EuroCup 1. Hafta | Galatasaray 84-73 MoraBanc Andorra

Takımımızın MoraBanc karşısında aldığı galibiyetten sonra koçumuz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:


"Öncelikle taraftarlarımıza değinmek istiyorum. Taraftarlarımızı burda görmekten dolayı çok memnunum. Taraftar bize çok büyük bir destek ve enerji verdi. Galibiyetler geldikçe taraftarımızın ilgisi de mutlaka daha da artacaktır. Genç bir takımız, bu yüzden çok fazla enerjiyle oynayabiliyoruz. Genç olmanın getirdiği dezavantajlar da tabi ki oluyor. Hata yapabiliyoruz ama biz her maç ve her antrenmanda daha iyiye gitmek istiyoruz. Galibiyetler takımımızın özgüvenini de muhakkak arttıracaktır. Maç boyunca doğru şut seçtik. Yüzde 28 ile üçlük atmamıza rağmen doğru şut seçtiğimiz için iki sayılık atışlarda yüzde 60'a yakın bir yüzde yakaladık. Bu çok önemli. Andorra takımı baskılı savunma yapabilen bir takım, sadece 11 top kaybettik. Bu önemli bir başarı ama 18 tane hücum ribaundu verdik. Buna daha çok dikkat etmemiz gerekiyor."

Zach Auguste ise şunları söyledi:

"Buradan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Andorra iyi bir takım, iyi savunma yapan bir takım. Onlara da hakkını vermemiz gerek. Ancak biz bugün beraber oynayarak iyi bir takım galibiyeti elde ettik. Herkes skora katkı yaptı. Dolayısıyla oldukça tatmin edici bir galibiyetti."
 
Takımın yabancıları gayet iyi bence. Klobucar'a ben de ısınamadım fazla. Ama onun haricinde gayet iyiler bence buna Tai Webster'da dahil. İlerleyen zamanlarda kendisi çok daha fazla katkı verecektir. Auguste bugün takımın en iyisiydi. Ribaund,sayı,blok herşeyi yaptı. Ama Ege sağolsun 67 saniyede 4 faul yaparak çok fazla yardımcı oldu ona. Böyle giderse içerde işimiz zor olacak. Ama takımın genç ve dinamik olması avantaj. Koçta molaları çok yerinde aldı. Geçen seneden gözle görülür şekilde daha iyi durumdayız. Tebrikler takım.
 
Bugün salonda harika bir atmosfer vardı ve takım oyunumuzla taraftarımızla maçı kazanmasını bildik. Klobucar'a açıkcası pek ısınamadım ve gelecekte de bu performansının üstüne çıkacak görüntüde değil. Demek ki böyle katlanacağız kendisine. Onun dışında Webster biraz kötüydü ama neticede iyi bir takım oyunu vardı sahada. Zach, Harrison ve Nigel harika oynadılar. Ege Arar'a gelince hem mental hem de oyunuyla Galatasaray'da artık süre alacak vaziyette değil. 60 saniyede 4 faul alarak Dünya rekoru kırdıktan sonra maça da küstü. Hata üstüne hata yapıyor. Evet bizim evladımız vs ama bizim bu konularda artık duygusal davranacak kredimiz kalmadı. Alan varsa gerekirse bedavaya bir takıma yollamak lazım. Üzerinde ki baskıyla başa çıkması mümkün değil zorlamanın manası yok bence.
 
Bugün salonda harika bir atmosfer vardı ve takım oyunumuzla taraftarımızla maçı kazanmasını bildik. Klobucar'a açıkcası pek ısınamadım ve gelecekte de bu performansının üstüne çıkacak görüntüde değil. Demek ki böyle katlanacağız kendisine. Onun dışında Webster biraz kötüydü ama neticede iyi bir takım oyunu vardı sahada. Zach, Harrison ve Nigel harika oynadılar. Ege Arar'a gelince hem mental hem de oyunuyla Galatasaray'da artık süre alacak vaziyette değil. 60 saniyede 4 faul alarak Dünya rekoru kırdıktan sonra maça da küstü. Hata üstüne hata yapıyor. Evet bizim evladımız vs ama bizim bu konularda artık duygusal davranacak kredimiz kalmadı. Alan varsa gerekirse bedavaya bir takıma yollamak lazım. Üzerinde ki baskıyla başa çıkması mümkün değil zorlamanın manası yok bence.


Ege Arar'ın geçen sezon başı gönderilmeliydi.
 
