2013 Şampiyonlar Ligi'nde Ev Sahibiyiz

Açıkça söylemek gerekirse bu dörtlü finalin gelmesinde bir çok kişinin emeği var. Eski Federasyon başkanından tutun da yeni teknik sponsorumuza varana kadar. Yalnız hemen belirteyim. Bu seneki dörtlü finalden hiç ama hiç bir beklentim yok. Şaşırmayın! Zira bu seneki takım buralara kadar geldi ve dörtlü finalin organizasyonunu alarak (ki maliyeti öyle çok yüksek bir şey değil. Tahminimce 300.00 - 400.000 Euro civarındadır.) çok önemli bir olayı gerçekleştirdi.
Bu olay, Türk Voleybolu ve Galatasaray Kulübü ile Galatasaray taraftarlarının Voleybola ilgisinin artık daha da artması bakımından çok önemli bir hamledir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Önceki yıllarda ezeli rakibimizin Acıbadem grubunun gölgesinde düzenlediği dörtlü finali ve yaptığı hataları yapmazsak çok önemli bir organizasyonu düzenleyecek olmamız, kulübe voleybol anlamında önemli bir ivme kazandıracaktır. Bilet fiyatları 'bu kadar da olur mu?' cinsinden olmamalıdır. Evet, sonuçta Avrupa'nın en büyük dört takımını dört maç ile izleyeceğiz. Tüm Avrupa Voleybolu' nun gözü, kulağı Burhan Felek Voleybol Salonu' nda olacak. Acaba bu organizasyonu Abdi İpekçi'de düzenlesek nasıl olur sorusu illa ki düşünülmelidir. Seyirci sayısı bakımından. Bilet fiyatları mutlaka kademeli olmalı. Şöyle ki, bu organizasyona dört maç için, örneğin 50 TL vermek Galatasaray Taraftar profilini olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Bu sebeple mutlaka sponsorlar teberrulu ( varsa eğer, kurallara aykırı hareket olmamak kaydı ile) biletler almalı ve sade vatandaşın gideceği ve esas destek verecek taraftar grubunun salonda yer alması sağlanmalı. Bu ve benzeri konularda daha önce Tenerife’ de Şampiyonlar Ligi organizasyonunda önemli görev almış ve başarı ile çıkmış sevgili kardeşim Orkun Darnel’in tecrübeleri ve pazarlama stratejilerine güvenmek istiyorum. Dün gece uçaktan iner inmez ayağının tozu ile telefonda yaptığımız uzun görüşmelerde de konuştuk.
Taraftar deyince, geçen hafta Galatasaray - Arkas maçındaki Bulgar taraftarların takımına nasıl destek verdiği görenler görmeyenlere anlatsın. Bir voleybol maçı nasıl izlenir öğrenelim çünkü karşımızda şarkı, türküden kesinlikle etkilenmeyecek, Avrupa'nın dört önemli takımı olacak Onları sadece kuralına göre yapacağımız müdahalelerle olumsuz etkileyebiliriz. Sonuçta mart ayına daha çok var. Bu süreye kadar voleybol maçlarına daha çok katılım sağlayarak (özellikle ultrAslan Uni'ler) çok iyi bir hazırlık dönemi geçirilebilir.
Olay taze ve heyecanla daldan dala atladım. Kusura bakmayın. Daha konuşacak, paylaşacak çok şeyimiz olacak.
 
Basketbol şubemiz, geçen sene düzenlemeye çalışıp düzenleyemediği Final-Eight tecrübe(sizlik)lerini mutlaka paylaşmalılar voleybol şubesiyle. Laf sokmak için söylemiyorum, en azından ders çıkarıp bir ikinci rezalete izin verilmesin.

Savaş Abi'nin söylediği gibi Abdi İpekçi iyi bir seçenek. Belki şimdiden kombineler çıkarılabilir temelinde F4 için ama lig maçlarında da geçerli olacak şekilde.

Teknik olarak da geçen sene basketbol takımının yaşadığı hataları yapmamalıyız, lig statüsünü bilmiyorum ama Molnar ve Sano'yu soğutmayacak şekilde çok derin bir yabancı rotasyonu yapmak iyi olur diye düşünüyorum ligde. Varsın ligde maç kaybedelim ama Şampiyonlar Ligi yarı finaline birbirini tanımayan oyuncularla çıkmayalım. Tabii ciddi rakiplerle bol bol hazırlık maçı yapmamız da gerekiyor.

Kulüp profesyonellerine veryansın ediyoruz ama taraftara da büyük iş düşüyor. Karakteriyle, mücadelesiyle kadın voleybol takımımız bu sene en sempatik takımımız olarak gözüküyor -en azından benim gözüme-. Onları şartlar ne olursa olsun yalnız bırakmamalıyız bu fırsatı yakalamışken.

Son olarak da; bu önemli organizasyonu ülkemize getiren yöneticilerimize tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Ev sahipliğimizle ilgili yorumlara bakıyorum da bizi biraz fazla hafife alıyorlar, tamam müthiş iddialıyız, kesin finaldeyiz demiyorum ama bu kadar da hafife alınacak bir takım da değiliz.. Eğer Molnar'ın yerine iyi bir smaçör bulabilir ve alabilirsek final ve şampiyonluk neden olmasın... Ayrıca, Vakıf ve Eczacının kadroları daha iyi ama Eczacıbaşının final oynayabileceği ne malum... Final oynayabilecek iki takım Galatasarayın aç gözlülüğü yüzünden birbirleriyle erkenden karşılacakmış da, bedavadan kapağı dörtlü finale atmışız da falan filan... Eczacı ve Vakıf'ın 3. defa karşılaşacak olmaları bizim suçumuz mu.. Aslında ben de keşke gelecek yıl alsaydık, bu senekinden daha güçlü bir takımla, daha favori olurduk diye düşünmüyor değilim ama yine de mutluyum ilk senemizde ev sahibi olmaktan, Allah kısmet ederse maçlara da gitmeyi düşünüyorum
 
Boş koltuk kalmamalı. Kalırsa gelmeyenin ayıbıdır, bu kadar net.

Geçen sezon Yamamay finalinde ilk maçta, salon full değildi ama gerçekten etkili bir taraftar vardı. "Tükenmez umudum" çok etkili söylendi, her sayıdan sonra daha çok coşku yaşandı ve maçı kazanmıştık.

Orkun Darnel'e güveniyorum, kadın basketboldakinin aksine daha iyi bir organizasyon olacaktır. Bilet fiyatları çok uçuk olmasın. Ama 8-10 lira olmasını da beklemesin kimse. Dörtlü final sonuçta.

Ve son tahlilde iş yine bizlere düşüyor. O salon dolmalı.
 
Ayşe Abla(abla dememde sorun yoktur inşaAllah sizn icin :( ) bu sene kendi evimizde inşaAllah kazanalım bu kupayı. Seneye de ikinci defa üst üste alırız inşaAllah daha güçlü bir kadroyla olmaz mı ? :)
 
Bu kupaya ilk katılımımızda böyle önemli bir organizasyonu almak çok önemli bir iş gerçekten ve emeği geçen herkese teşekkür etmekle başlayabiliriz.Artık sıra biz taraftarda kupaya sadece 2 maç uzaklıktayız.Takımın taraftarla birlikte bunu başaracak gücü olduğuna inanıyorum, yarı finalde eczacı ya da vakıf'tan biriyle oynayacağız büyük ihtimal o eşleşmeden galip çıkacak taraf kupaya uzanacak gibi gözüküyor.
 

Üst