BSL 1. Hafta | Galatasaray 70-73 Anadolu Efes

Saçma sapan tercih hataları,top kayıpları,bomboş ribaundlar.Webster çok kötüsün çok kötü.
14 top kaybı ve fark hala tek haneli.
 
Takım çok hata yapıyor bugün. Göksenin,Webster,Harrison,Klobucar gereksiz top kayıpları yaptılar. Preseason da şov yapan Hayes ortada yok. Webster da kötü. Göksenin,Ege ve Klobucarın katkıdan çok zararı var takıma.
 
Ege maalesef bu sefer de Sertac Sanli'yi yildizlastirdi.
3-4 sene once umit milli takimin maclarinda, istatistiklerini canli takip edip gelecege dair heyecanlandigimiz bir oyuncunun su hali gelmesi cok uzucu.
Hic mi calismiyor, anlamiyorum ki.
 
Pota altından denize dökülmeye devam ederiz diye düşünüyorum . Zach koca bir sezon idare edemez boyalı alanı . Ege Arar çok kötü çok , ben erken veda ettiğimiz EL sezonunda Ege- Göktürk -Nikolov rölantiden süre alıyorlardı . Ege o zamanlar üçlük kullanıyordu , şans verilirse çok daha başarılı olacağı söylendi ama gözlemlerime dayanarak şunu söyleyim .'' Ege ' de hiçbir gelişim göremiyorum ''
 
Kalitesi bu kadar takımın malesef son 9 hucumdan boş döndük.Çok geç geldi 3 sayılık atış malesef.21 22 top kaybıyla maçın içinde olmamizin sebebi tamamen Efes sayesinde.Özellikle Klobucar'a sinir oldum.
 
Ertuğrul Hoca rotasyonı azaltmalı.
Ege umarım daha az süre alır. Onu izlemekten gözlerim bozuldu.
Net bir guardımızın olmaması bizi 20 küsür top kaybına itti.
Enerjik ve son topa kadar mücadele eden bir takımımız var.
Çok daha iyi olacağız Allah izin verirse...
 
20 Top Kaybi ama fark 3. Takim yeni, Koc yeni, Oyuncularin cogu genc, bazilari ilk defa avrupa basketbolunda oynuyor.
Bu parameterleri düsünürsek gelecegimiz parlak. Umarim böyle devam ederiz.
Taraftarlar sonunda gurur duyacagi bir takim izledi sahada
 
Tebrikler takima, biraz dikkatli olsak alacaktik maci. 2-3 pozsiyonda pas vermek yerine aceleci davranip 3 luk denemesek alacaktik. Canlari sagolsun. Ben yenmis sayiyorum.
 
Kolej takımı havasındayız, söylenecek fazla bir şey yok, top kaybı ve asist istatistiklerinin yer değiştirmesi için zaman gerekiyor.

Allah'tan karşımızda acayip saçmalayan Ataman'ın Efes'i vardı yoksa disiplinli bir takım karşısında 20-30 fark yerdik. Efes bu sene de bu kadronun hakkını veremezse çok yazık gerçekten.

Futbolda da basketbolda da saha içini organize edecek, tempoyu ayarlayacak bir oyun kurucumuz ve topu çemberden/kaleden geçirecek istikrarlı bir şutörümüz/golcümüz yok ne yazık ki.
 
Son düzenleme:
Mücadele anlamında takıma kızamayız ellerinden geleni yaptılar. Ama çok basit top kayıpları yaptık. Belki de son birkaç sezonda en çok top kaybı yaptığımız maç oldu.

Webster çok yetenekli ama tecrübeli birisi değil, kritik anlarda tecrübesizliğin kurbanı oluyor. Klobucar yarardan çok zarar verdi. Bence daha iyisi alınabilirdi onun yerine koç eski oyuncusu diye aldırdı. Göksenin ve Ege yine berbat oynadılar.

Tüm bu olanlara rağmen maçın içinde kalmayı başardık. Kaldı ki rakip takımın da Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahip olduğunu söyleyelim.

Ben geçen sezona göre umutluyum bu takımdan. 2-3 oyuncuda biraz sıkıntı yaşayacağız gibi duruyor. Onun haricinde daha iyi olabiliriz.
 
