Engelsiz Aslanlar (2014 - 15 Sezonu)

Uzun zaman oldu... İş, güç, hayat telaşı derken sevdiğim işten uzaklaşmaya başlamak hiç de hoş bir duygu değil aslında. Başarı alışkanlığının getirmiş olduğu vurdumduymazlık mı, ulaşılabilecek en üst seviyede her sene bulunmanın burun büyüklüğümü bilmiyorum, ilginin iyice azalması ile birlikte bende de bir düşüş olduğu aşikar. Onlar? Açıkçası bizler kendilerine olan ilgimizi azalttıkça, onlar kendilerini geliştirmek için daha da çok çalışıyorlar. Biz onları gözden ırak tuttukça, onlar gönülden ırak tutmuyorlar. Onlar, Engelsiz Aslanlar'ımız, bizleri yine yeniden salonlarda bekliyorlar.

Dile kolay, 2005-06 sezonunda başlayan macera kimilerinin hayal edemeyeceği boyutlara ulaştı. 100. yılımızdı. Galatasaray'da işler o kadar da iyi gitmiyordu. Özellikle basketbol camiası için daha da büyük problemlerin yaşandığı sezondu. Kadın takımımız küme düşmüş, erkek takımımız ise play-out neticesinde ligde kalmayı başarabilmişti. Maddi olarak sıkıntılı dönemler. Rahmetli Özhan Canaydın büyük beklentiler ışığında 2002 senesinde seçildikten sonra Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum nedeniyle Galatasaraylıların büyük kesimi tarafından da ciddi eleştiriler aldığı dönemler. Kimsenin aklından bile geçmeyen bir branş. Türkiye'de yeni yeni filizlenmeye başlamış bir sevda. Amatör ama profesyonelleşmesi gereken, alınacak yolun çok olduğu bir proje. Sevgili eski başkanımız rahmetli Özhan Canaydın, sayın Sinan Kalpakçıoğlu ve Yavuz Kocaömer ile imparatorumuz R. Sedat İncesu'nun toplantıları sonucunda kurulan bir yapı. Türkiye'de engellilere olan bakış açısını değiştirmeye çalışan, tekerlekli sandalye basketbolunu Galatasaray markası ile daha da sevdirmek ve benimsetmek isteyen, Ali Sami Yen'in dediği gibi "Türk olmayan takımları" yenmeyi arzulayan insanların bir araya gelerek canlandırmaya çalıştırdıkları ruh. Başına da yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çok sevdiği basketboldan uzaklaşan ve tekerlekli sandalye basketbolu ile üniversite yıllarında tanışan R. Sedat İncesu.

Kolay aşılmadı bu engeller. Maddi, manevi birçok zorluk aşıldı. Takım kenetlendi Sedat Hoca etrafında. Başarılar geldi. Önce 2005-06 sezonunda TSB 1. Ligi'nden Süper Lig'e yükselindi. Sonra Avrupa maceraları... Neler mi başardık?

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi Şampiyonluğu - 2005-06 Sezonu

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig Şampiyonlukları - 2006-2014 Yılları Arası (8 Kez)

IWBF Europe Champions Cup - Şampiyonluk - 2008,2009,2011,2013,2014 (5 Kez) | İkincilik - 2012 (1 Kez) | Beşincilik 2010 (1 Kez)

IWBF Europe Andre Vergauwen Cup - Dördüncülük - 2007 (1 Kez)

Kıtalar Arası Kupa (Kitakyushu Cup) - Şampiyonluk - 2008,2009,2011,2012 (4 Kez)


Bu önemli kupaların yanında kazanılan Chieti Cup, CEE Champions Cup gibi sayısız diğer kupalar... Kısacık tarihi başarılarla dolu takımımız, bu sene 10. sezonunu yaşayan Engelsiz Aslanlar'ımız yeni sezona da oldukça iddialı şekilde girdi. Peki kadromuzun mevcut durumu nedir?


