Play-Off Çeyrek Final 2. Maç | Beşiktaş IF 64-66 Galatasaray LH

Cuma akşamı oynanması gereken karşılaşma Soma'daki facia sebebiyle Cumartesi gününe ertelenmiştir.

Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız maçın başlama saati 14:00.

Bu şartlarda maçları konuşmak yersiz gibi olacak ama işleyişe devam etmek de görevimiz malesef.

Soma faciasından farklı olarak da aslında bu maç için fazla söylenecek bir şey yok. Tamam ya da devam maçı dedikleri bu olsa gerek. Takımımız mücadele edecek ve kazanacak! Başka yolu, çıkarı yok.
 
Bu maç bu sezon ve özellikle gelecek sezon için çok şey belirleyecek.Gündem dahilinde maç ile ilgili fazla şey konuşmak kolay değil,umarım kazanırız.
 
Potansiyel olarak bu takım barca'yı,real'i zorlamış bir takım,Bjk'yi çift hanelerle geçip yarı finale yükselebilecek bir takım ama 12,13 sayı önde olup maç vermek mental olarak sıkıntıların oldugunu gösteriyor.Bu sıkıntıları aşarsak rahat alırız maçı,yeter ki kafa olarak rahat olalım sonra evimizde zaten 2-1 yapmamız büyük ihtimal.

*Bu maçta arroyo şov olacak diye düşünüyorum
 
Bu maçı da kaybedersek o zaman koça ve oyunculara kızmakta haklı konuma geliriz. Ancak gereken dersler alınmıştır bence. Potansiyelimizi gösterip ezip geçmeliyiz!
 
En önemlisi yönetimin, oyuncuların alacaklarını maç gününe kadar ödemesi.
Bu durumda oyuncular normal oyunlarını oynayacaklardır.
BJK'yi deplasmanda yenecek güçteyiz. Nasıl gidip EL de almamız gereken maçları kazandık, bu maçta o maçlar kadar kritik. İşte bu yüzden tam konsantrasyonla çıkıp oynamalıyız.
Ancak, oyuncuların maaşlarının o güne kadar yatması gerek yoksa kendi kendimizi elemiş olacağız.
 
Umutsuz olmamaya çalışıyorum ama son dönemdeki maçları izledikçe dahada karamsar oluyorum. Düşünsenize başabaş giden maçta son periyotta faul bile yapmamamız anlaşılır gibi değil. Lofton peşpeşe atıyor en küçük bir hamle bile yok. 2. yarı uzunlarımıza tek bir top bile inmedi. Ender faciasından söz etmeye bile gerek yok...
 
2 sene önce de kimse BJK'ye eleneceğimizi düşünmüyordu. Cumartesi de düşünmüyor ve bu sezon son maçımız olması çok muhtemel.

O zaman Erceg, Arroyo, Hawkins, Ersin ne varsa toplamıştık şimdi de Lofton falan toplamaya mı başlarız bilemiyorum.
 
Kaç gündür bu maçı bekliyorum. Bu kadar büyük beklenti olduğu bir yılı burda bitirmek çok koyar ama ben hoca ile takıma güveniyorum. Bu sezon burda bitmicek inş.
 
Mazeret hakkımız yok,gordon dışında sakat yok,kadro genişligiyse kadro genişligi çıkıp almak zorundayız,Bjk'ye yenilmek benim zoruma gidiyor,sert eleştrileri yenilirsek yapacagım ama şimdi destek zamanı
 
Sezon içi örnek almamız gereken maç Zalgiris deplasmanı. Beşiktaş'a çok bezeyen bir takımlar . Atarak kazanan dengesiz oyunculardan kurulu aynı Beşiktaş gibi hatta Beşiktaş'tan daha iyiler. Seyircileri de takımın için itici güç. Beşiktaş taraftarı gibi ateşli değiller ama hakemlere etkisi basketbolu bilen bir kitle olduklarından çok daha etkili oluyor. Eğer o maçtaki gibi sakin ve sabırlı oynarsak güle oynaya kazanırız Akatlarda
 
Bütün arkadaşlar Eurolague'den örnek veriyor ama Euroleague'de yerli oyuncularımızdan aldığımız katkı zaten çok çok az ama burada kazanmak istiyorsak yerlilerden katkı almamız gerekiyor. Pota altında Furkan'a ihtiyaç duymamız, Cenk'in üçlükleri, Sinan'ın başlangıç performansı ile maça iyi girmemiz ve Ender'in takımı son anda nasıl iyi yönetemediği buna işaret. Yani Erceg veya Arroyo ne kadar iyi atarsa atsın biz %40'lık bir yerli katkısını bulmak zorundayız. Mümkünse Furkan 30 dakikadan fazla sahada kalsın ama her zaman bizim istediğimiz olmuyor. Teknik kadro ayarlayacaktır rotasyonu. Maçın kilit oyuncuları Ender ve Furkan benim gözümde. Yalnız Ender'den pek umutlu değilim işte.
 
Bu maçı kazanmak zorundasınız. Öyle ya da böyle ne yapıp edip kazanın. Öyle mi olur böyle mi ben bilmem. Tek bildiğim kazanmak zorunda olduğunuz. YOk maaş ödenmedi yok su kesildi falan filan yok. Kazanacaksınız.Başka da bir diyeceğim yok.
 
2 sene önceki bjk serisine benzedi bu seri de.O sene evde kaybettiğimiz maçı da bu serinin ilk maçı gibi elimizden bırakıp adamlara vermiştik.Sonra deplasmanda 1 maç çalmak için uğraşmıştık ama 2 maçı da kaybetmiştik.Tabi o sene bjk daha iyi takımdı ama yine de benim fazla umudum yok takımda birsürü sorun var gözüken.
 
İlk maçı canlı izledim, rakip oyuncular bizden daha hırslıydı, yarında böyle olursa değişen birşey olmaz.artık ya tamam ya devam diyeceğiz.bukadar erken veda etmek istemiyorsa oyuncular yarın ölümüne oynamalılar.
 
Soma faciasından sonra şu maça odaklanmak bile orda hayatını kaybedenlere bir haksızlık gibi geliyor bana. Hakikatten son üç gündür çok etkiledi ülkeyi bu felaket. Moraller sıfır...

Sezon bu kadar erken bitmemeli. Arroyo önderliğinde ayağa kalkmamız lazım, aksi durumda çok yazık olur...
 

Üst