle komple bir takıma yakın.Yabancıları dışında zaten yerli oyuncularının kalitesi de malum.

Bize gelince Alba nın sakatlığından sonra çok önemli bir parçamız eksildi.Melisa yı avrupada oynatamadığımız, Prints i de Rus takımlarına karşı oynatamadığımız düşünülürse lig kadromuza göre daha zayıf bir kadromuz var.Matic bu seviyelerin oyuncusu değil o yüzden uzun takviyesi şart zaten.Uzun takviyesi yapılmadığını düşünmek bile istemiyorum 2,5 uzunla hiçbir şansımız olamaz.Hatta alınacak uzun iyi kalitede bir oyuncu olmalı, gerekirse kontrat fesih bedeli neyse verilmeli.Şube bütçeyi aşmış dahi olsa belki 10-15 yılda bir evsahibi olunabilecek böyle bir organizasyonda Euroleague şampiyonluğu için gereken her türlü fedakarlığı yapmalı kulüp.
    Eğer takımın eksikleri giderilebilirse her pozisyon için yeterli geniş rotasyona sahip olursak, o zaman hiçbir takımın sahip olmadığı Diana Taurasi şampiyonluk için belirleyici olacaktır.Ve tabi yine diğer takımlarda olmayan Tina Charles ya da Slyvia Fowles hangisi tercih edilirse.

Rus takımları ile aynı grupta olmamak avantaj olacak bizim için. Ayrıyeten bu sefer Fener ile oynadığımızda yerli sorunundan da çok bahsediyor olmayacağız. Taraftar da olacak. Her şey yolunda gidiyor aslında. Final neden olmasın.

Silkelensin şu takım, uyarı mı yapılır başka bir şey mi kim devreye girer bilemem ama yoluna sokulsun işler. Maç boyu Işıl ile Bahar'ı riske eden diğer oyunculara sıkıştırma yapaın Fb savunmasını Ticha ve Sulciute karşısında da görürüz o yardımları rahatça getirebilecekler mi bakalım... Mücadele edip inanarak oynasak yeneriz onları Avrupa'da.

Alıntı Kerem Seçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rus takımları ile aynı grupta olmamak avantaj olacak bizim için. Ayrıyeten bu sefer Fener ile oynadığımızda yerli sorunundan da çok bahsediyor olmayacağız. Taraftar da olacak. Her şey yolunda gidiyor aslında. Final neden olmasın.
    Bizim grup 1,4,5,8 şeklinde değil miydi? Beretta nasıl gelecek?

Alıntı Furkan Dillice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim grup 1,4,5,8 şeklinde değil miydi? Beretta nasıl gelecek?
    Şöyle ki buradan çıkan 7 takım belli olduktan sonra onların sıralamasına göre 1-4-5-8 ayrımı yapılacak. Mesela Beretta 10 bitirdi ve klasmandaki en alt takım yani 8.sıradan çıkan takım Beretta sayılacak Halcon'un altındaki takımlar da doğal olarak 1 sıra yükselecek. Başka elenen seri başı takım olursa sıralama değişir gene ama Beretta'nın elemesi demek en azından 8.sıradan UMMC'den yırtmak demektir

Rivas maçını izlerken bizim kızların maçını izler gibi totem+vb herşeyi yaptım.Bourges çok zorladı Rivası ama rivas 65-59 kazanmayı bildi.İnşallah sıralamayı bozmaz Bourges....

Alıntı Tanju Çiçek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle ki buradan çıkan 7 takım belli olduktan sonra onların sıralamasına göre 1-4-5-8 ayrımı yapılacak. Mesela Beretta 10 bitirdi ve klasmandaki en alt takım yani 8.sıradan çıkan takım Beretta sayılacak Halcon'un altındaki takımlar da doğal olarak 1 sıra yükselecek. Başka elenen seri başı takım olursa sıralama değişir gene ama Beretta'nın elemesi demek en azından 8.sıradan UMMC'den yırtmak demektir
    Anladım, teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Paylaş

Paylaş