Yabancı sınırından düzenleme çok iyi oldu, artık daha fazla oynayacağız diyen Ege ilk periyotta oyuna el salladı. Sen oynamak için kendini geliştirmeyi değil de kuralların kollamasına güvenirsen bir halt olamazsın. İnsanların yokluktan katlandığı, sürekli salladığı vasat bir yerli olarak silinir gidersin.
 
Takım gayet iyi gidiyor. Bu ivme sürerse ilk 6 tahminimi ilk 3 olarak revize ederim. Maçın gizli yıldızı Kloubacar dı. Savunmada hucumda ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı. Hayes'ı çok istemiştim, beni yanıltmadı. Harrison 40 yıldır bizde gibi oynuyor. Zach zaten kalitesi ortada. Webster dün oyuna giremedi bir türlü. Ama onunda kalitesi belli. Göksenin çok faydalıydı. İstikrar sağlaması lazım. Canı ben beğeniyorum. İyi bir yedek. Keza Ayberk de öyle.
En zayıf halka olarak gözüken Ege 22 yaşında. Ama 20 yaşında neyse hala aynı. Bu sene kendisini göstermesi için belkide son şansı. Çok çalışması ve kendisini göstermesi lazım. Yoksa ikinci lige doğru gider...
 
Ege Arar ne yaptı öyle dün. Bi ara Nba falan uğraşıyordu Ege :)
Ben en son geçen sene Göksenin ile birlikte alley hoop denemeside bulununca sinir krizleri geçirmiştim dün gece seviyeyi biraz daha yükseltti sağolsun.
Takıma gelince de gerçekten iyiydik. En çok beklenti içinde olduğumuz Webster en az dikkat çekendi. Bence bu çok olumlu bir durum aslında. Diğer transferlerin tuttuğunu gösteriyor şimdilik. Webster da oyuna girerse uzun bir aradan sonra baskette yüzlerimiz gülebilir.
 
Webster cok oyuna giremedi ama verimsiz de degildi. Kritik zamanlarda kendine guvendi cembere gitti, sut atti. Bence yabancilar kusursuz isledi dun. Ben caneri biraz isin icine sokmamiz gerektigini dusunuyorum. Ege hicbir sekilde verim vermiyor. Marko'nun fizigini de pick&roll ile zorlamamak gerekiyor daha cember altini kullanbilecek sekilde oynamali. Hayes muazzamdi. Harrison da hep dogru isler yapti. Son olarak hocanin ikinci besi bir anda oyuna almasi kendisi adina gunun tek tartisilabilecek konusu. Cunku sayi atmayi da gectim oyun olarak pek bir sey uretmediler. Bence takim henuz %100 degil ona ragmen cok begendim herkes iyi niyetli herkes calisiyor.
 
Klobucar’ı ben beğeniyorum. Adam zaten 20 sayı ortalamayla oynayan biri değil, neden böyle hayal kırıklığı oldu forum geneline anlayamadım. Güzel bir yüzdeyle çift hanelerde sayı üretirken beraberinde ribaund ve asistler de yapıp 3 de top çalmış. Topa da hücumda yön veren tempoyu belirleyen, oyun zekası fena olmayan bir oyuncu. Bu adamın zaten görevi, misyonu buydu. Henüz sezon başı zaten, ilerleyen haftalarda bunun da üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Webster fena değildi ama iyi olmamasının sebepleri var. Bir kere sakatlığı var bu adamın, sezon öncesi kampta fazla bulunamadı hem milli takım maçları hem de sakatlığı dolayısıyla. O yüzden alışması biraz da zaman alacaktır. Çok yetenekli bir oyuncu McCollum'a benziyor biraz tarzı. Takıma alıştıkça daha iyi olacaktır, alışınca da tecrübe kazanacaktır. Yaşı genç olduğu için pek tecrübeli olmaması normal.

Klobucar her şeyden biraz katıyor ama hiçbir şeyi tam yapmıyor. Mesela bu adamdan skor bekleyemezsin, kaldırıp isabetli şutlar atsın bekleyemezsin, savunma bekleyemezsin, kendi yarı sahasından topu sürsün oyun kursun bekleyemezsin. Ama bu saydıklarımın hepsini iyi bir şekilde yapmasa da idare ediyor şu ana kadar. Vasat bir oyuncu yetenekleri kısıtlı tabii çok bir şey beklememek lazım. Ben de daha iyisini beklerdim o bölgeye ama kesinlikle çöp muamelesi yapılacak bir adam değil. Bize Nigel Hayes'in yapmış olduğu gibi bir seviye atlattırmaz sadece idare ettirir.
 
