2008-2009 NBA Play-Offları (Eşleşmeler)

Houston büyük avantaj sağladığı eşleşme de, turu geçebilme şansı yakalamışken kızdırılması en son gereken oyuncuyu kızdırarak hatta delirterek bu avantajını yitirdiği seri olmuştur..
 
Houston Rockets turu 4-2 geçer eğer bir süpriz yaşanmazsa... Bundan sonra ki 2 maç Toyata Center'de ve Lakers kendi evinde yenilmesi imkansız olan bir takım iken,Rockets Staples'ta Lakers'dan bir maç koparabildiğiyse Toyata Center'deki 2 maçı da vermez. Seri 3-1 olur. Sonra ki bir maç Staples'ta ve Lakers o maçı alacak mecburen(3-2). Sonra ki maç tekrar Toyata Center'da ya Rockets maçı alır 4-2 biter bu iş der -ki ben inanıyorum buna ya da kaybeder seri 3-3 olur,Staples'te o maçı artık vermez Kobe gibi ellerinde büyük bir koz varken seriyi 4-3 geçer Lakers.

Bu seri de T-Mac,Kobe çekişmesi ne zevkli olurdu... 2005-06 sezonunu çok arıyorum çoook...

k-376672-esasoglan.jpg


Özlettin kendini esas oğlan. Birgün döneceksin inanıyorum!!
Bu arada kısmetse hacca gidecek... :)

k-376670-t_mac.gif


Mvp LeBron senin antremanlarda çalıştığını esas oğlan maç esnasında canı sıkıldıkça yapıyordu!! ;)

k-376671-geliyoruz.jpg


Geliyoruz gümbür gümbür...

k-376673-toyata.jpg


Ron Artest'e aynı yaptığın hareketi burada da yapsana Kobecik? :p Çakal Fisher ve saz arkadaşları işi TOYATA CENTER'de B-İ-T-İ-R-E-C-E-Ğ-İ-Z!!
 
burak gayet iyimsersin.. :) Allah gönlünüze göre versin ama bunlar bana rüya gibi geldi.. Bir de bence T-mac den ümidi kes gitsin.. Ne verdi ki rocketsa.. Şehir de bıktı onun bitmeyen sırt ağrılarından, sakatlıklarından.. takım yao nun artık.. t-mac sz daha başarılısınız.. boşver.. bana göre nba in en overpaid, overrated adamlarından birisidir t-mac.. sırf göze hoş gelen hareketleri var diye abartılıyor.. kızma bana burakcım..benim fikrim bu..
 
Billups-AI takasının gerçekleştiği gün söylediğim söz ve Uğur Yılmaz kardeşimin söylediği söz :)

Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Burak Barut":379u1xyg]Şuradan çıkan sonuç bu sene Detroit asla şampiyon olamaz, Denver kesinlikle batı finalinin en güçlü adayı konumuna geldi bence.
Nasıl bir mantıktır Billups'ı vermek yahu :?
Denver Batı Finali'nin en güçlü adayı konumuna geldi(!) Bence böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum Emre Abi'nin de söylediği gibi McDyess Denver'da oynamak istemiyor. Sözleşmesini feshedebilir veya emekliliğini isteyebilir. Yani benim gözümde Billups-Iverson takası Nuggets'a çbir final getirmez. Billups tabiki katkı verecektir. Fakat Denver'a gelene kadar Batı zirvesi için aday sayısı çok. Onlar ilk önce gruplarındaki Utah ile başa çıksınlar...
Detroit ile AI ile önemli bir hamle yaptı. Bu hamle sene içinde AI'dan verim almak. Hem de sene sonu biten kontratı ile oluşan boşluk syaesinde piyasada etkin rol almak şeklinde olacaktır...[/quote:379u1xyg]



Tecrübe be Uğurcum :)


Denver önce Hornets'i sonra da Dallas'ı eledi ve Lakers'ı da büyük olasılıkla eleyecekler gibi geliyor.
 
Bir kez daha anlamış oldum ki ''Büyük lokma ye, büyük konuşma'' sözü gerçekten işliyor. :)
Aslında NBA Finali'nde ya Denver gelirse diye çekincelerim yok değil. Sonuçta onlar da müthiş bir ivme ile geliyorlar. Ancak biran düşünüp bekliyorum. Aklıma geliyor: Alperen kardeşim Denver'ı destekliyordu. Bu da demek oluyor ki Denver'ın sırtı yerden kalkmaz. :) Bunun yanında bir de ev sahibi avantajının bizden yana olacağını düşünürsek.
Bu öngörü için tebrik etmekten başka yapacak birşey yok. Tecrübe gerçekten de önemliymiş... :)
 
Önce Burak Abi'ye cevap vereyim sıra sana da gelecek Uğur. :)

Burak Abi demişsin ki nasıl bir mantıktır Billups'ı vermek, kuvvetle muhtemel anlatacaklarımı biliyorsun fakat ben bilmiyor olma ihtimaline binaen açıklayım istersen.

