• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Katılmıyorum Sühan bey size. Maç başına ortalama 40 rib. alan ve genelde içeriden sayı bulan Belarus' a karşı iki uzunla başlamak yapılacak en mantıklı hareketti. Tam tersine aksi yanlış olurdu ki maçın alınmasındaki en önemli nokta oldu bu başlangıç.

Katılmıyorum Sühan bey size. Maç başına ortalama 40 rib. alan ve genelde içeriden sayı bulan Belarus' a karşı iki uzunla başlamak yapılacak en mantıklı hareketti. Tam tersine aksi yanlış olurdu ki maçın alınmasındaki en önemli nokta oldu bu başlangıç.

O zaman nasıl oluyor da 2 uzunumuz varken Belarus içeriden sayı buluyordu ve bizde tam tersi içeriden sayı bulamıyorduk 3lüklerle ayaktaydık? Nasıl oluyor da hoca sadece 5 dakika Nevlin - Nevriye ikilisi ile oynamasına rağmen maçı almamızı o 5 dakikaya bağlıyorsun? Ki madem sen haklısın o zaman hoca ayıp etmiş neden bozdu ve maç boyu bir daha aynı ikiliyi bir araya getirmedi?

Not: mili takımı ve bir turnuvayı konuşuyoruz O bizde olsa bu daha iyi gibi boş laflara bu başlıkta girmeyin bari. Ne alakası var GS2ın şu an bu turnuva ile de GS'a oyuncu seçiyorsunuz şu başlıkta?

Fanatiklik gözü kör eder, insan ister 34 yaşında olsun ister 80 yaşında olsun. Başkalarını kandırmak kendini kandırmaya benzemez, iki oyuncu takım olarak yer değiştirmiş olsaydı "İstatistik hikaye" olurdu. Ama neyseki forumda aklı başında ve olgun çok insan var.

Saygılar

ne fanatikliği yahu burada türk kadın basketbolunda fark yaratan ismin nevriye olduğunu demişim, topik okumak lazım, bildiğim kadarıyla o da fenerin oyuncusu, %47 fanatik mi oluyoruz bu durumda, yok başka işte wnba düzeyinde türk kastırmayın boşuna.

ayrıca nasıl izleniyor maçlar bilemiyorum, bu maçta ışıl ın nevriye ile beraber oynadığı dakikadan haberdarmısınız, ışıl kime oyun kuracaktı, benchteki nevriye yemi

ne fanatikliği yahu burada türk kadın basketbolunda fark yaratan ismin nevriye olduğunu demişim, topik okumak lazım, bildiğim kadarıyla o da fenerin oyuncusu, %47 fanatik mi oluyoruz bu durumda, yok başka işte wnba düzeyinde türk kastırmayın boşuna.

ayrıca nasıl izleniyor maçlar bilemiyorum, bu maçta ışıl ın nevriye ile beraber oynadığı dakikadan haberdarmısınız, ışıl kime oyun kuracaktı, benchteki nevriye yemi

Işıl da özel bir oyuncudur, çok da yararlı oynuyor ama Birsel ile Işıl'ı karşılaştırmak ve istatistikleri benzer demek ezilme psikolojisi oluyor biraz.

Milli takımımıza helal olsun ama Karadağ'ı da geçmeliyiz. Yapamayacağımız iş değil.

Işıl, Birsel kadar iyi oyuncudur. Fakat Birsel Işıl'dan daha iyi bir oyun kurucu. Artı olarak Birsel Işıl'dan daha iyi bir turnuva çıkarıyor. Ki ellerine sağlık Nevriye ile Birsel'in.

Şu artık gına getiren mukayesenizi Milli Takımımızdan uzak tutabilir misiniz?

Takımımıza tebrikler, beklemediğim bir galibiyetti ama coaching hatası yapmazsak hiçbir takımdan eksiğimizin olmadığını da söylemiştik zaten.

Birsel yada Işıl'ın iyi oynadığı maçlardan sonra birbirleriyle karşılaştırılmalarını gerçekten hiç sevmiyorum. 3 senedir bu durum böyle, bir 5 sene daha aynı gidecek anlaşılan. Birsel de Işıl da çok farklı yeteneklere sahip ve birbirlerini tamamlayan oyuncular. Işıl'ın sakatlığını ve az süre aldığını da unutmamak gerek. Ayrıca burası Milli Takım, "Keşke Birsel bizde olsaydı", "Şaziye iyi oynuyor, bizim için iyi haber" gibi cümlelere de şaşırarak bakıyorum.

