Başlık: KBL 24. Hafta | Galatasaray 73 - Adana Aski 62

Tarih: 4 Nisan 2018 Çarşamba
Saat: 19:00
Salon: Sinan Erdem
Yayın: Yok gibi(geçen maç da böyle yazdık aniden youtube yayını oldu)

Her sezon sonunun klasiği sıkışık hafta fikstürünün 2. ayağı. Rakip can derdindeki Aski. Ligin ilk yarısındaki maçta maç başlamadan 20-0 mağlup etmiştik, görevine son verilen koçlarıyla aralarındaki maddi anlaşmazlık sonucu yeni koçlarını yönetmeliğe aykırı olarak 4. sefer lisanssız şekilde maça çıkarma girişimlerine yaptığımız itiraz sonucu. Ligin gediklisi birçok takım gibi onlar da maddi-idari sorunlarla uğraşıyor. Botaş'ın Ankara'ya taşınması, Aski'nin içinde olduğu durum ve Çukurova Basketbol etkisi çok enteresan ve ayrı yazı konusu olabilecek bir üçü. Yağmalanan Agü kadrosundan Nilay Kartaltepe'yi kaptıktan sonra biraz oyun olarak daha derli toplu görünseler de artık işi bırakmış Canik ve Agü dışında kimseyi yenemediler. Hatta düşme hattındaki tek rakibi İstanbul Üniversitesi'ne Adana'da mağlup olarak neredeyse işi bitirme fırsatını tepiler. Orda da dramatik bir sonuç oldu, ikisi de deplasmanda 9 sayı farkla mağlup ettiler birbirlerini, olası bir eşitlikte sanırım genel averaja bakılacak. Orda Aski'nin durumu daha iyi. Yine de can havliyle saldıracaklardır.

Bu maç oynanırken kulaklarımız hatta Trt yayını sayesinde gözlerimiz de Çukurova- Mersin maçında olacak. Son 3 maç kaldı ve 7. sıradaki Mersin ile aramızda 2 galibiyet fark var. Bugün Mersin'in olası bir galibiyeti şansımızı neredeyse sıfıra indirecek 7.'lik anlamında. Hem biz hem Çukurova kazanırsa matematiksel olarak şansımız hala devam edecek. Her ne kadar Mersin'in son iki maçı Canik ve Agü ile olsa da...
 
Son düzenleme:
Maçı Sinan Erdem'de oynamamız çok doğru bir karar olmuş. Eurocup finalini bu salonda oynayacak olmamız dolayısıyla takımın da salona ve potalara alışması için bu önemliydi. Hatta mümkünse antremanları da burada yapmak lazım.
Yöneticilerimiz çok fazla alışık değillerdir ki ben de kendime inanamıyorum bu kararı kimler aldıysa tebrik ediyorum
 
Takımın son zamanlarda saçtığı parıltıdan o kadar etkilendik ki cümleten kimsenin maça dair şüphesi yok.

Yoksa Eurocup finalinden dolayı kimse sallamıyor falan değil yani, ne alakası var canım...
 
Sayın Erdoğan Selkan'dan alıntıdır: [Yayın: Yok gibi(geçen maç da böyle yazdık aniden youtube yayını oldu)]

Yayını yine koymuşlar. Link: https://youtu.be/VpU7JQnSgTw
Yalnız benim dikkatimi çeken bir şey var; takip edenler hatırlar, geçmiş dönem yönetiminde, hem TRT yayınlarından hem TBF'nin YouTube yayınlarından bayağı sıkıntı çektik. Rakibimiz Fenerbahçe ise, ne yapıp edip maçlarını yayınlatmanın bir yolunu buldu diye hatırlıyorum. Yeni yönetimde ise, pek sıkıntı yok gibi... Acaba, "At Sahibine Göre mi Kişniyor" gerçekten?!..
 