2009 ve 2010 sezonları,özellikle de 2010 sezonu, NBA'in uzun zamandır görmediği derecede iyi oyunculara sahip bir free agent dönemine ev sahipliği yapacak. Bu dönemde free agent olacak oyuncular arasında 2009 yılı için Memo,Carlos Boozer,Matrix,Ben Gordon ve Lamar Odom gibi önemli oyuncular yer alıyor. 2010 yılı içinde boşa çıkacak oyunculardan bahsetmeme bile gerek yok aslında. Lebron James,Chris Bosh,Dwayne Wade bunlardan sadece birkaçı. Free agent piyasası yönüyle olaya bakarsak durum bu şekilde. İsterseniz bir de Pistons açısından meseleyi inceleyelim. Elinizde altı sezondur 50 galibiyeti aşan ve doğu finali yapan bir takım,bir çekirdek var. Bu çekirdek doğal olarak yaşlanmaya başlamış fakat. Sheed,Billups ve McDyess gibi sürükleyiciler kariyerlerinin sonlarına doğru yaklaşmış durumda. Bunun yanında dediğimiz gibi yaşlanmaya başlamış olan Billups'ın arkasından da yetenekli bir point guard geliyor. Hal böyle olunca Joe-D da Billups'ı takas etti. Bunu yaparken bir taşla dört kuş vurma hedefindeydi:

-Aİ gibi bir ateşi kadroya dahil edip, onun şampiyonluk aşkıyla birlikte belki bir şampiyonluğa ulaşabilmek.
-Rodney Stuckey'in önünü açmak.
-Sezon sonunda yahut 2010 yılı sonunda Aİ'yi takımdan gönderip Salary'de ciddi bir boşluk oluşturmak ve bu boşluk ile birlikte iyi oyuncuları kadroya dahil edebilmek.
-Yaşlanmış Yeni Nesil Bad Boys'un yerine Bad Boys 3 ün temellerini inşaa etmeye başlamak.

Bu hedeflerinden en önemlisi son söylediğim hedefti doğal olarak. Diğerleri olsa da olur olmasa da olur hesabı. Ve şu anda Rasheed Wallace ve Allen İverson ile büyük ihtimal yollar ayrılacak. Salary'de oluşacak boşlukla yapılması hedeflenenler de şimdilik şunlar:

Rip Hamilton-David West takası(Prince'in de işin içinde olduğu farklı bir senaryo da izlenebilir.). Ben Gordon'un takıma dahil edilmesi. Mehmet Okur'un Pistons'a dönüşü. Bu durumda kadromuz şu şekilde olacak.

Stuckey
Gordon
Prince(Odom-Matrix)
West
Memo
(Her ne kadar bu takımı Kerem Seçer beğenmese de bana iyi bir takım gibi geliyor. :))
En büyük bombayı da daha yeni söylüyorum. CP3 ile ilgileniyoruz, takıma katmamız olası kendisini.

Normalde takımlar en aşağı üç beş sezonlarını çöpe atarlar yeni bir takım kurduklarında, o çöpe atma da kimi zaman salary e oynama,kimi zaman play-off a oynama şeklinde olur ve takımlar bu sürenin sonunda ancak Play-Off a kalabilirler ama üstün zekalı Joe Dumars sayesinde biz belki de Play-Off suz sezon görmeden yeni takımımızı kurmuş olacağız bile.

Go Pistons Go!!!

Gelelim Uğur kardeşim sana, ümidim o yöndeki tüm bu takılmalarınıza Billups'ın eliyle cevap verebileceğim. Son gülen iyi gülermiş, Pistons şampiyonluğu kadar olmasa da beni çok mutlu edecektir Denver'ın kupayı alması....
 
Gordon, Pistons'a iyi gider ama pota altınız zayıf olur Alperen. West de Memo da dışardan oynamayı seven adamlar. İkisi de hücumda dış şut üzerine oynayan, fazla pota altı oyunlarını sevmeyen tipte oyuncular. Savunma tarafında yine Memo iyidir ama dediğim gibi hücumda o şutlar girmeyebilir.

3 numarada ise tavsiyem Prince'ten kurtulmanız yönünde. LeBron'un ona yaptıklarından sonra o ömrü boyunca kendini biraz zor toparlar. Rüyalarına giriyordur LeBron...
 
Sakat idi bu eşleşmede Prince,ondan öyle oldu.