Birsel bugün hücum anlamında takımı çok iyi yönetti, ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Nevriye standart performansını gösterdi, bir tebrik de ona. Şaziye de gayet verimli oynadı, ona da tebrikler.

Karadağ'dan kadro kalitesi olarak üstünüz, doğru işleri yapabilirsek şansımız eşit. Sadece onların kazanma alışkanlığını bozmak zor olacak.

Tebrikler Potanın Perileri!

Benim Belarus'ta nefret ettiğim 8 numaralı Likhtarovich, T.:) 8'de 0 isabetle oynamış bugün, her geçen maç daha kötü oynuyordu zaten ona da teşekkürler, sevebilirim bu maçtan sonra :D

Karadağ hücum anlamında turnuvada en iyi takım, Skerovic-De Forge guard 2'lisi takımlarını müthiş yönetiyorlar, Dubljevic istanbuldaki turnuvadaki en iyi oyuncularıydı dikkat çekiyordu zaten 10 numaralı oyuncuları, o gün maça giden gsbasket ekibinin de gözdesiydi Karadağ'da çok yetenekli bir isim. Bjelica sakatlıktan çıktığı için ilk maçlar benchte başlamıştı ama son maçlarda o da kendine geldi ve ilk 5'de yer buldu kendine, çok önemli bir isim ki Euroleague'de harika bir sezon geçirdi bireysel anlamda, en skorer isimleri de pota altındaki Perovanovic ki bize sıkıntı yaratabilir hücum ribaundlarında da etkili bir isim. Belarus'ta Baletic'in ilk maçta sakatlanması ile rotasyon iyice daraldı ve son Letonya maçında Skerovic-De Forge 2'lisi çıkmadı maç boyu, diğer 3 isim de 32-33 dakika civarı süre aldı yani mantıken maç sonlarında yorulması gereken bir takım, o yüzden de ilk devre çok kritik, Fransa maçı hariç her maçta ilk yarıyı 10 sayıya yakın farkla önde kapadı Karadağ ve Fransa maçında da bu fark 3'tü, maçın sonuna kadar daha diri kalırız diye düşünüyorum. Beni korkutan nokta şu ki biz guardlara baskı yapması ile ve rakibe top kaybı yaptırması ile ünlü takımız ama Karadağ'ın 2 guardı cidden çok iyi guardlar, maç başına 17 top kaybı yapsalar da bu top kayıplarının yorgunluktan dolayı olduğuna inanıyorum ben. Zor bir rakip elbet ama psikolojik olarak maça bu kez geride başlamayacağız tıpkı Belarus maçı gibi. Rusya maçında direk psikolojik olarak 1-0 gerideydik o başlangıçtaki ruh halinden belliydi yani, maça kafamızda geride başlamazsak neler yapabileceğimizi Belarus'a karşı gösterdik. Kazanma şansımız var ama bu Karadağ'ı sakın İstanbul'daki takımla bir tutmayın, o kadrodan 2 kişi önemli süre alıyor diğer 3 kişi ise gelmediler İstanbul'a.

Ben teknik ekibin ve oyuncuların İstanbul'daki turnuva maçını baz alacak kadar saf olacaklarını zannetmiyorum.

O zaman nasıl oluyor da 2 uzunumuz varken Belarus içeriden sayı buluyordu ve bizde tam tersi içeriden sayı bulamıyorduk 3lüklerle ayaktaydık? Nasıl oluyor da hoca sadece 5 dakika Nevlin - Nevriye ikilisi ile oynamasına rağmen maçı almamızı o 5 dakikaya bağlıyorsun? Ki madem sen haklısın o zaman hoca ayıp etmiş neden bozdu ve maç boyu bir daha aynı ikiliyi bir araya getirmedi?

Siz farklı maçı izlemişsiniz anlaşılan yada bundan önce Belarus maçlarını hiç izlememişsiniz ama istatistiklerede bakabilirdiniz. Böyle bir takıma karşı iki uzunla oynamak gayet mantıklı bir hamledir ki maçın çoğunda öyle oynadık. Nevriye 34 dakika oynarken Neviln 17 Yasemin 9 dakika oynamışki bu dakikaların çoğunda Nevriye ile beraber oynadılar.