Çok kalitesiz, kötü bir maç oldu. Top kayıpları da en büyük etmen pek tabii ki bunda. Bu takım iç sahada her maçta son topa kadar mücadele edecektir, rakip Efes de olsa, Fener de. Ben esas denk takımlara karşı deplasman maçlarında ortaya koyacağımız karakteri merak ediyorum. Yine de geçen sezonun başında Erman Kunter'le de böyle yüksek top kayıplarıyla başlamıştık sezona. Ancak o top kayıpları gamsız oyuncular, daha gamsız koçlarla birleşince fahiş sonuçlar görmüştük skorboardda. Bugün yakın top kayıplarına rağmen son ana kadar maçın içinde kalan bir takım vardı, bunda esasında çok eleştirdiğimiz yoğun rotasyonun da büyük payı var. Bu kadar yetersiz kadroyla bugün 3 kere çift hanelerden döndüysek bunda en değerli oyuncularımızı idareli kullanma çabamızın büyük etkisi var. Sürekli Auguste-Harrison-Hayesli 5'lerle oynayıp kaliteyi stabile etmeye çalışırsak 3 ayda posası çıkar bu takımın. Zaten kaliteli takımla, kalitesizi ayıran da burada. Fenerbahçe çoğu maçta Vesely'i 5 başlatmayıp 2. kadronun kalitesini arttırmak için ilk 5 dakikadan sonra alıyor oyuna. Efes de bilhassa Avrupa'da belki Pleiss'la yapacaktır bunu. Bizde Auguste nefeslenmek istediğinde ne yazık ki Ege giriyor oyuna. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bence Ayberk'in pivot pozisyonunda da Ege'nin önüne geçmesi lazım rotasyonda. Bir oyuncu hem nasıl bu kadar primitif, hem de oyun açısından bilgisiz ve yetersiz olur anlam veremiyorum. Hiç yoktan ayağını yerden kaldırmayan pivotların karşısında dur, onu bile başaramıyor. Gerçi daha 4 gün önce 2.5 dakikada 4 faul alarak da IQ anlamında Bill Russell'dan sonra oyunun gördüğü en iyi oyunculardan biri olduğunu ispat etmişti zaten.

Bizim için gerçek sezon açılışı hafta arası Ulm ve haftasonu Bahçeşehir deplasmanlarında olacak. Orada koyacağımız karakter sezonun geneli adına da güzel ipuçları verecektir bize. Yine de takımın büyük özverisi ve staff'ın bitmek bilmeyen oyun dahli beni çok memnun etti. Taraftar da çok güzeldi. Şu aşamada bu kadar bile yeterli, zira bunu bile göremeyeli epey zaman olmuştu.
 
Öncelikle Ergin Ataman ve Anadolu Efes'i tebrik ediyorum, onlar için normal sezon maçları çokta önemli değil, playoflar ve Euroleague'de ne yapacakları önemli.

Bizim takımı mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum, son ana kadar savaştık, olmadı sağlık olsun. Ama şunu belirtmem gerekir, kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik ve bunun en önemli sebebi hocanın kötü performansı oldu. Maç boyunca Zach Auguste'n üstünden doğru düzgün sayı bulamayan Dunston-Sertaç ikilisi var. Sonra bakıyorsun Ege girmiş oyuna, Sertaç şov yapıyor, hocada kenarda izliyor.

Hocanın Motum'u yıldızlaştıran Nigel Hayes'i ısrarla dört numarada kullanması var. Maç içinde Hayes'in savunma ve ribauntlarda büyük sorun teşkil ettiğini görüp, 3 numaraya çekip, 4 numaraya Ayberk'i koymak için antrenör olmaya gerek yok, ama Ertuğrul Erdoğan 40 dakika göremedi.

Birde sadece Ertuğrul hoca takımın başına geçtiği için transfer edilen, her hangi bir EuroCup takımında kadroya giremeyecek olan Klobucar'ı ısrarla oynatması var. Klobucar hedefi olan takımın yabancısı olamaz, yol yakınken bir değişilik yaparız umarım.

Son olarak şunu ekleyim, hazırlık maçlarından beri söylüyorum, hoca çok fazla gereksiz rotasyon yapıyor, bir beşi çıkarıp başka beşi sahaya sürüyor, burası Nba değil, bu takımda rotasyona girecek 12 oyuncu yok. Farklı önde olup herkesi kullanırsın anlarım ama bu tarz maçlarda en fazla 8-9 kişiyle rotasyon yapıp, en iyi oyuncularımıza en az 25 dakika vermeliyiz.

İnşallah Ertuğrul hoca bugün yaptığı hatalardan ders alır...
 
Son düzenleme:

Üst