2021-2022 Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Fenerbahçe uzun için Amanda Zahui ile anlaşmış, yine çok iyi kadro kuruyorlar. Koçları çok yeterli bir koç değil bence, daha iyi bir koç olsa Euroleague şampiyonluğu için Ekaterinburg'la yakın düzeyde favori derdim.

Beşiktaş voleybolda şube kapatıyor, efsane hentbol takımını dağıtıyor. Bizim açık ara şampiyonuz dediğimiz Engelsiz Aslanlar ya da su topu takımları bile son birkaç yıldır şampiyon olamıyor. Basketbol ve voleybol takımları, atletizmi, boksu vs. Fenerbahçe'nin futbol dışı şubelerde yaptıklarını kıskanır seviyeye geldim.
 
Iagupova ile 3 yıllık anlaşmış fb. Cevap verebilecek miyiz? Tabii ki hayır. Formaliteye döndü lig.

Ek olarak Stokes ile 3, Kayla ile 2, Sabally ile 1, Jasmine ile 1, Olcay ile 1,Tuğçe ile 1 sözleşme uzattılar. Yerli olarak Manolya Kurtulmuş ve Alperi Onan ile anlaştılar. Dış transferde de Helena Ciak ve Amanda Zahui ile anlaştılar. Geçen seneden çok daha güçlüler. Artık alırlar herhalde bu kupayı😀
 
Beşiktaş Özge Yavaş, İlayda Güner ve Cansu Köksal'ı açıkladı. Fb altyapılı Şelale de Abd'den Bjk'a geliyormuş. Altyapı takip ettiğimiz dönemde en dikkat çekici oyunculardan biriydi, acayip dominant, çok potansiyelli ama müthiş bencil bir oyuncuydu, performansını merakla bekliyorum. Geçen seneki takımdan beğendiğim Melisa İzmit'e gitmiş, İrem Naz, Melek Uzunoğlu ve Elif Bayram takımda kalacaktır muhtemelen. Yerli kadroları fena olmadı ama yabancı tercihleri çok üst seviye oyuncular olmayacaktır büyük ihtimalle. İlayda'yı takip etmekte fayda var, beklenen patlamayı yapamamış olsa da 99 doğumlu, hala çok genç bir oyuncu. Önümüzdeki yıllarda bizim takımda izleme ihtimalimiz yüksek. Melek 2002 ve Elif 2001 doğumlu, onlar da umarım gelişim gösterirler, milli takım havuzuna aday isimler.
 
Parkede artık sadece yürüyen Nilay Kartaltepe'nin nasıl süper ligde oynadığının haberini yapmış bir gazete. Bakan eşi tanıdığı sayesinde.
 
1. Hafta
OGM ORMANSPORİZMİT BELEDİYE
BEŞİKTAŞNESİBE AYDIN
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.HATAYSPOR
BURSA BŞB.ANTALYA 07 BASKET
BELLONA KAYSERİÇBK MERSİN
BOTAŞGALATASARAY
FENERBAHÇEÇANKAYA ÜNİ.
2. Hafta
GALATASARAYÇANKAYA ÜNİ.
ÇBK MERSİNBOTAŞ
ANTALYA 07 BASKETBELLONA KAYSERİ
HATAYSPORBURSA BŞB.
NESİBE AYDINELAZIĞ İL ÖZEL İ.
İZMİT BELEDİYEBEŞİKTAŞ
OGM ORMANSPORFENERBAHÇE
3. Hafta
ÇANKAYA ÜNİ.ÇBK MERSİN
BEŞİKTAŞOGM ORMANSPOR
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.İZMİT BELEDİYE
BURSA BŞB.NESİBE AYDIN
BELLONA KAYSERİHATAYSPOR
BOTAŞANTALYA 07 BASKET
FENERBAHÇEGALATASARAY
4. Hafta
ÇBK MERSİNGALATASARAY
ANTALYA 07 BASKETÇANKAYA ÜNİ.
HATAYSPORBOTAŞ
NESİBE AYDINBELLONA KAYSERİ
İZMİT BELEDİYEBURSA BŞB.
OGM ORMANSPORELAZIĞ İL ÖZEL İ.
BEŞİKTAŞFENERBAHÇE
5. Hafta
ÇANKAYA ÜNİ.HATAYSPOR
GALATASARAYANTALYA 07 BASKET
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.BEŞİKTAŞ
BURSA BŞB.OGM ORMANSPOR
BELLONA KAYSERİİZMİT BELEDİYE
BOTAŞNESİBE AYDIN
FENERBAHÇEÇBK MERSİN



