2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Sezonun hakkını verdik mi? Verdik.
Futbolun hakkını verdik mi? Verdik.
Emeğimizi, alın terimizi verdik mi? Verdik.
Ruhumuzu sahaya koyduk mu? Koyduk.
Dualarımız kabul oldu mu? Oldu.
Daha çok atabilir miydik? Atabilirdik.
Şampiyonluğu hak ettik mi? Sonuna kadar hakettik.
Şampiyonluğu kutladık mı? Kutladık.

Yeni sezon konumuz hayırlı olsun. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacağız. Bu yüzden sezonu erken açmayacağız. Bu da bizim için büyük avantaj olacak. Ayrıyeten bir kupa kazanma şansımız daha var. Ağustos'ta Konya'da Akhisar ile Süper Kupa maçına çıkma hakkını kazandık lig şampiyonu olarak. Sezona kupayla başlamak güzel olacak.

Umarım çöplerin temizlendiği, kaliteli oyuncuların geldiği, aynı geçen sezon olduğu gibi ligde yine şampiyon olduğumuz, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olduğumuz bir sezon olur.

#Hedef22
 
Fatih hoca burayı iyi derleyip toparlayacaktır. 11-12 sezonu gibi bir transfer dönemi bekliyorum. Ayrıca şampiyonlar ligi için ne kadar bilendiğini de görüyoruz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Şampiyonlar ligine katılan takımlara baktınız mı, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’dan 4 er takım var ve doğrudan katılıyorlar. Bence saçma olmuş. Sağolsun Aziz sayesinde 2-3 senedir takip etmediğim için nasıl bir mantık olduğunu bilmiyorum ama çok kolay bir kura da çıkabilir cehennem grubu da olabilir (geçen sene karabağ, chelsea, atletic madrid ve roma ile aynı gruba düşmüştü mesela).


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Şampiyonlar ligine katılan takımlara baktınız mı, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’dan 4 er takım var ve doğrudan katılıyorlar. Bence saçma olmuş. Sağolsun Aziz sayesinde 2-3 senedir takip etmediğim için nasıl bir mantık olduğunu bilmiyorum ama çok kolay bir kura da çıkabilir cehennem grubu da olabilir (geçen sene karabağ, chelsea, atletic madrid ve roma ile aynı gruba düşmüştü mesela).


Sent from my iPad using Tapatalk

Çok saçma hem de. Güçlüyü iyice güçlendirme çabası. Biz ŞL Euroleague'e örnek olsun diyorduk, Euroleague ŞL'ye örnek oldu. Fener adam akıllı hazırlanırsa son turda çıkabilecek en güçlü takım Benfica gibi duruyor. Onun dışında Fener'in eleyemeyeceği takım yok. Ama bizim takımlar Eylül'de transfere başlayıp Ekim'de kadroyu bitirdikleri için Ağustos'ta Ostersunds, Vardar gibi takımlara elenebiliyor tabii. O yüzden Fener ne kadar çabuk kurarsa o kadar iyi. Hoş Aykut kalırsa takımdan memnun olmadığını sanmıyorum, seçim çalışmasında da yönetimlerden yine destek gelmez. ŞL hayali seneye de devam edecek gibi duruyor bu açıdan, elemeler daha kolay olsa da.
 
Sezon bittiğine göre yeni sezon analizlerine hemen başlasak iyi olur. Evet şampiyon olduk doyasıya kutlayalım ama önümüzü de görmek ve yeni sezon çalışmalarına erkenden başlamak lazım.

18/19 Gala Edition;

Sözleşmesi Haziran'da bitecek oyuncular;

Carrasso
Latovlevici
Eray
Koray
Donk
Yasin
Hakan
Nagotomo (kiralık)
Denayer (kiralık)

Nagotomo'yu bonservisle almak lazım. Çok sevdik onu. Denayer 1 sezon daha kiralanabilir ama zor bence gelmesi. Donk da bu sezon oynadığı futbolla 1 yıl daha kalmayı hakediyor. Gerisiyle 1 ay bile uzatmamak lazım.

İyi para verilirse gönderilmesi gerekenler;

Belhanda
Feghouli
Maicon

Üçüne de hiç kanım ısınmadı benim. Çok savruk oynuyorlar. Belhanda hiç skora katkı yapmıyor. Feghouli yapıyor ama sıradan takımlara yapıyor. Maicon çok hantal bir oyuncu ikinci yarı hiç iyi değildi. Yani iyi teklif gelirse şöyle kişi başı +10 m'ya Çin'e falan kakalamak lazım. Üçünden 30 m gibi bir gelir elde edersek çok iyi bir yıldız transfer edebiliriz.

