TBL 5. Hafta | Galatasaray 77-76 Anadolu Efes

Galatasaray Liv Hospital 77 - 76 Anadolu Efes

İstatistikler :

Vladimir Micov : 14 Sayı, 4 ribaunt, 4 asist
Furkan Aldemir : 11 sayı, 13 ribaunt
Sinan Güler : 17 sayı, 3 ribaunt
Carlos Arroyo : 16 sayı, 1 asist
Kerem Gönlüm : 2 sayı, 6 ribaunt
Ender Arslan : 4 sayı, 3 asist
Zoran Erceg : 13 sayı, 4 ribaunt
Pietro Aradori
Nathan Jawai
 
En sinir olduğum maç tipi, rakibin en önemli oyuncuları 3-4 faullere gelmiş , herşey lehine ama maçı koparamıyorsun. Erceg skor yapıyor ama oyunda faydası her zamanki gibi az ve son topta Cedi topu potaya fırlatmışken gereksiz faul yaptı. Sinan ve Furkan muazzam ötesi oynuyor ama pota altına yardımcı şart !
 
Dış şut yüzdemiz felaket olsa da özellikle penetre anlamında hücumumuzun Efes gibi bir savunma takımına karşı iyi olduğunu söyleyebilirim. Kaliteli ve birbirini tamamlayan bir ilk beşimiz var. Arroyo-Sinan-Micov-Erceg ve Furkan beşi gerçekten çok faydalı işler yapabilen bir beş fakat şu an rotasyonumuz çok dar. Ender hala yüzde otuz kapasitede, Pocius yok, Aradori rolüne ısınamadı, Kerem de hala yüzde elli kapasitede ve yedek pivotumuz ne yazık ki yok gibi. Bence artık acilen imkanı varsa Jawai ile Vuyukas yer değiştirmeli. Tamam Vuyukas biraz yumuşak kalıyor falan ama en azından duracağı yeri biliyor savunmada ve hücumu kalburüstü bence yani çok rahat şekilde 15 dakika süre alabilir ligde ve lig için de playofflar dahil Furkan-Vuyukas ikilisi yeterli olabilir. Euroleague durumuna göre oraya bir takviye şart yine de Furkan'ı dinlendirmek adına ve alacağımız pivotun kesinliklle savunmacı özelliği daha ön planda olmalı, Arroyo ve Erceg aynı anda oyundayken savunmada işimiz zor oluyor Sinan ve Furkan'ın insanüstü çabalarına rağmen.

Erceg'e de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Tamam çok elit bir üçlükçü fakat son dakikada yaptıkları iş değildi. Gayet soğuk olduğu bir maçta ve bana göre 3-4 sayı öndeyken yapılacak en doğru iş olan penetre ederek sayı almak ya da faul almak yerine eline gelen topu sallaması ve üzerine kucağına düşen ribaundu o boyuna ve kollarına rağmen çekememesi ve üzerine pozisyon tartışmalı olsa da (bir saniye sonra değecekti zaten eğer Cedi geri çekilmese) yapmayı denediği faul acemice işler. Bununla birlikte anlamadığım bir diğer nokta kendisinin yarısı kadar süre almış olan rakip 1 numara Doğuş 5, Draper 3, en fazla 10-12 dakika süre almış olan Kerem 6 ribaund alırken Erceg'in 4 ribaund alması ve bunun bir maç özelinde değil de genelde böyle olması cidden düşündürücü. Gerçekten Furkan şu an 2 kişilik oynuyor ve ona bir şey olması ihtimalini dahi düşünmek istemiyorum.
 
Maç boyunca Furkan ve Sinan, ikinci yarıda da Micov muazzam oynadı. Arroyo zaman zaman çok gereksiz zorladı, şutu girmedi mi tamamen işi birebire bırakıp fazla zorluyor ve takımın hücumuna çok zarar veriyor.

Jawai'den bir an önce kurtulmalıyız. Sene başında boşta olan Lawal, Maric, Stimac gibi ortalama pivotları transfer etsek dahi çok daha fazla katkı alacaktık, Ergin hocanın en büyük hatası Jawai oldu.

