#17 Sertaç Şanlı

Hocam Sertaç'ın inanılmaz düzgün bilekleri var. Yani çok düzgün şut atıyor ve sokuyor da aslında. Siena maçında hayran kalmıştım mesela uzun mesafeli atış çalıştı ve çok başarılıydı. Ama madalyonun diğer tarafına bakıyoruz bu oyuncu 2.14 boyunda ve sertlik denen bişey yok. Alakası bile yok. Sırtı dönük oyun pozisyon alma yardımlara nasıl ve zaman gideceği topu aldığı zaman pas mı verceek yere vurup öyle mi bitirecek. Çünkü Siena maçında da steps yaptı ve Oktay hoca oyundan aldı kendisini. 2.14 lük bir adamda olmayacak derece şutu düzgün ama 2.14 lük bir adamda kesin olacak olan sertliğin %100 de 10 u bile yok böyle enteresan bir arkadaşımız Sertaç:)
 
Aslında dışardan çok iyi şut atıyor,yerli olarak baktığımızda 3lük atabilen kaç pivot var ki?Ama kendisi Galatasaray maçlarında denemiyor bunu hiç belkide çekiiyor olabilir.Tofaştayken denerdi hep
 
allah vergisi boyun var azıcık gir şu salona agırlık çalış güçlen...şu haliyle birebirde potaya kadar itemeyecek bir pivot yok sertaçı...zell wessonla bire bir kaldıgını hayal ettim de yazık olur resmen...
 
Bugün tek artısı yaklaşık 2 dakikada hiç faul yapmaması ya da yapacak pozisyon bulamaması birde o son pozisyonu nasıl değerlendiremedi tamam belki çok basitti ama baktığınızda genç bir oyuncunun her pozisyonu değerlendirmesi gerekir.
Faul konusuna gelincede tabi bu işin esprisi ama son zamanlarda Oktay hocanın da Sertaç'a en çok kızdığı nokta bu fauller 5 dk oynuyor 4 faul alıyor :(
 
Sertaç bu yıl elindeki fırsatı çok iyi değerlendirmeli ki seneye takımda kalsın çünkü İlkan Karaman fırtına gibi geliyor onu da Mahmuti törpüleyecektir şüphesiz ama şu anki konumu itibariyle Sertaç gidici görünüyor seneye... Ama biz inanıyoruz ki Sertaç elindeki fırsatı değerlendirip hocasından süre alacak ve kendini kanıtlayacak, bol şans ve bolca çalışması temennisiyle...
 
Sertaç pota altındaki bitiriciliğini mutlaka geliştirmeli,dün Mersin maçında da bir türlü pozisyonları rahat bitiremedi.Ayrıca pozisyona girmede de sıkıntısı var,bunları geliştirmesi lazım.Olumlu bir nokta ise 5/5 attı serbest atışları,bir pivot için serbest atışlar çok önemli,zaten kendisinin düzgün bir bileği var 3lük de atabiliyor ama Galatasarayda hiç denemedi
 
Omzundan sakatlanıp sezonu kapatmış kendisi. Omuz sakatlığı ciddidir.Semih'e,Gökhan'a bakınca daha iyi anlıyorum inşallah kronik bir hal alıp kariyerinin önüne geçmez.Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletelim...
 
Kendini geliştirebileceği bir sezonu kapattı. Çok yazık. İnşallah çabuk iyileşir de bir uzun için büyük avantaj olan şut tekniğine ilaveten gerçek bir pivotta olması gereken post up ve pick n roll'ü de öğrenir.
 
Florya'da tedavi oluyorsan sakın Gökhan Zan abinle konuşma görüşme Sertaç :) Hatta tavsiye vermeye kalkarsa dediğinin tam tersini uygula. Aman diyelim :)
 
Sertaç'tan genel olarak çok ümitli değilim, eksik yönleri ve zaafları çok fazla ama bu gece Siena karşısında iyi istatistik yapmış: 26 dakikada 7/9 saha içi isabetiyle 14 sayı, 5 asist.
 
Hem futbol hem basketbolda hep hayalimdir genç ve cok koşan ve yırtıcı, dişleyen birer takımımız olsun.. O yüzden 20'li yaşların başlarındaki her oyuncuyu ilgiyle takip ederim hele ki kadroda görmek cok mutlu eder.. Insallah sertaç'da tez zamanda gelişimini tamamlar ve takıma monte olur.. Siena istatistikleri başlangıç olsun sertaç..
 
Sertaç'ın ben hiçbir zaman dominant bir uzun olamayacağını düşünüyorum ancak umutsuz bir projede değil, en azından bir Andric olabilecek potansiyeli var. Bilekleri yumuşak, şut özelliği kazanabilir, pick and roll oynamaya müsait.
 
Geçen sene izlediğim maçlarda o kadar silikti ki hiç bir ışık göremiyordum kendisinde, amaçsız bir oyuncu gibi görünüyordu. Hani biraz mücadele etse, topu eline alıp bir şeylere çabalayıp sürekli hata yapsa bile kabulümdür ama o bile yoktu sadece sahada git gel yapıyordu. Siena karşısında iyi oynamış ama belli olmaz bu seneyi de boş geçerse artık asansör takımlarda dolanır gibime geliyor.
 
Sertaç için Andriç örneği iyi bir örnek bence iyi bir rotasyon oyuncusu olabilir...bileğinin iyi olduğunu düşünüyorum-pick and roll oynayabileceğini bende düşünüyorum...
 
Sertaç'da, Andric potansiyeli görmek nasıl bir kafa bunu anlayamadım doğrusu.

Andric çok özel bir pota altı skoreri[bitiricisi],yılların Euroleague oyuncusu ve her Euroleague takımının kendisinde görmek isteyeceği bir oyuncu.

Sertaç ise sadece 2.12 boya sahip ve arada sırada şut atabilen bir uzun.Andric'le kıyaslanabilecek hiçbir özelliğe sahip değil.Ve herşeyin ötesinde hem çok güçsüz hemde çok yavaş bir pota altı oyuncusu.

Luksa Andric gibi takımın tüm hücum varyasyonlarını ve takımın hücum kapasitesini değiştirebilecek bir pivot bir daha zor gelir bu klube.
 
Sertaç'da, Andric potansiyeli görmek nasıl bir kafa bunu anlayamadım doğrusu.

Andric çok özel bir pota altı skoreri[bitiricisi],yılların Euroleague oyuncusu ve her Euroleague takımının kendisinde görmek isteyeceği bir oyuncu.

Sertaç ise sadece 2.12 boya sahip ve arada sırada şut atabilen bir uzun.Andric'le kıyaslanabilecek hiçbir özelliğe sahip değil.Ve herşeyin ötesinde hem çok güçsüz hemde çok yavaş bir pota altı oyuncusu.

Luksa Andric gibi takımın tüm hücum varyasyonlarını ve takımın hücum kapasitesini değiştirebilecek bir pivot bir daha zor gelir bu klube.

Andriç örnek olabilir sertaç için bence pick and roll ve orta mesafe şutunu geliştirmeli...bu arada herkesin kendi düşüncesine saygı duymak gerekir... mesela bence Andriçi çok sevdiğin için bu yorum yazmışsın öyle bir Andriç tarifi ki Krstiç zannederim isim görmesem...Ben şahsen andriçin özel bir euroleague oyuncusu olmadığını düşünüyorum en büyük sorunu istikrar ve pota altında o sertliği getirememesi....mehmet yağmura önündeki ribaundu verende kirilenkonun üstünden smaç basanda andriç bence çok istikrarsızdı ama gitmesine bende çok üzülmüştüm...
 

Üst