Galatasaray | Mayıs 2018 Seçimli Genel Kurulu

Sizce hangi isim Galatasaray başkanı olmalıdır ?

  • Mustafa Cengiz

    Oy: 36 64.3%
  • Dursun Özbek

    Oy: 2 3.6%
  • Ozan Korkut

    Oy: 18 32.1%
  • Ali Fatinoğlu

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    56
Adnan Polat döneminde ya mali genel kurul ya da divanda fener'in de başarılı olduğu bir dönemde eleştiriler gelince, çıktı ve kürsü de dedi ki "voleybol ve basketbolda kulüp üyelerinin nasıl destek verdiği ortada çıksın aranızdan aynı desteği veren" dedi. Elbette kimse çıkmadı.

Lakin kabul edelim veren çıksa bile kulübün içindeki kan emiciler o parayı çarçur eder. Verenin yönetmesine izin verilmez en başta.
 
Divan kurulunda amatör şubeler için herkes çıkarıp 5 bin tl koysun dendiğinde Okan Boke ve Ahmet Dedehayır elini kaldırmış sadece. Herkes kendi derdinde kimsenin Galatasaray'ı düsündüğü yok.

Bu başkan adayları ve listelerin hiç biri Galatasaray'a yakışmıyor. Hainlik, fesatlıklarla dolu listeler.
 
Bir kere Mustafa Cengiz iyi ya da kötü Galatasaraylı, Dursun Özbek'in hangi takımı tuttuğunu ben bilmiyorum. İyi ya da kötü Mustafa Cengiz'in listesinin hepsi Galatasaraylı, Dursun Özbek de rakip takım taraftarları(Can Topsakal) var. İyi ya da kötü Mustafa Cengiz sportif aş'nin başına Abdurrahim Albayrak ve Burak Elmas'ı getirdi, Dursun Özbek Fikret Orman'ın kankasını getirdi. İyi ya da kötü Mustafa Cengiz kulübe Galatasaraylı olmayanları üye yapmadı, Dursun Özbek Beşiktaşlı eşini üye yaptı.

Fatih Altaylı'nın konuşmasını dinlerseniz, aslında neyin ne olduğu çok açık. Diyor ki Galatasaray Point Hotel'de kalmış, olduğundan daha fazla fatura kesilmiş, bir sürü faiz işletilmiş. Yahu faizi filan geçtim, insan başkan olduğu kulübü kendi oteline götürüp fatura keser mi? Yine aynı toplantı salonunda bulunan Antalya'da otel sahibi kulüp üyesinin, kulübe fatura kesmediğini söyledi. Adam da kalktı, bir kuruş dahi fatura kesmedim dedi. Şimdi soruyorum bu abimiz Galatasaraylı ise, Galatasaray'ı menfaatsiz seviyorsa, Galatasaray'ı misafir edip, onur duyuyorsa, Dursun Özbek ne yapmış oluyor? Ben söyleyeyim, Galatasaray sayesinde zenginleşmiş oluyor.

Sportif olaylara girmiyorum, zaten hemen her şubede rezildik. Bir tane başarılı şube yoktu. Her şubede büyük skandallar oldu.

Mustafa Cengiz olur, x olur, Adnan Polat bile başkan olur da, umarım Dursun Özbek başkan olamaz.
 
Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen, konuşmaktan aciz, oturup kalkmasını bilmeyen, pantolon paçaları yerlerde sürünen, neye/kime hizmet ettiği belli olmayan, sonradan görme yağlı suratlı o şahıs başkan seçilirse battığımız andır.

Hırsızlıklarından, hainliklerinden, rezilliklerinden, yalanlarından hiç bahsetmedim bile.

Galatasaray başkanı bir kere beyefendi olmalıdır. Bir Faruk Süren'e, Ünal Aysal'a, Mustafa Cengiz'e bakın; bir de diğer sünepeye! Allah korusun!
 
SERKAN KORKMAZ-FOTOMAC Eğer, bir Galatasaray üyesi olsaydım, kime oy vermem gerektiğini Fatih Terim'e sorardım. Çünkü Galatasaray SPOR KULÜBÜ, ülkemizin köklü ve şanlı bir eğitim kurumunun mezunlarından çok daha fazlasıdır. Bu güzide markayı, şu an hayatta olan tek bir kişiyle özdeşleştireceksek, bu -kuşkusuz-; Fatih Terim'dir... Başkan adayı olan kıymetli isimlerden birisinin, hiyerarşide onun üzerinde yer alacak olması, en iyi tabirle, tuhaftır.
 
Az önce Ali Fatinoğlu'nun röportajını okudum,beklediğim gibi boş,basketbolla ilgili yalanda olsa bir vaatte bulunur insan o da yok.