Teklif verilmesi halinde gitmesi gerekenler;

Tolga
Tarık
Eren

Üçü de gitmeli 3'e 5'e bakmadan.


Transfer edilecek pozisyonlar;

1- Eray ve Carrasso'nun sözleşmelerinin biteceğini düşünürsek Muslera'yı yedekleyebilecek iyi bir yerli gerekiyor.
2- Takıma liderlik edebilecek, sert, hantal olmayan birisi. Ragnar Sigurdsson olabilir. Sözleşmesi bu yaz sona eriyor.
3- Nagotomo'yla devam edilecek mi bilmiyorum umarım edilir. Edilirse onu yedekleyebilecek genç bir sol bek, edilmezse onun yerine yıldız bir oyuncu.
4- Ön libero ve merkez orta saha oynayacak bir oyuncu gelebilir. Aron Gunnarsson'un sözleşmesi bitiyor. Tam aradığımız tipte savaşçı bir oyuncu.
5- Yıldız, şutör bir sol kanat. Konoplyanka olursa mükemmel olur.
6- Belhanda giderse onun yerine skorer bir 10 numara lazım.
7- Gomis'in yanına veya yedeğe en az onun kadar iyi birisi lazım.
8- Emre Akbaba gibi yerli rotasyonu için isimler alınabilir.

Kadro;

--------------------------Muslera-------------------------
Mariano---------------Ragnar---------------Serdar----------------Nagatomo
------------------------Fernando-------------------------
Garry---------------------------10 Numara-------------------------Konoplyanka
--------------Gomis---------Çilek oyuncu-------

Subs; Yedek kaleci, yedek bek, Emre Akbaba, Sinan, Gunnarsson, Donk, Maicon, Linnes​
 
Sezon basinda bizde kalmamak icin binbir bahane ureten, kalincada gonulsuz oynayan Sinan Gumusun kesinlikle gonderilmesi gerektigini dusunuyorum. Umarim bonservisine talip olan birileri cikarda gonderilir bu arkadas. teknik desen teknik yok, hirs desen saclarina gosterdigi ozenin 4 te 1 i yok.

Daha fazla kendini nimetten saymasina izin verilmeyip tesekkur edilip gonderilsin bence. Sezon basinda 3-4 avrupa klubunden birisine gitmek istedigini belirtmisti. simdi sampiyon unvanini almis takimin oyuncusu olarak seni almak icin yarisiyor olmalari lazim avrupa takimlarinin.
 
Adam şampiyonluğu getirdi belki de. Teknik özellikleri bence iyi, biraz kumaş var gibi ama bu sezon da yerinde sayarsa sene sonu bi hal çaresine bakılır.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
En azından böyle bi durumu göz önünde bulundurmak gerekir demek istedim. Ayrıca Terim gelince pervasız bir halini göremedim şahsen. Bundan ziyade asıl söylemek istediğim kötü bir futbolcu olmadığı. Bence 1 sezon daha kalmalı ve kalacaktır da bence. Zira Fatih hoca da ona özel eğiliyor, performansından da rahatsız değil hem şu şartlarda gayet iyi bir yedek olur oyuna sonradan girip. Tabi bunlar benim şahsi görüşüm, sizinkisine de saygı duyarım.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Öncelikle çöplerden kurtulmak gerekiyor.

Bitik Selçuk, verimsiz Yasin, A.Çalık, Tarık, Eray, Lato...

Belhanda ve Feghouli de iyi paralara satılabilir dünya kupası sonrası. Beklentilerin altında kaldılar.

Maicon zaafları kadar iyi yönleri de olan bir stoper. Hem kafa golü atıyor, hem çok iyi frikik kullanıyor. Ben kalmasından yanayım.

Bence Tolga da kalmalı. Çünkü gerçekten farklı bir oyuncu. Bu sezonki şampiyonluğa ilk haftalardaki attığı gollerle büyük katkı verdi. Hücumda çok iyi pozisyon alıyor, vuruşlarını da düzeltti. İyi bir alternatif hatta ilk 11 oyuncusu olabilir.

Nagatomo-Denayer iyi oyuncular lâkin vazgeçilmez de değiller.

Donk-Serdar-Linnes performanslarıyla kalmayı hakedenlerden.

