25 Mayıs 2024 GALATASARAY Seçimli Genel Kurulu

Seçimi hangi isim kazanmalı ?

  • Dursun Özbek

    Oy: 23 67.6%
  • Süheyl Batum

    Oy: 4 11.8%
  • İkisinede Hayır

    Oy: 7 20.6%

  • Kullanılan toplam oy
    34
Erden Timur babası ve esinin rahatsizliklarindan dolayı pek devam etmeyi düşünmüyor; son gune kadar ki Sportif A.S. olduğundan secim sonrasi surecten bahsediyoruz Ahmet Yuce Ocak ve Dursun Ozbek basta olmak üzere baskı yapacaklar.
Esref Hamamcioglu'da Dursun Abiyi destekliyor bu arada secimi kazanmak sorun olmaz.
 
Süheyl Batum demokrasi gereği aday oldu ve gerekli eleştirileri de yaptı diye düşünüyorum. Özbek yönetiminin amatör branşlar konusunda yol alamayışı ve mutlak başarısızlığı, başkanın politikada fazlaca taraf olup kulüp başkanına yakışmayacak makas hareketine konu olması zaten eleştirilen konulardı. Riva ve Florya'nın turizmci ve inşaatçı bir yönetimce değerlendirilmesi bir bakımdan iyiyken diğer yandan potansiyel yolsuzluklara da işaret ettiğinden dolayı bu konunun da gündeme gelmesi yerinde olmuş. Yeni yönetim de bu konuda daha şeffaf ve hesap verir tarzda bir idare tarzı benimser diye umuyorum.
 
Ben Dursun Özbek ve Erden Timur’un fikir ayrılığına düştüğü kanaatindeyim. Diğer yandan geçmişteki skandalları hafızalarımızdaki tazeliğini korurken, Dursun Özbek’in nasıl bir anda camianın “Dursun abisi” olduğuna da hiç mana veremiyorum açıkçası. Umarım Florya projesi adı altında Galatasaray’ın varlıkları “birilerine” peşkeş çekilmez. Erden Timur’u ise eskiden çok savunurdum lâkin basketbolda verdiği sözlerin arkasında durmadığı için diğerlerinden çok da farkı kalmadı benim nazarımda.
 
Biz spor kulübü değiliz malesef,Galatasaray için başarı şampiyonluksa biz sadece futbolda başarılı olmak için kadro kuruyoruz,diğer branşlarda küme düşmeyelim,şampiyon olamayız ama üst sıralara yakın olsak mantığıyla kadrolar kuruyoruz.Bizim isteğimiz başta erkek basketbolu olmak üzere her branşta gerçekten şampiyonluğu hedefleyen kadrolar kurulması,mevcut iki aday bu isteğimizi gerçekleştirebilir mi ? Elbette hayır.
 
Oy pusulaları için renk seçimi yapılmış ve D.Ö kırmızı S.B sarı renkle yarışacakmış,biliyorsunuz kırmızıyı seçen psikolojik avantaj sağlıyor deniliyor,şans işte,siyasi seçimlerde güç sahibi olan parti pusulada birinci sırayı çekiyor,Dursun başkan kırmızıyı çekiyor,bu hayatta şans güçlüden yana galiba : )
 
Dursun Abi(Özbek) muazzam bir baskan mi, tabi ki hayır; özellikle bizim de takip ettiğimiz yan branslar konusunda yetersiz oldugunu herkes görüyor. Seneye bütçeleri arttırıyor yeterli olmasa da iyi kadrolar kuruluyor ama yetmez, salon konusu, Florya konusu, Kemerburgaz insaati, Bankalar Birligi, Buyukcekmece arsası, Ada'nın tamamlanmasi, futbolda sportif basarinin devamı gibi konularda sendelerse herkes biliyor ki bizde devam ve biat yoktur.
 
