2018/2019 EuroLeague

Efes nihayet garantiledi dördüncülüğü, çok kolay oldu barca yenilince, ben son haftaya kadar bekliyordum mücadeleyi. Artık Efes çok yaklaştı buradan f4 yapamazsa yazık olur. Hadi Ergin hocam önce barca sonra fener.
Bu arada bayern-barca maçı mükemmeldi, hele son saniye basketiyle kazanması bayern’in ayrı keyif kattı.
 
Valla lamı cimi yok, gerçekten bu sefer ilerlemesi lazım Ergin hocanın. Gerçi yaptığı iş kolay gözükse de aslında zor şeyler.
Yatırımlar yapıp karşılık alamayan, psikolojisi düşük bir takıma geliyorsun. Hem takım hem senin için çok kritik bir sezon. Sen de takım da başarılı olmak zorunda. Lider diye aldığın Larkin sorunlu çıkıyor, Anderson son hallerinden çok uzak, hatta Dunston bile kötü giriyor sezona. Ama böyle bir durumda bile dördüncü bitiriyorsun. Umarım hoca için çıta eşiği burası değildir. Hedefi devam ediyordur.
Olympiakos sanırım potanın dışında kalacak gibi, zaten Daçka kadar bile hak ettiklerini düşünmüyorum. Umarım Yunan takımları yerine Bayern girer 8 den.
CSKA da De Colo’ya rağmen galip gelmeyi başarıp, fener takıntısına yenilmedi bu sefer.
 
Efes 4. sırayı aldı ama hemen F4 gözüyle bakmamak lazım. Son iki sezondur beşinci takım dördüncüyü eliyor. Hala iş bitmedi, Pesic gibi kariyeri başarılarla dolu bir hoca play-offta muhakkak tuzaklar kuracaktır dikkat etmek lazım. Efes Barca ve Fener Barca maçında gördük ki Barca eğer savunmasını oturtamıyorsa maça tutunamıyor ama tutturursa da rakibine kök söktürüyor. İç saha maçlarında şutların girmediği bir günde Barca maç çalabilir. Dikkatli olunmalı ve Ataman'ın muhakkak seri hazırlığı yapması lazım. Normal sezon maçlarından çok daha fazla taktiksel mücadele oluyor serilerde.
 
Efes'in bitime 2 hafta kala saha avantajını kapması güzel oldu. Bu akşamki Milan - Pao maçı play off sıralaması bakımından çok kritik.
 
Real dun Baskoniaya kaybetti ve ucuncu sirada olmasi hemen hemen kesinlesti. Fener de kalan iki mactan birisini kazansa dahi lider oluyor. Fener Cska Real Efes siralamasi kesinlesti gibi. Barca da kendisi istemedikce 5. siradan dusmez. Daha asagisi tam bir cadi kazani oldu. 6-7-8-9-10-11. siradaki takimlarin yeri cok degisken. Kalan iki haftalik surecte oynanan maclar belirleyici olacak.
 
el.png

Kalan 3 play off bileti için 4 kuvvetli aday var ve biri dışarıda kalacak. Fikstür bakımından en şanslı takım Olympiacos görünüyor. 2/2 yapıp kendilerini son sekize atarlar ama sonrası zor. David Blatt'in bu kadar zayıf bir performans göstermesini beklemezdim.

Baskonia haftaya evinde Efes'i yenerse bileti kapar. Ergin hoca bu maça fazla asılmaz diye düşünüyorum. Pao da evinde Real'i yenmeyi başarırsa fişi çeker. Milan'ın üst üste Fener ve Efes'i yenmesi pek kolay değil bence. Ama gelecek hafta evinde Fener'i yenebilirse bir şansı olabilir. Kalan maçlar:

Baskonia:
Efes
Cska (D)

Panathinaikos:
Real
Buducnost

Milan:
Fenerbahçe
Efes (D)

