2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Şimdi bakabildim istatistiklere.

Arca Tülüoğlu bugün 8 de 6 ile 13 sayı bulmuş ve geçen haftaki gibi çift hane asist yapmış.

Geçen hafta 13 asist,bugün 11 asist ! 2 maçta 24 asist !
 
Stop Press Medyayı fazla izleyemedim ama Arca konusunda şimdiden takımlar düşünsünler,2 milyon tl altında para istemez 2-3 milyon tl ya alırsınız dendi.
 
Fenerbahce Tyler Dorsey’le anlasmak uzereymis Eurohoops’a gore..Yillik 2.4 milyon dolarlik bir sozlesmeden bahsediliyor.Bu ucret Dorsey icin cok yuksek geldi bana.Tamam iyi oyuncu ama 2.4 milyon dolar nedir abi..O kadar da etmez yani.Ama ne olursa olsun kisa rotasyonunda ciddi bir acigi kapatacaktir.Sezon ortasi icin iyi hamle gibi duruyor.
 
Hahahahah 2.4 mü ? Vallahi keriz silkelemekte çığır açtılar. Tyler Dorsey'nin eti ne kemiği ne ? Ne yapmış bu oyuncu mesela Avrupa'da ? :D De Colo'nun ölüsü yirmiyle çarpar onu her yönden.
 
Aylık 200k usd yazan da gördüm, 160k usd yazan da. Değer mi değmez mi oynadığı zaman göreceğiz artık. Şahsen 300-500 e Starks, Finley gibi ucuza 3-4 oyuncu almaktansa pahalı da olsa iyi oyuncu almak daha doğru. Bizim futbol takımında da bunun örneklerini yıllardır görüyoruz.
 
2.4m oyuncuyla 600-800 bandına oynayan oyuncu arasında bir kademe ancak kalite farkı vardır. 5m net oyuncu maaş bütçesi ligimiz için yeterli aslında
 
Geçen sene Efes serisini oyuncu kalitesi farkıyla kaybettik.
Oyuncu kalitesi basketbolda her şeydir.
Üst segment oyuncular da malesef üst düzey maaşlar alıyorlar.
Efes ve fb’nin bütçeleri bu kadar yüksek iken 5 milyon Euro ile maksimum yarı final yaparız.
 
2.4m oyuncuyla 600-800 bandına oynayan oyuncu arasında bir kademe ancak kalite farkı vardır. 5m net oyuncu maaş bütçesi ligimiz için yeterli aslında
Bunu nasıl ölçtünüz Timur Bey? Bana pek mantıklı gelmedi.
1.5 alan oyuncuyla 2.4 alan oyuncu arasında deseniz belki de arada çok ciddi siklet farkı var.

5m dolar oyuncu bütçesi iddialı bir takım kurmak için yetebilir ama oyunculardaki kalite kısmına çok katılmıyorum. Bir yanda larkin beabouis micic var. diğer yanda 600-800 alan oyuncular.
 
2.4m oyuncuyla 600-800 bandına oynayan oyuncu arasında bir kademe ancak kalite farkı vardır. 5m net oyuncu maaş bütçesi ligimiz için yeterli aslında
Çok uç örnekler dışında o kadar paraya hem Euroleague de üst sıralara oynayamaz takımlar, hem de ligde Efes ve bizimle 5 maçlık serilerde mücadele edemezler.
Ancak ucuza hep nokta atışı yapacaksın, 500 e lessott, Larkin (ilk grldiği sene), Vezenkov gibi adamlar ve iyi yerliler bulacaksın.. onlar da sonraki sene giderler zaten bu bahsedilen rakamlara.
 
Kaliteli oyuncu başka bir şey, süperstar oyuncu başka bir şey. Kaldı ki bu adamın star olduğu da tartışılır. Bu elemanın bilmediğim bir hüneri mi var, görmediğim ? Adamı zaten biliyorum ama istatistik olarak da bakayım dedim :
Olympiakos'la geçen sezonu 11 PIR ortalama ile bitirmiş ve playofflarda da sahada hayalet gibi gezinmiş bir adam. Öne çıkan tek istatistiği sezonu 13 sayı ortalama ile kapatması. Zaten o sayılara rağmen düşük verimlilik sergilemiş. Başka hiçbir özelliği olmayan bir oyuncu. 2.4 alacakmış... Neden ? Bazı maçlarda çıkıp 10-15 sayı atacak diye :)
 
kaliteli yerli, bsl'de her şeydir. geçen sezon bütçemiz ne kadardı, 3 milyon mu? sadık ve göksenin'in yanında bir tane daha iyi yerlimiz olsa efes'i elerdik. ha Euroleague için yetersiz zaten 5 milyonluk bir bütçe, o ayrı mevzu.
 
Elde tutamazsin sadece ve evet her sene tutturman gerekiyor. O kadar cok ornek var ki, eskisi kadar skala (range) geniş değil Avrupa basketbolunda. 300 bine Avrupaya gelen Amerikalı 2 yıl içinde EL oyuncusu olup 1m alabiliyor, 1m üstünün oynadığınız takımla ilgisi var bence. Oyuncu havuzu kalitesi daraldı ve düştü bu nedenle 10-15 sene önce emekli olacak Singleton Duston halen kontrat alıyor. NBA kafayı kaldıran herkesi alınca ve avrupada kadrolar genisleyince fiyat dengesi bozuldu.
Ataman döneminde Arroyo sonrası o bütçelere bile Bost ayarında pg bulamadık misal. Ertuğrul Erdoğan dönemi Harrison Hayes Whittington Poytress Auguste gibi oyuncuları avrupada tanindiktan sonra ücretleri katlandı sağlıklı ve formda oldukları dönem için.

Velhasıl 2.4m Dorsey çok fazla geldi bana. Paraya yazık bence.
 
Su ligdeki en enteresan takim herhalde Buyukcekmece’dir :) Gunlerinde olduklarinda 2016 Gsw gibi atiyorlar.Su ana kadar Telekom’u 30 sayida tutup kendileri 50 atti.
 
Telekom'un kazanması lazım. 3. çeyreğin bitmesine son 3:45 kala 16 sayı farkla öndeler. büyükçekmece'nin kazanması durumunda bizim yarın kazanmamız farz olur. hiçbir şekilde kaybetme lüksümüz olmaz.
 
Telekom inanılmaz bir reaksiyonla geriden gelip öne geçti. maçın son 1 buçuk dakikası 74-64 skor. feci rahatlattı valla bu Telekom galibiyeti, yarın kazanırsak çok büyük bir + olacak.
 

Üst