Elmas dönüşü elini taşın altına koyan tek yönetimi destekliyorum kendimce. Hatta Özbek'i bile Fırat Develioğlu süreci uzattı da öyle bağladılar. Eşref hamamcıoğlu aday olsa yada Öztürk Özbek'ten ayrılıp kendi listesiyle girse neyse, taraftar olarak saygı duyar derim ki bu adamlar başkan olmayı 3 senedir istiyor. Ama Süheyl Batum, rezan falan. pff. başka kapıya. Kulüp 2 sene üst üste şampiyon olacak, muhtemelen 2 sene üst üste CL yapacak. iskelet sağlam, çok para harcamadan 2-3 mevkiye yapılacak takviye ile aynı başarıyı tekrarlayacak. işin arsa-kâr aciklama-bankalar birliginden çıkma (bir nevi devletin kucağından kalkma) kısmını hiç saymıyorum bile. Elmas dönüşü neredeydiniz diye sorarlar adama. Allah fırsat vermesin bunlara. Normalde hiçbir seçime kafa yormam, zaten oy kullanamıyorum benim fikrimin ne önemi var derdim. ama bu seçim ilk kez yiyici-sülük tayfanın bu kadar açıktan hamle yaptığına şahit oldum. Umarım Özbek kazanır.

Allah, Rezan denen herife fırsat vermesin. umarım kulüp herhangi bir zaman kendisine muhtaç kalmaz yada kendisi herhangi bir zamanda herhangi bir mevkide görev almaz. Allah korusun.
 
Son düzenleme:
Eğer Erden Timur olmazsa Dursun Özbek'in başarısız olacağını düşünüyorum,Süheyl Batum'un başarılı olma ihtimali zaten yok,hangi isim seçilirse seçilsin başarısız olacak bence,önemli olan hangi isim seçilirse daha erken kongreye gidebileceğimiz,sanki Özbek seçilirse başarısız olsa bile bırakmaz gibime gidiyor,diğer aday listesinin zayıf olması sebebiyle daha çabuk kongre kararı alır bence.

Keşke muhalefetin adayı Cemal Özgörkey olsaydı,seçimin tek adaylı olmaması güzel ama çıkan adayın Süheyl Batum olması kötü.
 
Dursun Özbek'in daha önceki adaylığı taraftardaki olumsuz imajının silinmesi, güzel veda etmek istemesi gibi nispeten mantıklı sebeplere dayandırılmış ve Metin Öztürk, Erden Timur gibi isimler birden onun arkasında saf tutarak seçimi kazanmasına olanak tanımıştı. Çoğu branş açısından başarısız, futbol şube açısından başarılı iki yılın ardından Dursun Özbek tekrar aday oldu. Bence tadında bıraksaydı daha iyi olurdu ama şimdi de Florya ve Riva projeleri var. Bunlar yarım kalmasın argümanı üzerinden bir dönem daha seçilmek isteyecektir.

Süheyl Batum her ne kadar tanınmış ve eğitimli bir aday olsa da sanki bu seçimin Mehmet Helvacı'sıymış gibi duruyor. Ekibinde çok lüzumsuz tipler var.
 
Ben dursun Özbek ve siyasi bağlantıları kaynaklı bir peşkeş olduğu konusunda ikna oldum. Erden Timur olmadan Özbek yönetiminden cacık olmayacağı gibi bence Özbek yönetimi bir daha seçilmemeli..

Süheyl Batum çok ideal bir aday olmasa da söyledikleri doğru.. eğer bahsedildiği gibi bir peşkeş varsa- ki bence var- erden Timur bile dursun Özbek’e oy vermeyecektir diye tahmin ediyorum.
 
Zamanında kime/neye hizmet ettiği belli olmayan birileri, süper bir konuma sahip Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen stadının saçma sapan bir yere taşınmasına sebep olmuşlardı. Şimdi yine benzer bir gürûh, Galatasaray’ın varlıklarını peşkeş çekecek gibi duruyor.
 
Zamanında kime/neye hizmet ettiği belli olmayan birileri, süper bir konuma sahip Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen stadının saçma sapan bir yere taşınmasına sebep olmuşlardı. Şimdi yine benzer bir gürûh, Galatasaray’ın varlıklarını peşkeş çekecek gibi duruyor.

