Eğreti ata binen tez iner! (Sedat İncesu Yalnız Değildir - 2)

İnsanları temel olarak üçe ayırmak mümkündür. Gerçekten başarılı olanlar, başarılıyım deyip geçinenler ve başkalarının başarıları üzerinden geçinenler. Sonuncu grubu ise iki ana kola ayırmak gerekir. Bağcıyla iyi geçinenler, bağcıyı dövenler. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu camiasında son dönemde bağcıyı dövmeye çalışan birçok insan gözlemledim, birçok olaya şahit oldum. Aslında mevzu biraz daha geçmişte yatmakta...

Demirhan Şerefhan yönetimi öncesinde Sedat Hoca'nın ve kulübün çektiği zorluklar ortada. Verilen haksız cezalar, ki bir tanesi Sedat İncesu'nun Beşiktaş maçında takımı başında çıkamamasına neden oldu, adaletsiz uygulamalar, sporcuların yaşadığı çileler, turistik seyahat niteliğinde şampiyonalara giden yöneticiler, başarılı olabilecek branşların deyim yerindeyse çökmesi ve nice örnekler. Demirhan Şerefhan camiadaki bu memnuniyetsizlikleri de arkasına alarak seçildi ve yönetimindeki birçok ünlü sima ile birlikte TBESF başkanı oldu. Bugüne kadar gelinen süreçte başarılı, başarısız birçok uygulaması oldu ve bunun sonucunda geçtiğimiz sene sonunda yapılan genel kurulda ibra edilmedi.

Sedat İncesu ise Demirhan Şerefhan yönetimi ile birlikte bir süredir uzak olduğu A Milli Takım antrenörlüğüne yeniden getirildi ve uzun süredir potansiyelinin altında performans sergileyen milli takıma (2011 yılında Avrupa 5.lığı ve Paralimpik Oyunları hakkı ile birlikte, Paralimpik Oyunları'nda kayda değer bir tek ABD galibiyeti ve 7.lik) yeniden gerekli ruhu kazandırarak 2013 senesinde Avrupa Şampiyonası finali oynatarak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Akabinde 2014 senesinde Dünya Şampiyonası'nda yarı finali son anlarda kaybederek Dünya üçüncülüğüne uzandı ki bu tekerlekli sandalye basketbol milli takımlar seviyesinde kazanılmış en önemli başarılı olarak da kaydedilebilir. Bunun yanı sıra, federasyona ek masraf olmaması için bazıları gibi il il, ülke ülke gezerek kamp yapmak yerine, oyuncuların çoğunluğunun bulunduğu İstanbul şehrinde kamp yaparak konaklama ve kamp masraflarını minimize ederek yaklaşık 2 Milyon TL tasarruf sağladı. Kısacası, hem maddi, hem sportif olarak oldukça başarılı bir dönem geçirdi. Galatasaray'da zaten ziyadesiyle başarılı olan bir antrenörün hem camiaya maddi katma değer sağlaması, hem de sportif başarılarına kaldığı yerden devam etmesi elbette bir takım sözde muhalif, sözde camianın daha da başarılı olmasını isteyen ama özünde amaçları bağcıyı dövmek olan güruhu rahatsız etti. Öyle ki, federasyon yönetiminin ibra edilmemesi öncesinde tekerlekli sandalye basketbolundaki ortak sosyal ağ platformlarından olan https://www.facebook.com/groups/engelsizbasket/ Facebook grubunda hocamızın açık çağrısına resmen ateşle karşılık vererek niyetlerinin bağcıyı dövmek olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Peki, Demirhan Şerefhan yönetimi ibra edilmedikten sonra hocamızın ve ekibinin reaksiyonu ne oldu? Beklenileceği gibi, hocamız yeni yönetimin önünü açabilmek için Sedat Hoca'mız ekibiyle birlikte istifa ettiler. Bu onurlu ve şerefli duruştan anlamayan, gözü hocamızın mevki ve makamında olan, dahası hocamızın tamamen bitirilmesini isteyen bu güruh, az önce belirtmiş olduğum platformdan üstü kapalı biçimde hocamız üzerine oynamaya başladılar. Tek yapabildikleri klavye üzerinden hayallerini bile aşan olayları başaran insanları kötülemek ve başarılarıyla değil, yaptıkları kulislerle başarılı insanların mevkilerine gelmek. Aynı güruh, teker teker Sedat Hoca'mızın çalıştığı sporcuları arayıp, kendisinin açığını aramakta. Bu tavırlarının ileride iftiralara, yalan beyanlara kadar uzanacağını tahmin etmek güç değil. Aynen Dünya Şampiyonası sonucunda milli takım sporcularının kendi isteğiyle sponsor tarafından verilen başarı primlerini hocalarıyla paylaşmalarında "Hoca sporcu hakkını gasp etti." imalarına getirmeleri gibi...

Bir kısmı halen aktif olarak spor kulüplerinde antrenörlük veya yöneticilik yapan bu güruh, hocamızı bitirmeyi amaçlıyor. Bu güruh, güçleri yeterse Galatasaray'ı bitirmeye çalışıyor. Çünkü Sedat İncesu ve aslanları onların asla hayal edemeyeceği başarıları kazandı. Çünkü Galatasaray, bu spora ve bedensel engelli sporlarına olan bakış açısını tamamen değiştirdi. Çünkü işin profesyonelleşmesi, sponsorluk destekleri bazılarının işine gelmiyor. Çünkü amaçları totalde başarılı olmak değil, mevki makam sahibi olmak.

Unutulmamalıdır ki, ne Sedat İncesu, ne de sporcuları asla yalnız değildir! Kulislerinizle, iftiralarınızla, yalanlarınızla, insanların arkalarından çevirdiğiniz oyunlarla değil; başarılarınızla gündeme gelin, mevki makam sahibi olun! Amacınız bağcıyı dövmek değil, bağcı olmak olsun!

Galatasaray eğer bir spor kulübü ise, hocasına ve sporcularına daha çok sahip çıkmalı. Kulübe yaşanmamış başarıları yaşatan bu aslanlara daha çok sarılmalı!

Galatasaray eğer bir spor kulübü ise, taraftarı bu takımı ASLA yalnız bırakmamalı! Bu iğrençliklere hocasına ve takımına maçlarda daha çok destek olarak, bu insanları maçlarda protesto ederek yıldırmalı!

Kimse unutmasın:

Sedat İncesu yalnız değildir!
Engelsiz Aslanlar yalnız değildir!

[h=1]Amacı Sedat Hoca'yı devre dışı bırakıp, yerini almak isteyen; bununla kalmayıp, tamamen kariyerini bitirmek isteyen güruha: Eğreti ata binen tez iner![/h]
 
Hocama dokunmayın ! Başka da birşeye gerek yok. Buraya çok şey yazılabilir ama 583205482389058023580238502 tane şampiyonluğu yazmakla uğraşamam :D
 
Eğer Tekerlekli Sandalye Basketbolu bu ülkede biraz tanınıyorsa bu Sedat hocamız sayesindedir. Engelsiz Aslanlarımız ve Milli Takım sayesinde bu sporu bir yerlere getirmiş bir kişiye yıllardır yapılanlar tam anlamıyla küstahlıktır. Yıllardır federasyona ile hocamızın arası pek iyi değildi ama artık nasıl bir duruma gelindiyse Sedat Hoca twitterdan isyan etti. Ama şunu unutmasınlar ki ne Sedat hocamız ne de Engelsiz Aslanlar sahipsiz değildir.
 

Üst