KBL 23. Hafta | Galatasaray 86-58 Abdullah Gül Üniversitesi

Tarih: 31 Mart 2018 Cumartesi
Saat: 15:00
Salon: Ahmet Cömert
Yayın: Yok gibi


Avenida zaferi sonrası biraz gölgede kalacak olsa da playoff yolunda önemli bir maç. Ligin son yıllarda yükselen değerlerinden olmasına rağmen sezon devam ederken "kapanacak" söylentilerinin gölgesinde biraz da zorlama bir yola devam kararı aldı rakibimiz. Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan, hatta bu yola devam kararından sonra oynanan ilk karşılaşma olan maçta mükemmel bir taraftar desteğine rağmen 72-71'lik skorla kaybetmiştik. O gün canımızı yakan isimlerden takımın beyni Nilay Kartaltepe, double double yapan Tolo ve Page ile yollarını ayırdılar maçın ertesinde yaşanan süreçte. O günden beri oynadıkları 13 maçta da sadece İstanbul Üniversitesi ve geçen hafta yendiğimiz Canik Belediyesi'ni mağlup edebildiler. 22. maçlar sonunda 8'er galibiyetle aynı puanda bulunuyoruz.

Bu maçtan sonra bir galibiyet farkla önde olmak dileğiyle, başarılar Sarayın Sultanları...
 
y0aaWM.png
 
Koçumuz Marina Maljkovic’in maç sonu demeçleri şöyleydi:

“Bizim için önemli bir galibiyetti. Playoff’lara yaklaşmak adına önemli bir maçtı. İspanya’da fiziksel ve mental açıdan yorucu bir maç oynadık ama oradaki güzel enerjiyi maçın büyük bölümünde buraya taşımayı başardık. Taraftarlarımıza geldikleri için teşekkür ediyorum. Nisan ayında çok önemli bir döneme gireceğiz. Hem playoff sıralaması hem de EuroCup finalleri adına çok önemli maçlar oynayacağız. Bu maçlarda da taraftarımızın desteğini bekliyoruz.”

Gintare Petronyte ise “Artık her maçı ciddiye alıyoruz. Ligde kaybetme şansımız kalmadı. Her maça iyi hazırlanıyoruz ve herkes elinden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyor. Kritik bir döneme girerken takım olarak daha iyi oynamaya başladık, bu da önemli bir done” diye konuştu.
 
Mersin ile 2 galibiyet fark var arada ve ligde son 3 maç. İçerde Aski ve Ormanspor, deplasmanda Fenerbahçe. Hatta Venezia öncesi Fb deplasmanı denk geldi... Mersin de Çukurova ve Agü deplasmanına gidecek, arada Canik Belediyesini ağırlayacaklar... Muhtemelen 3/2 çıkacaklardır. Yine de kısfmet...
 

Üst