6. Hafta
ANTALYA 07 BASKETÇBK MERSİN
HATAYSPORGALATASARAY
NESİBE AYDINÇANKAYA ÜNİ.
İZMİT BELEDİYEBOTAŞ
OGM ORMANSPORBELLONA KAYSERİ
BEŞİKTAŞBURSA BŞB.
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.FENERBAHÇE
7. Hafta
ÇANKAYA ÜNİ.İZMİT BELEDİYE
GALATASARAYNESİBE AYDIN
ÇBK MERSİNHATAYSPOR
BURSA BŞB.ELAZIĞ İL ÖZEL İ.
BELLONA KAYSERİBEŞİKTAŞ
BOTAŞOGM ORMANSPOR
FENERBAHÇEANTALYA 07 BASKET
8. Hafta
HATAYSPORANTALYA 07 BASKET
NESİBE AYDINÇBK MERSİN
İZMİT BELEDİYEGALATASARAY
OGM ORMANSPORÇANKAYA ÜNİ.
BEŞİKTAŞBOTAŞ
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.BELLONA KAYSERİ
BURSA BŞB.FENERBAHÇE
9. Hafta
ÇANKAYA ÜNİ.BEŞİKTAŞ
GALATASARAYOGM ORMANSPOR
ÇBK MERSİNİZMİT BELEDİYE
ANTALYA 07 BASKETNESİBE AYDIN
BELLONA KAYSERİBURSA BŞB.
BOTAŞELAZIĞ İL ÖZEL İ.
FENERBAHÇEHATAYSPOR
10. Hafta
NESİBE AYDINHATAYSPOR
İZMİT BELEDİYEANTALYA 07 BASKET
OGM ORMANSPORÇBK MERSİN
BEŞİKTAŞGALATASARAY
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.ÇANKAYA ÜNİ.
BURSA BŞB.BOTAŞ
BELLONA KAYSERİFENERBAHÇE



11. Hafta
ÇANKAYA ÜNİ.BURSA BŞB.
GALATASARAYELAZIĞ İL ÖZEL İ.
ÇBK MERSİNBEŞİKTAŞ
ANTALYA 07 BASKETOGM ORMANSPOR
HATAYSPORİZMİT BELEDİYE
BOTAŞBELLONA KAYSERİ
FENERBAHÇENESİBE AYDIN


12. Hafta
İZMİT BELEDİYENESİBE AYDIN
OGM ORMANSPORHATAYSPOR
BEŞİKTAŞANTALYA 07 BASKET
ELAZIĞ İL ÖZEL İ.ÇBK MERSİN
BURSA BŞB.GALATASARAY
BELLONA KAYSERİÇANKAYA ÜNİ.
BOTAŞFENERBAHÇE


13. Hafta -
ÇANKAYA ÜNİ.BOTAŞ
GALATASARAYBELLONA KAYSERİ
ÇBK MERSİNBURSA BŞB.
ANTALYA 07 BASKETELAZIĞ İL ÖZEL İ.
HATAYSPORBEŞİKTAŞ
NESİBE AYDINOGM ORMANSPOR
FENERBAHÇEİZMİT BELEDİYE
 
Bugün bir hazırlık maçı izledim.Galatasaray-Fenerbahçe-Çukurova gibi hedefleri yüksek takımları ayrı tutuyorum.

