2010 NBA Transfer Dönemi

NBA Offseason 2010

Bu sezon için artık tek maç kaldı. Yeni sezon öncesi NBA tarihinin en önemli takım değiştirmelerden birkaçının yaşanacağın bir döneme giriyoruz. Aslında pek çakmam NBA kontratlarından ve statüsünden ama bu sitede bu işle yakından ilgilenen birçok kardeşimiz olduğunu biliyorum ve onlardan konunun ilerlemesi için yardım bekliyorum :)

Arkadaşlar konu dışı olarak eklemek istediğim bir diğer mesele de takımlar için açılan konular. Açtığınız konuların isimlerine açıkçası dokunmak istemiyorum ama arada güncellemenizi ve en azından takımın ismini başlıkta kullanmanızı rica ediyorum. Bu bölümde 2-3 yıldır güzel bir ortam yakalandı. Bunu daha ileriye taşımak için sizlerin önerilerine de ihtiyacımız var. Özelden bana ulaşırsanız yardımcı olurum her konuda.
 
Re: NBA Offseason 2010

kerem bence tam zamanında açmışsın..
1 Temmuz 2010!dan itibaren gerçek kıyamet kopacak..
lebron james , dwayne wade, kobe bryant, yao mıng, t-mac, joe johson, ray allen ve chris bosh başta olmak üzere bir çok önemli oyuncu free agent olacak..
ayrıca draft e de çok kısa bir zaman kaldı.
nba'in çehresi büyük oranda değişecek bu yaz..
espn'in şu linkinden tam listeye ulaşılabilir.. ( sınırlı ve sınırsız serbest kalacak oyuncular listesi)
bazıları oyuncu opsiyonlu, bazıları takım opisyonlu..
özellikle new york'un pay roll unu sıfıra yakınsadığını görmek mümkün..
2 yıldır 2010 yazında salary leri düşük kalsın diye uğraştılar be başardılar..
piyasanın en hızlı takımı onlar olacaklar..
mutlaka bir büyük balık yakalarlar..

http://sports.espn.go.com/nba/news/stor ... ents-09-10
 
Re: NBA Offseason 2010

Kobe 2008 yazında 4 yıllık yeni kontrat yapmadımı yoksa ben mi yanlıs hatırlıyorum.
 
Re: NBA Offseason 2010

Emin Doğanca' Alıntı:
Kobe 2008 yazında 4 yıllık yeni kontrat yapmadımı yoksa ben mi yanlıs hatırlıyorum.


Kobe 2009 yazında yaptı sözleşmesini. Yani geçen sene. Normal şartlarda bu yaz o da serbest kalıyor. Ama sözleşmesi bittiği gün imzaladığı anlaşmayı yürürlüğe sokacaklar.
 
Re: NBA Offseason 2010

Emin Doğanca' Alıntı:
Kobe 2008 yazında 4 yıllık yeni kontrat yapmadımı yoksa ben mi yanlıs hatırlıyorum.

zaten listede kobe'nin ismi yanında (p) ibaresi var.. player option anlamına geliyor.. sizin söylediğiniz ile aynı kapıya çıkıyor.. bu liste resmi liste.. bazılarında oyuncu opsiyonu ve bazılarında takım opsiyonu.. listenin en başında kısaltmaların açılımı verilmiş.
 
Re: NBA Offseason 2010

Abi o kısaltmalar ne demek aanlat da biz de öğrenelim :)

(P), (ETO), (T)
 
Re: NBA Offseason 2010

Sanki herkes 2010'da serbest kalmak için kontratlarını ayarlamış gibi. Ama tüm soru işareti tek adamın üzerine yoğunlaşmış durumda. LBJ ne yapacak?
 
Re: NBA Offseason 2010

Aslında D.Wade de var listede ama Miami Heat'te oynadığından ve Miami'de nispeten daha varlıklı bir takım olduğundan gözler Claveland'a çevirilmiş durumda.

Verilecek maximum kontratlara bakıldığında L.James'in Cavs'da kalması daha büyük ihtimal ama karşısındaki şehirlerin sözleşme dışında artı reklam gücü de var. Hiç kuşkusuz New York sayesinde edineceği reklam geliri çok fazla olacaktır Lebron'un. Ama büyük basketbolcular arasına girmek istiyorsa, Şampiyonluğa oynayan bir takıma gitmesi ve takımını Şampiyon yapması gerekli. Bu anlamda NY'da bu kısa vade de mümkün değil gibi. Böyle bir durumda da P. Ewing, K.Malone, hatta D. Wilkins kıvamında kalacaktır. Ama NY'u hafife almamak lazım. Şampiyonluğa oynayan takımı 2 senede kurabilirler. Normal sezonu alışma dönemi geçirip play offlarda esebilecek takım çok rahat kurulabilir. Tahminimce, NBA yönetiminin de hayalidir Lakers- Knicks finali..
 
