2010 Gazi Koşusu

Türk yarışçılığının en büyük koşusu olan ve Atatürk adına koşulan GAZİ KOŞUSU nun 84. sü bu pazar ( 27 Haziran) saat 17.15 de koşulacak.. Her sene olduğu gibi büyük bir heyecan ve merakla bekleniyor koşu.. Koşu etkinlikleri çerçevesinde cuma akşamı bir balo ve cumartesi sabahı da hipodromda dev bir halka açık kahvaltı var.. Kazanan atın sahibi, eklentiler ve yetiştiricilik primi hariç 750.000 tl alacakken , jokey ve antrenör de 75.000 er TL alacaklar.. Cumartesi akşamı ve pazar gündüz Veliefendi'de , Gazi dahil toplam 10 tane kupalı koşu koşulacak.. Pazar günü altılıda dağıtılacak toplam ikramiye minimum 5 milyon TL olacak.. TJK tevziye tabi miktar bunun altında kalır ise 5 milyon TL ye tamamlayacağını resmi olarak açıkladı.. Biz büyük bir engel olmadıkça cumartesi akşam ve pazar orada olacağız ancak gelemeyecekler tjk tv, tay tv , ntvspor veya kanal d'den koşuyu canlı olarak izleyebilirler.. Bu sene katılacak taylar ve jokeyleri şöyle;

1) AKDENİZ ATEŞİ ( A.KURŞUN ):
2) AYDEMİRHAN ( S.BOYRAZ ):
3) AZARAKS (KARATAŞ):
4) BOĞAZİÇİ (TOKAÇOĞLU)
5) DISRESPECT (B.KURDU)
6) DYNASTY (GÖKHAN GÖKÇE ):
7) HAKKAR ( N.ŞEN )
8 ) LAVOKATO ( ): KOŞMAYACAK.
9) MAVİ KUMSAL ( F.ÇAKAR):
10) MİLİÇ ( KOCAKAYA ):
11) RHEINFALL ( Ö.KAYA).
12) ROMAN EMPIRE ( E.YAVUZ).
13) SALİMCAN ( ÇAKIROĞLU):
14) SMERÇ ( AHMET ÇELİK):
15) SULTANS OF SWING( A.SÖZEN).
16) YENER KAZIM ( D.YILDIZ):
17) BAMBINO (İLKER SOYAD ):
18) INVINCIBLE GIRL ( Ö.YILDIRIM ): KOŞMAYABİLİR
19) KARASEVDA (B.GÖKÇE) .
20) MİA NUR (G.YILDIZ )
21) MYSTICAL STORM ( S.KAYA):
22) SAM GIRL (Y.AKAĞAÇ ) :
23) YEDEK-1. BLUE SAPHIR (M.KAYA):
24) YEDEK 2 : POTENZA ( ):
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

AZARAKS kazacak gibi geliyor bana Halis Karataş ciddi bir faktör
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

Emre Yuksel' Alıntı:
Gazi koşusu balosu, artan şehit haberleri ve hain saldrıılar nedeniyle bu sene gerçekleşmeyecek.

Bu çok kötü olmuş. Bu hem güzel bir gelenek, hem de bu tarz şeyleri erteler ve iptal edersen amaca hizmet etmiş olursun.
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

Sühan Cem' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":1tcgap6m]Gazi koşusu balosu, artan şehit haberleri ve hain saldrıılar nedeniyle bu sene gerçekleşmeyecek.

Bu çok kötü olmuş. Bu hem güzel bir gelenek, hem de bu tarz şeyleri erteler ve iptal edersen amaca hizmet etmiş olursun.[/quote:1tcgap6m]

bilindiği üzere londra, hatta tüm britanya çok sisli,puslu, yağmurlu bir bölge.. ikinci dünya savaşı almanya için iyi giderken londra bir ara düşmeye çok yaklaşmış..Alman uçakları londra üzerinde cirit atarlarmış.. Çok bulutlu, sisli günlerde bombalama yapamayacak olmalarını bilerek, alman uçakları bombasız bir şekilde havalanır, motor susturucuları çıkarıtılıp londra üzerinde alkaç uçarlarmış.. her seferinde sirenler çalar, halk sığınaklara iner, müthiş bir gürültü, gümbürtü sonrası korku ve endişeden başka bir şey bırakmaksızın uçaklar dönerlermiş.. Bu Hitler'in ingiliz halkını yıldırmak ve psikolojik olarak sindirmek için uyguladığı bir taktikmiş. her seferinde bırakılan gündelik işler, büyük bir gürültü ile , ölüm korkusu ile koşulan sığınıaklar..

