2011- NBA Play Off

Play-Off'a gidilirken konferans sıralamaları da oturmaya başladı. Sadece sıralamaları yazayım da yorumları ligi iyi takip edenler yapar. Zaten sıralamalar değişir. Maksat konuyu açmak. : )

Şu anki duruma göre;

Bulls-Pacers
Celtics-Knicks
Heat-Sixers
Magic-Hawks

Bulls-Pacers / Magic-Hawks
Celtics-Knicks / Heat-Sixers

Spurs-Grizzlies
Lakers-Hornets
Mavericks-Blazers
Thunder-Nuggets

(Doğu'da sıralama değişmeyebilir ama Batı'da çok değişmeye müsait 4'ten sonrası)

Spurs-Grizzlies / Thunder-Nuggets
Lakers-Hornets / Mavericks-Blazers

Thunder final yapabilir mi acep?
 
Play off için bu sene de ayrı bir başlığımız olacak, karışıklığa ve kirliliğe engel olmak adına NBA finallerine gidene dek, eşleşmeler için ayrı başlık açılmayacaktır.. Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız , açılan tüm başlıklar ve atılan tüm mesajlar taşınmayacak, silinecektir.. Bilginize..

16 Nisan'da başlayacak play off öncesi eşleşmeler konusunda ortalık karışık.. Senaryolardan başlayarak bu başlık altında tartışacağız..
 
Doğuda Miami ve Boston'a sezon başında beklenmeyen bir üstünlük kuran Chicago 1.lik şu anda avantajlı.. Bitime 10 maç kala rakiplerinden 2 adım öndeler.. Yaptığı takaslar sonrası sallanan Boston ise 2.liği Miami'den kurtarmak için oldukça zorlanmakta.. Miami ve Orlando 5 maç üst üste kazanarak formlarını gösterdiler.. Orlando yine Doğu şampiyonluğuna oynayamayacağını işaret ediyor.. Hem önüyle, hem arkasıyla 4-5 maç fark olduğundan 4.lüğü neredeyse garanti..

Alt tarafta Atlanta, muhtemel Sixers baskısından kurtuldu ve 5.liği aldı sayılır.. Çok büyük sürprizler olmazsa Orlando-Atlanta eşleşmesi cepte.. Sixers kötü başladığı sezonu yılbaşından sonra iyi götürdü ve 6. sırada.. Arkasındaki Knicks'in 2 maç önünde.. Knicks 7 maçtır kaybediyor..Bu iki takım 6. ve 7. olarak , büyük ihtimalle Boston ve Miami'nin kucağına düşecekler..Son sıradan play off yapmaya en yakın isimse Indiana.. Eğer Charlotte eksik maçlarını galip kapatırsa Indiana'yı yakalayabiliyor ve umutlanıyor.. Bucks'ın umutları ise neredeyse bitti..
 
Batıda sezona çok kararlı giren San Antonio hiç durmadı ve sonunu da getirdi.. Büyük ihtimalle 1 oluyorlar ve sadece batıdaki değil, muhtemel finaldeki doğu şampiyonuna karşı da saha avantajını alıyorlar.. Elenene kadar her seriye saha avantajlı başlayacaklar. Lakers dalgalı bir performans gösterdi ve 2.liği de Dallas tarafından tehdit altında bulunuyor.. Durant önderliğinde her yıl yükselen Oklohoma'nın geçen seneki play off karnesi unutulmadı. Bu sene 4.lükleri cepte gibi artık ve kimse onlarla eşleşmek istemez..

Melo sonrası rahatlayıp yeniden basketbola, sahaya odaklanan Denver bence beklentilerin ötesinde bir yerde ve 5.lik için savaşıyor.. Bütün sakatlarına rağmen Portland'ın da play off yapıyor olması bence başarıdır.. Bu alt yarıdan play off yapma mücadelesinde Orleans ve Memphis'te bulunuyor..Bence Orleans, Portland ve Memphis 2. tur göremeyecekler ama başarılı bir sezon yaşadılar kendi adlarına.. Houston sakatlıklar sonrası, Utah da Sloan ve Deron sonrası artık pes ettiler.. Phoenix için de deniz bitmiş görünüyor..
 
Doğu belli de Batı'da son durum bu;

San Antonio 57 16 L 3
L.A. Lakers 53 20 W 7
Dallas 52 21 W 4
Oklahoma City 48 24 W 3
Denver 44 29 W 3
Portland 42 31 L 1
New Orleans 42 32 L 1
Memphis 41 33 W 1
 
Doğuda Boston'ın 2 maçı eksik olduğu için tablo çok netleşmedi 2. lik adına..
Diğer sıralamalar çok büyük bir sürpriz olmazsa belli artık, sadece 2. ve 3. belli değil..
Boston ve Miami arasında mücadele..

