2013 NBA Play-off final serisi

Koskoca bir nba sezonunun bitmesine 1 maç kaldı.2 senedir beklediğim san antonio-miami serisi 2 şampiyona yaraşır bir mücadeleye sahne oluyor.Bazı performanslar istenen seviyede olmasada ekstra performanslarda izliyoruz.Galatasarayımızın şampiyonluk rüzgarı bizim için basketbol gündemini uçurup götürmemeli.7.maçın oynanmasına 1 gün kala hala bu başlığın açılmamasından dolayı ilginizi çekip 7.maç beklentilerinizi paylaşmanız adına bu başlığı açmayı görev bildim.
Açıkçası geçmişte sempatik bakmasamda son yıllarda halen şampiyonluk mücadelesi vermeleriyle(üstelik şampiyon oldukları oyun tarzının tamamen zıttıyla),duncan parker ginobili üçlüsünün beraber son şanslarını kullanmasıyla benim şampiyonluğunu istediğim takım SPURS.Üstelik LeBron da beklediğim şampiyonluğu aldığına göre sıra SPURS'TE.Ama işleri çok zor.6.maçın favorisi bana göre SPURS'tü ama 6.maç öncesi 7.maça kalırsa yarım adım önde miami'yi görüyordum.Ama dünkü dramatik mağlubiyet sonrası 1,5 adım
öne çıktı miami diyebilirim.6.maçın finaller tarihinin en iyi maçlarından biri olduğu söyleniyor.Maalesef bu maçın sadece özetini izleyebildim.Uykusuzluğumun kurbanı olup maç saatinde mışıl mışıl uyumuşum:)Ama bu maçın tekrarını bulabileğim bir yer varsa linkini verirseniz sevinirim...
 
Ve şampiyon Miami Heat. 95-88

Müthiş bir final oldu. Tebrikler Miami.
 
Üst üste ikinci şampiyonluk geldi, "Three Kings" kurulduğunda beri 3 senede, 3 NBA Finali, ikisinde ise yüzük geldi.

Normal sezonda zaten çok önemli bir seri yakalamıştık, hemen hemen her yan parçasından katkı alabilen, oldukça hareketli savunma yapan, LeBron önderliğinde farklı bir takımdık. "Three Kings"den takım yine LeBron'un takımı kıvamına gelmişti, LeBron takımın lideri konumundaydı. Kaldı ki oyun anlamında müthiş olgunlaşmış bir LeBron var, şutörleri çok iyi buluyor, takım arakadaşlarını oyuna sokmaya çalışıyor.

Play-Off döneminde biraz sıkıntılar yaşadık, Bulls zorladı, Indiana baya ter döktürdü, Spurs de ise zorlukların doruk noktasını yaşadık. Indiana ve Bulls bize ters gelen takımlardı zaten, geçen sene de Indiana karşısında zorlanmıştık. bu sefer de benzer oldu, hatta daha da fazla zorlandık. George ve Hibbert eksenli iyi bir takım olan, çok iyi mücadele eden Indiana bizi baya zorladı. Ardından da final serisinde Spurs ile müthiş bir mücadeleye girdik. Spurs; Green, Kawhi, Neal gibi yan parçalarından çok iyi katkı alıp, müthiş bir şut performansı ile oynarken; biz ise yan parçlardan o istediğimiz desteği alamaz olduk. Sonra Spoelstra değişiklik yaptı; Miller'ı kullanmaya başladı, ondan verim aldık. Spurs'e karşı farklı çözümler üretmeye çalıştı ve koçluk anlamında bu seri ile bir seviye daha atladı.

Son iki maç ise ciddi anlamda efsaneydi ve tarihe geçecek seviyedeydi. 6. maçta şampiyonluk gitti denilirken; maç uzadı, türlü işler oldu ve sonunda yüzük geldi. LeBron 6. maçtason çeyrek 16 sayı attı, takımı ayakta tuttu ancak öyle bir son 1-2 dakika oynadı ki, ağır batırdı yani. Şampiyonluk orada verilecekti, ancak önce popovich daha beter batırdı, sonra ise Ginobili uzatmalarda sıvadı. Öyle bir 6. maç sonundan sonra LeBron daha stresli, daha baskılı bir son maçta efsane bir maç çıkardı, "loser" seslerini bastırdı. Spurs maç boyu onun penetresini savunabilmek için şutunu riske ederek oynadı, ama LeBron büyük oynadı, çok kritik şutlar soktu. Wade de eski halinde olmasa da, şut performansı ile çok özel bir katkı verdi. Geçen senenin final serisinden sonra ortalıklardan kaybolan, bu Play-Off'larda yokları oynayan, Battier ortalığı dağıttı. Chalmers muazzam yürek koydu, Andersen takımın ruhu oldu. Spoelstra müthiş coaching örneği gösterdi, seri boyunca ve sonunda şampiyonluk geldi.

LeBron, son 5 senede 4 kez normal sezon MVP'liği yaşadı, son iki senede ise iki şampiyonluk, iki normal sezon MVP'liği, iki NBA Finaller MVP'liği yaşadı. Tüm tarihte 7. maç sayı ortalamasında lider konumdaymış. Ayrıca Play-Off'larda eleme riskinin olduğu maçlarda da yine sayı ortalamasında lider. Büyük bir eşik atladı LeBron, o rezil 6. maç sonunun ardında, 7. maçta fişi çekmeyi başarması muazzam.

#KingJames
 

Üst