Muslera-Gomis-Rodrigues-Fernando-Mariano temeli üzerine sağlam bir kadro kurulmalı.

Özellikle Şampiyonlar Liginde başarı için kadromuz pek yeterli değil. Bonservisi elinde olan iyi oyunculara yönelmemiz mantıklı olabilir.
 
2020 Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'de Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak. Fatih Hocam yap bize güzelliklerin en büyüğünü. Geçmişte senin içinde ukde kalan ve bizde de eksik bıraktığın işi tamamla ve ülkemizde bizi şampiyon yap.
 
Belhanda, Maicon, Feghouli'yi sat

Kagawa, Kjaer, Trezeguet'i al.

Şöyle bir kadro çıkarmak çok mu zor?

Fernando Muslera
Mariano ----- Ragnar Sigurdsson ----- Simon Kjaer ----- Yuto Nagatomo
------------ Fernando Reges -----------
Trezeguet ---------------------- Shinji Kagawa ----------------- Garry Rodrigues
--------- Bafetimbi Gomis ------ Mario Balotelli ---------

Subs: Yerli kaleci, Serdar Aziz, Sinan Gümüş, Ryan Donk, Aron Gunnarsson, Martin Linnes, Emre Mor

Bence hayal değil. Ragnar ve Gunnarsson'un sözleşmesi sona erdi, boştalar. Emre Mor'u kulübü kadro dışı bıraktı 1 sene kiralayabiliriz. Balotelli'nin de sözleşmesi sona eriyor. Sadece Trezeguet, Kjaer ve Kagawa'yı bonservisle alarak 3 kulvarda da kaliteli ve rotasyonlu bir takım kurulabilir.
 
Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen UEFA kararı sonrası, muhtemelen bir hareketlilik başlar. Fatih Hoca her zaman sürpriz transferler yapar. Yasin Bey'e ek olarak bir de merkez orta saha alacağımızı düşünüyorum ben. Bonservis ücreti ödeyip yerli oyuncu almak mantıklı değil, o seviyede bir yerli oyuncu (E.Akbaba hariç, 5 milyon Euro verilecek bir oyuncu değil) bu transfer döneminde bizim ligde yok maalesef. Muğdat vb. gibi oyuncuları transfer etmek sadece kadro şişkinliği yaratır. Sadece bizde değil, diğer kulüplerde de bir hareket yok, döviz kurunun belirsiz olması, en azından temmuz ortasına (seçim sonrasına) kadar bu durumu devam ettirecek gibi görünüyor. Biz hem parası olan, hem de zamanı olan tek kulübüz. Öncelikle bonservissiz iyi yabancı oyuncuları kaçırmamak lazım.
 
Nagatomo ile henüz anlaşılmadı galiba şu an İnter’in oyuncusu. Şampiyonlar liginde de çokça oynamış ve en önemlisi tam bir profesyonel. Geç kalmadan bonservisi alınmalı. Kagawa eskisi gibi mi bilmiyorum ama bence çok faydalı olur gibi hissediyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Campbell ve Balotelli isimleri geçiyor forvete. İkisi de bonservissiz isimler. Aslında Gomis'i iyi bir paraya satıp, ikisini birden alsak çok süper olur. Çünkü Gomis; Balotelli'den 5, Campbell'den 7 yaş büyük oyuncu.
 
Mugdat bildigim 600.000 euro’ya imza atacak. Yasin’den 4 yas daha genc. Yasin senelik 1.800.000 euro isterken, Mugdat daha makul.
 
Mugdat bildigim 600.000 euro’ya imza atacak. Yasin’den 4 yas daha genc. Yasin senelik 1.800.000 euro isterken, Mugdat daha makul.

Muğdat Akhisar'da bundan daha ucuza oynarken bu rakamlar korkunç. Sen Akhisar gibi Allahın köyünde ucuz rakamlara oynuyorsun, Türkiye'nin en büyük kulübü için istediği rakamlar... Asıl fedekarlık yapması gereken o, CV'ne Türkiye'nin en büyük kulübünde oynadım detayı ekleyeceksin, dünya yıldızlarıyla bir arada oynayacaksın, her türlü imkan (yemek, fitness, kamp, sosyal aktiviteler vs) Akhisar'dan iyi olacak, Avrupa maçlarına çıkacaksın bütün bu avantajlara sahip olmak varken kulüp değil oyuncunun fedakarlık yapması gerekiyor. Bunlar kendini ne sanıyor Ronaldo falan mı?
 

Üst