Re: NBA Offseason 2010

NBA yönetimi ilk hayalini 2008'de Celtics'i elbirliği ile ayağa kaldırıp Lakers'ın karşısına çıkararak gerçekleştirdi. Söylendiği gibi Knicks-Lakers finali diğer bir arzu olduğuna göre James'in tercihi NY olabilir. Fakat bu rüya final hangi zaman zarfında elde edilir tahmin etmesi çok güç çünkü Boston'u ayağa kaldıran oyunculara benzer şekilde NY'da da bir anda nasıl takım kurulacak. Zor bir olay.
 
Re: NBA Offseason 2010

NY aslında kulağa çok kötü gelmiyor. Belki ilk senede değil ancak LeBron dışında yapılacak hamleler ile birlikte şampiyonluk görebilirler. Ama beni korkutan D'Antoni denen şahıs. O adam eline hangi takım verilirse verilsin şampiyon yapamaz gibi geliyor.
 
Re: NBA Offseason 2010

LeBron Clippers'a mı diye haberler gördüm farklı yerlerde.

Kulağa fena gelmiyor aslında, Los Angeles'a gelmeyi herkes ister, ezeli rakip olurlar iyice Kobe'yle :)

Onun dışında iş ciddiye binince oynayan Baron Davis, ilk defa oynayacak bir Blake Griffin, C.Kaman ve 8.sıradan draft hakkıyla sağlam bir kadro oluşturulabilir, tabiki LeBron'a bağlı bunlar.
 
Re: NBA Offseason 2010

Bence LeBron hiç öyle Clippers macerasına falan atılmaz. Cavs'den ayrılırsa ki şu saatten sonra Cavs'te yüzük alması zor. Ayrıldığında ilk adres New York olacaktır. Bunda basketbol ile ilgili nedenlerin dışında popülarite olarak Kobe ile yarışır durumda zaten. New York'a geçerse o gazla çok daha ön plana fırlayabilir. NY uzun zamandan beri süperstara hasret. New York'da çok ayrı bir konumda olacaktır. Bunun dışında reklam, sponsorluk vs. ekonomik faktörler var. Zira LeBron bunları planlıyordur.

İşin basketbol tarafına bakarsak; New York'a gidip hemen şampiyonluk yaşaması zor. New York'u düzeltmeye bir LeBron yetmez. Boston benzeri bir hamle yapılması gerekir kısa vadede başarıyı getirecek bir plan yapılmalı. Elde T-Mac gibi bir adam var. Aslında sağlıklı olsa çok farklı işler olabilir. Ama kimse T-Mac için bir garanti veremez. Son iki sezonda 65 maça çıkmış. Eddy Curry var. Benim beğendiğim uzunlardan biriydi. Pota altında önemli bir opsiyondur. Ama son iki senede 10 maça çıkmış. Harrington var. Adam sorunlu, onu bir düzene nasıl sokacaksın. David Lee istatistiklere baksan on numara adam, gel gör pota altı savunmasından nasibini almamış. Gallinari'yi beğenirim. Chandler fena adam değildir. House, Duhon bench oyuncusu olurlar.

New York'un bir araya toplanmasına ihtiyaç var. İyi oyuncular var ama parçaları tam yerine oturtmak lazım. En azından bir tane kaliteli uzuna ihtiyaçları var. Tabi salary falan nasıl olacak o da var.
 
Re: NBA Offseason 2010

Tolga sen bizim takımın LeBron'u alabileceğini düşünüyor musun? :)

Hem bence LeBron MJ'nin kariyeri altında ezilmek istemez gibi.
 
Re: NBA Offseason 2010

Aslını söylemek gerekirse NBA'de Boston ve Dallas ile beraber en çok sempati duyduğum takımdır Bulls. Ben de isterim ama bir Chicago serüveni olmasını. Ama Wade Bulls için daha iyi bir tercihmiş gibi duruyor. Rose-Wade-Deng üçlüsü fena olmaz. LeBron olursa Deng'i nasıl kullanırlar. Ama Chicago skor üretebilecek bir uzun ta takviyesi ile beraber iyi işler yapar.

Ama Bulls organizasyonundan benim pek ümidim yok. Zira ellerine çok şans geçti ama bir türlü o uyumu yakalayamadılar.
 
Re: NBA Offseason 2010

Dalembert Sacremento Kings/Nocioni&Hawes Sixers'ta
 
Re: NBA Offseason 2010

Hüseyin bu kesin mi? Sixers'lılar sokağa dökülmediler de şüphe ettim :)
 
Re: NBA Offseason 2010

Twitter da Nba Türkiye de gördüm.Kaynakları hemen yazarım bir saniye...

İsmail Şenol:Futbolu onemsiz bir haberle kesiyoruz: Spencer Hawes ve Andres Nocioni Philadelphia'ya; Samuel Dalembert Sacramento'ya.

http://twitter.com/NBA_Turkiye

Philadelphia 76ers Samuel Dalembert'i Andres Nocioni ve Spencer Hawes karşılığında Sacramento Kings'e gönderdi.

http://www.nbaturka.net/tr/index.php/nb ... rsta191200

http://www.nbaturka.net/forum/index.php ... #msg191200

http://twitter.com/orkunco
 

Üst