Ozan Korkut'un projelerini çok merak ediyorum.Mustafa Cengiz'de net bir şekilde projelerini açıklamalı.

Eğer Dursun Özbek yeniden seçilirse bunun suçlusu Galatasaray'dan çok ben diyerek oyları bölenlerdir.Dursun Özbek bunca şeye rağmen nasıl aday olabiliyor anlamak zor,taraftarın % 99 u seni istemiyor,amacın ne ? Arkanda kimler var ? Neden belli başlı medya kuruluşları seni açıkça destekliyor ?

Bu camianın büyükleri neden susuyorlar ? Derhal devreye girip Dursun Özbek'in karşısına tek adayla çıkılmasını sağlamalılar.Ya Mustafa Cengiz lehine ya da Ozsn Korkut lehine diğer adaylar çekilmeli.

Forumda bile oylar bölünmüş durumda,16 kişi oy kullanmış ankette Cengiz 8 Korkut 8,umarım bu tablo kongrede Dursun Özbek'e yaramaz
 
Son düzenleme:
Galatasaray kimlerin eline kalmış çok yazık.
 
Mustafa Cengiz'i destekliyordum ama voleybolda yapılan transferleri görünce Ozan Korkut'u destekleme kararı aldım. Başkanlık vaatlerinden bazıları "Amatör branşlara sponsorlar bulmak, Amatör branşları şampiyon yapmak" olan Mustafa Cengiz bu kadrolarla mı şampiyon olacağını sanıyor? Ha 3. sınıf kupalarda şampiyon olacağız diyorsa ona bir şey diyemem neticede o da kupa :d
 
Biri de çıkıp Hakan Üstünberk'i koyamadı mı listesine? Korkarım bu gidişle D.Ö seçilir, ben ve tanıdığım bir sürü arkadaşım da Galatasaray'dan epey uzaklaşırız.
 
Açıkçası en güçlü aday olan M.Cengiz gitse de, kalsa da üzülmem. Bir yararı olmayacağı gibi bir zararı da olmaz. En azından mevcut durumu koruruz 3 yıl. Dursun Özbek bizden uzak olsun.
Yöneticilik deneyimi olmayan Ozan Korkut (veya Ali Fatinoğlu)'un gelmesi durumu bir risk gibi görünsede en azından bir hayalimiz olur, bakarsınız iyi işler yaparlar.
Spor bir iddia işi. Bir hayalin yoksa, zaten başarılı olamazsın. Sevgili kongre üyeleri; amca/dayı oğlunuzu, sınıfta kopya aldığınız adamı, tanıdığınız iyi çocukları unutun ve lütfen hayalleri ve iddiası olan insanları seçin.
 
[video=youtube;LBoknPoIgdA]https://www.youtube.com/watch?v=LBoknPoIgdA[/video]


Adayların divan toplantısı konuşmalarının videosu GS Youtube kanalında yayınlanmış.

Tamamını izlemek istemeyenler için adayların seçim vaatleri:

Ozan Korkut: 7:20

Dursun Özbek: 14:28

Ali Fatinoğlu: 30:52

Mustafa Cengiz: 1:04.55

Ozan Korkut basketbol adına elle tutulur vaat veren tek adaydı. Eureleague A lisansı sahibi bir takım meydana getirme sözü verdi. Dursun Özbek proje namına pek bir şey söylemedi. Daha çok kendi başkanlığı döneminden bahsetti. Ali Fatinoğlu en uzun konuşan kişiydi. Daha çok mali konular üzerinde durdu. Mustafa cengiz de konuşmasının büyük bölümünü başkanlık döneminde yaptıklarına ayırdı. Proje olarak salonu tamamlayacaklarını ve altına teknokent kuracaklarını belirtti. Bir de Sancaktepe'ye bir olimpik kampüs kurup, olimpik branşları buraya taşıyacaklarını söyledi.
 
Ozan Korkut " Eurleague'de A Lisans sahibi bir erkek basketbol takımı, başarıdan başarıya koşan basketbol kadın takımı, her sezon zirvede olan bir voleybol takımı oluşturacağız "

Ben Mustafa Cengiz ve Ozan Korkut arasında gidip geliyordum,hatta Mustafa Cengiz'i hem güvenilir bulduğum için hem de Dursun'un karşısına çıkıp bizi ocak ayında mutlu eden kişi olduğu için bir adım önde tutuyor ve başkanlığın onun hakkı olduğunu düşünüyordum,karar vermeden önce yinede bütün adayların konuşmalarını dinleyeyim dedim,basketbol namına duymak istediğim bir sözü sadece Ozan Korkut söylemiş,diğer adaylara 10 sene eurocup'ta olacaksınız deseler hemen kabul ederler,vizyonları bu,çok kısa bir süre daha bekleyip kararımı vereceğim ve var gücümle o adayı destekleyeceğim ve o aday inanıyorum ki kazanacaktır.Bugün kü konuşmalardan sonra Ozan Korkut benim için bir adım öne geçmiştir ama hala kararımı vermedim,önemli olan Dursun'un kazanmaması bunun için Mustafa Cengiz veya Ozan Korkut hiç mühim değil,önde olanı desteklerim,önemli olan Galatasaray'dır
 