Çok önemli galibiyetti zorluklara rağmen. Takımımıza tebrikler.
 
Jawai'nin yerine Pops takımda kasaydı keşke. Buarada Nolan'ın yerine Gordon'mu gelecek kim gelecekse gelsin biran evvel. Arroyo tek kalıyor, özelliklede euroligde gitmez böyle.
 
Hakan Beytemur;n889163' Alıntı:
Jawai'nin yerine Pops takımda kasaydı keşke. Buarada Nolan'ın yerine Gordon'mu gelecek kim gelecekse gelsin biran evvel. Arroyo tek kalıyor, özelliklede euroligde gitmez böyle.
Evet keşke pops kalsaydı acil bir uzun lazım ve arroyoyu dinlendirecek bir sağlam oyun kurucu jamont un ölüsüne bile razıyım ama öncelikle pivot vuyukası oynatamazlar mı acaba jawai bin yerine
 
Piotre Aradori bir türlü macın icine giremedi bu aksam . Jawai desen ' dısardan takımı sabote etmek icin adam getirsen' bundan iyisini yapamaz heralde . Ne zaman furkan'ı yedeklemek icin oyuna girdi fark bir anda 1-2 sayıya indi.... Millet kaliteli yabancı oyuncularını dinlendirmek icin rotasyonda Türk oyunculara 10 dakika süre verir . Bizim sözde yabancı oyuncumuz 10 dakika rotasyona girebilsin diye dua ediyoruz . KSK'nin mütevazi yabancı isimlerini gördükce ciddi anlamda kıskanıyorum.. Adamlar zeki bir sekilde tüm yabanci oyuncularını 'Atletik' oyunculardan seçiyor her sene .. Strawbery, Keny Gabriel , Palacios vs bu adamlar ucanı kaçanı smaclıyor .. Birde bize bakıyorum . Vuyukas ve Jawai gibi kağnılarla ugrasıyoruz..
 
potadan seken topu ribaundladı furkan hakem iki sayı verdi Efes'e Furkan smaçlarken faul yapıldı hakem görmedi erceg son pozisyonda faul yapmadı 3 Atış verdiler cedi ikisini attı özetle benim gördüğüm Efes'e hakem 6 sayı hediye etti bu hakemler yine iş başında euroligue de neden böyle hatalar yapmıyor hakemler
 
Son hucumdan onceki molada Arroyo ozellikle tekrardan sordu Ergin Ataman'a faul yapmayacak miyiz diye o da net sekilde faul yapilmayacak dedi.. Boyle bir direktif sonrasi erceg'in son hucumda faul yapmaya calistigini dusunmuyorum.
 
Geçen senenin üzerine koyabilmiş değiliz transferlerden bir tek Micovun katkısını alıyoruz.Tabi Pocuisun sakatlığını saymazsak.Jawai,Vuyukas ve Nolan transferleri çok gereksizdi daha iyileri alınabilirdi.İlk yanlıştan dönülüp Nolan gönderildi tabi biraz kendisininde etkisi oldu Jawai şuanki haliyle bırak düşük ücretle oynamasını üzerine para verseler oynatılmacak biçimde oynuyor.Vuyukasa pek kızamıyorum çünkü ligde oynamıyor 2 haftada 1 oynarsa 10-12 dk arasında oynuyor ve haliyle katkı veremiyor.

Ergin hocanın transfer için Top 16 yı ve ligdeki play offları beklediğini düşünüyorum çünkü 2 senedir çok ciddi sakatlıklar yaşanıp kadro tamamen değişiyor.Ve hamle hakkını düşünerek temkinli davrandığını düşünüyorum yoksa bizim gördüklerimizi kendiside görüyordur.Takıma acilen Arroyunun yükünün hafifletecek bir 2 numara ve Jawai ve Vuyukasın yerine bir tane atletik 5 numara gelmesi yeterli diye düşünüyorum.

Elimizdeki iki oyuncu bir tane sağlam 5 numara yapmıyor.Her sene en az 3 oyuncudan katkı alamıyoruz inanılır gibi değil resmen tez konusu.
 
