Alejandro Zerzuela

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Alejandro Zarzuela ile anlaşmaya vardı.
1987 Endülüs doğumlu oyuncu 12 yaşında Jerez’de tekerlekli sandalye basketbolu oynamaya başladı. Birçok İspanyol takımında mücadele edip 2011-2014 sezonları arasında CD Fundosa ONCE forması giydi. Geçtiğimiz sezon Madrid’de gerçekleşen IWBF Champions Cup finalinde Galatasaray’a karşı ikizi Pablo ile birlikte mücadele eden Zarzuela Avrupa’nın en iyi uzunlarından biri olup 3 puan ile sahada yer alıyor. İspanya Milli Takımı’nda alt kategorilerden itibaren görev alan ve birçok başarıda pay sahibi olan Zarzuela Fundosa Once ile de yerel şampiyonluklar ve kupalar kazandı.
 
Kötü oyuncu olsa zaten bize gelemez . Hayırlı olsun :)
Yalnız Real Madrid taraftarı gibi yorum oldu. Bir branşı domine etmek çok ayrı bir keyif gerçekten.
 
Tekerlekli sandalye basketbolunu fazla takip etmem Galatasaray'ın oynadığı birkaç maçı izledim ama Zarzuela benim bile ismen bildiğim ve çok iyi bir oyuncu hayırlısı olsun:D
 
Avrupa'nın en iyi oyuncularından bir tanesi...

Alejandro Zarzuela Beltrân tam ismi. 1987 senesinde "Spina Bifida" ya da Türkçe ismi ile "Ayrık Omurga" rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Kendisini paralimpik sporlara yönelten en temel etken de bu. Alejandro'nun basketbola yönelmesi ise biraz enteresan... Önceleri yüzme ve babası gibi okçuluk ile ilgilenmiş. (Alejandro'nun babası İspanya'yı Paralimpik Oyunları'nda temsil etmiş bir sporcu.) Daha sonra ise ikizi, Pablo, kendisini basketbol antremanına götürüyor ve hikayemiz burada başlıyor. Alejandro basketbolu o kadar çok seviyor ki, 16 yaşında profesyonel olduktan sonra okul ile ilişkisini kesip, kendisini tamamen basketbola adıyor. Alejandro ve Pablo kardeşlerin isimleri alt yapı şampiyonalarından bugüne kadar o kadar sağlam duyuldu ki... Bir nevi basketbolun Tachibana kardeşleri. :) Birlikte alt yapılarda iki Avrupa şampiyonluğu, bir Avrupa ikinciliği kazandılar. 2008'de Adana'da düzenlenen şampiyonanın finalinde Türkiye'yi mağlup edip kupaya uzanmışlardı. Bütün bu başarıların ardından İspanya'nın en önemli kulüplerinden birinde, Fundosa ONCE'de de birlikte oynama fırsatı yakaladılar ancak profesyonel ortamda Alejandro ikizinin bir adım önüne geçti.

Galatasaray ikizlerin ilk ayrılığı değil. Bir başka bakış açısıyla, Alejandro 2010-11 sezonunda İspanya Ligi'ni şampiyon tamamlayan Fundacion Grupo Norte takımında da ikizinden ayrı oynadı. O sezon FGN'de tanıdık bir sima, Tristan Knowles, liderliğinde önemli başarılar yakaladı. Alejandro daha sonra Fundosa Once'ye, yine ikiziyle birilikte, transfer oldu. Sayısız yerel şampiyonluklar yaşayan Alejandro, Şampiyonlar Ligi'nde ise iki yarı final, bir final tecrübesini de elde etti. 2012'de yarı finalde, 2013'te gruplarda, 2014'te ise finalde şampiyonluk hayaline taş koyan takım hep Engelsiz Aslanlar'ımız oldu.

Alejandro 3.0 puanlık bir oyuncu. Özellikle boyalı alanı etkili kullanabilen, düşük puanlı olması sebebiyle bize oldukça çeşitlilik katacak, oyun zekası üst düzeyde isim olarak göze çarpıyor. Alejandro'nun oyun zekasını sadece hucumda değil, savunmada da gözlemleyeceğiz. Oyuncumuzun en zayıf özelliği ise serbest atışlardaki isabet oranı. Öyle ki, Güney Kore'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 38%'lik isabet oranına sahipti. Alejandro'nun bir diğer eksik yanı ise mesafe arttıkça isabet yüzdesinin de aynı oranda düşüyor olması. Bu bağlamda kendisinden daha çok ikili oyunlarda, boyalı alan ve çevresinde etkinlik beklemek daha doğru olacaktır. Takımımızın yaptığı şut antrenmanlarını göz önünde bulundurursak, İspanyol oyuncumuz kendisini zamanla bu konuda da geliştirmeye başlayacaktır.

Alejandro Zarzuela Beltrân, Engelsiz Aslanlar'ımıza katılan ilk İspanyol oyuncu. Geçtiğimiz sezon disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan uzaklaştırılan Sofyane Mehiaoui'nin yerine takımımıza katıldı. İyi bir skor opsiyonu, zeki ve çalışkan bir oyuncu. Her anlamda takımımıza katkı yapacağını ve seviyemizi biraz daha yukarı çekeceğini düşünüyorum. Kuvvetle muhtemel Almanya'nın Zwickau şehrinde düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finalleri öncesinde tam olarak ihtiyacımız olan da bu.
 
Hayırlı olsun Aslanalrımıza... Detaylı yazı için Ernoyan Çavdar'a teşekkürler. :)
 

Üst