• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Okan Buruk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Tarihin gelmiş geçmiş en ballı kurasıyla başladığın bu yolda kendine yazık ettin. Eşleştiğin takımların daha altında bir takım yok. Son bu, daha alt seviyesi yok. Kurayı bir GS’li ayarlasa ayıp olur diye 2 iyi takım eklerdi, düşün. Ona rağmen bu rezilliklere kadar düşürdün konuyu.

Galatasaray Avrupada “ama Münih’e karşı 45 dk hücum oynadık” avuntusuyla övünecek bir takım değildir.

Takım özellikle Avrupa deplasmanlarında maça konsantre olamıyor. Sürekli basit hatalar. Yani Halı saha maçında yapılmayacak amatör hataları bu sene nerdeyse her Avrupa maçında gördük. Malesef buna çözüm üretemedin hocam.
Tottenham maçına alınıp 3 lü savunmaya ağırlık verdin ama onu oynayacak ne oyuncu var elinde, ne de bu oyunu oynatacak kaliteli yardımcın var.
Bu maç direk sana yazar kusura bakma hocam.

Bu lafları 10 gün sonra onlara yedirmezsen sana da yazıklar olsun deriz hocam. Umarım o zamana kadar toparlarsın.

Evet bu maç Okan hocaya yazar. Ama Allahın izniyle Fenerbahçe maçına kadar takımı toparlayacaktır.

İlk yapması gereken şey artık parti işlerini bitirmesi. Şampiyonluk gelmeden yapılacak bu tarz aktiviteler ertelenmeli.

Evet eleştirilmeli ama istifasını isteyecek kadar da abartıya gidilmemeli. Ben iyi niyetinin kurban olduğunu düşünüyorum. Özellikle başta Muslera, Kaan, Apokerim olmak üzere güvendiği isimlerden bu sene beklediği katkıyı alamadı. Transferde yönetimin arkasında durmaya çalıştı ama yapılan yanlış transferler oyununu bozdu.

O gidince her şeyin düzeleceğini asla düşünmüyorum. Bu hatayı Fatih hocayı gönderip Torrent'i getirince yapmıştık. Bir daha aynı hatayı yapmamalıyız. Okan hocanın istifası takıma sihirli değnek değdirmeyeceği için asla istifa istenmesi ve görevden alınması söz konusu olmamalı.

Ben artık toparlayacağını, bazı inatlarından vazgeçip aynı hataları bir daha yapmayacağını ve 2 senedir göğsümüzü kabarttığı gibi bu sene de Allahın izniyle başarı ve şampiyonluk kabartacağına inanıyorum.

Son düzenleme:
Bu maçta Ezel’in annesi kör Meliha olsa, emekli maaşını alacak olmanın heyecanıyla ayın 15’ini bekleyen sarı kartlı Kaan’ı sağ beke çekmezdi.

“Hazır değil” bahanesiyle Avrupa listesine eklenmeyen Lemina’nın koltuk değnekli hali, Cuesta’ya tur bindirir kimse kusura bakmasın.

Hoca, GS serüvenine çok iyi başlamıştı lâkin giderek yükselmesi gerekirken geriye gitti. Kendini geliştirmek, hatalarından ders almak yerine; inatlaşmayı seçti. Forma adaletini sağlayamadı, papazlarını kötü olsalar da yedek bırakamadı. Takımla bağları günden güne koptu.

Tavanı bu hocanın ne yazık ki. Yerelde iyi, Avrupada kayıp. Lâkin bu durum Galatasaray’ın genlerine ters. Kim olursa olsun bu kadar fiyaskoyu kaldıramaz bu camia. Sezon sonu “sonuç ne olursa olsun” kendisine teşekkür edilmeli.

Hani bir atasözü vardır ya "koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" diye. Süper Lig'de o kadar leş hocalar sayesinde büyük hoca olarak görülüyor ancak gerçek çapı Avrupa maçlarında ortaya çıkıyor. Bugün tarihin en büyük rezaletlerinden biri yaşandı. Kimse kadromuz eksik falan diye bahane uydurmasın. İlk 8 maçta gördük tam kadroyu yine aynı futbol yine aynı sonuçlar. Kaan'ın sağ bek oynarken takıma inanılmaz zarar verdiğini 10 yaşındaki çocuk bile anladı ancak egosu ve inadı Guardiola'dan büyük Okan hoca anlayamadı. Onun bu inadı Galatasaray'ı 2 senedir Avrupa'da nal toplarken görmemize sebep oldu. Bugün Galatasaray tarihinin en rezil maçlarından biri oynandı. Şu oyun ve sonuç belki Atletico, Dortmund gibi takımlara karşı normal karşılanabilir ancak Az Alkmaar gibi takıma karşı olamaz arkadaş! 19 yaşındaki veletler biraz becerikli olsa belki 6-7 atacaktı koskoca Galatasaray'a. Okan hoca çıkmış hala bahane uyduruyor şöyleydik böyleydik. Kaç senedir bu takımdasın Muslera dışındaki bütün oyuncular senin döneminde geldi hala bahane üstüne bahane.

