2022-2023 Türkiye Süper Ligi

Başlıyoruz.

“Fenerbahçe, Jorge Jesus’a 2 yılda 14M€ + vergi ödeyecek! Jorge Jesus’un 6 yardımcısına da toplam 1.2M€ + vergi ödenecek. Yani Jesus ve ekibinin 2 yıllık maliyeti 16.4M€ + vergiler!”
 
TL'ye çevirirsek 300 milyon civarı ediyor sanırım. Aziz için borç yaptı diye etrafı yıkanlar; Ali Koç'un 4 yılda çöp oyunculara saçtığı astronomik paraları görmüyor bile. Gerçekten Türkiye çok garip bir ülke.
 
Yalnız anlaşma 1 yıllıkmış sanırım. 1 yıllıksa daha da tuhaf. Şimdi bu adam 1 senede Fener'i şampiyon yapamazsa şey denecek : ''Burası yerli teknik direktörlerin ligi abi''.
 
Jesus kadar kotu bir antrenor yok. fb ye gelen son 20 senedeki en kotu yabanci hoca.Bunu zamanla izleyecegiz. Ilk yariyi zor cikarir.Benfica'daki hali ortadaydi.Ne kadar orada kredisi varsa sonunda kovuldu. Zaten Galatasaray olarak boyle siradan,kibirli hocalari hic dusunmedik,dusunmemeliyiz. Bizim hocamiz belli. Var bir hayalimiz.
 
Lige İstanbulspor'un çıkışına çok sevindim,play off larda desteklediğim takımdı,ligde 3 büyükler dışında illa bir İstanbul takımı olacaksa o da İstanbulspor olmalı,sarı siyah renkleriyle lige çok yakışacaklar,bana o eski zamanları hatırlatıyorlar,aslında çok güzel
bir proje takımı olurlar,ultra zengin kişilerden biri kulübü satın alsa,stadyum yapsalar,yıldızlarla dolu kadrolar kursalar,kısa zamanda taraftar kitleleride oluşur,Başakşehir olacağına İstanbulspor olsun İstanbulun 4. büyüğü
 
Dortmund harici tutunamama söz konusu değil bence. Leipzig in nagelsman ı alma şansı olunca vazgeçtiler ki normal bir karar bence. Sonrasında zaten gladbachtan dortmund yaptı.
 
Emre Mor kazığını Fener de yemek istemiş. Ali Koç 4 yıldır bilfiil geri gitmeyi nasıl başarıyor transferde hayretle izliyorum. Adamın kariyer zirvesi sezonu 4 gol 5 asist. Zaten karakter olarak da sıkıntılı bir tip.
 
Ben Cumhuriyetin 100.yılında üç büyüklerden birinin şampiyon olacağını düşünmüyorum çünkü eskiyi temsil ediyorlar ve eskiyi tamamen silmeye yönelik süreçlerden geçiyoruz,bu yüzden Trabzon olamazsa ya Konya ya da Başakşehir olur,101.yılda üç büyüklerden biri olabilir ama 100.yıl anlamlı,dediğim gibi üç büyükler eski Türkiye'yi temsil ediyorlar,spor kulüplerinin şampiyonluğu üzerinden de vermek istedikleri mesajı verecekler bence,Rize düşmeseydi Rize bile şampiyon olabilir derdim : )
 
Uzakdoğulu adamı 18'e satmışlar-daha doğrusu buyout ödenmiş- ; biz öve öve bitiremediğimiz, UEFA 11'lerine seçilen Brezilyalı futbolcuyu 12'ye vermişiz.
 
Min jae Avrupa’da olsa en az 35 40 ederdi yalnız. Çok iyi stoper
Bence de iyi stoper ama Marcao 'dan daha değerli olduğunu düşünmüyorum. Savunması daha iyi olabilir ama Marcao gibi ayağı düzgün,dikine oynayıp topla çıkabilen ve solak olan stoper sayısı çok azdır. Üstelik Marcao Sevilla' ya ekmek su gibi lazım olan bir adamdı, 2 stoperin satışından 90 milyon euro falan kazanacaklar ve sistemlerine cuk oturan bir adam Marcao. 20-25 bandında satamamak yönetim beceriksizliğidir, 15 e kapatmak da Monchi başarısıdır.
 

Üst