O dönem Ali Samiyen yeniden yapılacak diye insanlara hayal kurdurup olimpiyata taşındık yapmayı bırakın yıkmayı bile beceremedik herkese rezil olduk... Ulaşımı bile olmayan yere tüm sezon boyunca taraftarını yollarda perişan olması da cabası ve hala hafızalarımızda zulümpiyat travması...
O kadar bakımsız ve çürümüş ki stadyum hiç mi denetlenmemiş, yıkılır iken etraftakiler beton kağıt gibi yırtılıyor, enkaz un gibi dağılıyor diyordu görenler, 75 günde yıkılması gereken yer 20 gün dolmadan komple yıkıldı.
Kazasız belasız can kaybı olmadan o dönem oradan tahliye olmamız bile aslında sevindirici iken, seyrantepe de boş bir tarlaya 10 senelik stadyum ismi sponsoru bulup son model bir stadyum inşaası ve arazi sahibi olmamız cabası üstüne Mecidiyeköy deki Stadın yanında ki store arazisini elimizde tutmamız ve oraya da yapılacak sağlam bir proje ile para basılabilir.
Geldiğimiz noktaya baktığımız gayet sağlam takas olmuş hem de cepten bir kuruş harcamadan, emeği geçen herkese teşekkürler
 
Son düzenleme:
Mecidekoydeki stadın fazla genişleme şansı yoktu konum olarak yıkıp 55 bin kişilik stad yapılamazdı. Fenerbahçe 'nin Kadıköy 'ü ve Anadolu yakası sahili, Beşiktaş 'ın ilçesi varken; Galatasaray stadı ve tesisleri iyi bir ilçede birlestirmeliydi tabi çok geç kaldık. 2000 den beri stad yenileme gündemdedir.

Bu açıdan Galatasaray elit güçlü organize birlik içinde bir camia değildir. Sahip Som olayı stadyum maketi AIG olayı Jardel 'in bonservis bedelinin tahsil edilememesi satışı UEFA Kupasını paraya çevirememe vs. Erden Timur hariç kimse güven vermedi. Sözde zengin başkanlar bile parasız Mustafa Cengiz kadar güvenilir değildi.

Dursun Özbek satış pazarlama ve inşaat riskini tamamen by pass edecek şekilde ihale edebilirse bu bile başarıdır. Rant büyük ama ekonominin kısa ve orta vadede eski güzel günlere dönme olasılığı zor görünüyor.
 
Cok sayin ve cok muhterem Suheyl Batum Beyefendi ve 10 senedir kulube en ufak katkisi olmamis Bay Vizyon Unal Aysal keske takim 13.oldugu sezon Burak Elmas sonrasi aday olma cesaretini gosterebilselerdi.

Dursun Ozbek yan branslarda veya bazi tutum ve davranislari konusunda benimde tam anlamiyla onayladigim bir baskan degil.Fakat ne olursa olsun zor zamanda tasin altina elini koymus takimi 2 sezon ust uste sampiyon yapan kadroyu ve hocayi getirip futbol takimimiza iyi bir iskelet kurmustur.Ekonomik anlamda da kulubu belli bir noktaya getirdigi ve getirme yolunda oldugu da gozukuyor.Sanirim bu yil icinde 1 milyar Tl’lik kar acikladik.

Suheyl Bey secime girsin de alsin boyunun olcusunu derim ben.Zor zamanda kacan Suheyl Batum gibiler bu kulubun anca yeni Turgay Kiran’i olur.Simdi gelip kebap gibi ortama konmak istemelerini anliyorum.Sonucta akbabalar hayatin her alaninda var.
 
Dursun Başkan Erden Timursuzda Şampiyon Takım kurdu
Sofian,Gomis,Belhanda,Fernando bunlarıda Dursun başkan aldı.

Erden Timur gider hayat biter olmaz,Erden Timurun kalmasını bende çok istiyorum bugun kendi Başkanın yanında kırgınlıklar olmasınki daha motive şekilde nice şampiyonluklar gelsin Klübe dedi,önemli bence kalıcak gibi duruyor insallah kalır.

Erden Timurun bu seneki transfer Fiyaskosunuda unutmayalım
 
Sergie Auier ye ödenen parayı Dubois'nın dönüşü için harcanabilirdi.
Bonservissiz de olsa Zaha Ziyech Ndombele hata oynadığı dakikaya göre Sergio Oliviera gibi yüksek maaşlardan çıkılmalı en fazla 1-2 oyuncu, Maertens ve Sanchez hak ediyor misal.
Vatandaşlığı bulunmayan Yusuf Demir için ödenen yüksek bonservis vs. Erden Beyin transfer ortalaması parlak sayılmaz.
 
Ünal Aysal paranın kokusunu alınca ortaya çıkmış. Zor zamanlarda ortada göremedik kendisini... Ergin Ataman ile görüşüyormuş. O takımın başındayken şubeyi yüzüstü bırakıp giden kimdi?
 

Üst