Gelenler: Alejandro Zarzuela (Uyruk: İspanya | Geldiği Takım: Fundosa)

Gidenler: Sofyane Mehiaoui (Uyruk: Fransa | Gittği Takım: Santa Lucia), Cem Cerit (Uyruk: Türkiye | Gittiği Takım: KKTCELL)

Kadromuz:

Seyran Orman Kurt (1 Puan): Engelsiz Aslanlar'ımızın başarılarında çok büyük emeği olan Seyran, aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı'mız içinde önemli bir oyuncu. Özellikle ligde ve Avrupa arenasında kadın oyuncu oynatmanın +1 puanlık avantajını basketbol bilgisi ve savunmadaki pozisyon yeteneği ile bize çokça yaşatmakta.

Seda Kınalı (2 Puan): Seda da bize oldukça önemli katkıları olan, aynı zamanda Milli Takım için ter döken bir oyuncu. Takım içerisinde rol bulduğunda +1 puan avantajı sağlamakta.

Fikri Gündoğdu (1 Puan): Milli takımımızın ve Engelsiz Aslanlar'ımızın önemli oyuncusu. Kendi puanlaması içerisinde Avrupa'daki sayılı oyunculardan biri. 2008-09 sezonunda takımımıza katıldı. Takımdaki 7. sezonu olacak.

Murat Yazıcı (1 Puan):Uzun süredir takımla birlikte olan Murat, kendini geliştirmekte olan düşük puanlı oyuncumuz.

Bestami Boz (1.5 Puan): Fikri'nin bir başka versiyonu. Düşük puanlı oyuncular içerisinde Avrupa'da önemli bir yere sahip diğer oyuncumuz. 2012 yazından İzmir BŞB'den transfer edildi. Agresif savunma becerileri en önemli artısı.

İsmail Ar (1.5 Puan): YOSK'tan 2007 yazında kadromuza katılan İsmail, kendisini öyle geliştirdi ki bu gelişimiyle kendisinin daha fazla 1 puanlık olamayacağını söyleyip, 1.5 puana çıkardılar. Oyun zekası üst düzeyde ve hücum anlamında ciddi çeşitlilik kazandırıyor takımımıza.

Alejandro Zarzuela (3 Puan): Bu yaz İspanya’nın Fundosa takımından kadromuza kattığımız Zarzuela, Sofyane’in gidişi sonrasında takımımıza önemli bir sayı opsiyonu olarak katıldı. Özellikle alan paylaşımı ve boyalı alan konusunda uzman olan Alejandro’nun en önemli eksiği ise şut mesafesinin kısıtlı olması. Buna maalesef serbest atışları da dahil. Takımımızın şut antreman sistemi ile bu eksiğini kapattığı zaman çok ciddi bir değer kazanmış olacağız.

Matt Scott (3 Puan): Takımdaki yedinci sezonunu geçiren Matt, ABD ile yazın kazanmış olduğu gümüş madalyanın ve iyi bir turnuva geçirmiş olmanın morali ile sezona başlıyor. Sofyane Mehiaoui’nin ayrılışı sonrası özellikle oyun kurma anlamında da bize katkıları olacaktır. Savunma performansı ile Avrupa’daki en iyi oyunculardan biri olan Matt, eskisi kadar etkili bir skor potansiyeli olmasa da özellikle hızlı hücumlarda sandalye sürüş tekniği, hızı ve kontrolü ile ciddi performans gösterecektir.

Ferit Gümüş (3.5 Puan): Beşiktaş dönüşü ısrarlı biçimde şutunu geliştiren Ferit, şut mesafesinin artması sebebiyle takımımızı rahatlatmaya başlayacaktır. Pota altından ziyadesiyle etkili silahları varken, şut tehdidinin de eklenmesi hücumda alan paylaşımını da daha iyi yapabilmemizi sağlayacaktır. Rodney ve Cem gibi iki kulenin takımda olması bunu da gerektiriyor.

Özgür Gürbulak (4 Puan): Maestro. Ne denilebilir ki? Avrupa’nın en iyi, Dünya’nın ise sayılı oyuncusu olma konumuna erişmiş bir oyuncu için fazla söze gerek yok. Takımın her bireyine sayı attırabilecek saha görüşü, dış şut tehdidi, etkili penetreleri… Tek sıkıntımız zaman zaman oyun kontrolünü kaybediyor olması. Bu anlarda bile bir anda patlayıp, maçı koparma ihtimali olması onun kalitesini yeterince gösteriyor. Bu sezon yükün büyük kısmı omuzlarında. Takımı yine etrafında toplayıp, etkili şekilde oynatacağına şüphe yok.