Batıda ise daha çetin bir çekişme var.. 2. olmak isteyen Lakers ve Dallas arasında sadece yarım maç var..
Tablonun diğer yarısında ise kazan kaynıyor.. 5. Denver ile 8. Memphis arasında 3 maç var..
Bu 3 maçlık fark içinde ayıca Portland ve Orleans da bulunuyor..
Batıda sıralama son maça kadar netleşmez..
 
Doğu Konferansı;

Yarı Final:
Bulls-Magic
Boston-Heat

Final:
Bulls-Heat

Şampiyon:
Heat

...................................................

Batı;

Yarı Final:
Spurs-Thunder
Lakers-Dallas

Final:
Spurs-Lakers

Şampiyon:Lakers
.....................................................

NBA FİNALİ:

Miami 2-4 Lakers

ŞAMPİYON:LAKERS
MVP:KOBE
 
En kilit soru şu an için Boston-Miami ikilisinden hangisinin 2. olacağı herhalde. Bizim fikstürde zor 3 maç var şu an. Atlanta-Miami ve Chicago deplasmanları. Miami'nin ise Atlanta deplasmanı göze çarpıyor. Ancak Atlanta'nın hedefsiz kaldığını düşünürsek, 5.likleri kesinleşti denebilir, nasıl bir rotasyonla oynayacakları da soru işareti... Durum, Miami-Boston arasındaki maçta çözülür muhtemelen.

Batıda Spurs ile Lakers arasındaki fark 2,5 maça indi. Onların da Atlanta deplasmanı ve Lakers deplasmanı en göze çarpan maçları... Eğer Spurs 1 Thunder 4 olursa finale kalabilir Thunder diye düşünüyorum. Daha sağlıklı değerlendirmeler için normal sezonun bitimini beklemekteyiz..
 
Portland'la eşleşen çok terler. Sakatlıklar olmasa banko ilk 4 yaparlardı ama bi toparlayamadılar. Şu an 7.ler ama West'siz Hornets'i geçerler gibi 6. olup. Bence Portland Dallas'tan 1 maç koparır texax'ta. Rose Garden'da maç vereceklerini sanmıyorum yine bi sakatlık olmazsa. Favorim Portland.
 
Sitemizde geleceği görenler var iken neyi tartışıyorsunuz beyler.Boşverin bak şampiyon Lakers,MVP Kobe olmuş bile.Hatta konferans yarı finalleri ve finalleri de belli :).
 
Yok kardeşim tahmin yapmaya değil eleştirim.Herkes tahmin yapıyor doğal olarak.4-5 mesaj yukarıda bir renktaş Maşallah tahmini geçmiş direkt müneccimlik yapmış:).O yüzden söyledim.

Bu arada Houston'ın sadece 2 tane deplasmanı kalmış.Fakat bunlardan biri play-off rakibi Hornets ile.İçerideki maçlarını ve Hornets deplasmanını alırsa sanırım play-off'ları görebilecekler.
 
San Antonio'nun serbest düşüşü nihayet durdu, Nash'siz Suns'a da yenilselerdi artık komplo teorileri üretecektim.. Lakers'ın Nuggets'a yenilmesiyle bir parça rahatladılar.. Bu arada Nuggets, York ile yapılan takas sonrası inanılmaz bir form tuttu, herkes rahatladı.. New York ise takas önce havasını kaybetti.
 
Doğuda 2 belirsizlik kaldı..
Miami ile Boston arası2.lik ve Philly -Knicks arası 6.lık mücadelesi..
Diğer eşleşmeler net artık..
Indıana da son sırayı kaptı ve Chicago ile eşleşti..
Philly ile Knicks bu gece birbiri ile oynuyor..
Kalan maçlara bakınca Sixers avantajlı gibi ama takımın formu inişte.

Batıda Sas gaz pedalına ayağını koyar koymaz liderliği garanti altına aldı..
Burada da 6-7-8 sıralar için Orleans, Portland ve Memphis yarışıyor..
Hepsi play off yaptı ama sıralama belli değil..
Portland-Memphis maçı kanlı geçecek..
 
Doğuda bitime 3 maç kala Boston ve Miami başa baş oldular..
Yarın gece kazanan 2. olacak..

New York, Philly'nin yarım maç önünde ama kalan maçları indiana, chicago ve boston..
Son Boston maçı zor olabilir..
Philly'nin 2. maçı da iddasız Orlando ve Detroit ile içeride..
İkide iki yaparsa 6. sırayı geri alma ihtimali yüksek..

Batıda da New Orleans ile Portland arası mücadele sürüyor.
Portland'ın sıradaki Memphis maçı çok kritik olur.
 

Üst