#17 Sertaç Şanlı

Neler yazılmış neler. Yazanlar acaba okuyor mudur şimdi bunları. Euroleague'in elit uzunlarından biri oldu beğenmeyip gönderdiğimiz Sertaç.

Hiçbir şeyi beğenmeme konusunda iflah olmayız.

Sertaç Şanlı, bu muhteşem gelişimi nasıl sağladı, anlayabilmiş değilim.

Galatasaray dönemlerinde şutu iyi olan ama fiziği çok yetersiz, temas aldı mı dağılan, tedirgin ve ayakları üzerinde güçlü duramayan bir oyuncu profili çiziyordu hep. Adam bildiğin bambaşka bir şeye dönüştü. Dönüşümüne bu kadar şaşırdığım başka bir profesyonel sporcu daha hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa da hatırlatsın lütfen.

Tebrikler Sertaç. Saygının en büyüğünü hak ediyorsun gerçekten...
 
Bizim sorunumuz bence sporcularımızın 25li yaşlarda olgunlaşması ve 29-30 yaşında da en üst noktaları görüyorlar 20 yaşında çok yetenekli olsa da 30 yaşında ki halini öngöremiyoruz son 30 yılda bunun dışında tek örnek bence arda o da tam olgunlaşma döneminde doğru takıma gitti
 
10 yıl balıklar için kısa bir hafıza dilimi, doğrudur. Birinin 10 yılda geldiği nokta ortadayken diğerinin 10 yılda asla gidemediği nokta da ortada. O sizin görüşünüzdür, saygı duyarım. Saçma sapan diyemem görüşünüze.
 
Sertaç ve melihi erken yaşlarda getirip yollamıştık yetersiz diye. Melih euroleague şampiyonluğu yaşadı, Sertaçta çok yaklaştı. Ikisi de o yolda kulübünde ciddi katkı verdiler.
 
Sertaç ve melihi erken yaşlarda getirip yollamıştık yetersiz diye. Melih euroleague şampiyonluğu yaşadı, Sertaçta çok yaklaştı. Ikisi de o yolda kulübünde ciddi katkı verdiler.
O yaşta yetersizdiler yada tam tersi Barış Ermiş gibi posası çıktıktan sonra para dökmenin de anlamı yok.

18-19 yaşında fiziksel gelişimi tam oturmamış, özgüven saglamak ve acemiliği atması için stres altında olmadan rahatça süre bulabileceği dar rotasyonlu ligin küçük bütçeli takımlarında sorumluluk alarak geçirmek oyuncu gelişimi için nerdeyse şart.

20-23 yaş aralığında 1.ligde 2-3 sezon bu şekilde küçük takımlarda doğru şekilde forma giyen potansiyel oyuncu potansiyeline yaklaşabiliyor sonrasında iddialı bir takımda oynayabilecek hale gelebiliyor. Çok yetenekli oyuncuları kast etmiyorum burada. Sertaç ve Melih 'i cok kucuk ve ham hâlde aldık. Sertaç ayakta duramıyordu Melih daha çok hamdı. Asım Pars Muhammed Baygül Can Korkmaz Egemen Güven vb. çoğu oyuncunun asıl transfer edilmesi gereken zamanı küçuk takımlarda 2 sezon piştikten sonra. Ilkan'i Karşıyaka ya kiralamak doğruydu iyide geldi oyuncuya ama kulübün hatası oyuncunun hatası vs. ve sakatlık olmasaydı Ilkan şimdi ligin kayda değer uzunlarından olurdu.

Ayberk bizde ciddi süre alamıyor fiziği ince, 2 sezon Afyonda oynasın sonra cok daha iyi bir Ayberk izleyebiliriz belki. Biz ise olmuş 23-26 yaş arası oyunculara yönelmeliyiz Egemen Okben Mert Celep Yiğit Berk Uğurlu vb. başaltı seviyenin tecrübe kazanmış yerlilerine.
 

Üst