bizim teröristlerin de istediği bu değil mi ? gündelik hayat sekteye uğrasın. sivil halk huzursuz olsun. alışveriş merkezlerine gidilmesin , eğlenilmesin , korku ortamı, panik ortamı olsun. Gazi resepsiyonu bence de bu yüzden iptal olmamalıydı.. Ancak bu ara şehit haberleri çok üst üste geldi ve son günlerde bir çok TJK asli üyesi de vefat etti..Bu ortamda çalıp söylemek, eğlenmek çok normal olmazdı.. Bu yüzden iptal edildiğini düşünüyorum.
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

iki gündür yorgunluğum geçmedi.. inanılmaz bir kalabalık vardı.. 30 küsür bin biletli varmış.. misafirleri bilen yok.koşular, her şey çok güzeldi.. s.kaya, kariyerinde bu koşudan başka her kupası olan bir jokeydi. Koleksiyondaki eksik parçayı böylece tamamlamış oldu..

yarış sonrası, kazanan atın sahibinin, atını tutmuyorlar diye yarış basınına kendince laf sokması, Abdullah Gül'den aldığı çiçeği basın tribününe fırlatması , atına binmeyip başka ata bindi diye Erhan Yavuz'a dokundurması büyük tepki aldı.. At sahibi yuhalandı..Spikerin biraz da zaferinizden bahsedelim demesine rağmen, aynı çiğliğe devam etti. Kazanan Selim bile, at sahibi Ziya Şemenoğlu'nun söylediklerine katılmadığını açıkladı dün akşam..

Maalesef Gazi geleneğine ve şanına yakışmayan konuşmalar yaptı at sahibi .. İnsanların ağzının tadını kaçırdı.. Evinde 8 tane Gazi kupası olan adamlar var bu ülkede.. Onlar bile kibarlığı, tevazuyu elden bırakmıyorlar..
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

mazharozsoy' Alıntı:
"kazanan atın sahibinin atını tutmuyorlar" ne demek anlayamadım. Biraz acabilir misin??

virgül koymayı unuttuğum için anlam karışmış, düzelttim pardon.. Mystıcal Storm için yarış yazarları ve tahmincileri koşudan önce çok ümitli değillerdi. Onun da nedeni kısrağın önde gitmeyi sevmesi idi.. Böyle koşarsa şansı az deniyordu ki zaten yarışı farklı bir jokeyle ve farklı bir taktikle koşarak kazandı.. Başta Atahan Zilcioğlu olmak üzere bir çok yarış yazarı kısrağı beklemiyodu. Bu da at sahibinin ağırına gitmiş, verdi veriştirdi ki atına da hepi topu 6 lira ganyan çıktı. Öyle 30-40 liraya da koşmadı..

Her ne olursa olsun, bir at sahibinin , atı tahmincilerce tutulmuyor diye yaygara yapma hakkı yok.. Kimse, hangi atı tutacağını at sahibine sormak zorunda da değil.. At yarışı centilmen sporudur. Yarış bitti, ilk önce kaybeden jokey kazanana sarıldı.. Daha önce de yazdığım gibi evinde bu kupadan 7-8 tane olan bir eküri bile çıkıp öyle yaptık, bayrağımızı en tepeye diktik, atımızı vermeyen yarış yazarlarına kapak olsun falan demiyor.. Gerçekten çok yadırganan bir durum oldu ve çok ayıp oldu. Her atçının hayalidir denir.. Bu yarışta 6. kere ikinciliği olan, 50 yıldır koşup kazanamayan eküriler var.. Böyle bir şey kısmet olmuş, tutup sevincini yaşayacağına, paylaşacağına millete laf sokuşturmak çok yakışıksız oldu.
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

Mert Göker' Alıntı:
Beyler "Kafkaslı" diye bir arap atı vardı eskiden. Hala yarışıyor mu acaba ?

yarışıyor.. cuma gecesi 21.30 da yarışı var Veliefendi'de..Buyur misafirim ol Mert.. Bu arada bahsettiğin atın, sadece yarışlardan kazandığı ikramiye toplamı 8.3 milyon TL.. Defalarca, dünyada yılın arap atı seçildi..Şu anda 8 yaşında ama hala kazanıyor..
 
Re: 2010-GAZİ KOŞUSU

Şehir dışında olduğum için Cuma gecesi gelemem, fakat ileriki günlerde neden olmasın sevgili Emre. Davetin için teşekkür ederim :)

Kafkaslı gerçekten muhteşem bir at. 2-3 yıl öncesine kadar sıkı takipçisiydim ben de at yarışlarının...



Aşırı bağımlılık yüzünden biraz ara vereyim dedim... :)
 

Üst