Olympiacos:
Zalgiris
Daçka

13 galibiyetli 3 takım fikstürlerine bakarsak, en şanslı takım Bayern gibi duruyor. 2/2 yapıp play off biletini alabilirler ama üstteki takımlardan birinin hata yapması lazım. Maccabi gelecek maç evinde Canari'yı yenebilir ama son hafta Fener deplasmanı zor. İki ülke arasındaki ilişkileri de düşünürsek FB maça asılacaktır. Zalgiris bu hafta deplasmanda Oly'İ yenebilirse kendi şansını yaratabilir. Tabi son hafta Real deplasmanı da var. Kalan maçlar:

Zalgiris:
Olympiacos (D)
Real (D)

Maccabi:
Canaria
Fenerbahçe (D)

Bayern:
Daçka (D)
Canaria
 
Benim şahsi isteğim Milano, Baskonia ve Münih’in bilet alması. Çünkü bu takımlar diğerlerinden daha fazla hakettiler sezon genelinde. Pana yine bi şekilde kapağı atıp Playofflarda süpürülecek, Olympiakos da pek farklı olmayacak. İkisinin de hakettiğini düşünmüyorum. Ancak Milano ve Baskonia mücadele etmelerinin, keyifli basketbol oynamalarının yanı sıra Gudaitis ve Shengelia gibi takımların temel taşlarını kaybettiler.
Münih de 2011-12 Galatasaray’ı gibi sürekli mücadele edip maça tutunan bir takımdı. Bu yüzden 2 Yunan ve kırılgan Tel Aviv yerine bu üçünün çıkması beni daha memnun eder. Şahsi görüşüm bu tabi.
 
Dunston'ın sakatlığının durumu Efes'e sıkıntı çıkartabilir. Barca bir seri için hiç de kolay bir rakip değil. Dün el classico'da Real'i yine yenmişler. Savunmayı oturttukları maçlarda maçları sonuna kadar zorlayıp çoğunlukla da kazanıyorlar. Efes içerde çok rahat yenmişti ama bir değil üç maç kazanması gerekecek.
 
Bu hafta izleyemeyeceğim maçları maalesef. Rudy’nin son saniye mucizesinden sonra nispet yapar gibi koşmasına güldüm 😄 Tam adamına denk geldi buzzer. Tavares de iyi denize dökmüş çok iyi puan getirdi fantasyde bana. Umarım maçın tekrarını yakalarım tvde hafta sonu. Gerçekten Avrupa’da arkasında durabilecek oyuncu yok gibi. İnanılmaz bir fiziği ve kulaç uzunluğu var + güçlü ve bunları çok iyi avantaja çevirebiliyor. Kesinlikle Madrid’in geçen sezon en iyi hamlesiydi, fark yarattı.
 
Real efsane bir maç sonu ile kazandı. Pao'ya normalde üzülürdüm ama Cska maçını da bu şekilde kazanmışlardı. Hep sana olmaz bu işler. 32-14 ilk periyotu tamamlayıp evinde maç vermek de kendi aptallıkları. Real öyle aman aman bir çaba göstermedi.

Alt tarafta tahmin yapmak çok zor. 6-7 takım son 3 bilet için ciddi kapışıyor. Sezon tamamlanmadan belli olmayacak. Bence hiçbirisi play-offta ilk üç sıradaki takıma sorun çıkartamaz.

Üst taraf netleşti, Barca beşinciliği garantiledi ve Efes'in rakibi olması kesinleşti. Çok sağlam bir seri bizleri bekliyor. Bazı maçlar farklı bitip bazı maçlar kafa kafaya kıran kırana geçecek diye tahmin ediyorum.

Fener de bir çok eksiği olmasına rağmen Milano'da kazanıp liderliği garantiledi. Kaybederler diye düşünmüştüm ama karakter koydular. Milano'nun mal olmasının da büyük etkisiyle baya rahat kazandılar. Cska da kalan iki maçından birini alıp ikinci olur Real üçüncü sırada olur. 3 takım da muhtemelen süpürerek belki bir maç kaybederek rahatça F4 biletini alırlar.
 

Üst