Diğer takımlarda artık lütfen altyapılara daha fazla önem verilsin.Maçlarda yerli olarak,gelişime açık genç oyuncular oynasın razıyım ben.38 yaşına gelmiş 24 saniye hücum süresinin 20 saniyesini yediren oyuncular izletmeyin bize.Boş şutları airball atan oyuncular izletmeyin.Pas atamazlar,dribbling yapamazlar,uzuna top indiremezler,şut denemekten korkarlar,24 saniye top kayıpları yaparlar veya son saniye çembere top fırlatırlar.Serbest atış desen atamazlar.Ne izletiyorsunuz bize ya ? Memnun musunuz halinizden ?

Kadınlar Basketbol Süper Ligine yakışır yerli oyuncular oynasın artık !
 
Git kendi çiftliğine kardeş, takip edip yazacaksanda burada olman gereken kurallarla üslubunla yaz.. Sizin kadar para dökseydik bu branşa sizden çok şeyler yapardık ...

Neden dökmüyor olmamız, bu arkadaşların burda olmasından daha büyük sorun bence ki sözde Galatasaray'ın ufkunu açan, bambaşka bir vizyon katan yönetimimiz varken.. Galatasaray'da devrim yaptı diyen arkadaşlar bize bi anlatsa da bilsek..

Ayrıca bu site, rakip takım taraftarlarına da gayet açık bildiğim kadarıyla, tabi en azından profil fotoğrafı vs. değiştirmek daha uygun olabilir.
 
Galatasaray'da bir sezon oynamış oynamamış oyuncudan bayrak oyuncu yaratma çabası da bana çok enteresan geliyor yani bu oyuncular para nerdeyse oraya gider Diana Taurasi babasının hayrına gelmedi Galatasaray'a. Anlaşılan yine yönetim dostu yöneticinin elinde kaderine terk edilecek şube. Vizyoner yönetime yakışan hareket, bari NEF'e gidin de üzerine çökeceğiniz bir transfer de kadın takımına yapsın. Bütün işi NEF yapar, ceplerinden beş kuruş para koymazlar burda yönetim güzellemesi okuruz şöyle tarih yazdı böyle tarih çizdi öyle vizyonerler diye. Cebinden para koymayı geçtim şubenin parasını şubeye vermiyorlar, koca WNBA sezonunda kaç dakika oynadığı belli olmayan 1 tane Amerikalıyla sezon açıyoruz şaka gibi. Sonra seçim 3 gün erken, 5 gün geç muhabbetleri. Geçelim bunları geçelim.

Kadın daha göreve dün gelmiş ilk işi yalan söylemek. İnanılır gibi değil cidden ya.
 
Yabancı oyuncular önce paraya sonrasında ilk 5 garantisi olduğu yere bakar. Bria için tag falan açıldığında gereksiz olduğunu, efe hocanın ciddi isteği yoksa neden aldarılmaya çalışıldığını anlamamıştım. Şimdi fenerbahçeye gidince bla bla sporcuya sallayanlar olmuş. Ben ise sporcuya değil, tag açan ve oyuncuya doğuştan galatasaraylıymış gibi hareket edelere kızıyorum. Işıl harici hiçbir oyuncu için özellikle yabancı oyuncular için taraftarın transferde baskı yaratmaması taraftariyim. Zaten her branşta ilgilendiğin oyuncuyu parayla çekmeye veya fiyat yükseltmeye çalışan bir kulüp var, onlara da maskara oluyorlar.
 
