Alperi Onar

Alperi iyi oyuncu daha önce forumda da önerilmişti. Ancak seviyeyi ne kadar artırır bu transfer? Çünkü bilindiği üzere kadronun yarısı çöplerden oluşuyor. Yani şu transfer geçen sezon falan olsaydı iyi karşılayabilirdim. Ancak bu sezon bu hamleyle 10. olacaksak 9. falan oluruz.
 
Hızından başka hiç bir numarası olmayan oyun kurucu. 22 yaşında ve özellikle Efe Güven varken seviye atlayacağını düşünmüyorum.
 
Geçen seneki performansına haksızlık ediyorsunuz, son 2 senede büyük çıkış yakaladı altyapıda da kendi yaş grubunun en iyi 2-3 oyuncusundan biriydi, yanlış hatırlamıyorsam Halil hocanın öğrencisiydi Botaş'tan ufak yaş grubundayken. Çok rahat adam eksiltebiliyor, bazen gözü kara giriyor içeriye ve pas opsiyonlarına çok bakmadan, eksilerinden birisi o. Şimdilik gözüken Işıl'ı yedekleyecek ve 12-15 dakika arası oynayacaktır, o görev için de iyi isim.

Basketbolcular
 
2017-2018 sezonunda da 10.2 sayı, 3.1 ribaund, 2.4 asist ortalamaları ile oynadı. Ben de Mert bey gibi Efe hoca ile gelişebileceğine inanmıyorum.
 
2017-2018 sezonunda da 10.2 sayı, 3.1 ribaund, 2.4 asist ortalamaları ile oynadı. Ben de Mert bey gibi Efe hoca ile gelişebileceğine inanmıyorum.

Kimle gelişeceğine inanıyorsunuz? En son hangi hoca zamanında genç oyuncular süre alıp, gelişme kaydetti? Yıllardır ayrı takımı izliyoruz sanki...

Yönetim 500 bin euro bütçe vermiş, bu Quigley, Quanitra, Kayla McBride gibi oyuncuların 1 yıllık maaşıyla eş değer. Bu 500 bin euro'nun (yani 600 bin dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz) yarısından fazlası zaten Işıl Alben ve bir önceki yıldan sözleşmesi devam eden Moriah'ın maaşı. Geriye kalan bütçeyle takım kurulması bile başarı zaten. Efe hocaya yaptığınız gereksiz eleştiriler komik gerçekten, sahaya çıkar takım ve başarısız olur o zaman eleştirirsiniz! Bu bütçeyle hangi hocayı getireceksiniz? Hangi hoca bütçeyle başarılı olacak? Geçtiğimiz sezon 1.7 milyon doları rezil eden Marina Maljkovic mi?
 
Alperi Onar hamlesi yerli rotasyonu genişletmek adına çok güzel hamle oldu, aynı zamanda gelecek yıllar için yapılması gereken hamlelerden biriydi. Hoş geldin Alperi Onar...
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Şerife Alperi Onar ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

2 Ocak 1996 doğumlu Alperi Onar, 163 cm boyunda ve guard pozisyonunda forma giyiyor.

Kariyerine Adana Botaş'ta başlayan Alperi Onar, 2016-17 sezonunda transfer olduğu OGM Ormanspor'da özellikle geçtiğimiz sezon büyük dikkat çekmişti. Ligde sahaya çıktığı 23 maçta ortalama 29 dakika süre alan genç oyuncu 10.2 sayı, 3.1 ribaund ve 2.4 asist ortalamaları tutturmuştu. Aynı zamanda alt yaş gruplarında Türkiye Milli Takım Formasını da terleten oyuncu 2016'daki U20 Avrupa Şampiyonası'nda 7 sayı, 3.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları yakalamıştı.

Genç oyuncumuza Galatasaray'a hoş geldin der, başarılı bir sezon dileriz.

Resmi açıklama da geldi.
Hayırlı olsun...
 
Ormanspor'dayken manyak manyak penetreleri vardı bazen. Takımın sıkıştığı dönemde oyuna girip bu özelliğiyle rahatlatacak bir opsiyon olmalı. Yerli transferi olarak mevcut durumda beklenmeyecek kadar iyi bir hamle.
 
Eda Şahin'den hiç bir fazlası yok. Altyapımızdan yetişen Eda varken Alperiye 400 küsür bin lira para harcamak tam bir israf ve saçmalık.
 
Alperi için verilen 450 bin TL civarındaki para gördüğüm kadarıyla boşa gitmiş. Yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum Eda'dan hiç bir fazlası yok. Her şeyi geçtim alt yapının öneminden bahsedip duruyorlar her yerde ama çıkardığın oyuncuna güvenmediğinin göstergesi bu hareket.
 
Bonservis verebilecek bir konumumuz yok ama Alperi 2 senedir ortaya koyduğu performansla, hücum tarafında Eda'nın da İrem'in de kat kat önünde bir oyuncu. Potaya bu kadar iyi penetre eden bir oyuncu bizim gibi hücumda bu kadar tıkanan bir takımda doğru kullanılırsa takıma önemli katkı sağlar.
 
Işıl-Moriah ikilisini 38'er dakika oynatıp öldürmeye çalıştığımız için göremiyoruz ama süre aldığı maçlarda (Fb ya da Adana maçları örneğin) neler yapabileceğini gösterdi bence.
 

Üst