Yani 5 numaralarımız Yasemin ve Nevlin iken çeyrek finale çıkmamız büyük bir başarı. Bunda Birsel ve Nevriye'nin emeği çok büyük. Umarım çeyrek finalde de böyle devam ederler. Milli takım için kötü günler kapıda. Nevriye yokken ne yapacağız?

Bu turnuva'da Tuğçe, Kübra falan neden şans bulamadı anlamadım. Hele Tuğçe'yi pota altında gelecekte eline bakacağımız bir oyuncu diye düşünüyoruz. Bu turnuvada yok mu? Yoksa var da süre mi alamadı?

Kübra sakatlığı nedeniyle getirilmedi diye biliyorum. Belki Tuğçe'nin de farklı bir mazereti vardır.

Önceki maçlarda eleştirdiğimiz teknik ekip bu sefer dersine iyi çalışıp Belarus'u iyi analiz etmiş. Baştan sonra üstün götürdüğümüz maçı rahat kazandık diyebiliriz. Turnuvadaki en iyi maçımız oldu.

Görünen tek eksik bazı anlarda oyun konsantrasyonumuz kayboluyor. Belarus bunu iyi değerlendiremedi ama bundan sonra oynayacağımız takımlar çok canımızı yakar dikkat etmek lazım.

Verameyenka'yı bir an önce Türkiye'ye getirmek lazım :)

Bizim rotasyon yaparken kesinlikle Birsel ve Nevriyeyi ayni anda dinlendirmememiz lazim.Birsel ve Nevriyeyi ayni anda dinlendirdigimiz dakikalarda surekli seriler yedik ve farki kapatti Belarusya.Bu takimda Birsel ve Nevriye ayni anda cikamaz.Ve oyuncu kalitesi cok kotu oldugu icin devsirme olarak cok kotu bir tercih olsa dahi Nevlininde daha fazla sure almasi gerek.Bahardan yillardir umutluyuz ama artik ortaya birseyler koymali.Nevriye ablasina bakip bir seyler ogrenmeli ondan artik.Saziye Belarusya macinda cok ekstra oynadi.Bu ekstra oyun olmasa yine kaybederdik Belarusyaya.Dis oyuncularimiza Nevriye sayesinde cok bos sut imkani oluyor.Cunku takimin tek silahi Nevriye oldugu icin ikili sikistirma yapiyorlar ve disariya cikarilan her top bos atis oluyor.Isilda Birselle beraber oynadiginda verimliligi daha artiyor.Yaseminede Belarusya macindaki ekstra performansi icin tesekkur etmek lazim.

Önceki maçlarda eleştirdiğimiz teknik ekip bu sefer dersine iyi çalışıp Belarus'u iyi analiz etmiş. Baştan sonra üstün götürdüğümüz maçı rahat kazandık diyebiliriz. Turnuvadaki en iyi maçımız oldu.

Görünen tek eksik bazı anlarda oyun konsantrasyonumuz kayboluyor. Belarus bunu iyi değerlendiremedi ama bundan sonra oynayacağımız takımlar çok canımızı yakar dikkat etmek lazım.

Verameyenka'yı bir an önce Türkiye'ye getirmek lazım :)

bu bir tuyo mu, süper olur. tam bizlik 4 numara.

Making A Point Işıl Alben - Katerine Bartonova - Rima Valentiene

[video=youtube;mefR5zdpr30]http://www.youtube.com/watch?v=mefR5zdpr30[/video]

Verameyenka cok iyi tercih olur.

Vera ülkesinden ayrılmak istemiyor erkek arkadaşından dolayı. Geçen sene orda kazandığından daha fazlasını teklif ettik ama gelmedi. Fenerbahçe' de ilgileniyor.

Vera ülkesinden ayrılmak istemiyor erkek arkadaşından dolayı. Geçen sene orda kazandığından daha fazlasını teklif ettik ama gelmedi. Fenerbahçe' de ilgileniyor.

ahh ahh aptal kızlar işte :) değer mi hiç.. ben konuşsam ikna ederim :P

Yanlış bilmiyorsam Veremeyenka'nın Nadezhda başkanıyla ilişkisi var o yüzden ayrılmak istemiyor.

Geri