Maç Sonu: Ergin Ataman

Anadolu Efes galibiyetinin ardından Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

"Öncelikle iki takım oyuncularını da kutluyorum. Olağanüstü bir mücadele verdiler. İki takım da çok dış atış kaçırdı. Bu kadar şutörün olduğu bir takım 2/19 üçlük yüzdesiyle oynamamalı. Anadolu Efes de 5/18'lik yüzdeyle şut attı. Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz gibi genç oyuncularıyla direnç gösterdi. İlk çeyrek yakın geçse de geri kalan bölümde kaçan biz olduk. Son beş dakikaya kadar çok doğru bir basketbol oynadık. Efes oyuncularını faul problemine sokmaya çalıştık ve sürekli potaya giderek bunu başardık. Fark 9'a çıktı. Oyuncularım bu bölümde kendilerine çok güvendi ve bolca şut kaçırdı. Farkın 15-20'ye çıkacağını düşündü. Anadolu Efes maçı bırakmadı. 48 saatten az bir süre içinde çok önemli bir galibiyet aldık. Galatasaray Liv Hospital'in şampiyonlukta ne kadar önemli olduğunu gördük. Galatasaray basketbolunu destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederiz. 48 saat içinde iki kez 7-8 bin taraftara oynadı. Yönetimimizin de vereceği destekle aynı çizgide devam etmek istiyoruz.

Aradori'nin son maçlardaki performansından memnun değilim. Tabii kendisi çok önemli, İtalya milli takımının skorer oyuncusu. Ancak burası Galatasaray Liv Hospital. Burada kenardan geliyor. Bu takıma Martynas Pocius da eklenecek. Ancak ben kimseye isim isim bakmıyorum. Yerli, yabancı diye ayırmıyorum. Görüyorsunuz ki altı yabancı kuralına rağmen Sinan ve Furkan bu takımın dinamosu. Pietro Aradori iyi oynarsa dakikaları artacaktır.

Galatasaray'da yönetimler değil Galatasaray'ın kendisi önemlidir. Galatasaray Basketbol Takımı son iki yılda önemli işler yaptı. Bir şampiyonluk yaşadı, Euroleague'de son sekize kalan tek Türk takımı oldu, geçen yıl finali son maça kadar taşırdı. Tüm Türkiye Galatasaray sayesinde basketbol konuştu. Hangi yönetim olursa olsun bu potansiyeli atlamayacaktır. Basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyemiz sayın Can Topsakal ve yönetim kurulu üyemiz sayın Cem Kınay Perşembe günü Neptunas Klaipeda karşılaşması öncesi kamp yaptığımız otele geldiler. Hangi yönetim olursa olsun bu potansiyeli görmezden gelmeyecektir" dedi.
 
Yönetim Allahaşkına şu takıma 1 ve 5 numara alın.Görmüyormusunuz ?Şu takıma ufak bir katkı daha verin.Final four oynayacak kapasite var.

Yalvartmayın bizi daha fazla alın şu oyuncuları.yazık etmeyin takıma.....
 
Ahmet Mümtaz Kasapoğlu;n889196' Alıntı:
Yönetim Allahaşkına şu takıma 1 ve 5 numara alın.Görmüyormusunuz ?Şu takıma ufak bir katkı daha verin.Final four oynayacak kapasite var.

Yalvartmayın bizi daha fazla alın şu oyuncuları.yazık etmeyin takıma.....

Dün spor sitelerine bir haber düştü.
Yeni Başkanin mali disiplini sağlamak için bir süre hiçbir branşta transfer yapmama kararı aldığı haberin içeriğini oluşturuyordu.
Umarım bu hamle doğru değildir.
Ve yine umarım bayan basketbol ve erkek basketbol takımlarımıza gerekli hamleler yapılır.
 
Elimizdekiler serbest kalacak noktalara gelmesin de hiçbir zaman transfer olmasa da olur.Daha 10 gün önce maaş krizi zar zor halledildi.
 
Zor da olsa kazandık. Kötü üçlük attığımız ve dar rotasyonla oynamak zorunda kaldığımız bir günde kazanmak güzel. Efesli oyuncuların erken faul problemine girmesi de işimizi kolaylaştırdı.
 

Üst