2009/2010 Avrupada Transfer Dönemi

Bunu engellemek adına önce Bosman yasasını sonrada 30 yaş üstü futbolcular için bonservis düzenlemesine gitti FİFA.Fakat genç veya popüler futbolcular için para her kapıyı kırıyor bunun önüne geçmenin tek yolu.NBA tarzı yıllık transfer harcalamalarına bir sınır koymaktır.
 
Robben Bayern'de Sneijder Inter'de

Real Madrid Hollandalı futbolcularından Arjen Robben'i 25 milyon Euro karşılığında Bayern Münih'e, Wesley Sneijder'i de 15 milyon Euro'ya İnter'e verdi.

İspanyol basını, Real Madrid'in, Hollandalı futbolcularından Arjen Robben'i Bayern Münih'e, Wesley Sneijder'i de İnter'e sattığını yazdı.

Basında yer alan haberlerde, Sneijder'in istemese de Real Madrid'in zorlamasıyla İnter'e gitmesinin ardından Robben'in Alman kulübü Bayern Münih ile anlaştığı bildirildi. Teknik direktör Manuel Pellegeri'nin takımda kalmasını istediği Robben'in Bayern Münih'e gidecek olması sürpriz bir gelişme olarak gösterilirken, Real Madrid'in 25 milyon Euro bonservis bedeli alacağı belirtildi.

Robben, 2007 yılında 36 milyon Euro karşılığında Chelsea'den Real Madrid'e gelmişti.

Bu arada 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalya'nın İnter takımına transfer olan Sneijder, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, ''Çok garip şeyler oldu. Teknik direktör beni isterken, kulüpte bazı kişiler aynı düşünmedi. Bana çok kötü davrandılar ama gerçekten bunları konuşmak istemiyorum. Başım dik gidiyorum ve İnter'de oynayacak olmaktan memnunum'' dedi.
 
Robben haberini ilk olarak Alman gazetesi TZ çıkardı..İspanya'da da çıkmış bu haber lakin bana göre Real , Robben'i kolay kolay bırakmaz..

Sneijder'in gitmesine ise üzüldüm bir Madrid taraftarı olarak lakin , Xabi Alonso , Lass , M.Diarra , Kaka , Guti gibi adamların arasından forma şansı bulması çok zor idi..

Bu arada Barcelona , Shaktar Donetsk takımından Dmytro Chygrynskiy'i transfer etti..
 
Robben ve Sneijder'den sonra Van der Vaart da yakın bi zamanda takımdan ayrılır.Nedenini bilmiyorum fakat takımdaki tüm Hollandalıların bileti kesilmiş gözüküyor.
 
Robben , Bayern Münih ile 4 yıllık sözleşme imzaladı..Oyuncunun kulübüne bonservis bedeli olarak 24 milyon euro ödenecek..

robben_fcb_280809.jpg

Madrid'de ciddi anlamda bir Hollandalı operasyonu aldı başını gidiyor..Hazırlık maçlarındaki performansına rağmen Robben'i bile gönderdiler..

Bu arada Bayern Münih sitesinde gördüğüme göre , Robben 10 numaralı formayı giyecek..
 
robben çok iyi transfer, bunu en başta söyleyeyim.

ama bu bayern akıllanmayacak defans hattı dökülüyor ama ben şimdiye kadar bu yönde bir girişim olduğunu duymadım, okumadım.

koskoca bayern van buytene kalmışsa vah ki vah...
 
İlginç son dakika transferleri var gerçekten. Barcelona' nın golcüsü Gudjohnsen, Monaco ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Bu transfer yıllardır suskun olan Monaco' yu harekete mi geçirecek, yoksa bir yıldız sönüp gidecek mi?

Sevdiğim bir başka golcü Klasnic, Bolton ile anlaştı. Kendisi böbrek naklinden sonra toparlanamadı ama Bolton' da Elmander ile iyi bir ikili olabilirler.

Barcelona' lı Henrique kiralık olarak R.Santander' e transfer oldu.
 
Şu bizim aldığımız yabancı oyunculara verdiğimiz bonservis paraları,Stuttgat'ın Kuzmanovic gibi geleceği çok parlak biri için verdiği bonservis parasıyla, Beşiktaş'ın son yaptığı Tabata transferini bir arada düşünüyorumda...

Yıldırım Demirören bizim için bulunmaz bir nimet.Kendisinin değerini bilelim.Onu çok eleştirmeyelim. :p
 
Messi, Barcelona ile sözleşmesini 2016`ya kadar uzattı.
Everton, bonservisi elinde olan Avustralya`lı Milli kanat oyuncusu Lucas Neill`i renklerine bağladı.
Santos, Fenerbahçe`yle yolları ayrılan Brezilya`lı defans Edu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
West Ham, bonservisi elinde olan Meksika`lı forvet Guillermo Franco ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Olimpiyakos, Fenerbahçe`nin eski teknik direktörü Arthur Zico ile anlaştı.
 

Üst