1-Jasmine Thomas
2-Alina Iagupova
3-Kayla Mcbride
4-Satou Sabally
5-Amanda Zahui
6-Elizabeth Williams
7-Kiah Stokes
8-Bria Hartley

Euroleague'de geçen sene gibi gruplar 4'lü değil.8'li 2 tane grup var.14 tane maçımız olacak.Hem ligi hemde El'i düşününce bizim 1 tane daha yabancı oyuncu transferi yapmamız lazım.8 yabancıyla sezona girecek olan Fenerbahçe'yi sadece tebrik ederim.Bria transferi olmadıysa başka yabancı oyuncu alalım.Sezon başlıyor artık.
 
valla bu şubeye çok fazla anlam yüklüyorsunuz gibi. alınacak en büyük kupayı aldık hem de ezeli rakibimizden. bundan sonrası hobi benim için. sonuçta amatör branş kızan çok olur bana şimdi ama hayat ve kulüplerin şartları belli ,100 tane taraftar geliyor zaten maçlara ya da takip ediyor... karşı yakanın tek amacı var onlarda en buyuk kupayı almak bunu istiyor haliyle. bu sene de alamazsa kapasınlar şubeyi zaten
 
1-Jasmine Thomas
2-Alina Iagupova
3-Kayla Mcbride
4-Satou Sabally
5-Amanda Zahui
6-Elizabeth Williams
7-Kiah Stokes
8-Bria Hartley

Euroleague'de geçen sene gibi gruplar 4'lü değil.8'li 2 tane grup var.14 tane maçımız olacak.Hem ligi hemde El'i düşününce bizim 1 tane daha yabancı oyuncu transferi yapmamız lazım.8 yabancıyla sezona girecek olan Fenerbahçe'yi sadece tebrik ederim.Bria transferi olmadıysa başka yabancı oyuncu alalım.Sezon başlıyor artık.
Yok artık kusursuz kadro, antrenörde sağlam bakalım uyum nasıl olacak ama Euroleague şampiyonluğuna bu kadar yakın oldukları sezon olmadı herhalde.
 
valla bu şubeye çok fazla anlam yüklüyorsunuz gibi. alınacak en büyük kupayı aldık hem de ezeli rakibimizden. bundan sonrası hobi benim için. sonuçta amatör branş kızan çok olur bana şimdi ama hayat ve kulüplerin şartları belli ,100 tane taraftar geliyor zaten maçlara ya da takip ediyor... karşı yakanın tek amacı var onlarda en buyuk kupayı almak bunu istiyor haliyle. bu sene de alamazsa kapasınlar şubeyi zaten

Mevzu tam olarak bunu belirlemek aslında, buna karar vermek. Bir kısmı kabul edilemez ama bir kısmı da kabul edilebilir realite gibi duruyor maalesef. Soyut olarak kabul edemiyoruz, etmemeliyiz de ama somut olarak da gerçeklikler var. Ancak şu da bir gerçek ki; gereken önem verilip, gereken yatırım da yapıldığında her şubeye çok büyük heyecan duyup çok büyük de destek veriyor Galatasaray taraftarı. Misal son yıllarda kızağa çekilen erkek basketbol takımı 2 maç kazanınca bir anda herkes uyandı ve basketbola yoğunluk arttı taraftar nezdinde.
Yani özetle; bu şubelere üvey evlat gibi davranılmadıkça taraftar desteği her zaman olmuştur, olacaktır da. Zaten 1 kere başarı kazanmak önemli değil, kalıcı olmak önemli.
 
Mevzu bence tam olarak bu değil. Yönetimler göreve gelirken işte kadın basketbol takımı şöyle başarısız, böyle başarısız bu takım Euroleague aldı yakışmıyor bu durum diye konuşuyorlar, şöyle proje böyle vaat veriyorlar. Göreve geldiklerinde verdikleri vaatlerden hiçbir ses yok. Ben FB'nin lüzumsuz para harcadığını düşünmekle birlikte en azından eli yüzü düzgün bi takım kurmak bence çok da absürt bir şey değil ya. Yani gidip Taurasi, EDD falan al demiyoruz yani biz de.
 
Bir kulüp altında kazanma mücadelesi veren her hangi bir kişi ya da takım amatör değildir. Diana Taurisi 1 milyon dolara oynamıştı bizde.
Kelimelerin anlamını bilmeden kullanmayın.
 

Üst