Eurocup Top 16 6. maç | Galatasaray MP 85 - Kızılyıldız 84

Tarih:19 Şubat 2013 Salı
Saat:21:00
Salon:Abdi İpekçi Arena

Galatasaray erkek basketbol takımı Eurocup'taki son maçında Abdi İpekçi Arena'da Kızılyıldız'ı ağırlıyor.Kadın basketbol takımımızın USK Prag'ı ağırlayacağı kritik mücadelenin ardından oynanacak olan bu karşılaşma prestij niteliğinin ötesine geçmiyor.5. maçların sonunda her iki takım da gruptan çıkma şansını yitirmiş durumda.Yine de Galatasaray ve Kızılyıldız isimlerinin yan yana olmasının hemen her sporseveri heyecanlandıracağını söyleyebiliriz.Yakın coğrafyanın iki büyük spor kulübü Salı akşamı parkede kozlarını paylaşacak.

Rakibimiz için bu sezonun atılım yılı olduğunu söyleyebiliriz.İki takım arasında oynanan ilk karşılaşma takımımızın sahadaki dominasyonu ve 91-74'lük galibiyeti kadar Kızılyıldız tribünlerinin salonda yarattığı atmosferle de zihinlerde yer edecek.Ligdeki son şampiyonluğunu Sırbistan-Karadağ Ligi'nin yaşadığı 1998 yılında elde eden Kızılyıldız o tarihten bu yana şampiyon olamıyor.Sırbistan-Karadağ Ligi'nin son 5 sezonu ve Karadağ'ın Sırbistan'dan ayrılmasının üzerine kurulan Sırbistan Ligi'nin son 6 sezonunda şampiyon olan ezeli rakipleri Partizan'ın 11 sezonluk bir şampiyonluk serisi bulunuyor.Ancak Partizan'ın bu sene kadrosunu yoğun şekilde gençleştirmesi ve Kızılyıldız'ın nispeten yatırımı arttırmasıyla Kızılyıldız'ın bu ağır seriyi kırması olası gözüküyor.Bir hafta önce oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalıp sonraki gün seyircisiz tamamlanan Sırbistan Kupası finalinde ezeli rakiplerini 78-69'la geçerek 6 sezon aradan sonra kupanın sahibi olmaları da bu düşünceyi destekliyor.

Koçluğunu Vlada Vukoicic'in yaptığı rakibimizde tanıdık yüzleri görmek mümkün.Geçtiğimiz sezon Euroleague Top 16 periyodunda takıma katılıp sezonu bizimle noktalayan Sırp uzun Boris Savovic bu sezon Kızılyıldız forması giyiyor.Galatasaray formasını ilk olarak Top 16'daki Olympiakos maçında giyen ve maçın başlarında bulduğu üçlükle salondaki olumlu havayı pekiştiren Savovic inişli çıkışlı bir performans sergilese de normal sezon liderliğini müjdeleyen Erdemirspor maçının uzatma periyodunda maçı kazandıran isim olmuştu.Beşiktaş'la oynadığımız play-off yarı final serisinde hücum alanında takımdaki rolünün üstünde sorumluluk alması gerekmiş ve yaptığı önemli katkıya rağmen sezona yarı finalde noktayı koymamız sistemdeki bu tıkanıklığa bağlanmıştı.Rakibimizdeki bir diğer tanıdık yüz ise Igor Rakocevic.2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan ve koçumuz Ergin Ataman'la yola devam eden Efes Pilsen'e yaz döneminde katılan Rakocevic Efes formasıyla pek de parlak bir dönem geçirmemişti.Gerek Euroleague'deki başarısızlıkta gerekse takımın içinde doğan huzursuzlukta oklar kendisine dönmüş,gelişigüzel bir bakışla Efes'in yıllar sonra oluşturduğu yapıyı dinamitleyen isim olmuştu.Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve ligde kalamayan Trabzonspor'un formasını giyen Elton Brown ise rakibimizdeki bir diğer tanıdık yüz.

Futbol takımlarının Dinamo Zagrep deplasmanında oynadığı maçta çıkan olayların ve olaylar esnasında Dinamo Zagrep'in Hırvat oyuncusu Zvonimir Boban'ın polise attığı tekmenin Yugoslavya'daki savaşın fitilini ateşlediği halen dillendirilen,savaşın hemen öncesinde futbolda çok etnikli bir kadroyla Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Kızılyıldız'ı alelade bir spor kulübü olarak nitelemek güç.

Maç prestijden öteye gitmese de takımımıza bu heyecan verici rakibe karşı başarılar diliyoruz.Taraftarlarımızı Eurolague yürüyüşüne kararlı adımlarla devam eden kadın basketbol takımımıza destek vermeleri ve geçirilen sıkıntı sürece rağmen gösterdiği mücadeleyle takdir toplayan erkek basketbol takımımızın yanında olmaları için Abdi İpekçi Arena'ya davet ediyoruz.
 
Maç prestijden öteye gitmese de takımımıza bu heyecan verici rakibe karşı başarılar diliyoruz.Taraftarlarımızı Eurolague yürüyüşüne kararlı adımlarla devam eden kadın basketbol takımımıza destek vermeleri ve geçirilen sıkıntı sürece rağmen gösterdiği mücadeleyle takdir toplayan erkek basketbol takımımızın yanında olmaları için Abdi İpekçi Arena'ya davet ediyoruz.

Gönül isterdi ki Euro Cup´da iddiamız devam etsin ve basketbol kültürü üst seviyede olan rakibimizle iddialı bir maça çıkalım ama...

Maç yazısının üst tarafı çok güzel ve doyurucu bilgiler içermesine rağmen -ne yazık ki- tek önem verilmesi gereken, alıntı yaptığım bölüm. Onlar bu desteği fazlasıyla hak ediyor. Hak edene hak ettiği desteği vermekle övünen taraftar için, salı akşamı tek yön Abdi İpekçi Arena.
 
Umarım sezon içinde süre almakta zorlanan Can ve Doğukan bu maçta süre bulur. Başarılar aslanlarımıza... :)
 
Ender'in orta sahadan attığı son saniye üçlüğü: :D


[video=youtube_share;rNUT4DKFWnE]http://youtu.be/rNUT4DKFWnE[/video]
 
Maçı kazandık 85-84.. Bunun yanında Markoisvhili ve Sertaç'ı da kazandığımızı görmek sevindirici.. Can Korkmaz'da da ışık var..

Manuchar Markoisvhili 17 Sayı
Ender Arslan 17 Sayı 1 Ribaund 3 Asist
Sertaç Şanlı 16 Sayı 10 Ribaund 1 Blok
Jamont Gordon 12 Sayi 3 Ribaund 1 Asist
Engin Atsür 9 Sayı 1 Ribaund 3 Asist
Can Korkmaz 5 Sayı 1 Ribaund 4 Asist
Milan Macvan 2 Sayı 2 Ribaund 1 Asist
Boniface N'Dong 1 Sayı
Furkan Aldemir 11 Ribaund
 
Tebrikler aslanlar! Prestij maçı da olsa kazanmak güzel; gençlerle kazanmak ayrıca güzel... Double double yapan Sertaç'a da bravo gerçekten... Verilen şansı çok iyi kullandı. :)
 
Marko, 9'da 4 ikilikte,3'te 2 üçlükte,3'te 3 serbest atışta isabet sağladı ve 17 sayı attı.İyi bir performans sergiledi diyebiliriz.
 

Üst