KBSL 1. Hafta | Beşiktaş 91-77 Galatasaray

18/19 Kadınlar Basketbol Süper Ligi, aynı erkeklerde olduğu gibi derbi maçıyla start alıyor.

Sezonun ilk maçında rakibimiz Beşiktaş. 13 Ekim Cumartesi günü Akatlar'da, saat 16:00'da başlayacak maç Tivibu Spor'dan canlı yayınlanacak.

Bilindiği üzere son 3 maçımızı onlara karşı kaybettik. Bunların son 2'sini 1 sayıyla kaybetmiştik. Bu son 3 maçlık seriden önce rakibimize karşı 27-0 gibi bir galibiyet serimiz vardı. Sağolsun Dursun Özbek sayesinde bugüne kadar kaybetmediğimiz erkek basketbol, kadın basketbol, kadın voleybol, TS basketbol maçlarında bile beşiktaş'a kaybediyorduk. Gerçi eşi beşiktaşlı olan birisinden ne beklediysek... Neyse konumuza dönelim.

Rakibimiz Beşiktaş bu sezon iddialı bir takım kurmadı. Sadece 2 yabancıları var. Bunlardan birisi çaylak Kelsey Mitchell ve ligimizde uzun yıllar forma giyen Viktoria Mircheva. Bir de Bahar Çağlar gibi bir hamleleri oldu bu transfer döneminde. 3 tane adam akıllı oyuncuları var gerisi altyapı oyuncuları falan filan.

Uzun lafın kısası hem 3 maçlık serilerini bozmak hem de deplasmanda bir derbi kazanarak sezonu moralli açmak çok önemli. Efe Güven için de bu tür maçlar önemli olacak bundan sonraki kariyeri ve tecrübesi açısından.

Sarayın Sultanları'na zorlu maratonun ilk raundunda başarılar diliyoruz. Umarız kupaların kazanıldığı bir sezon geçiririz.
 
Bu maç her iki takım için de; ligi nerelerde tamamlayabileceği, hedefinin ne olması gerektiği ve kadrodaki çoğu oyuncudan beklentinin ne olabileceği konusunda ciddi bir ön bilgi kaynağı olacaktır. Tabii ki, rasyonel bir şekilde analiz edilirse... Hatta bu maçlar; kaliteli yabancı oyuncular ülkemizi bir bir terk ettiklerinde, ki bana göre o günler pek uzak değil, yani biz bize kaldığımız o günler için çok değerli birer ön hazırlanma egzersizleri bile olabilir. Tekrar ediyorum, plânlı ve bilinçli bir yapılanmayla ancak bu mümkündür. Umarım şubede bu sezon için yapılanlar, bu öngörünün ve alınacak tedbirlerin de izlerini taşıyor olsun. İleriye dönük, plânlı bir önlemler paketi mi, bu olanlar; yoksa, bir "Saldım çayıra, Mevlâ'm kayıra" durumu mu, bekleyip göreceğiz!..
 
48-46 geride kapattık devreyi.
İlk yarı itibariyle Jefferson ve Macaulay ile tutunduk maça ama savunmamız felaket. Işıl çok düşük yüzde ile oynuyor. Sinem hemen faul problemine girdi ve katkı alamıyoruz.
 
Işıl takıma yeni katıldı belki ondan bu kadar kötü oynuyor bilmiyorum. Takım hiç tam takım olarak çalışmadı sürekli birileri eksikti. Maça gelirsek; savunmamız rezalet. Takımda Viktoria dışında bizim seviyemizde bir oyuncu yok. Abdi falan rezalet kim bunlar. Jefferson sağlıklı dönmüş. Kendisine karşı önyargılıydım çünkü çok ağır bir sakatlık geçirmişti ve WNBA'da iyi değildi ama sakatlığını tam olarak atlatmış ve eski formuna dönmüş gibi.

Bu takıma da en az 2 transfer şart. Monika'yı gönderip Quanitra gibi kaliteli, fizikli ve orta mesafe atışı atabilen bir pivot ve skorer şutör birisi şart. Yoksa bu takım Eurocup'da yarı final bile oynayamaz acı ama gerçek.
 

Üst