• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Şike Operasyonu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Murat Temur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:30
Adam resmen kişiler kurumları bağlamaz diyor. E o zaman tribünden biri sahaya çakmak attığında ceza niye kulübe veriliyor, şahıslara verilsin? Dün programda hukukçu değilim diyor ama hukukçu gibi laf gebelemeyi biliyor. İddianameyi bekliyorum diyor, 1.iddianame zaten savcı tarafından mahkemeye verildi dün bunu Baransu MAA'a söyleyince hemen hukukçu değilim ayaklarına giriyor. Uefa men etsin o zaman görürüm sizi ben, Genk zaten başvurusunu yapmış. #uefabanturkey

Ayrıca Galatasaray yönetimi de gözümden düşmüştür. Cavcav çıkıp 18 kulüp tek ses diyor, yönetime sormak istiyorum nedir bizim tek sesimiz? Şike olaylarına ses çıkarmamak mı, destek olmak mı? Lanet olsun içimizdeki fairplay sevgisine #şikeyeortakolmags

bu düşüncem hala güncel,gelişmeler bu işin böyle olacağını göstermeye başladı zaten.

Bende senin gibi düşünüyorum...
Bu işi kapatacaklar ya da kişiselleştirecekler...
Dün Aydınlar da bunu ima etti zaten...
Bir takımın yönetim kurulu üyelerinin yaptığı pislikleri o takımı bağlamayacağı fikrini yavaş yavaş ısıtmaya başladılar...
Buna GS'lılarında destek vermesi beni üzüyor...
Bugün Fatih Altaylı nın yazısını okuyun anlarsınız demek istediğimi...
Bari Fenerasyon şöyle bir madde koysun da herşey yasal olsun...
"Ekonomik olarak futbola değer katan takımlar, hiçbir şekilde küme düşürülemezler"
Malesef herşey para olmuş...
Ancak....
Bu yaptıklarını biz yeriz öyle ya da böyle ama...
UEFA yer mi ?
İşte trafiğin tıkandığı an...
Ama bir şekilde onu da çözecekler...

Serdar Adalı ve Tayfur da gözaltına alındı. Beşiktaş çalışmalarına teknik direktöründen yoksun devam edecek. Bu davada kulüpler hakkında karar vermek için gerçektende biraz daha zamana ihtiyaç var. İyice çıksın ortaya kirli çamaşırlar...

2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)

2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.

Buyrun bağlı olduğumuz UEFA'nın konuyla ilgili maddeleri.

Öpe öpe kişiler kurumları bağlar okşana okşanada düşürülürler.

Doğan ın dediğinden çıkan sonuç: şu anda okşanma aşamasında kuşlar. Ama yalnız kalmayacaklar anlaşılan...

Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.

şimdi buradan anlaşılan şey fener bir maçda değil beş maçda şike yapmışsa birinci lig yerine ikinci lige yada üçüncü ligemi düşürülmesi gerekiyor
yoksa ben işime gelen şeyimi anladım :)

Juventus olayında olduğu gibi. İlk önce 3.lige düşürülmüştü Juve, sonra 2.lige çıkardılar.
Bank Asya derken 3. lige düşmesin bunlar, köprüden filan atlarlar herhalde :D

Arkadaşlar çok sabırsız davranıyorsunuz. Zira göreceğiniz üzere olay sadece Fenerbahçe ile alakalı değil. 10 civarında Süperlig takımının adı geçiyor çeşitli olaylarda ve bu sayının artması muhtemel. Bu ortamda herkes minimum hasarla atlatmak istiyor ve olayın kendine mümkün olduğunca az sıçramasını istiyor. Dünkü açıklamalarda bundan. Kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme durumu. Herkes mahkemede eteğindeki taşları döktükten sonra mahkemeden deliller alınacak ve bundan sonra asıl süreç başlayacak.
Eğer gerçekten söylendiği gibi deliller varsa bu lig 12 takımla filan tamamlanır bu sene. Bütün takımlarımız bu sene avrupa maçlarına çıkamazlar. Önümüzde ki sene Bank Asya'nın yayın ihalesi Süper ligi geçer.
Ama umarım pislik insanlar futboldan temizlenir. Ki bu insanların bizim kulubumuzde de olduğu malum. Daha düne kadar CEO muz Istanbulspor'da teşvik primi alan Adnan Sezgindi. Şu anki yönetimin tavrı olayın Galatasaray'ın üzerine sıçramasını engellemek içindir.