Mateusz Filipski (4 Puan): Fifi… Yavaş yavaş kusursuz bir oyuncu haline geliyor. Tek eksiği saha görüşünün yeterli düzeyde olmaması. Dışarıdan, içeriden her türlü hücum silahına sahip. Özgür’ün hücum potansiyeli bir yana, takımımızın en önemli hücum silahı olacaktır. Şut idmanlarını internetten kısa kesitlerle takip etmeye çalışırken gördüğüm şut mekaniğinin iyiden iyiye mükemmele yaklaştığı… Ribaund konusunda da oldukça etkili.

Rodney Hawkins (4 Puan): Tekerlekli Sandalye Basketbol oyuncuları arasındaki dev. En uzun oyuncu. İnanılmaz bir blok tehdidi. Potaya yakın top aldığı zaman durdurulamaz bir silah. Fizik avantajı nedeniyle inanılmaz katkılar yapabilir. Geçen sezon bir alışma dönemiydi. Bu sezon çok farklı bir Rodney izleyeceğiz. Sisteme alışmış, Galatasaray idmanı yemiş sporcuların büyük çoğunluğu gibi oyununu 1-2 kademe yukarıya taşıyacaktır. Rakiplerin işi zor.

Piotr Luszynski (4.5 Puan): Tecrübe. Koçluk yetileriyle birlikte sahada takımı toparlayan isim. İşler kötü gittiğinde sorumluluk almaktan kaçınmaz, takım kontrolü kaybettiğinde çekip çevirir. Sedat Hoca’nın sahadaki eli, kolu. Etkili şutları, oyun görüşü onu çok yönlü kullanmamızı ve Özgür’ü dinlendirebilme fırsatını yakalamamızı sağlayacak.

Cem Gezinci (4.5 Puan): Her geçen sezon üstüne koyarak gidiyor. Zaman zaman maçlardan kopmasa, Dünya üzerindeki sayılı oyunculardan biri olacak. Pota altında fiziği ile büyük etki sağlıyor. Şut tehdidi çok iyi seviyede. Savunma anlamında da kendini geliştiriyor. Bu sene onu da farklı bir anlayış içerisinde göreceğiz.


Takımımız bu sezon lige İzmir deplasmanında aldığı farklı galibiyetle başladı. IWBF Champions Cup’ta ise son şampiyon ünvanı ile eleme oynamadan finallere katılacaklar. İtalya’nın Guilianova kentinde düzenlenecek finaller her zaman olduğu gibi Mayıs ayında gerçekleşecek. Champions Cup elemeleri ise 13-14 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.


Engelsiz Aslanlar’ımız Garanti TTSBSL’deki ikinci maçında 15 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 14.00’da Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.
 
Uzun uzadıya yazamıyorum. Maddeler halinde okuyabilirsiniz. Harfi harfine doğrudur maalesef. Destek zamanı! Mümkün olduğunca ses çıkarmak gerekir.

1- Galatasaray’da başarı cezasız kalmaz! Tüm sezon boyunca ödemeleri yapılmayan oyuncularımıza artık resmen eziyet ediliyor.
2- Ödenmeyen ev kiraları yüzünden takımda kalan oyuncularımızın evlerine hacizler gelmeye başladı. Bazı oyuncularımız evden çıkarılmak üzere.
3- Bugüne kadar efendiliklerini koruyan, ödeme problemlerinde sessiz kalan oyuncularımızın haklarını arayıp mahkemeye gitmeleri durumu daha da kötüleştirdi.
4- Bizlere bu başarıları yaşatan sporcularımız kendilerini kulüp binasından kovan Can Topsakal’ın ve yönetimin şimdi de takımı bitirmek için her türlü eziyeti yaptıklarını söylüyorlar.
5- Öyle ki, parasızlık yüzünden çocuğunu okuldan almak zorunda alan sporcularımız var.
6- Öyle ki kulüp kirasını ödemediği için evinden çıkarılıp, ailesinin yanına taşınmak zorunda kalan sporcularımız var.
7- Sayısız başarıları kulübe kazandıran, Galatasaray tarihinin uzak ara en başarılı branşına bunu mu uygun görüyorsunuz?
8- Koca camiada ezmek ve kendi kişisel tatminlerinizi yaşamak için kulübe sayısız başarı kazandıran bu çocukları mı seçtiniz?
9- Bu çocuklar kulüpten kovulma noktasına gelecek kadar kötü ne yapmış olabilirler?
10- Galatasaray’ın ruhunu aslanlar gibi yansıtan bu çocuklara ne zaman sahip çıkacaksınız?
11- Bu çocukları yedirmeyelim hocam. Kişisel olarak ben, inanıyorum ki birçok Galatasaray taraftarı sizlerin yanında!
 