Klobucar cogu kisinin beklentisinin uzerinde oynadi, Webster da cogu kisinin beklentisinin altinda. Ege Arar'a yuklenmenin cok dogru oldugunu dusunmuyorum. Zira 4 dakikada 4 faul almasinin sebebi sadece tesaduf olmasi. Cok ovulen Tai Webster kadar sure alsin bir zahmet. Birisi erken faul problemine girip verimsiz oldu, digeri ise sahada kalmasina ragmen.

Ege Arar cok iyi oyuncu olmayabilir. Ama guvenmek zorundayiz. Elin yabancilarini bir yil sonra goremezsiniz ama bu cocuk form tutup, yillarca katki verecektir. Diger oyunculardan Nigel Hayesi ayirmak lazim. Degisik bir sey :) 1-2 yil aradan sonra eline basket topu bu kadar yakisan ne yapacagini bilen ve istatiksel olarakda en ust derecede katki veren birini hatirlamiyorum. Nazar degmesin masallah. Nigel Hayes reisin askerleriyiz demezsem catlarim. :)

Zach cok iyiydi. Harrisonu cok begenmedim. Can Korkmaz biraz daha gelistirmis kendisini ve bence fena degildi. Ayberk Olmaz soyadina nida ya
parcasina simdilik OLMAZ ama sonrasini bilemem dedirti. Can korkmaz = Tai Webster bana gore cok buyuk fark yok aralarinda. Dunku mac ozelinde en azindan.

Arapovic icin hicbir soylemeyecek kadar hafizamda yer edinmemis. Onumuzdeki maclarda netlesir fikirler. Goksenin; bati cehpesinde degisen bir sey yok gibiydi. Bildigimiz Goksenin yani.

Genel olarak takim iyiydi. Hocanin ilk period cok fazla rotasyona gittigini herkes soylemis zaten. Acaba bu bir taktikmiydi bilemiyorum. Hocanin teknik anlamda butun oyunculari mac sonuna kadar diri tutayim mantalitesidir belki de ??

Not : Takimda sadece Goksenin varken bu takim kume duser diyen bir arkadas vardi. Ona buradan selam yolluyorum //=D ismini hatirlayamadim simdilik ama hatirlayinca editlerim. :)

Dip Not : Spiker Zach'in ismini soylerken deliriyordum ekran basinda. Yahu Zach de herkes anlar. Zakusto Zackhosto ve bunlara benzer ses benzesimlerine ayar oldum. Zach diyelim sadece kafidir. Zach, Zach, Zach :)
 
Mehmet; ''Not : Takimda sadece Goksenin varken bu takim kume duser diyen bir arkadas vardi. Ona buradan selam yolluyorum //=D ismini hatirlayamadim simdilik ama hatirlayinca editlerim. :)''

Hatırladın mı? Kimmiş ? :D
 
Hiç yoktan 2 yıla yakın bir süreden sonra sahada basketbol oynamaya çalışan, yenilgiye karşı koyan bir takım görmek çok hoşuma gitti. Bayağıdır bu kadarına bile hasrettik. Tabii bu takımın potansiyeli esas deplasman maçlarında ortaya çıkar. Seyircisini arkasına almış, sürekli topa baskı yapan savunmalara karşı bu takım göstereceği reaksiyon gerçek çıtasını belirleyecektir. Arapovic'in bilhassa işin savunma tarafında gösterdiği çaba çok hoşuma gitti. Bu kadarını dahi yapabilse takıma hücumda katabileceği derinlikten çok daha fazlasını sağlamış olur. Auguste da beklentilerimin çok üstünde bir maç çıkardı açıkcası, bilhassa işin savunma tarafında. İnşallah hep böyle devam eder. Ertuğrul Erdoğan'ın gelmesinden sonra özellikle taraftar kanadında bayağı sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyordum, bu vesileyle bu yepyeni, herkesten daha masum 12 oyuncuya ve teknik ekibe sahip çıkan büyük Galatasaray taraftarına da teşekkür ediyorum. 1 sene boyunca salonun yarısını bile dolu görmemiştik, bu sene boş koltukları seçemediğimiz maçlar oynarız inşallah. Tebrikler Aslanlar.
 
Cok guzel basladik eurocup sezonuna. Takim, beni izlemeye devam edin, gunluk rutininizi, mac saatlerimize gore ayarlayin mesajini verdi.
Bu da beni cok mutlu etti. Ozellikle Nigel Hayes'i izlemek buyuk keyifti, umarim butun sezona yayar bu performansi.
Ilk hafta maclari gosterdi ki, Kizilyildiz ile beraber bu grubun ilk 2 sirasina adayiz, gerceklesmesi de benim icin basaridir.
 

Üst