Yalnız benim dikkatimi çeken bir şey var; takip edenler hatırlar, geçmiş dönem yönetiminde, hem TRT yayınlarından hem TBF'nin YouTube yayınlarından bayağı sıkıntı çektik. Rakibimiz Fenerbahçe ise, ne yapıp edip maçlarını yayınlatmanın bir yolunu buldu diye hatırlıyorum. Yeni yönetimde ise, pek sıkıntı yok gibi... Acaba, "At Sahibine Göre mi Kişniyor" gerçekten?!..

İlk yarıda Fb 13/13 Trt yayını almıştı, biz sanırım 4 ya da 5'teydik. İkinci yarının ortalarında rica minnet youtube yayınları başladı da son 1-2 maçtır izleyebiliyoruz.

Bu arada istatistik ararken kaçırdım ama Tuğba Jelena'yı sakatladı sanırım. Allah korusun ama bu kadar aşırı tepki verdiğini ilk defa gördüm, zaten seke seke kenara gelip içeriye gitti yanlış görmediysem...

Umarım ciddi değildir...
 
Şanssız pozisyon oldu, Tuğba'nın da kafasına darbe geldi. İnşallah Jelena'daki sadece bir esneme filandır, sağ bacağı pozisyon sırasında yere sağlam basmamıştı, zaten Allah korusun biraz daha sert bassa daha kötüsü de olabilirdi. Bu kadar yoklukta bir de sakatlık lüzum değil, inşallah 11 Nisan'a kadar hazır olur. Gintare ve Quigley'nin olmadığı günde güzel bir galibiyet. Işıl yine sahanın oyuncusuydu, benim hayatımda kadın basketbolunda gördüğüm en iyi kadın sporcu gelişimini gösteriyor. İlk Eurocup'ı alırken içeri drive ve presli savunmadan başka bir şey yapamayan oyuncudan bugün geldiği noktada muazzam pasörlüğü ve oyun aklının yanına bir de kusursuza yakın ceza şutu ekleyince hakikaten ligdeki en değerli yerli oyuncu haline geldi. Tabii ki böyle simge de bir oyuncunun sporu bizim çatımızda bırakmasını isterim ama şubeye verilen önem ve oluşturulan şartlar da göz önüne alınırsa çekip Yakın Doğu'ya giderse de niye gittin diyemem. Bu noktada tek tesellimiz ağzımıza pelesenk olan ''Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz'' klişesi oluyor, umuyorum ki Işıl'ı bu forma altında tutmak için yeterli bir kriterdir.

Yakın Doğu'dan kaçmak için çabamız var ama halen Fenerbahçe deplasmanımızın bulunması ve Mersin'e karşı 2'li averajda da geride olmamız nedeniyle o iş zor gözüküyor. Zaten oluşan şartlarda öncül hedefin Eurocup şampiyonluğundan başka bir şey olmadığı da düşünülürse şu aşamadan sonra ligdeki sıralamanın da pek bir ehemmiyeti kalmıyor. Bunları bir hazırlık maçında öte görmemek gerek. Umarım haftasonundaki Fenerbahçe deplasmanında ilk yarıdakinin aksine karakterli bir oyun oynayıp finalin ilk maçı öncesi yeterli bir motivasyon sağlarız. Hem taraftarın gözünde, hem de oyuncuların.

Tebrikler Aslanlar.
 
Marina'nın maç sonu açıklamaları var resmi sitede, dubljevic ile ilgili hiçbir şey söylemiyor. Yahu en azından bakacağız durumuna, şimdi bir şey söylemek için erken de.
 
Dublevicin sakatliginin ilk tetkiklere gore tibiaya gelen darbeden dolayi oyuncuya cok aci verdigi biraz sistigi ama durumunun ciddi olmadigini soylemis saglik ekibi. Detayli tetkikler sorasi durumu netlescekmis ama suan icin korkulcak bisey yok deniyor. Insallah detayli tetkiklerde ilk anda anlasilmayan bisey ortaya cikmaz.
 

Üst