Abi ben cahil bir Galatasaray taraftarı olarak sadece maaş garantisi duymak istiyordum. Euroleague takımı kuracağız, 3 yıldız alacağız, tesis yapacağız, pek tabii ki bunlar çok güzel söylemler ama sen 40 milyon euro'ya futbol takımı, 4 milyon dolara basket takımı kurup insanlara 4-5 ay para ödemezsen başarı gelmiyor işte. Bizim yöneticiler halen şu maaş mevzusunun, rahat çalışma ortamının ne kadar çok başarı sağladığını idrak edememiş. İnanılmaz bir şekilde kimse de Dursun Özbek ya da ondan önceki pek çok muadilinin bu maaş sorununu dile getirmiyor. Bugün Vakıfbank voleybol takımı, Fenerbahçe Doğuş, Başakşehir başarılıysa bu takımlar için oynayan oyuncuların hayatlarını maddi olarak idame ettirme konusunda herhangi bir sorun yaşamamaları bunda en önemli paya sahiptir. Benim gözümde öyle tesis mesis yok, bu kulübün yarıştığı her branşta azami çalışma ortamını sağlayacak tesis ve yapılanması var, önemli olan 1 milyon dolarlık takım da kursan 100 milyon dolarlık takım da kursan Ocak-Şubat ayında Galatasaraylı oyuncuların maaşları ödenmiyor diye bir gazete küpürüne mahal vermeyecek maaş skalasını yaratmandır. Sanki her şeyi kusursuz yapıyor, her türlü doğru şartı kulübün sporcuları için yaratıyormuş gibi halen maaşını ödemeyemediğimiz sporcuların olduğu şubeye 15000 kişilik salon inşa etme derdindeyiz. Ben 2018 yılında, Galatasaray gibi markanın herhangi bir sporcusuyla fesih tazminatı ya da maaş gecikmesi nedeniyle davalık olmasını istemiyorum artık. Önce bu ufak ama en elzem detayları halledelim, sonra salonu-tesisi detaylıca konuşuruz.

Şu an 4 adayın da kendi içlerinde defoları var. Benim Galatasaray'ın başında kayıtsız şartsız görmek istediğim isimler Haldun Üstünel-Hakan Üstünberk gibi bu kulübün hem yönetimini kaldıracak kadar yetkin, hem de markasını kaldıracak kadar oturmuş isimler. Ali Fatinoğlu ve Dursun Özbek her şeyden önce vizyon olarak bundan uzak görünüyorlar. Önceki seçimi sadece Dursun Özbek'e karşı geldi diye kazanan Mustafa Cengiz de yukarıda Allah var 5 aylık süreçte bir sıkıntı yaratmasa da kulübün yarınlarını daha güzel kılmak konusunda bir icraat ortaya koyamadı. Ozan Korkut her şeyden önce listesiyle iyi görünse de onun da Burak Elmas gibi son günlerde kara listelere giren bir ismi ve sosyal medyada geçen birkaç kötü ithamı var. Galatasaray için her şeyin en güzeli olsun ve her şeyden önce umarım kulübün gerçekten en ciddi ihtiyaçlarını karşılaşayacak isim başa gelsin. Hayal sata sata milyon lira borcu olan kulüplere dönüştük, az hayal-doğru profesyonellerle az malzemeyle çok iş yapacak adamlar bizim şu noktada tek kurtuluşumuz olarak görünüyor. İnşallah o adamları başa getirebilecek kadar vizyon sahibi, egosundan arınmış ve en az bizim kadar Galatasaraylı insanlar gelir bu kulübün başına da.
 
Yani o kadar sıkıntılı bir kongre ki bu ...