İki sene öncesinde 7 maçlık seride Lebron'un sadece iki maçta iyi oynayabildiğini hatırlatmak isterim Uğurcum. :)
 
Emre Yuksel' Alıntı:
burak gayet iyimsersin.. :) Allah gönlünüze göre versin ama bunlar bana rüya gibi geldi.. Bir de bence T-mac den ümidi kes gitsin.. Ne verdi ki rocketsa.. Şehir de bıktı onun bitmeyen sırt ağrılarından, sakatlıklarından.. takım yao nun artık.. t-mac sz daha başarılısınız.. boşver.. bana göre nba in en overpaid, overrated adamlarından birisidir t-mac.. sırf göze hoş gelen hareketleri var diye abartılıyor.. kızma bana burakcım..benim fikrim bu..
Emre abi estafirullah fikrine saygım sonsuz zaten katılıyorum da ama ben 2001'den beri Nba takip ederim o zaman da T-Mac zamanı Orlando'da nereyi açsam o var.Kısacası onla büyüdüm bırakmak kolay olmuyor bırakmam da zaten. Varsın sakat olsun Nba'de büyük oyuncu diye geçiyor, geçmese de benim için büyük oyuncu! İmkansız denilebilecek şeyleri başarmış bir isim. Bu adamı sevdiren; hırsı,tarzı ve hayatı... Rockets daha başarılı böyle bu takım başarılı olacaksa t-mac varsın sakat olsun, zaten sakal da bırakmış oğlan hacca gitmeye kararlı gibi gözüküyor. :)
 
Elveda Houston...

Elveda "0" Aaron Brooks...

Evet Houston maçı ve seriyi kaybetti ama kazandığı çok önemli bir şey var...
İnanılmaz bir oyun kurucu kazandılar... "0" Aaron Brooks sayesinde bu serinin 4. maçını asla unutmayacağım...
(Yazı biraz duygusal oldu gibi :) )
 
yatın kalkın Allah'a şükredin iyi ki yao,t-mac,mutombo sakat diye.Diğerlerini saymıyorum onları adamdan mı sayıyorsun derler! Gasol meydanı boş buldu 21 sayı 18 rib. Lavuk sezonda 81 maç vardı o zaman nerdeydin Yao karşısında da böyle oynayabildin mi? Tabii oynayamaz gücü horoza yetmez tavuğa diklenir. :) Neyse söyleyecek bir şeyim yok belki 4-3 kaybettik ben mutluyum çünkü; brooks'u,scola'yı,battier'in ne kadar hırslı ve gerçek kimliğini gördük bu cok önemli. Kobe oğlanı sen kendini büyük oyuncu diye zannet dur aslanım.Nuggets'ı geçemeyeceksiniz bundan hiç şüphem yok taş çatlasa 2 maç koparırsınız.O artest'e yaptığını aman Kenyon'a falan yapma tır gibi üzerinden geçer aman haa! Oldu ki kazadır geçtiniz LeBron tek başına 4-0 geçer sizi :)

Bunu çok rahat söyleyebilirim güçsüz bir takıma karşı bu kadar zorlanan bir oyuncusun sen Kobe!

KİNG=MVP=LEBRON JAMES 23 > kobe !!

tebrik etmeyeceğim çünkü; harbiden tebrik edilecek bir tarafı yok.İnşallah Denver 4-0 geçer,Kobe'de sakatlanır basketbolu sakat oynasın tek dileğim bu! Hadi İNŞALLAH...
 
orlando, ilk molaya kadar oldukca iyi.

defansif anlamda basarili olmalarinin yaninda, alston ektra performans veriyor.

play-offlarda mac sonlarini iyi oynamayadigini bildigimiz orlandonun, tum maci bu sekilde goturmesi sart.
 
ilk periyod 10 sayi farkla gecildi, orlando yine hucumda tikansa da donem donem, yuksek ucluk yuzdesi hala farkin belli bir noktada kalmasini sagliyor.
 
ilk yari 7 sayi farkla kapandi. ancak fark ne olursa olsun, boston son periyodda gelip maci alacakmis gibi bir hava var, ustelik ray allen da geri donmus gibi.

orlando da ise, pietrus ikinci cok kritik uclugunu atti, sanki daha fazla sure almali. hido ve howard da uc faulle kapatti ilk yariyi, sorun cikarmasi muhtemel faullerin.
 
Kalbim Hidayet ile ama Savas Abi'nin dediği gibi Boston maçın sonlarında tokatlayıp geçer gibi. İşin kötüsü fark 20 olsa 30 olsa bile kimse Orlonda kazandı diyemez çünkü Boston çok geri döndü oralardan. 50 sayı fark anca kurtarır :)
 
Turkoglu..

nedense oldum olasi pek hazzedemedigim hido, 3. ceyrekteki oyunuyla tutmayi basardi orlandayi oyunda.

son periyoda girilirken fark 5, galibi boston un yapacaklarindan cok, orlandonun son dakikalardaki baskiyi kaldirip kaldiramayacaginin belirleyecegi kanaatindeyim.

bir de pietrus daha fazla sure almali son ceyrekte..
 
son 8 dakika, fark 15 sayi.

hidayet belki de kariyerinin en iyi macini cikartiyor, pietrus keza inanilmaz katki veriyor.

su an icin orlando adina tek handikap howard in 5 faulu.

lets go magic..
 

Üst