• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Bsl 12. Hafta | Anadolu Efes 92-84 Galatasaray Mct Technic

Puanları 36
Çözümler 0
Web sitesi
x.com
@Anıl Mehmet Yıldırım
Basketbol Süper Lig 12. Hafta Maçı
21.12.2025 Pazar
Basketbol Gelişim Merkezi
13:00

Bir hafta öncesine kadar ligde ve Avrupa'da sıkıntılar yaşayan ve istediği sonuçları ve sıralamayı elde edemeyen rakibimiz, ligde 6 galibiyet 5 mağlubiyet ile hemen ardımızda 6. sırada yer alıyorlar. Çok tartışmalı ve sıkıntılı geçen Kokoskov döneminin ardından takımın başına Pablo Laso'yu getirdiler. İlk önce Fenerbahçe'ye karşı kora kor mücadele edip kaybetmişlerdi ama Zalgiris gibi bir deplasmanda 23 sayılık net bir galibiyet aldılar. Sakatların yavaş yavaş iyileşmesi, rotasyondaki değişimler ve koç değişikliğiyle gelen olumlu hava ile birlikte bir hafta önceki kötü görüntülerinden şu anlık uzaklaşmış görünüyorlar.

Maalesef bir kaç sene önce kimin neden getirdiği anlaşılamayan bir kural ile getirilen deplasman yasağı sebebiyle bu maçta takımımızın yanında yer alamıyoruz. Elbette Galatasaray'a dair bir ürün olmadan salona gidilebilir. Fakat basketbol sevgisi ve lokomotifliği iddiası olan bir kulübün bundan önceki maçlarda sadece takımımızın sayısına alkış yapmasına bile tahammül edemeyerek polislere ve güvenliklere elleriyle insanları hedef gösterip yanında ailesi, kız arkadaşı olmasını farketmeksizin salondan attıran bir Efes anlayışı mevcut. Bu sebeple gitmeyi düşüneceklerin bu konuda da dikkatli olması gerekir. Tabi bu durumu sadece Efes'in söylemleriyle aksiyonları arasındaki fark ile beraber kendi yönetimlerimizin bu konuda kayıtsız kalması ve ses çıkarmaması durumunu da ekleyebiliriz ki Efes'in ben bir tane bile Fenerbahçe sayısına alkış yapan bir kişiyi salondan attığını hiç görmedim. Efes'in bu iki yüzlü durumu ve kulübümüzün vurdumduymazlığı tabi ayrı bir günün tartışma konusu olabilir.

Maalesef bir kaç sene önce kimin neden getirdiği anlaşılamayan bir kural ile getirilen deplasman yasağı sebebiyle bu maçta takımımızın yanında yer alamıyoruz. Elbette Galatasaray'a dair bir ürün olmadan salona gidilebilir. Fakat basketbol sevgisi ve lokomotifliği iddiası olan bir kulübün bundan önceki maçlarda sadece takımımızın sayısına alkış yapmasına bile tahammül edemeyerek polislere ve güvenliklere elleriyle insanları hedef gösterip yanında ailesi, kız arkadaşı olmasını farketmeksizin salondan attıran bir Efes anlayışı mevcut. Bu sebeple gitmeyi düşüneceklerin bu konuda da dikkatli olması gerekir. Tabi bu durumu sadece Efes'in söylemleriyle aksiyonları arasındaki fark ile beraber kendi yönetimlerimizin bu konuda kayıtsız kalması ve ses çıkarmaması durumunu da ekleyebiliriz ki Efes'in ben bir tane bile Fenerbahçe sayısına alkış yapan bir kişiyi salondan attığını hiç görmedim. Efes'in bu iki yüzlü durumu ve kulübümüzün vurdumduymazlığı tabi ayrı bir günün tartışma konusu olabilir.
Bunlar en az fener kadar bizim düşmanımız ama kimse farkında değil. Zaten Galatasaray düşmanı spikeri de menecer yaptılar gerçi iyi oldu bok gibiler.

Yakup Sekizkök beleşe Pablo Laso'dan koçluk dersi alacağı için çok şanslı. 2 Yıldır birçok koçtan "koçluk nasıl yapılır?" dersi alıyor ama en ufak bir şey bile öğrendiğini göremedik. Arada Galatasaray'ın son 8 yıldır en büyük bütçeleri çöpe atılıyor. Hesap soran da yok.

Pazar öğlen saat 14:45'te Yakup Sekizkök başlığında görüşmek üzere...

Geçen hafta olsa belki bir ihtimalimiz vardı diyeceğim de şu anda hiç yok.

Rakibin maçı ciddiye almamasını, son derece lakayt oynamasını ummaktan başka bir şey yapılamayacak maç. Rakip takım sezona koçsuz başladı, bu lakayt oynama kotasını da önceki maçlarda fazlasıyla doldurdu. Olası bir mağlubiyetinizde ise bahane dünden hazır, " Anadolu Efes bizim rakibimiz değil" vs.

Son düzenleme:
Efes, Cuma akşamı Dubai ile oynadıktan sonra 40 saat dolmadan bize karşı oynayacak. Aslında epey yorgunlar, yenmek için daha iyi bir fikstür olamazdı.

1.çeyrek yaptığımız ilk 4 faul de serbest atışa dönüştü. Pes Vallahi pes, bu kadarı amatör liglerde olmaz, göremezsin. (8 sayı yedik)

Sadece bizim için değil ki. 2 takım da neredeyse aynı serbest atışı kullanmış. Daha ilk çeyrek bitimine 2-3 dakika varken 14 serbest atış kullanıldı maçta.

Hücumda tembel davranıp kaymaları yapamayan oyuncular var. Can mesela dili dışarıda bıraktı rakibi, kayamadı adamına. Bomboş sayı yedik.

Sadece bizim için değil ki. 2 takım da neredeyse aynı serbest atışı kullanmış. Daha ilk çeyrek bitimine 2-3 dakika varken 14 serbest atış kullanıldı maçta.
Derdim aslında “faul yapıyorsan atışa müsade etme” sistemini hala oturtamamız. İlk 2 faul de 6 sayı yedik, rakibe de ümit veriyorsun. Yap faulunu pozisyonu bitir

Efes, fb gibi takımları yeneceksen SAVUNMA yapacaksın. Bizde şu an savunmanın S'si yok.

Şu darmadağın efes ilk yarı koparacak maçı. Yemin ediyorum yoruldum artık.

Geçen seneden daha kötü oynuyoruz

Mccollum da gününde değil. Omoruyi dışında çabalayan da yok. Gillessipe'ye tahammül edemedi hemen çıkardı. Palmer'a kalacak yine direksiyon. Cummings'in yokluğu çok belli.

8/1 üçlük atarak
Büyükçekmeceyi bile yenemezsin

Lloyd Muhsin pozisyonunda formaları değiştir hücum faul çalarlar

Valla efes de seviniyordur. Hazırlık maçı gibi maç oluyor diye.

Bu maça nasıl hazırlandık gerçekten çok merak ediyorum. Ne hücum setleri çalıştı takım. 4-5 top potaya bile atılamadı. Son 11 saniye. Top Can ın elinde süre bitti. Gerçekten çok yazık.

Geri