4 adayda hayalimizde ki isimler değiller,yönetimleride öyle,bu dördünün içinde en iyi liste ozan korkut'un listesi

Keşke dursun bu seçimde aday olmasaydı,o zaman daha rahat karar verilirdi ama şimdi ya dursun seçilirse korkusu var

Biliyorum ki Mustafa Cengiz seçildiğinde bir süre sonra icraat göremeyen taraftar tepki göstermeye başlayacak,basketbolla ilgilide çok şikayet edeceğiz bu belli

Mustafa Cengiz seçilirse 3 yılı tamamlayamaz,istifa gerektiğinde eder,koltuk sevdalısı olduğunu düşünmüyorum.Bu yüzden bu seçimde Ozan bey Mustafa Cengiz lehine çekilsin ve artı puan kazansın,Dursun'un seçilmemesinin tek yolu bu,Ozan bey genç sıra ona gelir,diyelim ki Cengiz yönetimi 1 yılın sonunda kongre kararı aldı bu durumda en büyük favori Ozan Korkut olur

Eğer Dursun aday olmasaydı çok büyük ihtimalle bu seçimde Ozan Korkut'u desteklerdim ama Dursun seçilmemeli,her şeye rağmen Mustafa Cengiz'e mecburuz,malesef,ayrıca Ozan Korkut yerine diyelim ki Faruk Süren abi olarak başkan adayı olsaydı ve bu güçlü liste onun altında olsaydı işler belki değişirdi.Mesela Adnan Öztürk'ün Korkut'un listesinde başkan adayı olmak yerine daha alt bir pozisyonda olmasıda enteresan

4 aday var ve 4'ünü de içime sinerek destekleyemiyorum,tek derdim Dursun'un seçilmemesi

Galatasaray için lütfen çekilin Ozan bey lütfen,keşke tek aday etrafında birleşebilseydiniz keşke ...
 
Mustafa Cengiz seçilmeden önce mevcut sponsor çok az veriyor biz çok daha fazlasını verecek sponsor bulacağız diyordu.Eğer bu seçimi kazanırda yine hemen hemen aynı bütçeyle yola çıkarsak ne demeliyiz ? Taraftarın gözünde Mustafa Cengiz kahraman olmuş durumda,hem özbek'i devirdi,hem takım şampiyonluğa gidiyor,bu çok normal ama ya işler kötü giderse ? Seçilse bile işler biraz kötü gitsin hemen imza toplayıp erken seçim kararı aldırırlar,liseli değilya kendisi ...

Ozan Korkut en güçlü listeye sahip isim,basketbolla ilgili tek güzel vaatte bulunan isim,belli ki bu bey basketbola önem verecek,seçimi kazanır mı ? Kazanabilir,genç liselilerin oylarını alacak,4 bin katılım olsa bin oyun üzerine çıkar,1200 ve üstü oy alabilir

Dursun'un malesef hala belli bir oy potansiyeli var 1000 oy civarıda o alır

Ali Fatinoğlu en az oyu alacak isim,250 - 400 arası bir oya ulaşır

Seçim yarışı Özbek,Cengiz ve Korkut arasında geçecek.Özbek kazanmasın,Korkut veya Cengiz hiç fark etmez,ilk sandıklarda Özbek önde olabilir ama önemli olan bu sandıklarda ne kadar fark atabileceğidir,ciddi bir fark atamazsa zaten yarış cengiz ve korkut arasında geçmeye başlar,heyecanlı bir seçim olacak

Veee son olarak :) Kırmızı pusulayı yine Özbek mi çekecek yoksa Korkut mu ? İzleyelim görelim ...
 
Aslında başkanlık hakkı Mustafa Cengiz'in üç yıl için seçilip vaat ettiği mayısta seçime gidicem sözünü tuttu.Ama bu seçimde gönlümden geçen doktor Ozan Korkut'tur.Hem genç hemde belkide bu kulüpte değişimi sağlayacak kişi olabilir.
 
Mustafa Cengiz ve Ozan Korkut en kısa sürede birleşmeli. Mustafa Cengiz o yönetim kurulu listesini (A.Albayrak hariç) çöpe atmalı ve yeni yönetim Ozan Korkut'un listesi olmalı. Galatasaray için en iyi çözüm budur. Mustafa Cengiz nezaketiyle Galatasaray'ı çok iyi temsil eder, tecrübesiyle ekibin daha rahat çalışmasını sağlar. Ozan Korkut'da icracı başkan olur, kulübü daha iyi tanır, ekibini geliştirir, geleceğin başkanı olur. Tıpkı Ali Tanrıyar ile Alp Yalman, Alp Yalman ile Adnan Polat ve Faruk Süren gibi.
 
Son düzenleme:
Dursun Ozbek bey'e baskanimizin dedigi gibi ben olsam utanirdim aday olmaya. Kim secilir bilmem ama Goztepe macindan sonra Dursun Ozbek uzerinde onceki gibi bi baski kurmaliyiz ki Allah korusun secilmesin.
 
Renkler belirlendi. Kura çekimi sonucunda Mustafa Cengiz'e gri, Dursun Özbek'e sarı, Ozan Korkut'a kırmızı, Ali Fatinoğlu'na da mor renkli oy pusulası çıktı.
 

Üst