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Ya bırakın beklesinler iddaanameyi kurtuluşları yok 2 yılı gitti sonuçta bu yılın ortasında küme düşer diğer yılda Bank Asya ya gider 2 yıl Ankaraspor gibi olur .

Nihayet beklenen açıklama geldi. Sayın Başkan bizim bu forumları okuyor mu bilmiyorum ama 'bir şekilde müdahale etmesi' gerekiyordu. Yapılan açıklama beni mutlu etti şahsen. Kararın takipçisi olunacağı, delillerin bir an önce federasyona iletilmesi gerektiği ve etik değerlere yapılan vurgu tatmin edici. Dilerim bu sözde kalmaz ve Galatasaray kulübü tarihinin grektirdiklerini yerine getirerek tüm bu sürecin takipçisi olur.

Federasyon açıklamamıza cevap vermiş '' Ünal Aysalı sağduyuya davet ediyoruz yoksa disiplin kurulu işleyecektir demiş '' sen kalk disiplin kurulunu şike yapan adi pislik heriflerine işlet şerefsizler ordusu . Biri çıkıp doğruları söyleyince fenerasyona fena şekilde batmış durumda var mı böyle bir şey fb.orgdan yapılmış bir çıklama sanki nasıl bir taraflılıktır bu ya . Çok kötü bir üslupla yazdım kusura bakmayın gözlerim kanlandı ya şike yapanlara bile böyle bir açıklama yapmayan Mehmet Aydınlar bey kalkıyor bize konuşuyor .

İçim acayip rahatladı, Başkanımız yaptı açıklamasını, TFF beklenen şekilde yanlılığını, Aziz'e ve Fenerbahçe'ye bağlılığını, şikeye ve şikecilere göz yummaya devam edeceğini göstererek bir saçmalık daha yaptı. Ünal Aysal ne yaptı da üzüntü duydunuz, adam dedi ki ivedilik ile bu iş neticelendirilsin, hak edilen cezalar verilsin dedi. Siz bu işin üstünü örtmeye, Aziz'e yalakalık etmeye çalıştığınızdan yanlış buldunuz.

"İbrahim Akın ve İskender Alın forvet oyuncularıdır, maç Trabzon'da oynanmaktadır. Eğer bir teşvik söz konusu olsaydı defanstaki futbolculara yapılması gerekirdi."

zihniyete bakarmısınız :)
Ligden düşürmesinler bunları yazık lan :)

Eğer adam gibi federasyon olsaydı Aziz Yıldırım metrise girdikten sonra fenerin küme düşürülmesi açıklanırdı

Ortada delil yok diyor federasyon klüp başkanı yöneticileri cezaevinde ya yürü git federasyon nasıl delil yok delil olmasa neden cezaevine yollandı nasıl mantıktır bu ya .

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

Helal olsun başkanımıza...
Sabah söylediğim sözleri geri alıyorum ve özür diliyorum...
cavcav18 kulüp deyince bizde işin içindeyiz sanmıştım...
Teşekkürler başkan...
GS'lıların sesi olduğu, Azizin yalakası olmayacağını gösterdiğin için...
Para yerine "dürüstlük"ü seçtiğin için...

Birde Ali Dürüst medya karşısında buna benzer bir açıklama yaparsa işler değişir ;)

Sadri Şener - Serbest....

Geri