Lanet olsun sebep olanlara.. Adam gibi birileri ne zaman gelecek şu şubenin başına?? Neden vefasız bir kulübüz?? 1-2 milyon euro'yu bulmayı beceremeyecek kadar neden çapsız yöneticilerimiz var??
 
Türk sporunun da, Galatasaray'ın da en önemli sorunu, iş bilmeyen yöneticilerdir. Bu şube kendini çeviremiyorsa, oyuncular ve teknik heyete durumu anlatır, alacaklarını taksite bağlar, kontratları fesheder, şubeyi kapatırsın. Bunu da kamuoyuna uygun bir dille açıklarsın. Bu şekilde kimse seni suçlayamaz. Bizimkiler popülist politikalarla hem kendilerini, hem kulübü, hem sporcuları hem taraftarı rezil ediyor. İşin ilginç yanı, bunu yaparken hiç yüzleri kızarmıyor.
 
Engelsiz Aslanlar için ses biraz gür çıkınca sorunlar çözüldü. Kiralar ödendi. Maaşların bir kısmı ödendi. Kalanı eşit taksitlerle kısa sürede ödenecek. Takım dağılmıyor.

Gönderilenler elbette olacak. Takımı bu zorlu süreçte bırakmayıp, gemide kalanlarla yola devam edilecek. Eskisi gibi güçlü ve şampiyonlukları kovalayan bir takımla yola devam edilecek. Süreç netleştiğinde isim bazında yazabilirim.
 
Engelsiz Aslanlar için ses biraz gür çıkınca sorunlar çözüldü. Kiralar ödendi. Maaşların bir kısmı ödendi. Kalanı eşit taksitlerle kısa sürede ödenecek. Takım dağılmıyor.

Gönderilenler elbette olacak. Takımı bu zorlu süreçte bırakmayıp, gemide kalanlarla yola devam edilecek. Eskisi gibi güçlü ve şampiyonlukları kovalayan bir takımla yola devam edilecek. Süreç netleştiğinde isim bazında yazabilirim.

Şu gemide kalanlar, zorlu süreçte bırakmayanlar klişelerinden vazgeçsek. Kimse parasızlığa tahammül etmek zorunda değil.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Şu gemide kalanlar, zorlu süreçte bırakmayanlar klişelerinden vazgeçsek. Kimse parasızlığa tahammül etmek zorunda değil.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Durumları ve detaylarını bilmeden lütfen yorum yapmayalım. Tekerlekli sandalye basketbol takımı bildiğiniz klasik profesyonel bir takım değil. Yaşananları paylaşamam. Sadece bu lafın klişe olmadığını biliniz ve ona göre yorum yapınız.
 
Durumları ve detaylarını bilmeden lütfen yorum yapmayalım. Tekerlekli sandalye basketbol takımı bildiğiniz klasik profesyonel bir takım değil. Yaşananları paylaşamam. Sadece bu lafın klişe olmadığını biliniz ve ona göre yorum yapınız.

Ben hâlâ gemiyi terkedenler gibi lafların uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Elbette profesyonel değil lakin bu söylem yanlış.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Ben hâlâ gemiyi terkedenler gibi lafların uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Elbette profesyonel değil lakin bu söylem yanlış.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Ya gemide kalmak için paradan öte ciddi sebepleri varsa ve buna rağmen ayrılmışlarsa?

Daha fazlasını yazmamalıyım. Klişe olmadığını anlamışsınızdır umarım.
 
Dursun Özbek;Engelsiz Aslanların her maç kazanma garantisi olduğu için yabancı sayısını azaltmak istiyoruz. Bu aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğu için daha çekişmeli bir lig olsun istiyoruz.

Böyle saçma bir düşünce olabilir mi Allah aşkına ?
 

Üst