Bu sene şampiyon yapsa da yapmasa da sezon sonu gönderilmeli ben artık Sparta Prag, Az Alkmaar gibi 4. sınıf takımlara bile ezilen bir Galatasaray görmek istemiyorum.

Özellikle 2 büyük sıkıntısı dikkatimi çekiyor.

1- 3lü ya da 4 lüye tam olarak karar vermemesi. Hatta bazen maç içinde bile bunu yapıyor. Bu da haliyle oyuncularda oyun ezberi pratiğini zayıflatıyor. Artık bir karar vermesi ve sezon sonuna kadar onla gitmesi gerekiyor.

2- Özellikle geriye düştüğümüzde yaptığı değişiklikler ile takımı türlü yemeğine çeviriyor. Her değişiklikte oyuncuların yeri değişiyor. Bu da oyunumuzun aksamasına neden oluyor.

Umarım bu 2 hatasından tez zamanda döner.
Ama öncelikli olarak Muslera başta olmak üzere forma adaletini sağlaması gerekiyor.

Avrupa’da başarı için CONTE gelmelidir.

Yok Guardiola 'yi ikna edelim,City'de mutsuz gibi.

Hoca sen dünyanın en şanslı teknik adamısın. 25 yaşında süper yıldızı sana getirip her dediğini alıyorlar ama sahada futbol yok. Reaksiyon vermen gereken 4-1'lik mağlubiyetten sonra dahi sahada futbolun F harfi yok !! Ayıp !
Ama şunu unutma; hafta sonu o algıcı aciz futbol emeklisine karşı kötü sonuçta mayıs ayında İsmail Kartal denen hakem ittirmeli çapsıza verdiğin maçtan daha fazlası olur. Mayıs ayında değilsin henüz şubattasın. Allah bizlere sabır versin daha yolun bitimine 2-3 ay var...

Hoca sen dünyanın en şanslı teknik adamısın. 25 yaşında süper yıldızı sana getirip her dediğini alıyorlar ama sahada futbol yok. Reaksiyon vermen gereken 4-1'lik mağlubiyetten sonra dahi sahada futbolun F harfi yok !! Ayıp !
Ama şunu unutma; hafta sonu o algıcı aciz futbol emeklisine karşı kötü sonuçta mayıs ayında İsmail Kartal denen hakem ittirmeli çapsıza verdiğin maçtan daha fazlası olur. Mayıs ayında değilsin henüz şubattasın. Allah bizlere sabır versin daha yolun bitimine 2-3 ay var...
ya su her dedigini aliyolar lafini birakalim.

Sezon basi Jelert ve Jacobs dogru transferlermi sence? Osimhen transferinide Gardi yapti yönetim degil zaten

Hiç kimsenin bu kadroya böylesine berbat futbol oynatmaya hakkı yok. Avrupada rezil olmadığımız köy takımı kalmadı. Ligde de Rize maçını kalp çarpıntılarıyla bitireceksek, bu takımın teknik direktörü ne yapıyor diye sorarlar adama. O kadar zaman bekledik lâkin yanlışlarından hiçbir şekilde ders almadan inatla hatalarında ısrara devam ediyor. Hâlâ dili dışarda gezen Mertens’in gönlünü yapmanın, oyuna emekli Kaan’ı, veteran Demirbay’ı oyuna sokmanın peşinde. Kendisi bırakmazsa en geç sezon sonu yönetimle birlikte gidecekler.

Rize gibi köy takımını ıkına ıkına yendik diye yine sosyal medyada övülmeye başlanmış. Bugün 1-1 berabere kalsaydık da övülecek miydi? Skor taraftarlığını kenara bırakıp bu takım neden her maç ilk 45 dakikayı çöpe atıyor neden Mertens her maç ilk 11 başlıyor neden Demirbay her maç sonradan giriyor başka girecek oyuncu yokmuş gibi bunları konuşmamız lazım. Doğru yapılmayan şeyleri konuşursak oyunumuzu geliştiririz. Doğru yaptığımız şeyleri konuşmanın bir anlamı yok onları zaten yaptığımız için lideriz ama yapamadıklarımızı da yaparsak o zaman daha iyi şeyler konuşulabilirdi.

Bugünkü 3 puanı “hazır değil” diyerek ilk 11 çıkarmadığı, Avrupa listesine yazmadığı Lemina’ya borçlu.

Umarım bundan sonra formayı ikili ilişkisi iyi olan oyunculara değil hak edenlere verir.

Bu sezon önceki iki sezonki Okan Buruk yok. Eskiden takım form tutması gereken dönemde form tutardı, formayı hak edene verirdi, maçlara yaptığı müdahalelerle oyunu çevirirdi. Bu sezonsa bütün bunların tam tersini yapıyor. Bir insanı ben oldum demek bitirir. Hepimizin her zaman öğreneceği çok şey var, ben böyle istiyorum böyle olacak demekle olmaz. Eğer ben bildiğim gibi devam ederim dersende sonuç Kopenhag Young Boys Alkmaar maçları gibi olur.

Bu sezon önceki iki sezonki Okan Buruk yok. Eskiden takım form tutması gereken dönemde form tutardı, formayı hak edene verirdi, maçlara yaptığı müdahalelerle oyunu çevirirdi. Bu sezonsa bütün bunların tam tersini yapıyor. Bir insanı ben oldum demek bitirir. Hepimizin her zaman öğreneceği çok şey var, ben böyle istiyorum böyle olacak demekle olmaz. Eğer ben bildiğim gibi devam ederim dersende sonuç Kopenhag Young Boys Alkmaar maçları gibi olur.
Buna çok katılıyorum. İlk 2 sezon taraftara güven veren, taraftarın istemediğini yapmayan bir hoca varken şimdi taraftarın istediğini yapmayan, istemediğini yapan bir Okan hoca var. Haliyle taraftar da eskisi gibi destek vermiyor. Çünkü bir insanı "oldum" egosu kibiri bitirir. Maalesef son 2 şampiyonluk Okan hocanın egosunu inadını artırmış her şeyi bildiğini, iyi yaptığını sanıyor. Bu yanlıştan dönmesi ve 2023 model hocaya dönmesi gerekiyor. Fatih hoca da bunu çok yapardı kimse benden iyi bilemez egosu yüzünden başarılı olduğu kadar rezil kepaze olduğu sezonları da çoktur. Kibir gerçekten insana en büyük zararı veren belki de en büyük olgu. Bir insanın "ben artık oldum" demeden kendini sürekli geliştirmeye devam etmesi lazım.

Okan hocam mertensin 90 dakikayı kaldıramıyor olması dikkatinizi çekmezmi?Kaan, Berkan, kerem bunlar takımı kurtaracak oyuncularmı ALLAH aşkına.nedir bu inat? Bu takım tamam zor maç ama Rize'de 86ya kadar bizi kalpten götürecek bir futbol oynamak zorunda mı?ilk iki sezonki Okan hocam nerede ? Futbol bilgine diyeceğimiz yok.amma velakin bu inat ,ve ısrarın hem sana hem camiaya en önemlisi 40 milyon taraftara zarar verecek diye korkmuyor değiliz.

Okan hoca şampiyon olduğu 2 senede sadece saha içi ile uğraştı. Erden Timur onun işini inanılmaz kolaylaştırıyordu. Erden Timur'un gidişi en çok onu yordu. Yönetim çoğu zaman susunca saha içi dışında birde saha dışında mücadele etti. Hakemi ile ayrı, rakip td si ile ayrı, rakip başkanı ile ayrı uğraştı. Bu da onu bence çok yıprattı. Geriye gitmesinde ki en büyük etkenin bu olduğunu düşünüyorum.

Eksiklikleri tabiki var. Daha öncede yazdım. Teknik ekibini nicelik ve nitelik olarak güçlendirmeli. Bazı inatlarından vazgeçmeli. Ama bence en büyük neden Erden Timur gibi bir yönetici eksikliği ve saha içi ile birlikte saha dışında da mücadele etmesi.

Umarım rakip td sine gelecek hafta gereken dersi verir.

Geri